This version of the page http://www.personal-plus.net/309/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-06-02. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №7 (309) 25 лютого - 3 березня 2009 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
про видання | передплата | форум
свіжий номер | rss

Наше кредо — боротьба!

У київському Палаці Спорту пройшов ХV Київський міжнародний турнір з вільної боротьби присвячений видатним українським борцям – чемпіонам Європи, світу та Олімпійських ігор. Багато представників з України вийшли до фіналу у всіх вагових категоріях, аби помірятися силами і виявити найсильніших.
[ читати далі... ]
Актуально

Може надра врятують?

Магазини перестали приймати картки «Надра», Укрпромбанк видає гроші тільки з декількох банкоматів, а в банку «Київ» в касах виплачують тільки по 500 гривень і то не всім. Яка ж ситуація в проблемних банках?
[ читати далі... ]

Тимошенко про неправду

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що твердження про те, що Україна перебуває в найгіршому положенні в умовах світової кризи, не відповідають дійсності. За її словами, темпи падіння промислового виробництва в Україні склали 16,1% проти 19,9% — у Росії.
[ читати далі... ]

Відповідатимуть за депозити

За несвоєчасне повернення депозитів НБУ погрожує комбанкам, цитата, «адекватними заходами впливу». Про це йдеться у постанові номер 49 від 5-го лютого, яка посилює контроль за виконанням фінустановами зобов’язань перед вкладниками.
[ читати далі... ]

Флот як мегаборжник

«Чорноморський флот є в Севастополі не тільки одним з найбільших платників податків до місцевого бюджету, але і найкрупнішим боржником по відрахуванню до Пенсійного фонду», — повідомив голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин.
[ читати далі... ]

Що нам загрожує?

В комунальних під­приємствах Оболонського, Святошинського і в трьох КП Печерського району столиці територіальним підрозділом Держпромнагляду виявлено понад 700 порушень стану охорони праці і припинена експлуатація 116 одиниць устаткування, повідомляє прес-служба Державного комітету України з питань промислової безпеки, охорони праці і гірського спостереження у вівторок.
[ читати далі... ]

Податки на... салюти

Київський міський голова Леонід Черновецький планує за рахунок запровадження нових комунальних зборів і діяльності комунальних під­приємств залучити до тіньового бюджету Києва від 30 до 40 млрд. грн. Це удвічі перевищує суму, закладену в офіційному проекті міського бюджету на 2009 рік.
[ читати далі... ]

«Чи правда то було, чи, може, хто збрехав?..»

Як хто забув, то нагадаємо: цитату для заголовка ми взяли з призабутої, на превеликий жаль, байки Леоніда Глібова, неперевершеного й досі поета-сатирика ХІХ століття. Йшлось у ній про аж надто актуальний для українського сьогодення спосіб відмазування лідера організованого злочинного угрупування (псевдо — Щука) від заслуженого покарання з допомогою корумпованого судді (псевдо — Лисиця).
[ читати далі... ]

«Кіпріот» леонідас Черновецький

Столичний міський голова звик виголошувати гучні фрази, які подобаються «улюбленим бабусям». Їм легше вірити у дивакуватого мільйонера, ніж у цинічного бізнесмена. Але що насправді Черновецький думає про гро­ші, показує минулорічний продаж його рідного «Пра­­векс-банку», подробиці чого стали відомі «Українській правді».
[ читати далі... ]

Криза по-чеськи

Економічна криза вдарила не лише Україну, а й Чехію. Чимало українців поїхали до Праги шукати кращої долі. Однак з нового року ситуація значно погіршилася: Чехії закривають магазини, фірми, люди масово залишаються без роботи… Уряд Чеської Республіки, аби перешкодити перетворенню звільнених іноземців на нелегальних мігрантів, видає заробітчанам (тим, які працювали в країні легально) безкоштовний квиток додому та одноразову допомогу у розмірі 500 євро…
[ читати далі... ]

Депортуватимуть мігрантів

Уряд Росії доручив Міністерству внутрішніх справ, а також Федеральній міграційній службі відправляти додому іноземних мігрантів, які залишилися без роботи.
[ читати далі... ]

КНДР готується до війни?

КНДР завершила розгортання ракетних комплексів середньої дальності та збільшила розмір своєї армії до 1,2 мільйона осіб.
[ читати далі... ]

Ізраїль обеззброять?

Правозахисна організація Міжнародна амністія закликала накласти ембарго на постачання озброєння Ізраїлю.
[ читати далі... ]

Заарештували підозрюваних

Поліція Єгипту заявила в понеділок, 23 лютого, про арешт трьох осіб, яких підозрюють у причетності до вибуху в туристичному центрі Каїра, в результаті якого загинула туристка з Франції і ще 24 особи отримали поранення.
[ читати далі... ]
Постскриптум

Що робити?

Енергетична безпека України внаслідок своєї цілковитої прив’язаности до російського ринку тільки опосередковано залежить від стану справ на світовому ринку енергоносіїв, зате прямо залежить від порядності російського партнера.
[ читати далі... ]

Біда націонал-демократів

Українські націонал-демократи втрачають рештки політичного впливу і це велика українська несправедливість, навіть біда, проти якої щось вдіяти важко.
[ читати далі... ]

Червоний Ерос повертається!

Після довгого і цілком заслуженого періоду суспільної байдужості до того, що діється в середовищі українських комуністів, останній за часом пленум ЦК КПУ, здається, зламав цю тенденцію. Ще б пак! Від кормила партійної влади відлучили лідера кримських «червоних», котрого заслужено вважали якщо не першою, то аж ніяк і не другою особою в сучасній КПУ.
[ читати далі... ]
Справедливість

Суд відмовив І.І.Тимошенку у позові

Завершилася майже річна судова баталія, розпочата ректором Приватного вищого навчального закладу «Європейський університет» (за сумісництвом голова Асоціації вищих навчальних закладів України приватної форми власності) Івана Івановича Тимошенка проти Міжрегіональної Академії управління персоналом, ДП «Видавничий дім «Персонал», Всеукраїнського освітянського тижневика «Персонал Плюс», ВГО «Антинаклепницька ліга»та інших юридичних і фізичних осіб про захист «честі, гідності і ділової репутації» та стягнення моральної шкоди.
[ читати далі... ]

Особливості сарказму національних політ-соціологів

Ми вже звикли бачити їх присутніми на всіх телешоу і на популярних сторінках преси та в мережі Інтернет. Вони поважно, бундючно і складно балакають про українські справи все якось ніби з позиції стороннього, ніби з іншої точки планети Земля. То вони лякають нас крахом банківської системи чи державності, то аргументовано доводять тезу про те, що нормальний україномовний українець ні на що не здатний в «цій країні». То ненав’язливо виконують грошове політтехнологічне замовлення з пониження іміджу того чи іншого національного лі­дера, а то й працюють на культивування гірких і отруйних паростків зневіри на українському полі. Вони всі погані, але імен називати не будемо, бо засудять ради неіснуючої честі і гідності.
[ читати далі... ]
Фоторепортаж

Банкіри і криза

(Початок у попередньому числі газети)
Друга сторона авантюрної політики Нацбанку проявилася у нехтуванні основними правилами макроекономіки, що й дало негативні фінансово-інфляційні результати. У чому ж полягають основні помилки?

[ читати далі... ]
Суспільство

Партизанська економіка

Кожен процес має свою внутрішню логіку, властиві йому етапи та можливі цілі. Не є винятком дійство примадонни сучасного українського історичного театру — економіки. Багато чого з того, що маємо нині, легко було спрогнозувати ще принаймні років 15-20 тому. Авангардні прояви сьогоднішніх загальних негараздів — матеріально-технологічної вбогості країни та духовно-інтелектуальної вбогості псевдоеліти — були видимі ще на початку 90-х. Зваживши на ці прояви тоді, можна було б уникнути кризи нині. Не взявши до уваги сьогоднішні сигнали з майбутнього, українці за 5-7 років знов пожинатимуть гіркі плоди чергової кризи.
[ читати далі... ]

Депутати без пільг

Замість необхідного мільярда гривень Кабмін прописав у бюджеті для Верховної Ради 677 мільйонів гривень. Депутати змушені складати чорний список пільг, від яких їм доведеться відмовитися.
[ читати далі... ]

ЗАМІСТЬ ДЕПОЗИТІВ — КВАРТИРИ?

Дві нові схеми по роботі з клієнтами обіцяє впровадити банк «Надра» з понеділка.
[ читати далі... ]
Постаті

«Я живу на чужій землі...»

Батько Миколи Гоголя Василь Панасович Гоголь-Яновський, належав до нового дворянства. Дід його був сільським священиком. А батько, Панас Дем’янович, закінчив Київську духовну академію, поступив у Полкову миргородську канцелярію і завершив свою службову кар’єру в чині секунд-майора. Він оженився на дочці бунчукового товариша Лизогуба зі старовинного козацького роду і як придане за неї отримав хутір, який був названий на честь сина Василівкою.
[ читати далі... ]

Як конкурс переріс у патріотичний рух

А чому? Чому цей конкурс справді допомагає дітям відчути смак до рідної мови? Спробував знайти відповідь на це запитання. За всі вісім попередніх конкурсів (а це таки — поважна дистанція) бачиш, що організатори мовного турніру виробили справді національну стратегію: ставка зроблена передовсім на вчительство та громадськість.
[ читати далі... ]
Полеміка

Плюси і мінуси реального націоналізму

Для українського національного руху надзвичайно важлива стороння оцінка з середовища опонентів від науки. Прикро, що інколи це зводиться до намагання довести грі­ховність і сучасну безперспективність націоналізму в умовах глобалізації. Безпорадність українського націоналізму вважається аксіомою, тому націоналістам рекомендують обмежитись побутовим патріотизмом, щоб не провокувати протистояння, якими вони не можуть управляти і не руйнувати «цю країну». Принаймні таке резюме з публікації доктора філософії в галузі права Олександра Прогнімака «Про націоналізм, патріотизм і мазохізм» в «Українській правді». Автор висуває цілий ряд дискусійнихх тез, які залишати без відповіді аж ніяк не можна.
[ читати далі... ]
Фоторепортаж

Гетьманська столиця чекає на гостей

Колись провінційний і забутий за радянської доби Батурин нині привертає увагу масштабними реконструкціями уцілілих архітектурних пам’яток і стає надзвичайно цікавим туристичним об’єктом. Дістатися сюди просто: через Бровари простуєте на чернігівське шоссе, згодом, за селом Кіпті, повертаєте праворуч і через 126 км відмінної дороги ви опиняєтеся в гетьманській столиці.
[ читати далі... ]
Урок історії

Канни на Дніпрі

Корсунь-Шевченківська битва (в німецькій історіографії — «битва під Черкасами») 24 січня — 17 лютого 1944 р. стала однією з найбільших битв Другої світової війни. Сучасники називали її по-різному: «Другий Сталінград», «Дніпровські Канни», «Український Сталінград», «Сталінград на Дніпрі».
[ читати далі... ]
УКРАЇНСЬКИЙ ЛІДЕР

Бізнес-освіта у МАУП

Останнім часом в Україні точаться гострі дискусії щодо проблеми атестації наукових та науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації. На питання, які стосуються підготовки аспірантів та докторантів у МАУП, відповів директор Інституту підготовки наукових кадрів і бізнес-освіти МАУП, кандидат історичних наук, доцент, професор Міжнародної Кадрової Академії Алла Білоус.
[ читати далі... ]

СТО РОКІВ КРИМІНАЛІСТИКИ

Напередодні наукова громадськість відзначила сто років криміналістики, а дещо раніше — 160-річчя засновника цієї галузі знань, видатного австрійського вченого Ганса Гроса, ім’я якого тісно пов’язане з Україною. Криміналістику вивчають і студенти Інституту права МАУП.
[ читати далі... ]

Трударі ринку

В Міжрегіональній Академії управління персоналом працює кафедра маркетингу, де кваліфіковані викладачі навчають майстерності своїх студентів. Про якості, необхідні студенту для успішності виконання професійної діяльності розповів доцент кафедри маркетингу, доктор філософії в галузі економіки Світлана Марченко.
[ читати далі... ]
Автосалон

Нема машини — нема проблеми

Щоб позбутись автокредиту, люди організовують викрадення власних автомобілів
[ читати далі... ]

Замах на авторинок

У п’ятницю президент України підписав закон, який дозволяє кабінету міністрів вводити тимчасову надбавку до мито, в тому числі і на автомобілі. Тепер податкове навантаження на імпортні машини збільшиться на 13%.
[ читати далі... ]

Електромобіль від Google

Компанія Aptera Motors спільно з Google почали розробку двомісного автомобіля, оснащеного електричним двигуном, або гібридною силовою установкою.
[ читати далі... ]

Продаж іномарок — підсумки січня

Обсяг продажів легкових автомобілів в країнах Європи, включаючи нових членів Європейського союзу в січні 2009 р. знизився на 27% порівняно з січнем 2007 р. і становив 958 тис. 500 одиниць. Про це повідомляється в опублікованому 13 лютого звіті Європейської асоціації автовиробників (ACEA).
[ читати далі... ]

Замість транспортного збору — дорогий бензин?

[ читати далі... ]

Дизельний Cayenne

[ читати далі... ]

60 випивох за кермом

У Рівненській області інспектори ДАІ за три доби (20-22 лютого) зареєстрували майже 1100 порушень правил дорожнього руху, з них 860 — грубих та 65 випадків, коли за кермом транспортних засобів перебували водії в стані алкогольного сп’яніння. Про це ZAXID.NET повідомили в управлінні ДАІ у Рівненській області.
[ читати далі... ]
Здоров`я

Епідемія грипу насувається!

За даними Українського центру грипу на шостому тижні року у десяти контрольних містах України показник захворюваності зріс на 11,5% порівняно з попереднім тижнем. Захворюваність серед дітей віком до двох років зросла на 6,5%, від семи до 14 років — на 10,7%. Суттєво зріс рівень захворюваності серед дітей віком 7-14 років у містах Вінниці — на 25,7%, Дніпропетровську — на 21,9%, Києві — на 20,5%, Львові — на 25,9%, Одесі — на 28,0% та Сімферополі — на 47,9%, що свідчить про наближення епідемічного підйому у цих містах. Щодо введення додаткових канікул у школах, то це безпосередньо вирішують місцеві органи влади: вводити чи ні.
[ читати далі... ]

Для безпеки малюків

У Вінниці сьогодні введено в експлуатацію реконструйоване відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених обласної дитячої лікарні.
[ читати далі... ]

Лікарня з вертольотом

Сьогодні голова Дні­пропетровської обласної державної адміністрації Віктор Бондар та голова обласної ради Юрій ВІЛКУЛ відкрили після реконструкції Дніпропетровську районну лікарню, обладнану майданчиком для вертольоту.
[ читати далі... ]

Чим корисний шоколад?

Сьогодні не вмовкають розмови про користь шоколаду. З’являється все більше косметичних препаратів на його основі.
[ читати далі... ]

«Дитяча лікарня майбутнього»

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000», благодійний фонд «Дитяча лікарня майбутнього», Державне управління справами і Міністерство охорони здоров’я України провели прес-конференцію на тему: «Стан реалізації проекту зі створення та будівництва Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері та дитини — «Дитячої лікарні майбутнього»: успіхи та проблеми».
[ читати далі... ]
Свята

КОЛОДІЯ ВЕЛИЧАЙМО — ВЕСНУ ЗУСТРІЧАЙМО!

Повертаючись до витоків духовності першої на Землі держави Аратти, завдяки українознавчим дисциплінам намагаємося відродити втрачені світоглядні знання та вірування прадавніх українців. Свято Колодія — одне з праслов’янських свят, яке сягає доби Трипільської культури. Це низка обрядових дійств на честь весняного пробудження природи, відоме як Колодія, Колодка, Масляна тощо. Протягом семи днів відбуваються урочистості, що славлять Колодія. Свято відлунює звичаєвість доби матріархату, оскільки жінки є головними дійовими особами. Колодія вважали Богом шлюбу, любові, здоров’я і злагоди, тож дійства були пройняті іграми та веселими забавами.
[ читати далі... ]

Масляниця об’їдуха, грошам приберуха

На Масляному тижні прийнято також частувати членів сім’ї, ходити один до одного в гості, збиратися за великим родинним столом.
[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.
Реєстраційне свідоцтво КВ № 6562 від 01.10.2002 р.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання.

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, pplus@iapm.edu.ua або за телефоном редакції (044) 490-95-19