This version of the page http://daily.lviv.ua/?newsid=896 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-06-14. The original page over time could change.
Евакуація обіцянок :: "Щоденний Львів"
Зробити стартовою | Все про Євро-2012 - спілкуйтесь разом з нами
 

Робота: кращі вакансії на HeadHunter (HH.UA)

На головну

Екскурсія нове
Віртуальний Львів н
Мандрівка Львовом
Про Львів
Про Львівщину
Пам'ятки
Олеський замок
Церкви регіону
Пам'ятники
Символіка
Герби Львівщини
ЄВРО-2012
Пишуть про Львівnew
Новини
Імпорт
Розсилання
RSS
Архів
Погода
Імпорт погоди
Сателітарна карта
Карти
Львова та області
Центру Львова
Довідка
Організації
Мешканці
Розваги
Кіноафіша
Клуби
Відпочинок
Турфірми
Парки
Ресторани
Кав'ярні
Готелі
Культура
Класична музика
Музеї
Театри
Транспорт
Фінанси
Банки
Фотогалерея
Відеогалерея
Веб-камери нове
Надішліть листівку
Чат
Оголошення
Веб-каталог
Відгуки
Карта сайту
Контакти

Наша кнопка 

Код нашої кнопки

Фотогалерея 


З друку 

На головну Архів новин  
18/06/06
Евакуація обіцянок

Наміри міської влади, які керівництво Львова неодноразово проголошувало з неабияким пафосом, стосовно очищення площі Ринок від машин – мовляв, не дозволимо паркуватися не лише на площі Ринок, а й на центральних вулицях – Дорошенка, Січових Стрільців і Франка – досі залишаються голослівними.

Учора о 12-й годині кореспондент нарахував ні багато ні мало, а 28 припаркованих авто на площі Ринок. Щоправда, розташовані вони були доволі цікаво: перед фасадом Ратуші було відносно “чисто”, але обабіч міської ради машин стояло хіба що трохи менше, ніж завжди.

Тим часом в. о. міського голови переконаний, що насправді автомобілів стало менше. Він заявив, що вранці їх не було зовсім. Як запевнив пан Сірик, “автомобілів стало менше”, оскільки чиновники Ратуші та депутати більше не паркують тут своїх машин. Зрештою, щодо депутатів, то варто зауважити: частина з них з’являється лише раз на два тижні на пленарні засідання сесії, тож їхні авто великої “погоди” не роблять. Сам пан Сірик у тому, що машин стало дещо менше, бачить уже “добрий знак” і мало не ознаку громадянського суспільства. “Фактор евакуатора зіграв свою роль, автомобілів на площі практично не паркують, – переконаний він. – А щодо депутатів, то хочу подякувати їм за розуміння”.

Не хотілося б проводити паралелей, але торік екс-міський голова Любомир Буняк не бачив снігу, який завалив півміста і практично заблокував рух.

Щоправда, говорить пан Сірик, у тому, що авто вчасно не вивозять, винуваті не стільки працівники муніципальної міліції, скільки “даішники”, без яких не можна викликати евакуатор і відвозити машину на штрафмайданчик. “Працівники ДАІ працюють нерегулярно”, – скаржиться він. Тож з його слів випливає, що, мабуть, саме даішники винуваті в тому, що майже за тиждень із площі Ринок евакуювали... аж п’ять машин.

Підтвердив слова пана Сірика й начальник муніципальної дружини міста Ярослав Війтович. Як повідомив пан Війтович, з евакуацією справді є проблеми. Адже на площі Ринок мав би постійно чергувати наряд працівників ДАІ, без якого муніципали не можуть відвезти авто на штрафмайданчик. А наразі цей наряд чергує не завжди, відтак “смикати” евакуатор недоцільно. Як пояснив начальник муніципальної дружини, ДАІ мотивує свою нерегулярну роботу тим, що бракує кадрів. До того ж, тривають навчання, до яких залучено працівників ДАІ, відтак їм не до площі Ринок. Водночас, говорить пан Війтович, “рішення виконкому ніхто не скасовував, і дорожні знаки встановлено”.

У свою чергу, представники ДАІ міста висловлюють здивування стосовно претензій пана Сірика. Як розповів начальник відділення організації дорожнього руху першого міжрайонного відділу ДАІ, на центральній площі міста постійно чергує екіпаж інспекторів, незважаючи на те, що вони не мають дотичності до самої евакуації авто, а лише юридично допомагають муніципалам. “Згідно з розпорядженням Зеновія Сірика, представники ДАІ присутні під час евакуації автотранспорту із площі Ринок лише для написання протоколів, – розповів він. Якщо власник погоджуться заплатити штраф і забрати з-під Ратуші автомобіль, працівники ДАІ складають відповідний документ. За все інше відповідальна муніципальна дружина. Тобто евакуацію транспортних засобів можна проводити і без ДАІ”.

Усі авто, якщо, звісно, власник добровільно не зголоситься, муніципальна дружина забирає евакуатором на арештмайданчик. Як розповіли в автоінспекції, власники залізних коней (яких, слід зауважити, в муніципалів назбиралося не густо), мають шукати їх за адресою відомчого медвитверезника, який підпорядкований муніципальній дружині. Адже саме тут розташована стоянка, на яку доправляють затримані авто.

За словами пана Війтовича, загалом на штрафмайданчик потрапило лише дві машини. Власники ще трьох встигли схаменутись і забрати автомобілі з площі, оплативши всі витрати на виклик евакуатора.

”Львівська газета”

Коментарі  

Надаємо зал у центрі міста на проспекті Шевченка для проведення прес-конференцій, брифінгів,"круглих столів", нарад, семінарів, тренінгів. Зал оснащений сучасною технікою. Тел.: 235-77-90, 8(067)670-77-30.

 Ми розсилаємо новини для 609 осіб та організацій [Долучитись]

Всі новини 
  • Львівська залізниця уточнила ситуацію із Левандівським мостом
  • Рух по Левандівському мосту не припинявся, - заступник мера Львова
  • У Львові обвалилася частина Левандівського мосту
  • У Львові відзначили День Росії
  • У Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького - фотовиставка ''Сни міста''
  • Фехтування на рапірах: Львівський мушкетер Клод Юнес завоював Кубок України з фехтування на рапірах
  • Регбі: Регбісти львівського «Сокола» у своєму прем’єрному сезоні в Суперлізі чемпіонату України стали бронзовими призерами

Новини від RedTram 
Завантаження...

Оголошення NEW 
Авто / Мото
Знайомства
Комп'ютери
Нерухомість
Робота
Суспільство
Послуги
Різне

Термінатор: спасіння прийде
Жанр: екшн, фантастика, триллер
Сеанси: 11:00; 13:30; 16:00; 18:30; 21:10
Ніч у музеї 2
Жанр: екшн, комедія
Сеанси: 10:30; 12:30; 17:00; 19:00
Ангели і Демони
Жанр: містика, триллер
Сеанси: 14:30; 21:00

Погода

Наші партнери

Kava.lviv.ua | Малеча - ресурс для сучасних батьків | Center.lviv.ua | Магазин цифрової фототехніки | Українські реферати | Наше місто IF.UA
[Vox.com.ua] Портал українця | Грані туризму - портал новин | Видавничий дім "Чумацький Шлях" | Авто-Клуб Daewoo Lanos | Допоможи молитвою
Готелі, ресторани на карті Львова | Культурне життя Львова | "Універсальний Прибиральник"



Рекламуйтеся у нас | Політика приватності | Напишіть нам
© "Щоденний Львів" 1999-2008, Усі права застережено. Про нас