This version of the page http://smi.liga.net/articles/IT092270.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-06-08. The original page over time could change.
Київ як бренд. За використання назви столиці платитимуть // Мониторинг СМИ
 
Медиа-новости
05.06.2009 "Independent Media" передумал запускать украинский "National Geographic" в этом году
05.06.2009 "TNS Россия" впервые проанализировала длительность цитирования прессы
05.06.2009 PR разошелся с рекламой
05.06.2009 В изданиях "Dziennik" и "Newsweek Polska" кадровые изменения
05.06.2009 Куда двигаются журналисты, PR-менеджеры и рекламисты в условиях кризиса?
все новости >>
 

 
05.06
Как выглядит Конституция Тимошенко-Януковича Гривну держат крепко Объявляется тендер на имидж страны "Укравто" и ВТБ договорились о сотрудничестве Мелких воришек накажут по-крупному Деньгами по безработице ВИПы в законе Крым - который мы любим Есть такая работа - долги не возвращать
 
MarketGid
Загрузка...
 

 
Новости на эту же тему:
На Днепре в Киеве столкнулись 2 моторных лодки. Есть пострадавшие
Киевский профессор попался на взятке
Куликов обеспокоен столичной медициной
В 2008 году в Киеве зарегистрировано более 1,3 тыс. ЧП, 400 человек погибли
Коммунальные предприятия Киева фактически переданы частным фирмам, сообщил Куликов
КГГА завысила стоимость строительства медицинского центра более, чем в 7 раз
Материалы по КГГА передали в Международную организацию по борьбе с отмыванием денег
 
Статья

Київ як бренд. За використання назви столиці платитимуть

Ігор СВАЧІЙ (Хрещатик, № 49, 15 квiтня 2009)

Столична символіка буде платною для всіх підприємств. Депутати Київради не бачать підстав звільняти від оплати навіть комунальні підприємства, адже вони одержують із бюджету міста значно більше, ніж сплачують "іменного податку". Винятки можливі, якщо підприємство надасть вагому аргументацію у вигляді фінансових документів.

Більшості столичних підприємств доведеться сплачувати за використання слова "Київ" у власній назві, навіть якщо це комунальні установи. Про це вчора йшлося на засіданні бюджетної комісії Київради. "Для податкової уже не є аргументом, що назва лише вказує на місцезнаходження підприємства. Податківці наполягають, що місцезнаходження вказано в адресі, й цього достатньо", - пояснила перший заступник начальника Головного фінансового управління Ірина Артюх.

Непереконливими є заяви керівників підприємств про нібито обтяжливість таких виплат. Наприклад, із проханням надати пільги зі сплати за використання слова Київ у власній назві подало КП "Київтранспарксервіс". Однак виявилося, що за півтора року підприємство сплатило всього 48 тис. грн такого "іменного податку". Члени бюджетної комісії вважали суму "просто мізерною".

У минулому році місто виділило КП "Київтранспарксервісу" 17 млн грн на придбання паркоматів. Депутати кажуть, що підприємство одержує на розвиток значно більше, тому просити про 30 тис. грн на рік - не годиться. Аби розібратися, чи звільняти інших "прохачів" від такої сплати, тепер із них вимагатимуть документи про господарську діяльність, зокрема про прибутки, а також про розмір сплаченого податку за використання назви Києва. Член бюджетної комісії вважає, що можна розглядати звільнення від сплати тих підприємств, які виконують важливі соціальні завдання і не займаються комерцією.

Шанс звільнитися від сплати за використання символіки Києва має ВАТ "Метробуд". Підприємство одержало назву ще 1949 року і нині змушене сплачувати значні суми. У 2006 році цифра становила 300 тис. грн, у 2007-му - 600 тис. грн, у минулому році вже 900 тис. На сьогодні нагромадилося 1,8 млн грн.

Однак річ у тому, що єдиним замовником підприємства є власне столиця. "Київметробуд" сьогодні будує метрополітен, а також другу гілку головного каналізаційного колектора. На 99 % кошти підприємство одержує з бюджету Києва. Тож місту за використання його назви сплачує саме місто. Згаданих 1,8 млн грн доведеться виділити з бюджету, а "дорогою" 20 % з цієї суми вирахують для держави. Через це Києву вигідно звільнити "Київметробуд" від сплати за символіку. Але навіть таке очевидне рішення бюджетна комісія ухвалюватиме лише на наступному засіданні, на яке попросили у підприємства повний пакет фінансових документів.

Тоді саме розглянуть проект рішення про затвердження статутного фонду КП "Київпарктранс". На сьогодні цю цифру не прописано у статуті підприємства. Минулого року місто додало транспортникам 92 млн на збільшення статутного фонду. Та оскільки його немає офіційно, податківці вирішили, що це прибуток, і хочуть взяти з суми.


Источник
Распечатать
 
НА ЭТУ ЖЕ ТЕМУ
Черновецкий и его команда
25 тисяч на газоні Віталій КУРІННИЙ (Хрещатик, № 70, 2 червня 2009)
В киевской мэрии выключают свет и не звонят Олег ПОНОМАРЕВ, Марина ХОЗЯИНОВА (Сегодня, № 110, 28 мая 2009)
Мокрое дело (Аргументы и факты (Украина), № 18, 30 апреля - 6 мая 2009)
Электронная зарубка Наталья КОВАЛЕВСКАЯ (Власть денег, № 17-18, 24 апреля - 14 мая 2009)
Киеврада задним числом меняет условия кредитных договоров Ольга ДЖЕЛЕБОВА, Таисия ГЕРАСИМОВА (Дело, № 64, 22 апреля 2009)
Киев
Хрещатик віддадуть дітям Марія БЄЛЯЄВА (Хрещатик, № 73, 5 травня 2009)
Київ тримає графік Віталій КУРІННИЙ (Хрещатик, № 73, 5 травня 2009)
Богдан Ступка прогулял свой кинофестиваль Алекс ПАНЧЕНКО (Сегодня, № 117, 5 июня 2009)
Под песню Ивара Калныньша актеры пошли в пляс Лилиана ФЕСЕНКО (Комсомольская правда в Украине, № 120, 5 июня 2009)
Торговки семечками на красной дорожке Ирина МИЛИЧЕНКО (Газета "Новая", № 101, 5 июня 2009)
 

Реклама

 
Анонсы изданий
"Власть денег" №23 от 5 июня 2009
 
МЕТА
Загрузка...