This version of the page http://www.castles.com.ua/stanislav.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-06-07. The original page over time could change.
Прикарпаття
Контакти   Книги   Чорний список   Guest-Up-Oh?   Галерея І   Галерея ІІ   Населені пункти   Типи об'єктів   Новини   Блог   Топ-13  
Прикарпаття



 Івано-Франківщина. Станіслав. Чортопіль.

 Про цю землю не потрібно розказувати довго - Карпати! Недарма кажуть, що гори заворожують: хто побував тут хоч раз, неодмінно постарається повернутися знову. Та хіба лише гори - принада краю? А надзвичайні руїни Раковецького замку? А середньовічна Чернелиця? А прадавній Крилос? А затишні Снятин, Рогатин та Галич, з їх чепурними ринковими площами та дерев'яними храмами? А класний, кльовий, домашній якийсь Станіславів з модерністсько-конструктивісткім вістрям ратуші у центрі?

І ще у Станіславові народився Андрухович - це теж вагомий аргумент:)).

На території області під охорону держави взято 3,5 тис. пам"яток історії і культури. Найбільш відомі - церква св. Пантелеймона в Шевченковому біля Галича, старовинні споруди в самому Галичі та Крилосі, серці князівства Данила Романовича, замки в Раковцi та Чернелиці, Манявський скит, дерев"яні храми в Ворохті, Дорі та Коломиї, монастирь в Гошеві.

Справжнім відкриттям 2004 року для мене стали замок та монастир у Маріямпoлi.
А рік 2005 в свою чергу може похвалитися казкової краси палацом в селі Приозерному, давніх Псарах. Хай тільки монахи, що збираються оселитися в цих вишуканих стінах, нічого не спотворять. Було б дуже шкода.

Окрасою краю є оповиті легендами високогірні озера: Несамовите, Бребенескул, Марічейка, Лебедин. Одне з найтаємничіших місць області - залишки польської обсерваторії на горі Піп Іван.




 Реєстри пам'яток архітектури Івано-Франківської області

Закачати Реєстр пам'яток архітектури національного значення.

 

Закачати Реєстр пам'яток архітектури місцевого значення.

 

Закачати Реєстр пам'яток історії та монументального мистецтва.

 

Закачати Реєстр пам'яток пам'яток археології Івано-Франківської області.



© All rights reserved.
Всі права на матеріали охороняються у відповідності до законодавства України.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за попередньою узгодженністю
Розробник