This version of the page http://www.music.poltava.ua/kontrabas/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-06-01. The original page over time could change.
Контрабас / Полтавский музыкальный портал. Информация о музыкальных коллективах и группах Полтавы — история, биография, выступления и концерты, музыка, MP3, программы, контакты, состав, участники, музыканты.

Полтавский музыкальный портал

Вход участника: 
 
помнитьЗабыл
Музыка по стилям:
DJs
Авторская песня (2)
Акустическая музыка (1)
Альтернатива (2)
Джаз
Металл (1)
Панк
Поп (1)
Рок (4)
Рэп, хип-хоп
Фолк
  
 
  
Наши партнёры

Информационно-музыкальная программа «Полтавський хіт»

Советуем почитать

Концертный звук: инструкция-памятка посетителю рок-концерта

Реклама

Программа мероприятий OneyroPromoGroup
на май 2009 года
Контрабас: биография

Музыкальный стиль: акустическая музыка.
Дата начала творческой деятельности: январь 2006г.

Контрабас – україномовний акустичний гурт із Полтави. Така назва зовсім не означає, що серед музикантів є контрабасист. Це скоріше філософія, ніж музичний інструмент. Контрабас – це символ акустичної музики, це те, що поєднує в собі мінімум нот і максимум ритму.
У «Контрабасі» немає контрабаса…
Але є дещо цікавіше: є козобас, зроблений власноруч солістом гурту, є барабан із тарілкою, є бугай, є сокира й дерев’яний гребінець, які також стають музичними інструментами, є акустична гітара і губна гармоніка, є хороші, красиві пісні.
Контрабас – це і ніжна лірика, і тонка іронія, і веселі ритми, і хороший настрій. Це позитивна акустична музика.

СКЛАД ГУРТУ:
Сергій Буланий – голос, акустична гітара, губна гармоніка;
Макс Михайліченко – козобас, гребінець, другий голос;
Ярослав Дем’яненко – барабан, тамбурин, сокира, дримба, другий голос;
Богдан Шкуринський — баян.

Контрабас утворився на початку 2006 року як акустичний квартет, до складу якого, крім зазначених трьох учасників, входив іще фантастичний трубач – доктор Фелікс. Макс Михайліченко грав на бас-гітарі. У такому вигляді гурт виступив на фестивалі «Мазепа-фест» у 2006 й 2007 роках, а також зіграв декілька клубних концертів у Харкові, Полтаві, Сумах, Рівному. Тим же складом у середині 2007 р. було записано дебютний альбом колективу. Цей диск став ніби підсумком півторарічної роботи гурту, однак музиканти не поспішали показувати його слухачеві. Лише одна композиція ввійшла до збірки «Госпелс і спірічуелс. Сергій Жадан та хор монгольських міліціонерів», складеної з пісень на вірші харківського письменника, та ще одна потрапила до збірника полтавських виконавців «Рок-удар 2007».

Одразу після запису альбому з гурту йде трубач. Це була перша трансформація Контрабаса, яка потягла за собою часткову зміну репертуару і, звичайно, зміну звучання: функцію соло-інструмента перебрала на себе губна гармоніка. У такому вигляді гурт об’їжджає з клубними виступами майже всі регіони України, бере участь у багатьох фестивалях і громадських акціях. А журі фестивалю «Червона рута» визнає Контрабас кращим акустичним колективом України 2007 року.

Друга трансформація відбулася на початку 2008-го. З метою зробити гурт іще більш акустичним, Сергій Буланий виготовляє власноруч козобас – український народний акомпануючий інструмент, який досить швидко витісняє з інструментарію колективу традиційну бас-гітару. З’являються також барабан із тарілкою і бугай, так само Сергієвої роботи.

Після цих змін гурт стає ще цікавішим, адже змінюється його звучання, а разом з тим енергія й настрій самовираження робиться життєдайнішим та драйвовішим. Контрабас запрошують на фольклорні й літературно-мистецькі фестивалі, байкерські зльоти та в арт-клуби з сольними виступами.

У травні 2008 р., майже через рік після запису, Контрабас вирішує офіційно видати свій перший альбом з однойменною назвою, до якого увійшло 12 композицій.

Меню участника
Биография
Состав
Программа
MP3 (4)
Контакты
©  2006 — 2009
Полтавский музыкальный портал

При использовании материалов
ссылка на сайт обязательна.
mailto: info@music.poltava.ua.
 
Сделано в
Веб-мастерской Фокс
Информация о сайте