This version of the page http://adm.km.ua/index.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-06-02. The original page over time could change.
Хмельницька обласна державна адміністрація ... Офіційна сторінка
Архів новин || Пошук новин

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Повідомлення
Конкурс
Головне управління агропромислового розвитку Хмельницької облдержадміністрації оголошує конкурс серед суб’єктів сільськогосподарської дорадчої діяльності, що надаватимуть соціально спрямовані дорадчі послуги сільськогосподарським товаровиробникам і сільському населенню.
22 05 2009
Докладніше ...


Увага акція! Збережемо пам’ять про Голодомор в Україні

Український інститут національної пам’яті започатковує Всеукраїнську акцію «Людяність у нелюдяний час».
Метою акції є виявлення та вшанування пам’яті про осіб, котрі допомагали виживати постраждалим у роки Голодомору та чинили опір геноцидній політиці.
18 05 2009
Докладніше ...


До Дня Європи
Святкова дата - 9 травня історично вважається Днем народження Європейського Союзу.
Цього травневого дня 59 років тому,коли люди ще не відійшли від травм минулої війни, міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман представив усьому світові своє бачення майбутнього єдиної Європи, адже Європа в той час вже стояла на порозі третьої світової війни.
08 05 2009
Докладніше ...


Митниця інформує

Наказом Державної митної служби України від 29.04.09 №398 „Про затвердження Порядку роботи з повідомленнями, що надходять за телефоном довіри Держмитслужби України” закріплено новий номер телефону довіри Держмитслужби України (044) 247-27-19, який буде введено в дію з 1 червня 2009 року.
07 05 2009
Докладніше ...


Анонс
Дню Європи присвячується
06 05 2009
Докладніше ...


Офіційна хроніка

ЗАКОН УКРАЇНИ № 1165-VI
Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель
06 05 2009
Докладніше ...


Держземінспекція повідомляє

Дотримуйтесь земельного законодавства –
одержуйте спеціальний дозвіл!

Детальний аналіз ефективності діяльності Держземінспекції у Хмельницькій області в І кварталі поточного року суттєво виокремив та надав вимушеної актуальності питанню дотримання вимог земельного законодавства України при використанні земельних ділянок у разі проведення на них робіт пов’язаних із порушенням поверхневого шару ґрунту.
29 04 2009
Докладніше ...


 

Новини
Особистий прийом першим заступником голови облдержадміністрації М.Дерикотом
1 червня майже 50 осіб прийняв сьогодні на особистому прийомі перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот.
До нього зі своїми питаннями приїхали люди з різних куточків нашої області. Зокрема, Дунаєвець, Шепетівського та Красилівського районів, м. Хмельницького та ін.
01 06 2009
Докладніше ...


Гармонійний розвиток підростаючого покоління та захист материнства - національний пріоритет політики Глави держави
Гармонійний розвиток підростаючого покоління та захист материнства - національний пріоритет політики Глави держави.
01 06 2009
Докладніше ...


На головному майдані Хмельниччини розгорнулося справжнє дитяче містечко
В обласному центрі на майдані Незалежності розпочалося свято присвячене міжнародному Дню Захисту прав дітей «Барви дитинства».
Привітати дітлахів із 1 червня та їх батьків завітав заступник голови обласної державної адміністрації Микола Вавринчук та начальник обласного управління освіти Наталя Жолобок.
01 06 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині 80% дітей-сиріт мають живих батьків

У Міжнародний День захисту прав дітей заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Микола Вавринчук відкрив телемарафон на ХОДТРК «Поділля-центр».
Зокрема, під час прямого ефіру Микола Пророкович торкнувся теми соціального сирітства та тих шляхів в напрямку якої діє облдержадміністрація щодо вирішення цієї нагальної проблеми.
01 06 2009
Докладніше ...


Відбулося засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва
29 травня 2009 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Коліщака В.М. відбулося засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва при облдержадміністрації за участю представників координаційних рад при виконкомах міських рад міст Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Нетішин, Славута, Старокостянтинів та Шепетівка.
Засідання відбулось з метою забезпечення умов, сприятливих для подальшого розвитку підприємництва, врегулювання проблемних питань здійснення підприємницької діяльності.
29 05 2009
Докладніше ...


Майже півтори тисячі випускників шкіл області будуть нагороджені золотими і срібними медалями

У школах Хмельниччини відгримів «останній дзвоник». В різних школах області в урочистій лінійці взяло участь і керівництво обласної державної адміністрації. Голова облдержадміністрації Іван Гавчук відвідав у Хмельницькому обласний ліцей для обдарованих дітей. Заступник голови адміністрації Володимир Кирилюк для того, щоб привітати школярів та випускників навчальних закладів завітав до Старокостянтинівського району. Заступник голови облдержадміністрації Микола Вавринчук привітав із святом «Останнього дзвоника» учнів Хмельницької санаторної загальноосвітньої школи-інтернату № 2, що у мікрорайоні Ракове.
29 05 2009
Докладніше ...


Розширене засідання колегії облдержадміністрації в обласному центрі цього разу не проводилося
Чергова колегія стала виїзною і відбулася у Теофіпольському районі. На засіданні голова обласної державної адміністрації Іван Гавчук зауважив, що подібне зібрання керівників районів та структурних підрозділів дозволяє на власні очі побачити життя та розвиток окремого регіону та перейняти корисний досвід.
29 05 2009
Докладніше ...


Брифінг голови облдержадміністрації Івана Гавчука
27 травня відбувся брифінг голови облдержадміністрації Івана Гавчука щодо президентського проекту Конституції України.
Він висловив думку, що в нашій державі обов’язково потрібно міняти систему влади.
“Реформа, або намагання здійснити реформу системи влади в кінці 2004 року, не принесли користі нашій державі. Вона не була продовжена, що викликало конфлікт у представницькій та виконавській системах влади”, - сказав Іван Карлович.
28 05 2009
Докладніше ...


Нарада з питань недопущення необґрунтованого підвищення цін на противірусні та дезінфікуючі засоби
27 травня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Коліщака відбулась нарада-семінар з питань недопущення необґрунтованого підвищення цін на противірусні та дезінфікуючі засоби і тест-системи для забезпечення умов запобігання виникненню серед населення області захворювання на свинячий грип (“грип А”).
28 05 2009
Докладніше ...


Прикордонна академія відзначає своє професійне свято

В Україні День прикордонника вже відзначають 17 років поспіль. Та його коріння сягає початку минулого століття. Кожного року двадцять восьмого травня традиційно проводяться урочистості, на яких збираються колишні та майбутні прикордонники. Останніх, ось вже більше десяти років готує Національній Академії державної прикордонної служби імені Б.Хмельницького. Цьогоріч, від імені облдержадміністрації, привітати прикордонників з їх професійним святом у вуз завітав заступник голови адміністрації з гуманітарних питань Микола Вавринчук.
27 05 2009
Докладніше ...


Проведено одноденний семінар-навчання з питань запобігання проявам корупції
27 травня 2009 року в Малому залі засідань обласної ради, Управлінням державної служби Головдержслужби в Хмельницькій області було проведено одноденний семінар-навчання з відповідальними працівниками територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади з питань запобігання проявам корупції.
27 05 2009
Докладніше ...


Завершився вивіз боєприпасів з військової бази, яка знаходиться в 7 кілометрах від атомної станції

27 травня 2009 року завершився вивіз боєприпасів, що понад півстоліття зберігались на артилерійській базі боєприпасів , розташованої неподалік міста Славута Хмельницької області. У заході взяв участь голова Хмельницької обласної державної адміністрації Іван Гавчук, керівники військового відомства, місцевих органів влади, мешканці району.

27 05 2009
Докладніше ...


Що підвищить конкурентноздатності товарів і послуг Хмельницького регіону?

Під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука відбулося засідання круглого столу «Роль і значення інтелектуальної власності в інноваційному розвитку економіки».
Круглий стіл відбувся при підтримці Хмельницької обласної державної адміністрація, Державного департаменту інтелектуальної власності, Об’єднання організацій роботодавців Хмельницької області
Хмельницького регіонального навчально-наукового центру та Державного інституту інтелектуальної власності.
27 05 2009
Докладніше ...


“Чернелівку” очікує друга черга
Перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот дав інтерв’ю журналісту “Урядового кур’єру”.
Розмова стосувалась будівництва другої черги водогону від с.Чернелівка Красилівського району до м.Хмельницького.
Як уже відомо 28 квітня 2009 року було підписано розпорядження Кабінету Міністрів України щодо затвердження робочого проекту будівництва цього об’єкту.
26 05 2009
Докладніше ...


Обласне свято «Шана таланту молоді нашій» професійно-технічних навчальних закладів області
Днями управлінням освіти і науки облдержадміністрації, Хмельницьким державним центром естетичного виховання учнівської молоді за участю заступника голови ОДА Миколи Вавринчука було проведено свято «Шана таланту молоді нашій» професійно-технічних навчальних закладів області.
26 05 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині вже затверджено мережу стаціонарних дитячих закладів оздоровлення та відпочинку

В обласному центрі відбувся семінар-нарада щодо оздоровлення дітей влітку 2009 року за рахунок всі джерел фінансування під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука. За словами Миколи Пророковича, в 2009 році заплановано оздоровити 95 тисяч дітей Хмельниччини. Це менше ніж минулого року.
26 05 2009
Докладніше ...


Незалежне оцінювання знань допомагає ефективно боротися з проявами корупції у вищій школі

Заступник голови обласної державної адміністрації Микола Вавринчук провів першу пряму телефонну лінію «Запитай у влади» після своєї відпустки. Напевно, саме тому під час лінії на посадовця обрушився шквал телефонних дзвінків від мешканців Хмельниччини, а на саму зустріч із одним із керівників області прийшло чимало журналістів.
26 05 2009
Докладніше ...


Інвестиції зовнішньоекономічної діяльності Хмельницької області у січні–березні 2009р.
На тлі світової фінансово-економічної кризи потоки інвестицій мають тенденцію до скорочення. Зважаючи на процеси, що відбуваються в економіці України, пряме іноземне інвестування Хмельницької області виглядає таким чином.
Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку області на 1 квітня 2009р. становив 133,8 млн.доларів, що на 2,5% менше, ніж на початок року, або 99,7 дол.США в розрахунку на одну особу.
26 05 2009
Докладніше ...


Володимир Кирилюк провів прийом громадян у Деражнянському районі
У п’ятницю 22 травня 2009 року у приміщенні Деражнянської районної державній адміністрації відбувся виїзний прийом громадян, який провів заступник голови обласної державної адміністрації з питань агропромислового розвитку Володимир Кирилюк.
25 05 2009
Докладніше ...


Форум «Влада і бізнес - партнери»

Президент України Віктор Ющенко взяв участь у черговому форумі «Влада і бізнес - партнери» .

Також у форумі взяли участь підприємці, керівники органів місцевого самоврядування, представники виконавчої центральної та місцевої влади.
25 05 2009
Докладніше ...


На обліку служб у справах дітей Хмельницької області перебуває 2425 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування
При цьому, в регіоні продовжується робота з розвитку мережі дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Так у 2009 році, не дивлячись на економічні негаразди, було створено шість нових сімей, в яких влаштовано 9 дітей вказаної категорії та чотири дитини було влаштовано у раніше створені дитячі будинки сімейного типу.
25 05 2009
Докладніше ...


Управлінням Головного управління державної служби в Хмельницькій області було проведено пряму телефонну лінію на тему „Суспільство проти корупції”
25 травня 2009 року з 11-ї до 12-ї години, Управлінням Головного управління державної служби в Хмельницькій області було проведено пряму телефонну лінію на тему „Суспільство проти корупції”. Послугами лінії скористалися сім громадян з шести районів та міст обласного підпорядкування нашої області.
25 05 2009
Докладніше ...


У 2009 році заплановано оздоровити 95 тисяч дітей Хмельниччини

Про це заявив заступник голови обласної державної адміністрації Микола Вавринчук під час інтерв’ю ХОДТРК «Поділля-центр».
25 05 2009
Докладніше ...


Колегія Новоушицької районної державної адміністрації
21 травня цього року, заступник начальника Управління державної служби Головного управління державної служби України Віктор Міщишин прийняв участь у роботі засідання колегії Новоушицької районної державної адміністрації, що пройшла під головуванням голови Новоушицької районної державної адміністрації Антона Бугерка в залі засідань районної ради.
22 05 2009
Докладніше ...


Тримаємо на контролі виплату зарплати населенню
Заступник голови облдержадміністрації Віктор Коліщак провів засідання комісії щодо заборгованості із виплати заробітної плати та рівня заробітної плати у Кам’янець-Подільському та Славутському районах.
Як повідомлено на нараді, за попередніми даними, станом на 1 травня 2009 року сума заборгованої заробітної плати в області, порівняно до початку минулого місяця, зменшилась на 0,9 млн. грн. та становить 22,3 млн. грн., з яких по Кам’янець-Подільському району – 874,0 тис. грн. або 3,9% загальної суми боргу по області та по Славутському району – 1156,5 тис. грн. (п’яте місце по області) або 5,2 відсотка.
22 05 2009
Докладніше ...


Інвалідам – податкові пільги
22 травня відбулося засідання обласної регіональної комісії з питань діяльності підприємств та громадських організацій інвалідів. Головував на зібранні заступник голови ОДА Микола Вавринчук.
22 05 2009
Докладніше ...


М. Дерикот взяв участь у засіданні Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України
21 травня перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот взяв участь у засіданні регіонального відділення Асоціації міст України, яке пройшло у м.Красилові.
На зібранні були присутні міські та селищні голови населених пунктів Хмельниччини – члени АМУ.
22 05 2009
Докладніше ...


Південний Буг таки почистили
Як уже повідомлялося раніше, відповідно до ухвали Басейнової Ради річки Південний Буг, щорічно у третю суботу травня відзначається День Південного Бугу. У цьому році він припав на 16 травня.
В Хмельницькій області проведено ряд заходів присвячених цьому дню.
22 05 2009
Докладніше ...


Зустріч з випускниками загальноосвітніх шкіл
21 травня на Хмельницькій митниці відбулась зустріч випускників загальноосвітніх шкіл, які вирішили обрати своєю професією службу в митних органах України, з керівництвом митниці.
22 05 2009
Докладніше ...


Протидія свинячому грипу
При Хмельницькій митниці створено Штаб з координації діяльності окремих її підрозділів щодо запобігання розповсюдженню свинячого грипу у зоні діяльності митного органу.
22 05 2009
Докладніше ...


Участь у заходах із відзначення 148-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка
22 травня цього року Президент України Віктор Ющенко візьме участь у заходах із відзначення 148-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка. Цього дня о 8.30 Президент України покладе квіти до пам'ятника Великому Кобзареві в Києві (парк ім. Т.Шевченка).
22 05 2009
Докладніше ...


У дусі конструктиву та взаєморозуміння відбувся діалог з депутатами Здолбунівської районної ради щодо планів розбудови ХАЕС
Під час чергової сесії районної ради 20 травня у м. Здолбунів Рівненської області відбувся діалог між депутатами та запрошеними на форум сільськими головами і заступником генерального директора з капітального будівництва ВП ХАЕС Олегом Васильовичем Рахлінським. Зустріч відбулась за запрошенням депутатів Здолбунівщини.
21 05 2009
Докладніше ...


Микола Вавринчук: «Практично за три роки створено і вже діють 34 освітніх округи у всіх районах області»

Заступник голови обласної державної адміністрації Микола Вавринчук дав ексклюзивне інтерв’ю ХОДТРК «Поділля-центр» стосовно створення на Хмельниччині освітніх округів.
21 05 2009
Докладніше ...


Голова ОДА І. Гавчук зустрівся з лідерами молодіжних громадських організацій
20 травня відбулась зустріч голови обласної державної адміністрації Івана Карловича Гавчука з лідерами молодіжних громадських організацій з нагоди Дня молодіжних та дитячих громадських організацій та Дня молоді України.
Голова адміністрації спочатку надав слово головам організацій для представлення своєї діяльності і проведеної роботи в їхній місцевості.
Кожна з організацій провели чималу роботу як по фізичному, так і моральному вихованню молоді Хмельниччини, але і без проблем не обходиться.
21 05 2009
Докладніше ...


В обласному центрі провели експрес-тестування на виявлення ВІЛ/СНІД інфекції
Бажаючих це зробити виявилося не так вже й багато, але результат став вражаючим. Серед 11 чоловік, котрі виявили бажання добровільно здати кров у пересувній лабораторії для проходження експрес-аналізу, у двох, за попередніми результатами, виявили вірус імунодефіциту.
Цей факт був озвучений на нараді, присвяченій підготовці обласної програми з питань протидії ВІЛ/СНІД інфекції під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука.
20 05 2009
Докладніше ...


Облдержадміністрація вкотре надала грошову допомогу громадянам, котрі потребують дороговартісного лікування

Відбулося чергове засідання обласної комісії з призначення коштів на дороговартісне лікування під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука.
19 05 2009
Докладніше ...


Управління Головдержслужби в Хмельницькій області інформує
19 травня цього року начальником Управління Головдержслужби в Хмельницькій області Григорієм Гоцьким проведено тематичну зустріч „Про стан дотримання вимог Законів України „Про державну службу” та „Боротьбу з корупцією”, інших нормативно-правових актів з питань державної служби” із керівниками та працівниками обласного та районних Центрів зайнятості, що працюють менше одного року які перебувають на навчанні у Хмельницькому обласному Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.
19 05 2009
Докладніше ...


Пряма телефонна лінія «Запитай у влади»
18 травня в облдержадміністрації було проведено традиційну пряму телефонну лінію «Запитай у влади». На запитання жителів області відповідав перший заступник голови обласної державної адміністрації Микола Дерикот.
На питання журналістів про закриття закладів гральних автоматів, Микола Васильович повідомив, що з 183 гральних закладів в м.Хмельницькому до 7 червня не буде працювати жоден. Він наголосив, міській владі вже доручено вивчити питання про можливість розміщення гральних закладів за межами міста. “Ми вже готуємось до того, що можливо постане таке питання, а ми повинні бути готові до цього”, - сказав він.
19 05 2009
Докладніше ...


В облдержадміністрації розглянуто питання роботи місцевих дозвільних центрів
Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Коліщака 19 травня відбулася нарада на тему: “Проблемні питання роботи місцевих дозвільних центрів та шляхи їх вирішення”.
Метою зібрання визначено поглиблення процесу взаємодії дозвільних органів з місцевими дозвільними центрами, залучення ширшого кола територіальних представництв центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів на місцевому рівні до видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності.
19 05 2009
Докладніше ...


Вінницю з робочим візитом відвідав Президент
19 травня у Вінниці під головуванням Президента України відбулася нарада із представниками органів місцевої влади, присвячена вирішенню нагальних питань соціально-економічного розвитку сільськогосподарських територій. Участь у нараді взяли міністри профільних міністерств. Хмельниччину представляв голова обласної державної адміністрації Іван Гавчук.
19 05 2009
Докладніше ...


На Чемеровеччині відтепер функціонує кращий в країні солодовий завод
18 травня відбулося урочисте відкриття «Солодового заводу ЗАТ «Оболонь» (смт. Чемерівці), участь в якому взяв голова обласної державної адміністрації Іван Гавчук. У вітальному слові очільник області наголосив, що відкриття заводу європейського типу надзвичайно важливе не тільки для чемирівчан, а й для області в цілому.
19 05 2009
Докладніше ...


З особистого прийому голови обласної державної адміністрації
18 травня відбувся особистий прийом громадян головою обласної державної адміністрації Іваном Гавчуком. В основному, заявники, а це жителі міста Хмельницького, Ярмолинецького, Дунаєвецького. Віньковецького районів, зверталися з питаннями щодо вирішення житлових проблем.
19 05 2009
Докладніше ...


Запобігаємо порушенням в сфері грального бізнесу
18 травня відбулась нарада з питань організації роботи із запобігання порушень в роботі закладів грального бізнесу, які можуть призвести до трагічних наслідків.
Нарада відбулась за участю першого заступника голови облдержадміністрації Миколи Дерикота та заступника голови облдержадміністрації Віктора Коліщака.
На засіданні було визначено склад робочих груп, які безпосередньо перевірятимуть заклади грального бізнесу. А вже до 23 травня вони повинні будуть поінформувати очільника області про здійснену роботу.
18 05 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині пройшла Спартакіада серед держслужбовців
16 травня відбулась Спартакіада серед державних службовців області. У ній взяли участь державні службовці районних державних адміністрації, апарату та управлінь облдержадміністрації, а також територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в області.
Змагання проведені із 5 видів спорту: футзал, волейбол, настільний теніс, шахи, шашки.
18 05 2009
Докладніше ...


Головне управління агропромислового розвитку продовжує вивчати ситуацію на місцях
Минулого тижня начальники головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Галищук, обласної інспекції захисту рослин Степан Барабаш, обласної насіннєвої інспекції Володимир Мельник та районних управлінь агропромислового розвитку Хмельниччини відвідали ще ряд господарств південної частини області у ході подальшого проведення міжрайонного зонального об’їзду.
18 05 2009
Докладніше ...


Петро Купчишин вшанував жертв радянського терору

У День пам'яті жертв політичних репресій Т.в.о. заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Петро Купчишин взяв участь у заходах із вшанування пам'яті жертв політичних репресій біля пам’ятного знака «Ангел Скорботи».
18 05 2009
Докладніше ...


Долаємо економічну кризу
Перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот взяв участь у прямому ефірі радіопередачі “Студія актуальних проблем” на ХОДТРК “Поділля-центр”. Також у передачі взяли участь заступник начальника управління НБУ у Хмельницькій області Анатолій Хоркавий та генеральний директор ТОВ “Будівельний альянс” Іван Крутило.
Присутні у студії розповіли про заходи, які вживаються в області, аби мінімізувати вплив фінансово-економічної кризи. Микола Васильович повідомив, що за 4 місяці цього року в області виконано план бюджетних надходжень на 107,6%. Не виконали бюджетні призначення лише м. Старокостянтинів та Теофіпольський район.
15 05 2009
Докладніше ...


Обласне родинне свято до Дня Матері
В урочистій та водночас зворушливій атмосфері сьогодні відбулося обласне родинне свято до Дня Матері, на якому вшановували прийомних матерів та матерів-вихователів дитячих будинків сімейного типу. Багато квітів та подарунків отримали матері. Але найбільшою втіхою для присутніх стали виступи дітей, які є вихованцями таких родин. З вітальним словом виступив голова обласної державної адміністрації Іван Гавчук. Зокрема він сказав, що добре знає і розуміє, як нелегко виховувати, ставити на ноги дітей в багатодітних родинах.
15 05 2009
Докладніше ...


Разом в Європейське майбутнє
14 травня відбулось засідання круглого столу “Разом в Європейське майбутнє”, присвячене святкуванню Дня Європи в Україні.
На засіданні за участю освітян, які працюють з молоддю в напрямку їх інформування про євроінтеграційні процесі, було розглянуто ряд питань. Серед них, підвищення рівня обізнаності громадськості з євроінтеграційними процесами, інвестиційний потенціал області і зовнішньоекономічна діяльність підприємств Хмельниччини
14 05 2009
Докладніше ...


Колегія ДПА у Хмельницькій області визначилася з резервами бюджетних доходів
На своєму черговому розширеному засіданні колегія ДПА у Хмельницькій області підбила підсумки роботи органів державної податкової служби області за чотири місяці 2009 року та завдання по забезпеченню надходжень коштів до бюджетів усіх рівнів у 2009 році в цілому. Розглянуто ряд інших важливих питань організації роботи в органах ДПС області.

Основним підсумком роботи податківців Хмельниччини стало перевиконання у першому кварталі поточного року показників наповнення загального фонду державного бюджету, доведених Міністерством фінансів України. За словами голови ДПА в області Михайла Кацана, надходження за цей період більші також рівня, досягнутого за такий же період минулого року. Про зосередженості податкової служби на результатах говорить і той факт, що ними досягнуто 97-відсоткових темпів росту доходів загального фонду зведеного бюджету в той час, коли темпи росту промислового виробництва краю знизилися до 67,4 %, обсягів будівельних робіт – до 45,8 %, обсягів обороту в торгівлі – до 83,2 %.
14 05 2009
Докладніше ...


Президент України призначив нового голову Полонської районної державної адміністрації
Президент України Віктор Ющенко призначив Б.Довгаля головою Полонської районної державної адміністрації Хмельницької області.
13 05 2009
Докладніше ...


В Хмельницькому відбувся заключний гала-концерт обласного конкурсу молодих сімей

З метою пропаганди цінностей сімейного життя, збереження, підтримки і розвитку сімейних традицій, духовної культури членів сім’ї, управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації у приміщенні Науково – методичного центру культури та мистецтва провело заключний гала-концерт обласного конкурсу молодих сімей присвяченого Міжнародному Дню сім’ї - «Молода сім’я 2009».
13 05 2009
Докладніше ...


Відбулося засідання організаційного комітету з проведення другого туру щорічного Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець”

В управлінні державної служби Головдержслужби в Хмельницькій області, відбулося засідання Організаційного комітету з проведення другого туру щорічного Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець”. На засіданні були розглянуті документи переможців першого туру, поданих оргкомітетами з проведення І туру Конкурсу, щодо участі в другому турі щорічного Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець” та розглянуте питання, щодо організації і проведення самого ІІ туру Конкурсу в області.
13 05 2009
Докладніше ...


Хлібоприймальні підприємства області готуються до нового врожаю
Аби був у подолян хліб на столі, необхідно, як відомо, докласти немало зусиль, щоб виростити та зібрати врожай. Але не менш важливим у цьому процесі є належне збереження зібраного врожаю. Тож вести підготовку елеваторів, сертифікованих складів, лабораторій та інших елементів матеріально-технічної бази до приймання та зберігання зернових аграрії краю почали вже зараз. Саме цьому питанню була присвячена нарада з керівниками хлібоприймальних підприємств, організована Головним управлінням агропромислового розвитку облдержадміністрації. На яку були запрошені керівники та представники майже трьох десятків аграрних компаній області, які займаються зберіганням зерна, а також фахівці головного управління та районних управлінь агропромислового розвитку, представники обласних галузевих структур. У роботі зібрання також взяв участь заступник голови ОДА Володимир Кирилюк.
13 05 2009
Докладніше ...


Всеукраїнська акція “Почуйте всі!”
4-10 травня на Хмельниччині пройшла щорічна всеукраїнська акція “Почуйте всі!” щодо благодійної допомоги дітям з вадами зору, організована Всеукраїнським благодійним фондом “Серце до серця”.
Акція відбулась у всіх областях України і супроводжувалася проведенням молодіжних концертів, вистав, конкурсів за участю членів різних громадських і благодійних об’єднань, учнівської та студентської молоді.
13 05 2009
Докладніше ...


Тематична зустріч „Про стан дотримання вимог Закону України „Про державну службу”
12 травня цього року начальником Управління Головдержслужби в Хмельницькій області Григорієм Гоцьким проведено тематичну зустріч „Про стан дотримання вимог Закону України „Про державну службу”, інших нормативно-правових актів з питань державної служби” із спеціалістами кадрових служб обласного та районних Центрів соціальних служб для молоді які перебувають на навчанні у Хмельницькому обласному Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.
12 05 2009
Докладніше ...


« 10 хвилин з губернатором»
8 травня Хмельниччину відвідав Президент України Віктор Ющенко. Мета візиту –участь Глави держави у перепохованні останків загиблих у фашистському концентраційному таборі – шталазі №329 на Міжнародному кладовищі «Поле пам’яті», що у Славуті. Ця подія і стала темою для розмови в « десятихвилинці ».
12 05 2009
Докладніше ...


Затверджений перелік дитячих закладів оздоровлення, в яких будуть відпочивати діти з частковим фінансуванням із коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності
Це 12 оздоровчих закладів на території Хмельницької області, а також база відпочинку “Залів”, що в смт.Затоці Одеської області, та дитячий оздоровчий табір “Кабельник” (с.Приморське, Татарбунарського району, Одеської області).
12 05 2009
Докладніше ...


Іван Гавчук: « Пік економічних негараздів маємо пройти разом »
Сьогодні в приміщенні облдержадміністрації відбулася гаряча телефонна лінія « Запитай у влади ». На запитання дозвонювачів відповідав Іван Гавчук, голова обласної державної адміністрації. Як завжди проблемних запитань було багато на різну тематику. Зокрема, лунали телефонні дзвінки з Хмельницького, які стосувалися наступного. Наталія Чернюк цікавилася чи можливе відкриття автобусного маршруту до кінного клубу «Тамерлан», в якому проходять реабілітацію діти-інваліди.
12 05 2009
Докладніше ...


Володимир Кирилюк взяв участь у селекторній нараді з питань виконання бюджету у січні-квітні 2009 року, яку провела прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко
Минулої п’ятниці глава українського уряду збирала керівників областей нашої держави на селекторну нараду, аби проаналізувати з ними основні показники бюджетних надходжень цього року та визначити пріоритети подальшої економічної діяльності регіонів в умовах фінансово-економічної кризи. Крім того, говорили про цінову політику на споживчому ринку, рівень інфляції, розрахунки по комунальних платежах, борги за спожитий газ та енергозбереження. Хмельниччину тут представляли заступник голови облдержадміністрації Володимир Кирилюк, керівники обласних управлінь, міський голова Хмельницького Сергій Мельник.
12 05 2009
Докладніше ...


Відзначення 64-ї річниці Великої Перемоги
9 травня Хмельниччина урочисто вшанувала 64-й День Перемоги. В обласному центрі мітинги-реквієми та покладання вінків і квітів за участю керівництва області, ветеранів Великої Вітчизняної війни, громадськості традиційно відбулися на Військовому кладовищі, Меморіалі Слави та біля Вічного вогню.
12 05 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині Президент України взяв участь у церемонії перепоховання останків військовополонених, полеглих у Другій світовій війні
Президент України Віктор Ющенко у м. Славута Хмельницької області на Міжнародному кладовищі «Поле пам'яті» взяв участь у церемонії перепоховання останків військовополонених, полеглих у Другій світовій війні - жертв фашистського концентраційного табору «Шталаг №329» та концентраційного табору «Грослазарет-301».
08 05 2009
Докладніше ...


В. Ющенко: «Нашим обов'язком є передати пам'ять про загиблих воїнів нащадкам»
«Нашим обов'язком є передати пам'ять про загиблих воїнів нащадкам», - наголосив Президент України Віктор Ющенко у своєму виступі сьогодні під час церемонії перепоховання на Міжнародному кладовищі «Поле пам'яті», що на Хмельниччині, останків військовополонених, полеглих у Другій світовій війні.
08 05 2009
Докладніше ...


Звернення Президента України з нагоди Дня матері
Любі наші матері!
Сердечно вітаю вас із найпрекраснішим святом - Днем матері.
Немає дорожчої і ріднішої людини, ніж мама, яка дала нам життя, навчила мудрості і благословила на добрі справи та починання. Уроки матері лишаються головним дороговказом на життєвому шляху, а її любов - надійним оберегом.
08 05 2009
Докладніше ...


Звернення Президента України з нагоди Дня Перемоги
Шановні співвітчизники!
Дорогі ветерани війни!
Сьогодні ми відзначаємо 64-у річницю перемоги у Великій Вітчизняній війні, вшановуємо наших славних захисників і визволителів, які разом на всіх фронтах відстояли свободу Батьківщини.
Свято Перемоги назавжди залишиться символом тріумфу добра над злом. Наш обов'язок берегти й передавати нащадкам пам'ять про трагедію світової війни, про мужність і нездоланність Українського народу, який разом з іншими народами зупинив фашизм у Європі.
08 05 2009
Докладніше ...


Вітання голови облдержадміністрації Івана Гавчука з Днем Перемоги
Дорогі визволителі, шановні ветерани Великої Вітчизняної війни !

Від усього серця вітаю Вас з річницею Великої Перемоги.


За чотири роки війни Україна заплатила за свою свободу, за право жити на своїй землі більше ніж десятьма мільйонами життів своїх синів і дочок.
08 05 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині святкують День Перемоги у Великій Вітчизняній війні
Т.в.о. заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Петро Купчишин взяв участь в урочистій зустрічі з ветеранами війни з нагоди річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Також ветеранів війни привітали заступник голови обласної ради Олег Хавронюк та заступник Хмельницького міського голови Григорій Давиденко.
Вітаючи присутніх Петро Купчишин наголосив, що перемога над нацизмом визначила подальшу долю не лише нашої країни, а й усього людства.
08 05 2009
Докладніше ...


Володимир Кирилюк взяв участь у телепрограмі «Вільний мікрофон»
Вчора у приміщенні обласної телерадіокомпанії «Поділля-центр» відбувся запис телепередачі «Вільний мікрофон», темою якої стали проблеми та перспективи розвитку агропромислового комплексу краю, виконання в області державних програм з підтримки аграрного сектору, стан справ з проведенням весняно-польових робіт. У передачі взяли участь заступник голови облдержадміністрації з питань агропромислового розвитку Володимир Кирилюк, заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку ОДА Олексій Місінькевич, а також підприємець з села Колибань Хмельницького району Раїса Гуменюк, голова районної асоціації фермерів Віктор Тіней, горлова фермерського господарства з с. Немиченці Хмельницького району Олександр Машталер.
08 05 2009
Докладніше ...


В Красилівський районній державній адміністрації працювала міжвідомча робоча група
07 травня 2009 року в Красилівський районній державній адміністрації, за дорученням Начальника Головдержслужби України працювала міжвідомча робоча група у складі начальника відділу контролю за дотриманням законодавства з питань державної служби контрольно інспекційного управління Головдержслужби України
08 05 2009
Докладніше ...


Реалізацію державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель обговорено на нараді
Заступник голови облдержадміністрації Володимир Кирилюк 7 травня провів засідання обласної робочої групи з опрацювання та комплексного вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель.
Зокрема, на засідання зазначено, що станом на кінець першого кварталу 2009 року проведено нормативну грошову оцінку в 1167 населених пунктах загальною площею 233,9 тис.га, що становить 80% від загальної кількості.
08 05 2009
Докладніше ...


В Хмельницькому закінчився перший етап зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів

Ті, хто виявив бажання продовжити своє навчання у вищих навчальних закладах, склали тестування з історії України.
Наступне випробування майбутніх студентів вузів відбудеться в обласному центрі вже цієї п’ятниці. Молоді люди відповідатимуть на тестові питання з української мови та літератури.
07 05 2009
Докладніше ...


Петро Купчишин відвідав госпіталь для інвалідів Великої Вітчизняної війни
Т.в.о. заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Петро Купчишин привітав пацієнтів лікувально-профілактичного закладу з наступаючим святом – Днем Перемоги та вручив госпіталю цінний подарунок.
06 05 2009
Докладніше ...


Найефективнішим заходом профілактики дитячої бездоглядності є проведення профілактичних рейдів
Як свідчить практика роботи служби у справах дітей, найефективнішими заходами виявлення дитячої бездоглядності та її запобігання, профілактики негативних проявів серед дітей є проведення профілактичних рейдів, по виявленню дітей, які проживають і виховуються в складних життєвих обставинах.
06 05 2009
Докладніше ...


Петро Купчишин взяв участь в урочистостях з нагоди 18-річчя створення УБОЗу
Т.в.о. заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Петро Купчишин привітав працівників підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю МВС України у Хмельницькій області з професійним святом.
05 05 2009
Докладніше ...


30 квітня відбувся заключний концерт переможців регіонального туру Всеукраїнського фестивалю мистецтв України на Хмельниччині
В урочистостях з цього приводу взяв участь т.в.о. заступника голови – керівника апарату Петро Купчишин.
За його словами, у місцевих та регіональних етапах фестивалю взяли участь близько 1 тис. колективів, в яких понад 30 тис. осіб. Кращими визнано творчі звіти міст Кам’янці-Подільського, Шепетівки і Хмельницького, Кам’янець-Подільського, Віньковецького, Шепетівського, Дунаєвецького, Деражнянського, Волочиського та Чемеровецького районів.
05 05 2009
Докладніше ...


Цьогоріч на Хмельниччині засіяли ранньозернових культур більше
Голова обласної державної адміністрації Іван Карлович Гавчук черговий раз дав інтерв’ю для телеканалу «Поділля-центр», яке буде показане у вечірньому ефірі у передачі циклу «10 хвилин з губернатором». Темою розмови стало актуальне питання, для аграрної Хмельниччини: підготовка господарств та стан проведення весняно-польових робіт.
05 05 2009
Докладніше ...


Володимир Кирилюк: «Бурякоцукрова галузь краю вже пережила найгірші часи»
Про стан справ на полях області, перспективи розвитку буряківництва, свинячий грип та інше говорив сьогодні, спілкуючись з журналістами під час прямої телефонної лінії «Запитай у влади», заступник голови облдержадміністрації Володимир Кирилюк.
05 05 2009
Докладніше ...


В Управлінні Головдержслужби в Хмельницькій області було проведено нараду
Окрім поточних питань діяльності управління, основна увага була приділена розгляду Наказу № 116 від Головдержслужби України „Про затвердження показників реалізації Політики Головдержслужби на 2009 рік”.
05 05 2009
Докладніше ...


Засідання обласної комісії у справах альтернативної служби
30 квітня від головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Коліщака відбулось засідання обласної комісії у справах альтернативної (невійськової) служби.
На засіданні розглянуто питання про направлення на альтернативну службу 5 юнаків, які за релігійними переконаннями не можуть виконувати свій військовий обов’язок.
30 04 2009
Докладніше ...


Суспільство проти корупції
30 квітня 2009 року з 11-ї до 12-ї години, Управлінням Головного управління державної служби в Хмельницькій області було проведено пряму телефонну лінію на тему „Суспільство проти корупції”. Послугами лінії скористалися сім громадян з п’яти районів та міст обласного підпорядкування нашої області.
30 04 2009
Докладніше ...


Нагальні завдання – підвищення зарплат та збереження робочих місць
29 квітня відбулось пленарне засідання двадцять першої сесії Хмельницької обласної ради V скликання, у якому взяли участь голова облдержадміністрації Іван Гавчук, заступники голови ОДА, начальники управлінь. Крім того на сесію були запрошені народний депутат України Василь Кравчук, голови райдержадміністрацій, районних рад, керівники правоохоронних та інших державних структур.
До порядку денного сесії було включено близько двох десятків питань, включаючи розгляд депутатських запитів, тож сесія цього дня видалася тривалою.
30 04 2009
Докладніше ...


У 2009 році на Хмельниччині планують відкрити два будинки сімейного типу та 17 прийомних сімей

Як повідомляє служба у справах дітей облдержадмінінстрації, в області останні роки доволі активно розвивається мережа дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Так, протягом І кварталу 2009 року було створено 4 прийомних сім'ї. В минулому році на Хмельниччині 24 прийомні сім’ї та два дитячі будинки сімейного типу.
29 04 2009
Докладніше ...


Порядок під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання в області буде забезпечено
Впевненість у цьому висловили представники силових структур під час учорашньої інструктивної наради, яку провели у стінах облдержадміністрації від імені обласного керівництва виконуюча обов’язки начальника управління освіти і науки Наталія Жолобок спільно з начальником Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадієм Кузьменком.
29 04 2009
Докладніше ...


Обговорено антикризові заходи щодо розвитку підприємництва
28 квітня відбулось засідання “круглого столу” представників органів виконавчої влади, управління НБУ у Хмельницькій області, представників малого і середнього бізнесу та громадських організацій.
На засіданні було обговорено питання кредитування суб’єктів підприємницької діяльності, розмитнення товарів, а також були опрацьовані пропозиції антикризових заходів.
29 04 2009
Докладніше ...


КВУ спостерігатиме за чесністю тестування випускників середніх шкіл

У 2009 році КВУ черговий раз буде в числі громадських організацій учасників загальнонаціональної кампанії спостереження за зовнішнім незалежним оцінюванням якості знань випускників середніх шкіл. Метою кампанії є попередження порушень процедур зовнішнього незалежного тестування (ЗНО) та інформування громадськості про об’єктивність та неупередженість тестування абітурієнтів. Діяльність КВУ в межах кампанії підтримується міжнародним фондом Відродження.
29 04 2009
Докладніше ...


Зі станом справ знайомилися на місцях
Вчора обласні посадовці, які опікуються проблемами агропромислового комплексу, провели міжрайонний зональний об’їзд, аби вивчити стан справ з ходом весняних сільськогосподарських робіт безпосередньо у господарствах. При цьому до розроблених заздалегідь маршрутів увійшли не лише великі агроформування, а й приватні фермерські господарства.
29 04 2009
Докладніше ...


Рівно 50 років тому було створено музичне училище імені Владислава Заремби
Свій ювілей навчальний заклад І рівня акредитації відсвяткував пишним концертом у обласній філармонії при повному аншлазі. Людей було стільки, що вони повністю заполонили проходи одного з найбільших концертних залів Хмельниччини.
29 04 2009
Докладніше ...


Зупиняємо діяльність нелегальних перевізників
Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Коліщака відбулась нарада з питань призупинення діяльності перевізників, що працюють без необхідних дозвільних документів.
Мова також йшла про поліпшення організації регулярних пасажирських автоперевезень в області.
28 04 2009
Докладніше ...


Сімдесят три військовослужбовці отримали нові спеціальності

У Хмельницькому національному університеті вже 17-й раз відбувся випуск слухачів Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців звільнених в запас або відставку.
28 04 2009
Докладніше ...


Сільгоспвиробники області – об’єднуйтеся! У кооперативи
Вчора заступник голови облдержадміністрації Володимир Кирилюк разом з головою фермерського господарства з села Немиченці Хмельницького району Олександром Машталєром побували на прямому ефірі Хмельницького радіо. Аби відповісти на запитання ведучої Олени Скорук, а також додзвонювачів з усієї області, та розповісти про те, що на даний момент відбувається в агропромисловому комплексі краю.
28 04 2009
Докладніше ...


Комітет виборців України провів моніторинг політичних сил напередодні виборчої кампанії

Вже не вперше Комітетом виборців України (КВУ) проводиться загальнонаціональний моніторинг діяльності демократичних інституцій нашої держави. Ось і на передодні виборів Президента, місцевих рад і, можливих дострокових виборів у парламент, КВУ провів моніторинг стану політичних партій.
28 04 2009
Докладніше ...


Іван Гавчук: «Маємо робити все, щоб село розвивалося»
Голова обласної державної адміністрації Іван Карлович Гавчук в черговий раз дав інтерв’ю для телеканалу «Поділля-центр», яке буде показане у вечірньому ефірі у передачі циклу «10 хвилин з губернатором». Темою розмови стало питання, яке є особливо актуальним для аграрної Хмельниччини, а надто у цей непростий з точки зору економіки період життя країни, — підготовка господарств та стан проведення весняно-польових робіт.
28 04 2009
Докладніше ...


До Всесвітнього дня охорони праці
В рамках Всесвітнього дня охорони праці під головування заступника голови облдержадміністрації Віктора Коліщака відбулась нарада під гаслом “Життя та здоров’я на робочому місці - основне право людини”.
На семінарі-нараді розглянуто питання охорони праці на підприємствах, в установах та організаціях різних форм власності області, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань, здійснення громадського контролю з боку представників профспілок.
27 04 2009
Докладніше ...


Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністрації
Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Коліщака відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністрації.
Було розглянуто заходи щодо забезпечення протидії пожежам лісів, торф’яників та сільгоспугідь у літній період 2009 року, стан протипожежного захисту об’єктів оздоровлення та відпочинку громадян, заходи щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення у літній період, стан забезпечення безпеки населення, яке проживає у зонах можливого ураження навколо складів боєприпасів, нафто-, газопроводів та інше.
27 04 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині продовжується робота щодо реформування мережі інтернатних закладів відповідно до зміни пріоритетів в організації освіти дітей з особливими потребами та дітей вразливих категорій
Так, відкрито родинні групи у Вовковинецькій школі-інтернаті та Хмельницькому обласному дитячому будинку. З метою здійснення комплексної реабілітації дітей з вадами зору на базі Кам’янець-Подільського навчально-виховного комплексу з центром реабілітації слабкозорих дітей працює динамічна оздоровчо-реабілітаційна група. За останні 2 роки спостерігається позитивна тенденція збільшення кількості дітей, влаштованих до сімейних форм виховання, та зменшення кількості дітей, направлених до інтернатних закладів у 2008 році (влаштовано 113 дітей, що на 65 менше попереднього року).
27 04 2009
Докладніше ...


Проведено нараду
27 квітня 2009 року в Управлінні Головдержслужби в Хмельницькій області було проведено апаратну нараду. Начальник Управління Григорій Гоцький проінформував присутніх про свою участь у навчанні державних службовців Деражнянського району
27 04 2009
Докладніше ...


Боротьба з корупцією та злочинністю виходить на перший план
24 квітня відбулося розширене засідання колегії обласної державної адміністрації. На порядок денний було винесено наступні питання: про стан боротьби зі злочинністю та корупцією, забезпечення законності, правопорядку, прав і свобод громадян; про хід проведення державного технічного огляду тракторів, самохідних машин і тракторних причепів у господарствах, підприємствах та приватних осіб області; про хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 03.10.2008 року №5082008-р « Про стан інформаційно-просвітницької роботи серед дітей та молоді із запобігання вживання психотропних речовин і прекурсорів, отруйних та сильнодіючих лікарських засобів, формування навичок здорового способу життя».
27 04 2009
Докладніше ...


Представники німецької громадської благодійної організації „Херсбрук - Нова Ушиця” відвідали Новоушиччину
З 18 по 24 квітня на території району з офіційним візитом перебували представники німецької громадської благодійної організації „Херсбрук - Нова Ушиця” під керівництвом першого голови організації Бруно Шмідта.
24 04 2009
Докладніше ...


Тарифи на перевезення пасажирів у приміському залізничному транспорті підвищувати не будуть. Поки
З метою забезпечення прозорості та відкритості реалізації державної цінової політики під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Віктора Коліщака відбулося громадське обговорення щодо надання погодження підвищення тарифів на перевезення пасажирів у приміському залізничному транспорті Жмеринській дирекції залізничних перевезень Південно-Західної залізниці.
24 04 2009
Докладніше ...


В Хмельницькому відкрили центр євроатлантичної інтеграції
23 квітня 2009 року в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося урочисте відкриття та презентація Хмельницького центру євроатлантичної інтеграції за моделлю, розробленою Інститутом трансформації суспільства. Центр створений за підтримки МЗС Бельгії.
24 04 2009
Докладніше ...


У Шепетівській РДА підвели підсумки роботи за I квартал
23 квітня у залі засідань райдержадміністрації під головуванням голови обласної державної адміністрації Івана Карловича Гавчука відбулась підсумкова нарада за результатами вивчення окремих питань діяльності Шепетівської районної державної адміністрації.
23 04 2009
Докладніше ...


Cемінар-навчання державних службовців Деражнянського району
23 квітня 2009 року начальник Управління Головдержслужби в Хмельницькій області Григорій Гоцький взяв участь у одноденному семінарі-навчанні державних службовців Деражнянського району, що проводився під егідою Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади та місцевого самоврядування Хмельницької області.
23 04 2009
Докладніше ...


Президент підтверджує готовність підтримати одночасне проведення дострокових парламентських і президентських виборів
Президент України Віктор Ющенко підтверджує готовність підтримати одночасне проведення дострокових парламентських і президентських виборів за умови змін до виборчого законодавства. «У знак солідарності з парламентом, у знак спільної відповідальності, я запропонував ініціативу: я готовий як Президент також зробити крок назустріч і прийняти рішення про дострокові президентські вибори, якщо парламент приймає рішення про проведення дострокових парламентських виборів на новій виборчій базі», - сказав він вчора на прес-конференції.
23 04 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині проживає понад 13 тисяч громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи
За словами заступник голови обласної державної адміністрації Віктора Коліщака, серед цих громадян майже п’ять тисяч чоловік є учасниками ліквідації аварії. Про це посадовець заявив під час проведення у обласному центрі мітингу-реквієму приуроченому до 23-ї річниці Чорнобильської катастрофи.
23 04 2009
Докладніше ...


Лише чотири професійно-технічні навчальні заклади область підпорядковуватимуться Міністерству освіти і науки
Наразі, при Міністерстві освіти і науки України працює міжвідомча робоча група з розробки законопроекту про внесення змін до законодавчих актів щодо підвищення ефективності управління професійно-технічною освітою.
23 04 2009
Докладніше ...


Підсумки роботи промисловості області за січень–березень 2009 року
У березні 2009р. індекс промислової продукції проти відповідного місяця попереднього року становив 61,5%, за підсумками січня–березня п.р. відносно січня–березня 2008р. – 67,4% ( за січень–лютий п.р. 71,1%). При цьому темпи виробництва у січні–березні п.р. проти відповідного періоду 2008р. були вищими, ніж у січні–лютому 2009р., за всіма основними видами діяльності, крім легкої промисловості і виробництва та розподілення електроенергії, газу та води. У виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів темп промислової продукції становив 81,4%, у машинобудуванні і виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції відповідно 46,1% і 42,1%, у металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів 28,0%.
22 04 2009
Докладніше ...


Петро Купчишин привітав 100-річну ювілярку
Т.в.о. заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Петро Купчишин привітав зі 100-річним ювілеєм жительку с. Мокіївці Шепетівського району Печенюк Степаниду Степанівну.
Він передав іменинниці вітання Президента України В.Ющенка зі святом та вручив подарунок від облдержадміністрації.
22 04 2009
Докладніше ...


Економіка області активізується, коли розпочнеться короткострокове кредитування
Відбулась пряма телефонна лінія “Запитай у влади” за участю першого заступника голови облдержадміністрації Миколи Дерикота. До нього зі своїми питаннями звернулися переважно мешканці обласного центру, а також з Дунаєвецького та Білогірського районів. Звернення стосувались, наприклад, упорядкування роботи гральних закладів у місті, ремонту каналізаційних мереж, газифікації помешкання та інше.
Микола Васильович також прокоментував ситуацію в промисловості області. За його словами, підприємства регіону та економіка вцілому запрацює активніше, коли розпочнеться хоча б короткострокове кредитування, тобто коли будуть обігові кошти.
22 04 2009
Докладніше ...


Питання поліпшення пасажирських перевезень в області розглядалось на нараді
21 квітня у ВАТ «Хмельницьктранс» відбулась нарада з керівниками спеціалізованих автотранспортних підприємств. У нараді взяли участь заступник голови ОДА Віктор Коліщак, заступник начальника територіального управління ГДІАТ Г. Кугаєвський, генеральний директор ВАТ «Хмельницьктранс» П. Тернавський.
На нараді розглядалися питання поліпшення пасажирських перевезень в області автотранспортом загального користування, проблема автостанційного обслуговування, безпеки дорожнього руху.
22 04 2009
Докладніше ...


Мобілізувати внутрішні ресурси громади
Таке непросте завдання поставили собі учасники прес-конференції на тему «Можливості для розвитку сільських громад у Хмельницькій області», на якій були також присутні заступник голови ОДА з питань агропромислового розвитку Володимир Кирилюк та начальник управління з питань розвитку місцевого самоврядування та інформаційного забезпечення обласної ради Микола Панасюк.
22 04 2009
Докладніше ...


Іван Гавчук : « Після свят обов’язково наступають будні»
Сьогодні у вечірньому телеефірі каналу « Поділля-центр» транслюватиметься передача за участю голови обласної державної адміністрації Івана Карловича Гавчука з циклу « 10 хвилин з губернатором». Великдень минає. На певний період часу ми всі занурилися у святкову атмосферу, спілкуючись з рідними і близькими, осмислюючи усі зроблені справи та з надією дивлячись у завтрашній день. Яким він буде і що кожен з нас зробить для того, щоб він був кращим ? Про це піде мова в передачі.
21 04 2009
Докладніше ...


Збірні Хмельницької міської ради та зірок естради поміряється силами у футболі
Вперше у місті Хмельницькому 25 квітня о 18.00 на стадіоні «Поділля» проводитиметься товариська зустріч із футболу між командою зірок української естради «Маестро» та збірною Хмельницької міської ради.

За команду зірок гратимуть такі відомі представники української естради як Віктор Павлік; Владислав Яма; Олександр Педан; співаки знаних та улюблених груп: «Авіатор»; «Тартак»; «Друга Ріка»; «Танок на майдані Конго»; «4 короля» та інші.
21 04 2009
Докладніше ...


Урочистості з нагоди Дня працівників Державної кримінально-виконавчої служби України
Завтра в країні відзначатиметься День працівників Державної кримінально-виконавчої служби України. А вже сьогодні у Хмельницькому відбулися урочистості, приурочені 11-й річниці створення служби, в яких взяв участь голова обласної державної адміністрації Іван Карлович Гавчук. Також
привітати працівників карно-виконавчої служби прибули представники обласної ради, керівники силових структур області та міста, духовенство.
21 04 2009
Докладніше ...


Розробляємо регіональну програму модернізації комунальної теплоенергетики
17 квітня 2009 р. Мінжитлокомунгоспом була проведена селекторна нарада з питань виконання доручень Прем’єр-міністра України Тимошенко Ю.В. щодо розробки регіональних програм модернізації комунальної теплоенергетики, оптимізованих схем теплопостачання населених пунктів України та нормативно-правового забезпечення реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.09 № 193 «Питання реалізації статті 53 Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік».
На нараді головував Міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко.
У нараді від Хмельницької області взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот.
21 04 2009
Докладніше ...


Відбулось засідання щодо заборгованості із виплати заробітної плати та рівня заробітної плати у місті Хмельницькому та Хмельницькому районі
Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Коліщака відбулось засідання щодо заборгованості із виплати заробітної плати та рівня заробітної плати у місті Хмельницькому та Хмельницькому районі.
Зокрема, на нараді зазначено, що за моніторинговими даними, станом на 1 квітня 2009 року сума заборгованої заробітної плати в області, порівняно до початку минулого місяця, збільшилась на 0,6 млн. грн. та становить 22,7 млн. грн., з яких по місту Хмельницький – 3389,7 тис. грн. (третє місце по області за сумою боргу) або 14,9% загальної суми боргу по області та по Хмельницькому району – 733,8 тис. грн. або 3,2 відсотка.
21 04 2009
Докладніше ...


В хмельницькому запалили Благодатний вогонь з храму Гробу Господнього
Перший заклад, де у Великодню ніч з’явилося Благодатне полум’я з Єрусалиму, стала обласна лікарня. Щоправда, спочатку вогонь доставили на майдан Незалежності, що у обласному центрі. Його з рук заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука, (котрий привіз полум’я з Києва), отримали усі бажаючи о другій годині ночі, 19 квітня.
21 04 2009
Докладніше ...


Дорога українська громадо! Шановні співвітчизники!

Від щирого серця вітаю вас із світлим Христовим Воскресінням.
Великдень – воістину особливий для нас день. Незгасиме світло Христової науки і віри понад тисячу років освітлює Українському народові дорогу правди, добра і любові. Воно зміцнює нас духовно, збагачує інтелектуально, наповнює наші серця гордістю за відроджену вільну й незалежну українську державу.
17 04 2009
Докладніше ...


Вельмишановні жителі Хмельницької області!
Прийміть мої найкращі вітання з Великим днем Світлого Христового Воскресіння!
У житті кожного християнина Великдень – свято особливо шановане та величне.
І не тільки тому, що з настанням Пасхальних днів приходить справжня, тепла і квітуча весна, пробуджується земля, оновлюється природа.
17 04 2009
Докладніше ...


У 85% випадків насильства у сім'ї жертвами стають жінки, діти та люди похилого віку
Про це заявив заступник голови обласної державної адміністрації Микола Вавринчук під час засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. Цього разу засідання відбулося за участю представника відділу попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.
17 04 2009
Докладніше ...


Відбулась нарада з питань містобудування, планування та забудови територій в області
15 квітня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Миколи Дерикота, відбулась нарада на тему: "Питання взаємодії інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Хмельницькій області з правоохоронними та контролюючими органами Хмельницької області в містобудівній сфері, плануванні та забудові територій".
16 04 2009
Докладніше ...


Мрії збуваються !
Сьогодні прожити у селі без корови-годувальниці, та ще й в родині, де виховується десятеро дітей, ой як не просто. Два роки поспіль багатодітне подружжя Блажеїв, Володимир Тадеушович та Оксана Володимирівна з села Нестерівці Дунаєвецького району, плекали надію, що таки зможуть її придбати власним коштом. Але грошей, як завжди не вистачало, бо знаходилося щось важливіше і нагальніше. В надії на допомогу батько родини наважився розповісти про мрію своєї сім’ї на особистому прийомі в голови обласної державної адміністрації Івана Карловича Гавчука.
15 04 2009
Докладніше ...


В.Коліщак провів нараду щодо вартості перевезень пасажирів приміськими та міжміськими маршрутами
14 квітня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Коліщака відбулась нарада щодо обговорення вартості перевезень пасажирів автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, у приміському та міжміському внутрішньообласному режимі.
У нараді взяли участь голова представництва Держкомпідприємництва в області М.Довгалюк, начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПА в Хмельницькій області В.Дзюблюк, начальник головного фінансового управління ОДА С.Пенюшкевич та інші запрошені керівники структурних підрозділів ОДА.
15 04 2009
Докладніше ...


За результатами V літніх юнацьких ігор області будуть сформовані збірні команди Хмельниччини з 17 олімпійських видів спорту
Проведення V літніх юнацьких ігор області розпочалось ще 7 лютого 2009 року змаганнями з дзюдо, в яких взяло участь команди міст Хмельницький. Нетіштин, Кам’янець-Подільський, Шепетівка та з Білогірського, Деражнянського, Летичівського, Шепетівського, Славутського, Дунаєвецького, Ярмолинецького районів загальна чисельність склала 106 спортсменів. Станом на початок квітня на Хмельниччині були проведені змагання з вільної боротьби – загальна чисельність учасників - 135, футболу серед дівчат – понад 200, баскетболу серед хлопців – 182, зональні з баскетболу серед дівчат – 96, фехтування на шаблях – та рапірах – понад 50.
15 04 2009
Докладніше ...


Микола Дерикот провів селекторну нараду з головами райдержадміністрацій та міськими (міст обласного значення) головами
15 квітня перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот провів селекторну нараду з головами райдержадміністрацій та міськими (міст обласного значення) головами.
На засіданні були розглянуті питання про хід проведення в області місячника з озеленення, благоустрою та санітарної очистки населених пунктів, збереження та відтворення лісів і зелених насаджень та про проведення весняних толок у 2009 році.
15 04 2009
Докладніше ...


В області було виявлено 10 випадків порушення житлових та майнових прав дітей
У І кварталі 2009 року службами у справах дітей було розглянуто 175 заяв та звернень з питаннь захисту житлових та майонових прав дітей. За результатами було виявлено 10 випадків порушення житлових та майнових прав неповнолітніх та направлено 4 позови до суду, в 4 випадках відновлено права дітей на житло, у 8 – попереджено незаконний продаж житла.
15 04 2009
Докладніше ...


Подяка за добру справу
На Хмельниччині завершується місячник проведення весняних робіт з озеленення та благоустрою, в якому активну участь взяли службовці обласної державної адміністрації, райдержадміністрацій, управлінь та установ. Усі роботи планується завершити до світлого і великого свята православних християн Великодня, яке традиційно в Україні зустрічають в прибраних оселях, селах, селищах та містах.
15 04 2009
Докладніше ...


Телефонна лінія “Запитай у влади”
На дзвінки жителів області під час прямої телефонної лінії “Запитай у влади” відповідав т.в.о. заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Петро Купчишин.
14 04 2009
Докладніше ...


Відбулася селекторна нарада з питань реформування професійно-технічної освіти під головуванням першого заступника міністра освіти і науки Олександра Гребельника
Хмельницьку область на нараді представляв заступник голови обласної державної адміністрації Микола Вавринчук, котрий взяв участь у обговоренні актуальних проблем розвитку професійно-технічної освіти, залучення альтернативних фінансових та матеріальних ресурсів, наближення органів місцевого самоврядування та роботодавців до проблем підготовки кваліфікованих робітників.
14 04 2009
Докладніше ...


Микола Вавринчук провів особистий прийом громадян
Серед питань, з якими зверталися мешканці області, були проблеми з вирішення земельного питання, отримання житла, виділення матеріальної допомоги.
14 04 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині дітей-сиріт оглянули за допомогою унікального апарату призначеного для діагностики раку шкіри та меланоми
Колишній особистий лікар Президента України Віктора Ющенка професор та бард Ольга Богомолець приїхала до обласного центру, щоб провести перший тур благодійного Всеукраїнського Марафону Здоров’я, за підтримки Президента України Віктора Ющенка. В рамках свого перебування Ольга Вадимівна провела прес-конференцію для місцевих ЗМІ за участю керівництва облдержадміністрації.
14 04 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині функціонуватиме кращий в Україні стаціонар первинного, складного протезування та реабілітації
Сьогодні в обласному центрі відбулася непересічна подія - урочисте відкриття стаціонару первинного, складного протезування та реабілітації на базі Хмельницького державного експериментального протезно – ортопедичного підприємства. Те, що соціальний заклад побудований та оснащений за найсучаснішими світовими технологіями, а відтак є найкращим на сьогодні в країні, переконливо засвідчила присутність на урочистостях заступника Міністра праці та соціальної політики України Олени Митрофанової, голови обласної державної адміністрації Івана Гавчука, представників обласної ради, міського голови Сергія Мельника.
14 04 2009
Докладніше ...


Стан торгової мережі та мережі ресторанного господарства підприємств Хмельницької області у 2008 році
На балансі підприємств-юридичних осіб, що здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, на 1 січня 2009р. перебувало 2519 об’єктів, з них 1586 магазинів, 451 кіоск, 482 ресторани, кафе, бари, їдальні. Ними було продано населенню споживчих товарів на суму 5003,3 млн.грн., що на 22,9% більше обсягу 2007р.
14 04 2009
Докладніше ...


Підсумки роботи промисловості Хмельниччини за січень–лютий 2009 року
У лютому 2009р. обсяги промислового виробництва збільшились проти попереднього місяця на 5,9%, проте до лютого 2008р. скоротились на третину і, як наслідок, за підсумками січня–лютого 2009р. зафіксовано зниження обсягів виробництва на 28,9%. Суттєвий спад промислового виробництва спостерігався в усіх основних видах діяльності, крім виробництва та розподілення електроенергії. Основними чинниками, що негативно вплинули на роботу промисловості області були згортання внутрішнього ринку, обмеженість можливостей кредитування та зростання курсу іноземної валюти, погіршення кон’юнктури ринку, особливо зовнішнього.
14 04 2009
Докладніше ...


Відбулося засідання обласної робочої групи з підготовки 64-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні
Головував на засіданні заступник голови обласної державної адміністрації Микола Вавринчук. За його словами, цьогорічне відзначення Дня перемоги на обласному рівні, як зазвичай розпочнеться за декілька днів до 9 травня. Зокрема, восьмого – відбудеться урочиста зустріч голів облдержадміністрації, обласної ради, Хмельницького міського голови з Героями Радянського Союзу, повними кавалерами орденів Слави та 4-х медалей “За відвагу”, ветеранами Великої Вітчизняної війни, представниками ветеранських громадських організацій у сесійному залі Будинку рад.
13 04 2009
Докладніше ...


Обласний комітет визначив кращі підприємства у роботі з охорони праці
Такий огляд-конкурс на кращу організацію роботи з охорони праці, зниження травматизму, професійних захворювань та загибелі працюючих на виробництві проводиться щорічно.
Як зазначив головуючий на засіданні заступник голови облдержадміністрації Віктор Коліщак, на розгляд обласного організаційного комітету було подано 18 підприємств-претендентів в номінації з середньообліковою чисельністю працюючих до 100 чоловік, 20 підприємств з чисельністю від 100 до 1000 чоловік, а в номінації більше 1000 чоловік подано одне підприємство.
13 04 2009
Докладніше ...


Іван Гавчук : «Ми повинні втримати високі стандарти, незважаючи на кризу»
Завтра , 14 квітня, на телеканалі «Поділля-центр» транслюватиметься передача «10 хвилин з губернатором» за участю голови обласної державної адміністрації Івана Гавчука. Як завжди, в десятихвилинці обговорюються питання, які напряму стосуються важливих аспектів життєзабезпечення області. Завершився перший квартал поточного року. Чи задовольняють бюджетні показники потреби області, чи достатньо ресурсу аби забезпечити в повній мірі роботу , насамперед, соціальних та освітніх закладів ? Ці та ряд інших питань стали темою для розмови в передачі.
13 04 2009
Докладніше ...


Значна увага з органів державної влади приділяється фізкультурно-оздоровчій та реабілітаційній роботі серед інвалідів

У 2008 році обласним центром з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» були проведені обласні змагання з 10 видів спорту в яких взяло участь 2950 спортсменів.
13 04 2009
Докладніше ...


79 дітей маленких мешканців області вдалося врятувати від можливої небезпеки
Такий результат роботи служб у справах дітей Хмельниччини. Загалом, у І кварталі 2009 року обстежено умови проживання дітей у 609 неблагополучних сім'ях. Згідно перевірок, 79 дітей було вилучено з місць, де їм загрожувала небезпека.
13 04 2009
Докладніше ...


Іван Гавчук : « Виховання в багатодітній родині замінює інститути …»
Сьогодні в приміщенні обласної державної адміністрації відбулося урочисте вручення відзнак «Мати-героїня». Їх отримали 81 берегиня багатодітних родин Хмельниччини. З вітальним словом до присутніх, а це матері, їх діти та онуки, звернувся голова обласної державної адміністрації Іван Гавчук. « Ви є найкращими в нашій області. Я сам ріс в багатодітній сім’ї. А тому знаю ціну такого виховання, яке замінює інститути»,- зауважив губернатор.
10 04 2009
Докладніше ...


П’ятеро дітей-сиріт знайшли нових батьків завдяки акції проведеної облдержадміністрацією

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 15 грудня 2008 року № 621/2008-р. на Хмельниччині було проведено обласну благодійну акцію, “Подаруйте радість дитині на Різдво у родині”.
10 04 2009
Докладніше ...


Кожні 15 секунд на земній кулі від туберкульозу помирає одна людина
Відбулося чергове засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції. Цього разу засідання пройшло у Хмельницькому районі в приміщенні райдержадміністрації і стосувалося стану справ протидії туберкульозу та ВІЛ у центральних районах області. Нагадаємо, що до цього аналогічні засідання проходили у Кам’янці-Подільському та Славуті.
Відкрив засідання обласної ради заступника голови облдержадміністрації Миколи Вавринчука. Як зауважив заступник голови обласної адміністрації Микола Вавринчук, за 2008 рік епідемічна ситуація з туберкульозом в Хмельницькій області залишається не простою: епідемія триває, але у порівнянні з 2007 роком, (саме тоді спостерігався її сплеск), немає тенденції до її прогресування. За рівнем захворюваності населення на туберкульоз Хмельниччина посідає сьоме рейтингове місце серед 27 адміністративних територій України.
10 04 2009
Докладніше ...


Кам’янець-Подільський аграрний університет святкує 90-річчя
Понад 13 тисяч студентів та викладацький колектив одного із найкращих вузів Хмельниччини, який готує спеціалістів для Чернівецької, Тернопільської, Івано-Франківської, Житомирської та, звісно, Хмельницької областей, вчора, урочисто відзначили 90-річчя свого навчального закладу. Від імені голови обласної державної адміністрації та від себе особисто «ювілярів» привітав заступник голови облдержадміністрації Микола Вавринчук.
10 04 2009
Докладніше ...


Світ побачило унікальне видання з історії Хмельниччини
Нова книга висвітлює події, які відбувалися на території Хмельниччини в період фашистської окупації з червня 1941 до квітня 1944 року. Видання присвячене 65-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.
10 04 2009
Докладніше ...


Питання добудови енергоблоків №3, №4 ХАЕС розглядалось на нараді
Чергове засідання оперативного штабу з добудови енергоблоків №3, №4 Хмельницької АЕС під головуванням президента ДП НАЕК «Енергоатом» відбулось 9 квітня на майданчику ХАЕС. У засіданні, на якому аналізувалось виконання підготовчих заходів до початку спорудження нових енергоблоків ХАЕС, взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот, представники НАЕК «Енергоатом», ВАТ «Київенергопроект», підрядних організацій, керівники та провідні спеціалісти Хмельницької АЕС.
09 04 2009
Докладніше ...


Хмельниччина здала іспит з територіальної оборони на «добре»
Сьогодні завершилося триденне командно-штабне навчання з територіальної оборони в Хмельницькій області, під час проведення якого посадові особи зони та районів показали високий рівень професійної підготовки, натхнення та старанність. За наказом командувача військ Західного оперативного командування генерал-лейтенанта М. Куцина від 09.04.2009 року № 139 з метою заохочення особового складу зони та районів територіальної оборони за високий професіоналізм, активну участь при підготовці та проведені командно-штабного навчання з територіальної оборони, практичних занять грамотами нагороджені: начальник зони територіальної оборони голова обласної державної адміністрації Іван Гавчук;
09 04 2009
Докладніше ...


Засідання обласної робочої групи з питань сприяння відновленню платоспроможності суб’єктів господарювання області
9 квітня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Коліщака відбулось засідання обласної робочої групи з питань сприяння відновленню платоспроможності суб’єктів господарювання області. Воно проведено з метою покращення показників фінансових результатів від звичайної діяльності до оподаткування підприємств області, недопущення випадків мінімізації доходів, забезпечення у повному обсязі сплати страхових внесків до пенсійного фонду та запобігання банкрутству суб’єктів господарювання.
09 04 2009
Докладніше ...


В.Кирилюк взяв участь у нараді під керівництвом Прем’єр-міністра Ю.Тимошенко
Заступник голови облдержадміністрації В.Кирилюк взяв участь у нараді під керівництвом Прем’єр-міністра Ю.Тимошенко з питань розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації
На нараді зазначено, що Уряд побудував нову систему пришвидшення обігу грошей в Аграрному фонді.
09 04 2009
Докладніше ...


Бокс, важка атлетика та велоспорт: приоритетні види спорту для Хмельниччини
Про це йшлося на науково-практичній конференції «100 років спортивного руху на Поділлі: історичні витоки, сучасний стан та перспективи розвитку» у Національному університеті ім. І. Огієнка.
08 04 2009
Докладніше ...


В області спостерігається тенденція щодо зменшення кількості дітей, котрих направляють до інтернатних установ
У 2007-2008 навчальному році до інтернатних закладів було влаштовано 113 дітлахів. Прим цьому у 2006-2007 навчальному році таких направлень було 145. Тобто, за цей час в інтернати було віддано на 32 дитини менше. За словами заступника голови обласної державної адміністрації з гуманітарних питань Миколи Вавринчука, для суттєвого зменшення влаштування дітей до інтернатних закладів була розроблена та прийнята Цільова соціальна програма реформування системи закладів для дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування у Хмельницькій області на 2009-2017 роки, яка передбачає пріоритет сімейних форм виховання дітей.
08 04 2009
Докладніше ...


Володимир Кирилюк розповів журналістам про хід весняно-польових робіт
Сьогодні на питання громадян під час “прямої” телефонної лінії “Запитай у влади” відповідав заступник голови облдержадміністрації Володимир Кирилюк. До нього звернулося 6 жителів області з різних куточків регіону. Зокрема, з м.Кам’янця-Подільського, Нетішина, Славути, Віньковецького, Дунаєвецького та Теофіпольського районів.
Наприклад, жителька Теофіпольського району, інвалід ІІ групи просила надати їй матеріальну допомогу на лікування, кількох додзвонювачів турбувало питання стану доріг та інше.
Також в ході “прямої” лінії заступник голови адміністрації поінформував журналістів щодо проведення в області весняно-польових робіт.
07 04 2009
Докладніше ...


Організацію взаємодії всіх гілок державних органів влади, силових підрозділів під час виконання заходів в особливий період відпрацьовують близько 250 учасників командно-штабного навчання з територіальної оборони на Хмельниччині
Сьогодні, 7 квітня, у Хмельницькій області розпочалося планове триденне командно-штабне навчання з територіальної оборони. У заході беруть участь близько 250 осіб керівного складу та інших сил і засобів забезпечення, зокрема, військовослужбовці Збройних Сил України, працівники Хмельницької обласної та районних державних адміністрацій, представники інших військових формувань та правоохоронних органів.
07 04 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині знизилася злочинність серед дітей
За інформацією служби у справах дітей облдержадміністрації з початку 2009 року на території області було зафіксовано 66 випадків дитячої злочинності. В порівнянні з аналогічним періодом 2008 року – 70. Отож, дитяча злочинність знизилася на 5,7%.
07 04 2009
Докладніше ...


В обласному центрі заклали ще один парк

Такий результат проведення акції «Посади своє дерево» в Хмельницькому спеціалізованому ліцеї-інтернаті поглибленої підготовки в галузі науки за участю Миколи Вавринчука та Володимира Кирилюка. Акція була проведена з ініціативи та за підтримки Хмельницької обласної державної адміністрації та обласного управління освіти та науки.
07 04 2009
Докладніше ...


Фахівцями обласного онкологічного диспансеру видано навчальний відеофільм для медичних працівників з патології молочної залози
За словами заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука, крім цього в області, в рамках виконання програми «Репродуктивне здоров’я нації», продовжено видання та розповсюдження в ЛПЗ області примірників пам’яток, листівок з питань профілактики онкозахворювань, в тому числі молочної залози (3500 примірників загальною вартістю 6,3 тисячс гривень).
07 04 2009
Докладніше ...


Обговорення проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Хмельницької області на 2009 рік.
6 квітня 2009 року у малому залі Будинку рад під головуванням голови облдержадміністрації І.Гавчука проведено розширене засідання робочої групи з розроблення проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Хмельницької області на 2009 рік.
07 04 2009
Докладніше ...


«10 хвилин з губернатором»
В минулу п’ятницю на Хмельниччині з робочим візитом перебував Президент України Віктор Ющенко. Глава держави заявив в інтерв'ю журналістам на полігоні 8-го окремого полку спеціального призначення Сухопутних військ ЗСУ , що готовий розглянути можливість одночасного проведення дострокових президентських і парламентських виборів. Однак наголосив, що для цього необхідно прийняти цілий пакет важливих рішень.
07 04 2009
Докладніше ...


У консолідації сил усіх гілок влади
Питання покращення соціального стану громадян стали предметом обговорення під час зустрічі в минулу п‘ятницю голови обласної державної адміністрації Івана Гавчука, міського голови міста Хмельницького Сергія Мельника та голови правління Пенсійного фонду України Олексія Зарудного, який перебував в області із робочою поїздкою.
06 04 2009
Докладніше ...


З особистого прийому голови обласної державної адміністрації
Сьогодні голова обласної державної адміністрації Іван Гавчук здійснив особистий прийом громадян. По допомогу у вирішені тих чи інших питань до очільника області звернулося близько п’ятнадцяти осіб. Представники від громади 17 сіл Ярмолинеччини вже вкотре звертаються до Івана Карловича з наболілою проблемою щодо завершення газифікації у ряді населених пунктів.
06 04 2009
Докладніше ...


Відбулися урочистості з нагоди відзначення 65-ї річниці визволення Кам'янеччини від фашистських загарбників

П’ятого квітня о 9 годині розпочався мітинг та урочисте покладання квітів біля меморіалу загиблим воїнам у с.Довжок. З вітальним словом виступили: голова адміністрації Ростислав Ярема, голова районної ради Іван Романчук, голова районної ради ветеранів війни, праці та Збройних сил Антон Малик, сільський голова Олександр Домбровський, голова Хмельницької обласної організації ветеранів України Боднар Іван Миколайович. В мітингу взяли участь делегація з м. Хмельницький: ветерани, начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадмінінстрації Ігор Сабій.
06 04 2009
Докладніше ...


В перші вихідні квітня на центральному майдані області розпочались різноманітні заходи, акції та події
За словами заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука деякі обласні управління, зокрема культури, туризму і курортів, освіти і науки, у справах сім’ї, молоді та спорту отримали доручення підготувати та узгодити між собою плани заходів для проведення акцій згідно тематики своєї діяльності.
06 04 2009
Докладніше ...


Вища школа переходить в режим максимальної економії витрат, які не мають вплинути на якість освітніх послуг

Про це заявив міністр освіти і науки Іван Вакарчук під час колегії Міністерства освіти і науки України «Мета реформ у вищій школі – якість і доступність освіти», котра проходила у селекторному режимі. Від Хмельницької області участь у колегії взяв заступник голови облдержадміністрації Микола Вавринчук.
06 04 2009
Докладніше ...


Лісівники краю – про наболіле
Минулої п’ятниці лісівники області збиралися на виробничу нараду, аби обговорити ряд невирішених питань, пов’язаних з життєдіяльністю галузі, і ті проблеми, які останнім часом проявилися у галузі у зв’язку з фінансово-економічною кризою. У роботі наради взяли участь перший заступник голови Держкомлісгоспу України Юрій Марчук, заступник голови ОДА Володимир Кирилюк, заступник голови обласної ради Валентин Грищук та ряд інших посадових осіб області. Вів нараду начальник обласного управляння лісового та мисливського господарства Віталій Лісовий.
06 04 2009
Докладніше ...


Після закінчення початкової школи 20% учнів втрачають інтерес до навчання

В обласному центрі відбулася науково-практична конференція «Здоров’я через освіту: досвід та перспективи» під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука.
Учасниками заходу було більше 100 представників освіти і охорони здоров’я, котрі розглянули питання щодо формування культури здоров’я дітей та молоді, особливості викладання предметів «Основи здоров’я» та «Фізична культура», тощо.
06 04 2009
Докладніше ...


Робоча поїздка Президента України Віктора Ющенка до Хмельницької області
У п'ятницю, 3 квітня, Президент України Віктор Ющенко здійснив робочу поїздку до Хмельницької області. Глава держави ознайомився з основними завданнями, організаційно-штатною структурою та бойовими можливостями 8-го окремого полку спеціального призначення та 19-ї Хмельницької ракетної бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.
03 04 2009
Докладніше ...


Віктор Коліщак провів нараду щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати у місті Славута
На нараді було зазначено, що заборгованість із заробітної плати по економічно – активних підприємствах області складає 9,5 млн. грн., що на 0,4 млн. грн. менше, ніж на початок минулого місяця, з яких у місті Славута – 390,8 тис. грн. або 4,1% загальної суми боргу на економічно активних підприємствах області.
02 04 2009
Докладніше ...


В.Коліщак взяв участь у черговому засіданні правління Хмельницького обласного відділення фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності
Заступник голови облдержадміністрації Віктор Коліщак взяв участь у черговому засіданні правління Хмельницького обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.
На засіданні були розглянуті питання щодо виконання бюджету обласного Відділення за 2008 рік, про бюджет 2009 року, програми відновлення здоров’я застрахованих осіб та членів їх сімей обласного Відділення на 2009 рік, розподілу путівок на санаторно-курортного лікування на 2009 рік.

02 04 2009
Докладніше ...


Ректор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії - кращий ректор Хмельниччини

В обласному центрі, в приміщенні Хмельницького гуманітарно-педагогічної академії, нагородили володарів обласної премії імені Миколи Дарманського. Нагородження відбулося в рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції «Четверті педагогічні читання пам’яті М.М. Дарманського: професіоналізм педагога в контексті Європейського вибору України». Від імені обласної державної адміністрації участь у конференції та у врученні премій взяв голова обласної державної адмінінстрації Іван Гавчук та заступник голови обласної державної адміністрації з гуманітарних питань Микола Вавринчук.
02 04 2009
Докладніше ...


Облдержадміністрація надала грошову допомогу громадянам, котрі потребують дороговартісного лікування
Відбулося засідання регіональної комісії з питань діяльності підприємств, організацій і громадських організацій інвалідів Хмельницької області під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука.
02 04 2009
Докладніше ...


Проведено круглий стіл з питань реформування земельних відносин у Чемеровецькому районі
У залі засідань Чемеровецького районного Будинку культури було проведено круглий стіл на тему: «Вивчення стану реформування земельних відносин, здійснення повноважень відповідно до вимог ст. 12, 17 та п.12 перехідних положень Земельного кодексу України органами місцевого самоврядування та виконавчої влади на території Чемеровецького району». У заході взяли участь начальник головного управління Держкомзему в Хмельницькій області Олександр Лахмотов, голова районної ради Федір Кравчук, заступник голови РДА Володимир Думанський, начальник ДПІ в Чемеровецькому районі Ігор Бєлко, керівники виконавчих комітетів місцевих рад.
02 04 2009
Докладніше ...


Нарада з розгляду проблемних питань у сфері пасажирських автоперевезень
За участю першого заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Дерикота та заступника голови адміністрації Віктора Коліщака 31 березня відбулась нарада щодо обговорення проблемних питань пов’язаних із автомобільними перевезеннями пасажирів автобусами, які працюють у приміському та міжміських внутрішньообласному сполученні.
01 04 2009
Докладніше ...


Микола Дерикот поінформував журналістів про виконання доходної частини місцевих бюджетів
Відповідаючи на питання журналістів перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот поінформував журналістів про виконання доходної частини місцевих бюджетів.
Він повідомив, що виконання загального фонду обласного бюджету за доходами станом на 30 березня становило 101,1% до показників.
01 04 2009
Докладніше ...


В області забезпечено розвиток «Клінік дружніх до молоді»
Ці заклади є спеціалізованими установами, закладами, кабінетами, що здійснюють медико-соціальну допомогу з проблем збереження здоров’я, обумовлену специфікою підліткового віку, на принципах доступності, добровільності, доброзичливості.
За словами заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Миколи Вавринчука, в області функціонує п’ять «Клінік дружніх для молоді» у центрі охорони материнства та дитинства у Кам’янецькій міській лікарні, Хмельницькій обласній та міській дитячій лікарні, Шепетівській й Старокостянтинівській ЦРЛ.
01 04 2009
Докладніше ...


На питання громадян під час прямої телефонної лінії відповідав перший заступник голови ОДА М.Дерикот
На питання громадян під час прямої телефонної лінії “Запитай у влади” відповідав перший заступник голови ОДА Микола Дерикот. Сьогодні до нього зі своїми проблемами звернулися 10 жителів нашої області. Вони порушували питання ремонту доріг, надання матеріальної допомоги, повернення вкладів колишнього Ощадбанку СРСР та інше.
31 03 2009
Докладніше ...


М.Дерикот провів селекторну нараду щодо озеленення територій та виплати зарплати працівникам бюджетної сфери
Перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот провів селекторну нараду з представниками районів та міст обласного підпорядкування щодо озеленення територій та виплати заплати працівникам бюджетної сфери.
Спілкуючись з представниками районів він наголосив на тому, що потрібно навести лад на дорогах державного значення. І роботу ці потрібно розпочати із завтрашнього дня.
31 03 2009
Докладніше ...


З нового навчального року до ПТУ області планують приймати студентів за умови підписання тристоронніх угод між учнем, навчальним закладом та потенційним роботодавцем
Це дозволить набирати до професійно-технічних училищ серйозних учнів, котрі підуть туди на навчання не лише заради того аби скоріше «вирватися» зі школи та від нагляду батьків. Також угода стане гарантом того, що після закінчення навчання молодий спеціаліст отримає роботу за спеціальністю, нормальні умови для життя. В свою чергу навчальні заклади будуть готувати кадри робітничих спеціальностей згідно реальних потреб ринку праці.
31 03 2009
Докладніше ...


Засідання громадської ради з питань соціального захисту чорнобильців
Відбулось засідання громадської ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, під головуванням Віктора Коліщака.
Були розглянуті такі питання: про виконання рішення засідання громадської ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи № 2 від 18.11.2008-р; про стан медичного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та результати проведення інвентаризації лікарських препаратів, що передано до спеціалізованих медичних закладів області, придбаних у 2007 році за кошти бюджетної програми „Комплексне медико-санітарне забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”
31 03 2009
Докладніше ...


Багатства надр – під контроль влади
Розробка кар’єрів та видобування корисних копалин в області далеко не завжди відбувається з дотриманням чинного законодавства. Загалом, за оцінками фахівців, видобуток піску, вапняку, мінеральної чи питної води здійснюється офіційно, з оформленням усіх необхідних дозвільних процедур, лише приблизно у 30% випадків. Отже, слід об’єднати зусилля і налагодити тісну співпрацю між усіма відповідними контролюючими держструктурами, аби припинити розбазарювання та безкоштовне використання народних багатств. Про таке, зокрема, йшла мова на сьогоднішньому засіданні обласної робочої групи з опрацювання та комплексного вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель під головуванням заступника голови ОДА Володимира Кирилюка.
31 03 2009
Докладніше ...


Кам’янець-Подільському учбово-виробничому товариству сліпих допоможуть
Під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука відбулося чергове засідання регіональної комісії з питань діяльності підприємств, організацій і громадських організацій інвалідів Хмельницької області. Цього разу на порядок денний було винесено два питання і обидва вони стосувалися діяльності Кам’янець-Подільського учбово-виробничого товариства сліпих.
31 03 2009
Докладніше ...


В цьому році до весняних толок з озеленення та благоустрою активніше залучатимуть школярів та студентів

Про це йшлося на сьогоднішній селекторній нараду з представника державних адміністрацій областей, Києва та Севастополя та Ради міністрів Автономної Республіки Крим, присвячену реалізації указу Президента від 26 березня 2009 року «Про проведення весняних толок у 2009 році».
У нараді, яку провів заступник Глави Секретаріату Президента Роман Безсмертний у Києві взяв участь голова обласної адміністрації Іван Гавчук. В Хмельницькій студії були присутні заступники голови облдержадміністрації Микола Вавринчук та Володимир Кирилюк.
31 03 2009
Докладніше ...


В минулому році не було зафіксовано смертності серед новонароджених на Хмельниччини
За словами заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації з питань охорони материнства та дитинства Тетяни Косовської, в області у 2008 році не було зафіксовано випадків смерті новонароджених у пологових відділеннях. Так само, до мінімуму було скорочено кількість летальних випадків серед породіль. Принаймні, за словами Тетяни Петрівни, під час пологів торік, нажаль, не вдалося врятувати лише одну жінку, котра страждала на вроджений порок серця і знала про ризик її вагітності. Нащастя - дитину породілі вдалося врятувати.
30 03 2009
Докладніше ...


Відбулося засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва
30 березня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Коліщака відбулося засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва при облдержадміністрації.
Її проведено з метою забезпечення умов, сприятливих для подальшого розвитку підприємництва, врегулювання проблемних питань здійснення підприємницької діяльності.
30 03 2009
Докладніше ...


Ще раз про енергозбереження
26 березня в Секретаріаті Президента України відбулася нарада щодо реалізації державної політики у сфері енергоефективності, енергозбереження та використання нетрадиційних і відновлювальних джерел енергії.
30 03 2009
Докладніше ...


Всеукраїнські муніципальні слухання
Сьогодні, 30 березня, у Центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» відбудуться позачергові Всеукраїнські муніципальні слухання « Реформа місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою як інструмент подолання фінансово-економічної кризи в Україні» за участю президента України Віктора Ющенка, представників Фонду сприяння місцевому самоврядуванню України при Президентові України, Міністерства регіонального розвитку та будівництва України, Асоціації міст України та громад. У заході бере участь голова Хмельницької обласної державної адміністрації Іван Гавчук.
Прес-служба ОДА
30 03 2009
Докладніше ...


У структурі районних держадміністрацій найближчим часом можуть з’явитися відділи охорони здоров’я, які виконуватимуть роль платника та контролера якості медичних послуг

Заступник голови обласної державної адмінінстрації Микола Вавринчук взяв участь у колегія Міністерства охорони здоров’я України, присвяченій результатам діяльності медичної галузі у 2008 році.
30 03 2009
Докладніше ...


“Обласна влада докладає максимум зусиль, щоб соціальні програми в області виконувались”, - В.Коліщак
27 березня відбулася семінар-нарада з керівниками волонтерського рух та волонтерами, що надають соціальні послуги пенсіонерам та одиноким непрацездатним громадянам. У нараді взяв участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Коліщак.
Було позитивно відзначено роботу волонтерських організацій Городоцького, Красилівського, Старокостянтинівського та Хмельницького районів.
30 03 2009
Докладніше ...


Робоча поїздка Івана Гавчука до Кам’янця-Подільського
27 березня Кам'янеччину відвідав голова ОДА Іван Карлович Гавчук. На 10 годину він провів прийом громадян міста. Також очільник області о 12 годині зустрівся з викладацько-студентським складом ПДАТУ, де проаналізував суспільно-політичну, економічну ситуацію, розкрив пріоритетні завдання влади та своє бачення щодо розвитку області, пошуку механізмів поповнення бюджету та загального покращення ситуації.
30 03 2009
Докладніше ...


Заступник голови облдержадміністрації Володимир Кирилюк провів виїзний прийом громадян
27 березня 2009 року в приміщенні Волочиської районної державної адміністрації відбувся прийом громадян з особистих питань, який провів заступник голови обласної державної адміністрації з питань агропромислового комплексу Володимир Борисович Кирилюк.
30 03 2009
Докладніше ...


Погашення боргів під контролем обласної влади
27 березня Віктор Коліщак провів засідання обласної комісії з питань сприяння забезпеченню своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.
Цього разу слухалось питання щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати та рівня заробітної плати у Городоцькому районі.
27 03 2009
Докладніше ...


В.Коліщак приймав громадян з особистих питань
26 березня заступник голови облдержадміністрації Віктор Коліщак провів прийом громадян з особистих питань.
До нього зі своїми проблемами звернулися 3 людей з міста Хмельницького, яких турбували питання виділення матеріальної допомоги, пенсійного забезпечення та питання приватизації земельної ділянки.
27 03 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині в минулому році від новонароджених відмовилося в два рази менше породіль, ніж у 2007 році

У позаминулому році від 24 дитинок відмовились матері. У 2008 ця цифра зменшилася вдвічі, проте за словами заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчук, такі факти є недопустимими. В цьому році, за словами посадовця, за умови виявлення випадків відмови матерів від дитини буде проводитися службове розслідування. Справа в тому, що на думку Миколи Пророковича, є низка соціальних служб, медичних установ, котрі повинні попереджати такі випадки та допомагати майбутнім матерям зробити правильний корок та залишити у себе дитину. Принаймні, вже сьогодні в області (селище Чорний острів) існує центр для одиноких матерів.
Про це йшлося сьогодні на засіданні координаційної ради з питань репродуктивного здоров’я під головуванням Миколи Вавринчука.
26 03 2009
Докладніше ...


Віктор Ющенко вимагає від місцевої виконавчої влади розробити програми із енергозбереження
Під час наради з питань ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів Президент України Віктор Ющенко критично оцінив показники енерговитратності української економіки, що є одними з найвищих у світі. При цьому Глава держави наголосив, що це питання актуальне і критичне з точки зору національної безпеки.
26 03 2009
Докладніше ...


Перший заступник голови ОДА М.Дерикот зустрівся з керівництвом районів та міст
Перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот провів співбесіду з головами райдержадміністрацій та міськими головами з метою попереднього з’ясування результатів проведеної роботи щодо закупівель товарів за державні кошти. Посадовець поспілкувався з керівництвом Красилівського, Полонського, Старосинявського, Хмельницького районів та м. Славути.
26 03 2009
Докладніше ...


Іван Гавчук : « Оцінку треба давати всім посадовцям »
У роботі двадцятої сесії обласної ради взяв участь голова обласної державної адміністрації Іван Гавчук. На розгляд депутатів було винесено понад двадцять питань. Традиційно робота розпочалася з депутатських запитів, про стан реагування на них збоку прокуратури інформував перший заступник прокурора області Валентин Твердохліб.
26 03 2009
Докладніше ...


Молочарі області збираються збільшити обсяги виробництва
Учора на базі державного підприємства дослідного господарства «Пасічна» (с. Пасічна Старосинявського району) було проведено нараду-семінар з питань розвитку молочного скотарства, одержання молока високої якості та його переробки, впровадження комп’ютеризованої програми селекційно-племінного обліку в тваринництві. У заході взяли участь начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, директори молокопереробних підприємств, керівники базових господарств з виробництва молока за списком, керівники та спеціалісти обласних організацій, науковці. Вів нараду заступник голови облдержадміністрації Володимир Кирилюк.
25 03 2009
Докладніше ...


На честь 65-ї річниці визволення
Сьогодні на вшанування 65-ї річниці визволення області від фашистських загарбників відбулося покладання вінків та квітів на Військовому кладовищі. Участь в заході взяли голова обласної державної адміністрації Іван Гавчук, голова обласної ради Іван Гладуняк, міський голова Сергій Мельник, ветерани Великої Вітчизняної війни, громада міста Хмельницького та гості.
25 03 2009
Докладніше ...


Зустріч земляків
Сьогодні, 24 березня, в приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч керівництва ОДА з представниками регіональної громадської організації « Земляцтво вихідців з Хмельницької області »( Московське земляцтво ).
24 03 2009
Докладніше ...


Відзначення 17-ї річниці Служби безпеки України
Сьогодні в обласному центрі відбулося урочисте зібрання, присвячене Дню Служби безпеки України. У ньому взяли участь кращі з кращих представників СБУ в області, керівництво облдержадміністрації, обласної ради, міста Хмельницького, ветерани служби та члени родин.
24 03 2009
Докладніше ...


Вшанування 65-ї річниці визволення області від фашистських загарбників
Сьогодні в обласному центрі відбулися урочистості з нагоди відзначення 65-ї річниці визволення області та міста Хмельницького від фашистських загарбників. В концертному залі обласної філармонії зібралася чимала кількість ветеранів Великої Вітчизняної війни з усіх куточків Хмельниччини. Вшанувати пам'ять загиблих та віддати данину поваги живим прийшло керівництво облдержадміністрації, обласної ради, виконкому Хмельницької міської ради.
24 03 2009
Докладніше ...


Хмельниччина посідає сьоме рейтингове місце за рівнем захворюваності населення на туберкульоз серед 27 адміністративних територій України

За словами заступника голови облдержадміністрації Миколи Вавринчука, під час сьогоднішнього круглого столу присвяченого Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом, зовсім не потрібно боятися статистичних даних щодо росту захворюваності на туберкульоз в регіоні. Навпаки, покращення виявлення хвороби серед мешканців області надасть реальну картину захворюваності та дозволить ефективніше боротися із «хворобою королів».
24 03 2009
Докладніше ...


На колегії облдержадміністрації
Сьогодні відбулось засідання колегії облдержадміністрації, де були розглянуті наступні питання: про виконання обласного бюджету за 2008 рік; про хід виконання розпоряджень голови облдержадміністрації щодо проведеної в області роботи з питань підвищення рівня заробітної плати та погашення заборгованості з її виплати; про хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 02.07.2008 року № 356/2008-р «Про стан організації в області роботи з видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності» та про план роботи обласної державної адміністрації на ІІ квартал 2009 року.
Головував на засіданні перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот.
23 03 2009
Докладніше ...


Жителів Хмельницької області відзначено державними нагородами
Під час сьогоднішньої колегії перший заступник голови облдержадміністрації М.Дерикот вручив подолянам нагороди.
Відповідно до Указу Президента України Віктора Андрійовича Ющенка за вагомий особистий внесок у справу консолідації суспільства, розбудову демократичної, соціальної і правової держави та з нагоди Дня Соборності України нагороджено:
23 03 2009
Докладніше ...


Завдання поставлені. Попереду - робота
20 березня, у п’ятницю, заступник голови облдержадміністрації Володимир Кирилюк провів селекторну нараду з районними керівниками, що переймаються питаннями агропромислового розвитку. Темою наради були проблеми підготовки сільськогосподарських підприємств області до проведення весняно-польових робіт.
23 03 2009
Докладніше ...


Заступник голови обласної державної адміністрації Микола Вавринчук взяв участь у відкритті Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики

22 березня 2009 року у актовій залі Хмельницького обласного ліцею поглибленої підготовки учнів у галузі науки відбулося урочисте відкриття IV етапу XXІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики за участю заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Миколи Вавринчука. Як зауважив Микола Пророкович - це змагання, безперечно, має державне значення, оскільки саме від сьогоднішньої молоді залежатиме майбутнє нації. В особі школярів майбутню інтелектуальну еліту привітали керівники області, голова оргкомітету олімпіади, та голова журі олімпіади - Гуржій Андрій Миколайович, академік АПН України, професор, доктор технічних наук, лауреат Державної премії у галузі науки і техніки, Заслужений працівник освіти України.
23 03 2009
Докладніше ...


Володимир Кирилюк взяв участь у засіданні круглого столу з питань реформування земельних відносин у Шепетівському районі
Сьогодні у стінах Шепетівської районної державної адміністрації відбулось засідання круглого столу з обговорення стану реформування земельних відносин у районі. Захід пройшов під головуванням т.в.о. заступника голови адміністрації Анатолія Чмира.
В обговоренні також взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації В.Б. Кирилюк, перший заступник головного управління Держкомзему у Хмельницькій області М.В.Музика, начальники відділів земельних ресурсів Старокостянтинівського, Ізяславського, Славутського районів, заступник начальника Шепетівської ОДПІ О.М.Гринь, представники державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель, селищний та сільські голови, керівники структурних підрозділів РДА.
20 03 2009
Докладніше ...


Відбувся прийом громадян з особистих питань т.в.о. заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Петром Купчишиним

20 березня в приміщенні Дунаєвецької райдержадміністрації відбувся прийом громадян з особистих питань т.в.о. заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Петром Івановичем Купчишиним.
20 03 2009
Докладніше ...


Обговорено питання своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати
19 березня відбулось засідання обласної комісії з питань сприяння забезпеченню своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Головував на засіданні заступник голови облдержадміністрації Віктор Коліщак.
“Так як Президентом України та Урядом одним з головних пріоритетів визначено забезпечення своєчасної виплати заробітної плати та ліквідацію заборгованості з неї, обласна адміністрація тримає це питання під контролем”, - сказав він.
20 03 2009
Докладніше ...


На порядку денному – економія коштів та підняття ефективності виробництва
Сьогодні у стінах облдержадміністрації відбувся брифінг заступника голови ОДА Володимира Кирилюка, присвячений питанням підготовки агропромислового комплексу краю до проведення весняно-польових робіт.
Головний аграрій області розповів журналістам місцевих ЗМІ про перспективи посівної в області, окреслив коло проблем, з якими довелося зіткнутися сільгоспвиробникам цього року, поінформував про роботу обласної влади, спрямовану на підтримку аграрного сектору.
19 03 2009
Докладніше ...


В обласному центрі визначили володарів обласної премії імені Миколи Дарманського в галузі освіти і науки

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 18.04.2008 року № 219/2008-р ,,Про заснування Хмельницької обласної премії імені Миколи Дарманського в галузі освіти та науки” 19 березня 2009 року відбулося засідання Комісії з визначення кандидатур на присудження Хмельницької обласної премії імені Миколи Дарманського в галузі освіти і науки під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука.
19 03 2009
Докладніше ...


Володимир Кирилюк взяв участь у записі телепрограми «Село, а в ньому люди…»
Сьогодні у студії обласної державної телерадіокомпанії «Поділля-центр» було записано черговий випуск телепередачі «Село, а в ньому люди…». Тема ефіру: «Концептуальні питання піднесення землеробства області та підвищення ефективності комплексу весняно-польових робіт». На запитання ведучого Миколи Мотрена відповідали заступник голови обласної державної адміністрації з питань агропромислового розвитку Володимир Кирилюк та голова фермерського господарства «Пролісок», що у селі Гвардійське Хмельницького району, голова асоціації фермерів і приватних землевласників району та водночас заступник голови обласної асоціації, кандидат сільськогосподарських наук Віктор Тіней.
19 03 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині 44 ФАПи не укомплектовані фельдшерами

Станом на 1 січня 2009 року в області функціонує 988 ФАПів. З метою поліпшення обслуговування сільського населення в цьому році було розпочато будівництво ФАПу у с. Ленківці Шепетівського району; проведено капітальні ремонти 48 ФАПів (477,1 тис. грн.);реконструйовано 11 ФАПів (140,5 тис. грн.);переведено в інші приміщення 12 ФАПів (57,8 тис. грн.);
газифіковано 62 ФАПи (453,7 тис. грн.). Про це повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Микола Вавринчук під час свого брифінгу присвяченого питанням охорони здоров’я. Зокрема, під час зустрічі з обласними та всеукраїнськими ЗМІ Микола Пророкович торкнувся теми стану справ та розвитку сільської медицини.
19 03 2009
Докладніше ...


Привітання

Проскурівсько-Чернівецька операція Збірник документів і матеріалів

Проект Закону України «Про внесення змін до Конституції України»

Пояснювальна записка до законопроекту

Порівняльна таблиця до законопроекту


Copyright © ARTinSTYLE 2006, ПП Кучер                                                      ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ