This version of the page http://www.novadoba.org.ua/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-31. The original page over time could change.
"Нова Доба" - Всеукраїнська асоціація викладачів історії та суспільних дисциплін
  • Фотогалерея
    • Нова Доба - Перспектива
      • Публікації
        • Журнал "Доба"
      • Громадянська освіта
        • Євроклуби України
        • Молодіжна рада
        • Акція "Громадянин"
        • "Живи за правилами"
        • "Ми – громадяни України"
      • Історична освіта
        • Методичні розробки
        • Конкурс "Слідами історії"
        • Історія епохи очима людини
        • "Назустріч пам'яті"
      • Про нас
        • Статут
        • Членство
        • Правління
        • Nova Doba International
        • Контакти

      Суспільна акція школярів України "Громадянин-2010"

      У травні 2010 року в Україні відбудеться 10 ювілейний Фінал Суспільної акції школярів України "Громадянин".
      Організатори Суспільної акції школярів України "Громадянин-2010" звертаються до державних структур, громадських організацій, бізнесу, а особливо до ЗМІ із пропозицією спільними зусиллями готувати цей важливий для майбутнього нашої країни захід.


      Контакт:

      Головним у проведенні Суспільної акції школярів України “Громадянин” є виховання в учнівської молоді розуміння важливості громадянської участі у процесі вирішення різноманітних проблем місцевої громади. Залучаючись до такої цікавої роботи, юні громадяни України піднімалють актуальні проблеми своєї місцевості, які вже довгий час чекають свого вирішення, пропонують цікаві та неординарні шляхи їх розв’язання, і що найважливіше, беруть безпосередню участь у їх вирішенні.
      У фіналі Акції "Громадянин – 2010" візьме участь 50 кращих молодіжних команд з різних регіонів України, а також запрошені гості – представники Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України, установ та відомств, громадськість, преса.
      Всього в акції Громадянин впродовж останніх девяти років взяло участь більше 20 000 старшокласників. До активної співпраці залучаються вчителі, батьки, члени місцевої громади, влада, регінальні ЗМІ. За результатами національного опитування з громадянської освіти, що проводилось у 2008 році Асоціацією «Нова Доба» та Фондом «Демократичні ініціативи» акція «Громадянин» має великий позитивний соціальний резонанс особливо у селах та районних центрах різних регіонів України.



      Фінал Акції "Громадянин-2009"

      22 травня 2009 року у м. Києві відбувся заключний етап суспільної Акції школярів України “Громадянин 2009”. Команди шкіл із різних населених пунктів України представляли результати своєї суспільної діяльності.
      У фіналі Акції «Громадянин - 2009» взяли участь 45 кращих молодіжних команд з різних регіонів України, а також запрошені гості – представники Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України, установ та відомств, громадськість, преса.

      Фото
      Програма
      Учасники

      Починаючи із 2001 року Всеукраїнська асоціація викладачів історії та суспільних дисциплін “Нова Доба” за сприяння Міністерства освіти і науки України організовує щорічну Суспільну акцію школярів України “Громадянин”. Головним у проведенні Суспільної акції школярів України “Громадянин” є виховання в учнівської молоді розуміння важливості громадянської участі у процесі вирішення різноманітних проблем місцевої громади. Залучаючись до такої цікавої роботи, юні громадяни України піднімали актуальні проблеми своєї місцевості, які вже довгий час чекали свого вирішення, пропонували цікаві та неординарні шляхи їх розв’язання, і що найважливіше, брали безпосередню участь у їх вирішенні.



      Міжнародні академії EUSTORY

      Міжнародна організація EUSTORY, членом якої є конкурс “Слідами історії запрошує переможців українського конкурсу взяти участь у міжнародних молодіжних академіях, що відбуватимуться у 2009 році в різних країнах Європи.
      Основні умови участі - перемога у національному історичному конкурсі, високий рівень володіння англійською мовою, комунікабельність, соціальна активність, наявність іноземного паспорту. Відбір учасників відбуватиметься на конкурсній основі.
      Просимо усіх зацікавлених переможців українського історичного конкурсу до 30 квітня 2009 року надіслати на електронну адресу такі дані англійською мовою:
      1. Прізвище, імя
      2. Дата народження
      3. Навчальний заклад (якщо ви навчаєтесь зараз в іншому навчальному закладі, подавайте два)
      4. Назва вашої роботи на конкурс
      5. Прізвище, ім’я консультанта
      6. Призове місце
      7. Рівень володіння англійською мовою (достатній, добрий, відмінний)
      8. Наявність закордонного паспорта./проїзного документа дитини.
      9. Контактні дані (електронна пошта. поштова контактна адреса, телефон стаціонарний і мобільний.
      У відповідь ви отримаєте більші детальну інформацію

      З повагою Петро Кендзьор, координатор конкурсу



      "Нові підходи до багатокультурної та багаторелігійної освіти"

      Міністерство освіти і науки України, Департамент освіти Ради Європи у партнерстві із Всеукраїнською асоціацією викладачів історії та суспільних дисциплін „Нова Доба” проводили 26-27 березня 2009 року у м. Львові міжнародний семінар на тему: „Нові підходи до багатокультурної та багаторелігійної освіти”. У конференції брали участь вітчизняні, зарубіжні науковці та педагоги.


      Програма




      Релігійна багатоманітність та міжкультурна освіта

      До уваги педагогів, які цікавляться тематикою багатокультурної та багато релігійної освіти. Асоціація «Нова Доба» опублікувала в українському перекладі видання Ради Європи «Релігійна багатоманітність та міжкультурна освіта: посібник для школи». Редактор Джон Кіст. У посібнику розкриваються теоретичні перспективи та ключові елементи міжкультурної освіти; певні аспекти релігійної багатоманітності у різних умовах країн членів Ради Європи. У листі замовленні просимо надсилати поштові марки на пересилку книги.

      З 29 березня по 4 квітня 2009 року в Україні на запрошення Всеукраїнської асоціації викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба» перебувала делегація з Центру громадянської освіти (м.Каса Бланка) Марокко в особі Еларбі Імада та Наді Оiдодир. Учасники делегації відвідали навчальні заклади у м. Львові та Києві, зустрілися із науковцями та активістами громадянської освіти. Візит відбувався у рамках міжнародної прграми обмінів з громадянської освіти «CIVITAS»



      "Живи за правилами"

      Впродовж 2006-2008 років Всеукраїнська асоціація викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба» спільно із Центром правової та громадянської освіти штату Алабама (США) розробляли навчально-методичне забезпечення курсу за вибором з правової освіти «Живи за правилами».

      З 22 по 28лютого 2009 року в Україні перебувала делегація Центру правової та громадянської освіти штату Алабама (США). Впродовж свого візиту члени Делегації відвідали загальноосвітні навчальні заклади м. Хмельницького та Києва. За матеріалами посібника «Живи за правилами» 23 лютого відбувся навчальний семінар для вчителів м. Хмельницького, а 25 лютого для вчителів України у Київському Будинку вчителя.



      Конкурс для старшокласників і студентів "1989 - час змін"

      Міжнародна організація "EUSTORY" розпочинає новий конкурс для старшокласників і студентів "1989 - час змін" (сайт конкурсу www.1989history.eu)
      Асоціація Нова Доба як член міжнародної організації EUSTORY запрошує молодь України (від 1980 до 1991 р.н.) взяти участь у цьому заході.

      Інформаційний бюлетень



      Суспільна акція "Громаданин-2009"

      Молодіжна команда Всеукраїнської асоціації викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба - Перспектива» оголошує про проведення Суспільної акції школярів України «Громадянин - 2009». До участі у зоході запрошуються команди старшокласників України, які бажають практично вирішити ту чи іншу суспільну проблему у своїй місцевій громаді. Акція триватиме до 15 квітня 2009 року. Національна публічна презентація кращих поектів Суспільної акції Школярів України «Громадянин» відбудеться у травні 2009 року у м. Києві.

      Положення про акцію
      Умови участі
      Анкета Учасника
      Методичні матеріали



      "Ті, хто були поруч: яким був вибір"

      Урок "Ті, хто були поруч: яким був вибір" відтепер доступний на сайті Інституту візуальної історії та освіти фонду Шоа УПК.

      http://college.usc.edu/vhi/ukrainian/lesson_page.php

      Його можна переглядати онлайн, або завантажити - окремо відео та pdf з текстом у свій комп'ютер.



      Мережа лідерів громадянського суспільства

      ОГОЛОШЕНО КОНКУРС НА УЧАСТЬ У ПРОГРАМІ МЕРЕЖІ ЛІДЕРІВ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА

      до уваги НУО що діють в галузі Захисту Прав Людини та Європейської Інтеграції

      Мета проекту
      Посилення громадянського суспільства України, Молдови та Південного Кавказу, його залучення до процесу вирішення політичних, соціальних, культурних та інших проблем як у своїх країнах, так і в регіоні в цілому.

      Завдання
      · Навчання та розвиток
      o Навчання лідерів громадянського суспільства - аналіз сучасних політичних та соціальних процесів в кожній з держав та регіоні в цілому, європейських стандартів та цінностей, взаємодії влади та громадянського суспільства, публічної політики та реформ, перспектив регіональної співпраці.
      o Розвиток управлінських та комунікаційних навичок лідерів громадянського суспільства.
      · Комунікація та партнерство
      o Створення форуму для діалогу та комунікації лідерів НУО з країн, що належать до зони політики Європейського Союзу «Східне Партнерство», налагодження зв’язків та спільних проектів).
      o Побудова довіри в зонах конфліктів (Південний Кавказ, Придністров’я).

      Детальніше про конкурс
      Заявка на участь