This version of the page http://www.hgi.org.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-31. The original page over time could change.
ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА
Незалежний громадський сайт інформаційно-аналітичної підтримки
реалізації права громади на ефективне самоврядування та місцевий розвиток
На головну   Пишіть нам
ХЕРСОН.ГРОМАДА.ІНІЦІАТИВА            
 
  Область        Місто  
УЗНАТИ ОЦІНИТИ ІНІЦІЮВАТИ ОБ'ЯВИ ФОРУМ
 
ПРО ПРОЕКТ ЗАСНОВНИКИ ТА ПІДТРИМКА ПРОЕКТУ
ХЕРСОН
Херсон сьогодні >>
Керівники міста і області >>
Діалоги з успішними керівниками >>
Зазирнемо у майбутнє >>
Місто історичне >>
Природні рекорди Херсонщини >>
Важливі контакти міських і обласних служб >>
ГРОМАДА
Громада міста >>
Видатні громадяни >>
Громадські об'єднання >>
Громадська думка >>
Діалоги з лідерами громадських об'єднань >>
Благодійність та меценацтво >>
Громада в історичному
ракурсі >>
Сайти громадянського суспільства >>
САМОВРЯДУВАННЯ
Вектор самоврядування
Депутати >>
Місцеві програми >>
Органи самоорганізації населення
Самоврядування у вищих навчальних закладах >>
Шкільне самоврядування >>
Досвід самоврядування >>
ІДЕЇ ТА ІНІЦІАТИВИ
Оголошені конкурси >>
Матеріали конкурсів >>
Пропозиції проектів >>
НАШІ ПРАВА
Загальна декларація з прав людини
Міжнародний Пакт про громадянські і політичні права
Конституція України
Права дитини >>
Право громади >>
БІБЛІОТЕКА
Тезаурус
Матеріали про демократію
Філософська бібліотечка
Класика сатири

Пошук по сайту





Новини
Додати новину
Аграрну політику країни розглядали в Херсоні
29.05.2009 / Херсонська область

У Херсоні відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. >>>

Дозвільний центр м. Херсона - кращий
28.05.2009 / м. Херсон

Дозвільний центр у сфері господарської діяльності в м. Херсоні визнано переможцем першого туру щорічного Всеукраїнських конкурсів «Кращий дозвільний центр» та «Кращий адміністратор» у номінації «Кращий міський дозвільний центр». Конкурс проводиться Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва. >>>

Прийнято рішення про відновлення колишнього Будинку офіцерів
27.05.2009 / Херсонська область

До 2012 року в Херсоні буде відновлено пам’ятку культури та архітектури – обласний Палац культури (колишній Будинок офіцерів). >>>

всі новини >>

Успішні керівники міста / Освіта
Интервью начальника Херсонского городского управления образования Юрия Николаевича Никонова

Юрий Николаевич, понятно что родители со своей стороны могут оценить работу садика или школы, но есть и объективные показатели, каковы они у херсонцев?
Мы имеем хорошие показатели по Украине в достижениях наших учеников. По результатам внешнего независимого тестирования, которое проводится в Украине, херсонские школьнике находятся в десятке лучших по всем предметам. По математике – мы первые, по истории – седьмые. Физико-технический лицей имеет рейтинги на мировом уровне. В прошлом году - третье место в мире на Всемирной олимпиаде по физике.
В городах, с таким количеством населения, как в Херсоне, функционирует максимум 30-35 школ. У нас – 64 школы. По Украине разновидность видов учебных заведений – лицеев, гимназий, коллегиумов, специализированных школ, как правило, не более семи процентов. У нас в городе – 9,4 процентов таких заведений, т.е. у родителей есть право выбора учебного заведения. Если даже школа обычная, то есть лицейские классы или гимназические, или с углубленным изучением каких-либо предметов.
докладніше >>

 Начальники управлінь та відділів Херсонського міськвиконкому >>

Освіта за кордоном
 Досвід забезпечення права на якісну освіту у Великобританії
ХАРТІЯ БАТЬКІВ. ВИ І ОСВІТА ВАШИХ ДІТЕЙ
Право на інформацію
Ви маєте право на отримання всієї інформації, необхідної вам для забезпечення постійного прогресу в навчанні вашої дитини, підтримки контакту з його школою і зіставлення можливостей всіх місцевих шкіл. Інформація міститься в п'яти ключових документах.
1. Звіт про дитину
2. Регулярні доповіді незалежних інспекторів
3. Таблиці характеристик всіх місцевих шкіл
4. Проспекти або брошури про окремі школи
5. Щорічний звіт керівництва школи
докладніше >>>

 

Ініціативи
Учні пропонують вивчати історію краю в шкільних музеях
Вже третій рік поспіль міське управління освіти проводить конкурс учнівських робіт, направлених на формування у учнів активної життєвої позиції, вміння ініціювати та вирішувати творчі завдання по відношенню до своєї школи, до рідного міста.
В цьому році конкурс проходив під девізом «Моя школа – мій рідний дім»
Участь в конкурсі 2009 взяли 37 учнівських проектів з різних шкіл міста. Проекти стосувались створення шкільних музеїв, впровадження новітніх інформаційних технологій в освітній процес, озеленення шкільних подвір’їв тощо.
В останній тур вийшли 7 проектів учнів шкіл №№ 46, 51, 52, 54, 55 Таврійського ліцею мистецтв.
Проект «Шкільний краєзнавчий музей – центр виховної та дослідної роботи» колективу учнів НВК № 51 ім. Г.О. Потьомкіна став переможцем загальноміського конкурсу учнівських проектів «Моя школа – мій рідний дім».
  докладніше >>

 

Діалоги з лідерами громадських об'єднань
Интервью координатора Херсонского городского общества защиты прав потребителей
Заднепряной Веры Степановны
Можете ли Вы поделиться теми результатами, которые добивается Городское общество по защите прав потребителей? Чего больше – положительных результатов или отрицательных?

Наша организация имеет достаточно хорошие результаты. У нас очень много дел проходит в судах с положительным эффектом и с возвратом денег для потребителей, которые обратились по жилищно-коммунальной сфере, по торговле и другим сферам.
Мы беремся решать очень многие вопросы, которые, скажем, такая структура, как областное управление по защите прав потребителей не может решить. Почему? Потому, что у нас есть возможность решить это на уровне досудебного разбирательства. Например, у нас был прецедент, когда человек, купив вещь и потеряв свой чек, через год вернул себе деньги за эту вещь и решил свою проблему потому, что мы, просто, на уровне переговоров с хозяином бутика, помогли решить эту проблему.
У нас очень мощная группа, которая занимается исками к «Облэнерго». Выигрывает очень много дел в суде.
  докладніше >>  
 Інші діалоги >>

Ініціативи
Чи стануть херсонці патріотами місцевих товарів? Проект «Купуй херсонське» стартував ...

Зараз не найкращі часи і для пересічних мешканців, і для бізнесу. Економічний спад зменшив доходи громадян, відповідно, зменшились їхні витрати на покупки і це прямо відбилось і на торгівельних фірмах, і на виробниках. Не виключенням, звичайно, є і Херсон та Херсонська область. Спад промислового виробництва в області за січень-лютий за даними Херсонської обласної державної адміністрації склав 17,8%.
Якщо від проблем потерпає сім’я, то якщо сім’я дружна, всі разом шукають вихід. По аналогії, якщо городяни вважають своє місто своєю домівкою, то загальні проблеми теж треба вирішувати разом. Громадянський рух «Відродження Херсону», який має в своєму складі зірок херсонського бізнесу – Андрія Путілова (президент ради правління ТОВ «Механічний завод»), Андрія Каруноса (президент корпорації «Херсонес» - торгівельна мережа «Оскар»), Романа Романова (генеральний директор Автотехнічний центр «Автопланета») та інших відомих бізнесменів і громадських діячів, виступив з ініціативою реалізувати в місті, а в подальшому і в області, проект «Купуй херсонське».
докладніше >>

 Звернення Громадянського руху "Відродження Херсону" до ЗМІ >>

Слово і діло
 Алексей Урсуленко. Принцип соответствия

Одним из самых главных составляющих достойного качества жизни является доброкачественное питание. Сегодня общество остро нуждается в высоком качестве пищевых продуктов и добросовестных производителях, которые его обеспечивают. Концепция максимального качества замороженных полуфабрикатов изначально стала осью стратегических планов компании херсонца Алексея Урсуленко, который вывел на украинский рынок продукцию марок «ОДА», «ОСА», «КОЛО».

Алексей, каким бы Вы хотели видеть питание украинцев?
Я хочу, чтобы продукция, которую мы покупаем в магазинах, максимально сохраняла свои природные свойства и минимально подвергалась вмешательству в то, что заложено природой в продукт.
Я хочу, чтобы у потребителя был выбор, как питаться и было достаточно информации для осознанного выбора...
Сегодня я прихожу в магазин и не могу найти продукцию, которой я мог бы доверять, которая была бы сделана только из натуральных и надлежащим образом обработанных продуктов.  И я вижу для себя выход в том, чтобы мое предприятие производило такие продукты, которые бы приносили пользу для здоровья и мне, и людям. 
докладніше >>>

 Позиционирование отраслевого лидера >>

Діалоги з лідерами громадських об'єднань
Інтерв'ю голови правління Херсонської міської громадської організації  «Ініціатива на захист громадських прав інвалідів»" Олексія Ліпкова

Олексій, розкажіть будь ласка про організацію, яку Ви представляєте. Які цілі ставить перед собою організація?
Організація була заснована  у 2006 році. Виходячи з нашої назви, ми поставили за основне завдання правозахисну діяльність у сфері представлення інтересів та захисту прав інвалідів. Працюючи в обраній сфері, ми прийшли до думки, що треба виходити на більш ширшу програму і більш широку аудиторію. Ми пропонуємо суспільству задуматися над тим як подолати не тільки зовнішні бар'єри, але і внутрішні, які є у кожного з нас - ми чогось боїмося, чогось важливого не помічаємо, чогось нового не розуміємо. Ми пропонуємо долати ці бар'єри. І, як один з інструментів - взаємодопомога один одному...

Ви декілька років прожили в Англії. На які думки наводить Вас порівняння життя в країнах?
Основна різниця між нашими країнами в тому, що ми чекаємо, що проблеми які існують, хтось вирішить за нас, а в західному суспільстві кожна людина розуміє, що його доля, його майбутнє, його достаток, його рівень комфорту, його рівень свободи залежить від нього самого, від його зусиль. Тобто, якщо людина вважає, що рівень комфортності недостатньо високий, або його рівень свободи недостатній, то він перш за все думає, а що мені зробити для того, щоб ситуацію змінити. Він не говорить, що президент або губернатор поганий, він починає думати, а що мені робити? докладніше >>

 Інші діалоги >>

Час розуміння і дій
Громадянське суспільство або як жити краще?

Більшість населення України, велика кількість представників середнього і малого бізнесу, представники крупного бізнесу, який розвивається самостійно (тобто не «кришується» владою), нарешті, середня ланка управлінців державної влади і місцевого самоврядування – всі задають собі питання – «Чому у нас такий безлад? Чому ми живемо так погано? Як жити краще? Як розвиватись на рівні кращих цивілізаційних зразків?» І майже всі кивають на владу, яка сидить нагорі і яка довела країну «до ручки». В цьому, звичайно, є частина істини, але тільки частина.
На жаль, до сих пір в країні, в умах людей, не сформовано розуміння того, що є головною запорукою успішного розвитку і місцевих громад, і країни в цілому. А запорукою успішного розвитку, для країн з демократичним устроєм, в сучасних умовах глобального світу, який розвивається дедалі швидше і динамічніше, може бути тільки ефективне, потужне, здатне до саморозвитку громадянське суспільство.
 докладніше >>

 Проекти громадських організацій >>

Знайомтесь, лідери студентського самоврядування
Интервью Дяченко Максима - главы студенческого совета Херсонского государственного аграрного университета.

Как организована деятельность студенческого совета у вас в ВУЗе?
Есть определённая структура комитетов. Но, я никогда не был формалистом. Молодежь – активна, креативна, её потребности постоянно растут и изменяются. Поэтому, нельзя сказать, что только этим мы занимаемся и поставить рамки. Студент живет активной жизнью и вращается в разных сферах. И тут просто есть определенный моральный критерий. Если к нам обращаются с какой-то проблемой, мы готовы способствовать её решению, если нужно отстоять правду. Приведу пример: ко Дню влюблённых три ВУЗа организовывали совместное мероприятие – дискотеку в одном из ночных клубов. И произошёл инцидент – студента моего ВУЗа избили три парня другого ВУЗа. При этом парень сирота и у него нет родителей с влиятельными связями, чтобы была возможность отстоять себя. Мы с ним обошли все инстанции – больницы для снятия побоев, РУВД с заявлением. В итоге мы вышли на тех трёх ребят и на данный момент возбуждено уголовное дело. То есть мы занимаемся не только нашими прописанными по структуре делами, но и тем, что актуально на данный момент.
  докладніше >>

 Самоврядування у вищих навчальних закладах >>

Наші права
Інтерв’ю Помічника Міністра з дотримання прав людини в системі МВС по Херсонській області Н. Козаренко.

Які обов’язки та повноваження Помічника Міністра МВС в області?
Дуже важливим є те, що помічники міністра не підпорядковуються місцевому міліцейському керівництву і на нас неможливо адміністративно тиснути.
Помічники міністра можуть ініціювати проведення службової перевірки. Ми у будь-який час можемо зайти до будь-якого приміщення райвідділу чи управління. Ми можемо ознайомитися з результатами слідства, вимагати, можливо, повторного проведення, якщо нас ці результати  не задовольнять...

Чи не могли б Ви навести конкретні приклади вирішення проблем відносно системних порушень прав людини в системі ОВС?
Зараз ми працюємо над проблематикою застосуванням 263 статті адміністративного Кодексу – це затримання за реалізацію наркотиків. Основна проблема є в тому, що Кодекс допускає, що людину можуть затримати і утримувати до 3-ох діб без рішення суду.
докладніше >>

 Права при затриманні чи арешті >>

Вектор самоврядуванння
Проведена Друга загальноміська науково-практична конференція «Вектор самоврядування»

Забезпечити ефективний місцевий розвиток та гідні умови життя мешканців без ефективного місцевого самоврядування практично не можливо. Це аксіома для всіх цивілізованих суспільств з розвиненою демократією та сильним громадянським суспільством. Маючи солідарну громаду (розвинуте громадянське суспільство) та ефективне самоврядування, такі країни мають високий рівень життя, динамічний розвиток, гідне сьогодення.
Ми хочемо жити гідно? Звичайно, хочемо! Отже повинні шукати шляхи розбудови ефективного місцевого самоврядування та громадянського суспільства. Хто ж має шукати ці шляхи? Громадськість в особі громадських організацій, які працюють над вирішенням різноманітних місцевих проблем; науковці, які вивчають суспільний розвиток та впливають на формування світогляду молодого покоління, бізнес, який розуміє соціальну відповідальність і звичайно представники місцевого самоврядування – депутати та посадові особи місцевого самоврядування.  докладніше >>

Система оцінки ефективності самоврядування >>

Міські депутати
Інтерв'ю депутата міської ради Андрія Задніпряного

Андрію, депутатський корпус пропрацював половину з тих п’яти років, на який його обрали. Які, на Ваш погляд, результати діяльності депутатського корпусу, які тенденції Ви б виділили в його роботі і які пропозиції б внесли для покращення його діяльності?

В першу чергу, на жаль, знову доводиться констатувати, що система обрання місцевих депутатів за партійними списками не достатньо ефективна. Розрив між депутатським корпусом і виборцями дуже великий, немає конкретики і відповідальність розмивається. Відповідно, кожна політична сила досягнення намагається приписати собі, а негаразди звалити на когось іншого. І це, звичайно, негативні тенденції.
Якщо ж говорити про позитивні тенденції, то, можна відмітити, що робота депутатського корпусу і робота депутатських комісій стабілізувалася...

Ви нещодавно повернулись з поїздки до Америки Розкажіть, будь ласка, про цілі Вашої поїздки, що саме Ви відвідали і які Ваші враження.
Я побував в штаті Небраска у містах Омаха і Лінкольн і  вивчав там місцеве самоврядування. Місто Лінкольн є столицею штата, а м. Омаха - найбільше місто штату, налічує близько 400 тис. мешканців, тобто за кількістю населення подібне до Херсона, але, звичайно, його зовнішній вигляд набагато респектабельніший.
Місцеве самоврядування в Америці має дуже багато відмінностей по відношенню до нашої системи.
 докладніше >>

&nbs

Історія місцевого самоврядування
Депутати Херсона (гласні) до революції

Першою губернією в Російській Імперії, де було встановлено земство, тобто тогочасне самоврядування, була Херсонська губернія. Міська Дума проіснувала з 1871 по 1917 рік.
Правом брати участь у виборчих зборах і правом обиратися в міську думу користувалися всі російсько - піддані, які досягли 25-річного віку, володіли в місті майном, промислами, виробництвом і що не знаходилися під судом і слідством. Всі, кого обирали, по майновому положенню підрозділялися на три розряди. Від кожного розряду збиралося по 24 гласних. Повний склад думи складався з 72 гласних (депутатів).
Із історії слова «гласний»
Депутати Дум різних рівнів в Російській Імперії називалися гласними (за винятком членів Державної Думи, що іменувалися депутатами). Термін «гласний» походить від слова «голос», «глас» тобто, гласні - це люди, що мали право голосу у міській Думі.
докладніше >>

 

Ті, хто вміють хазяйнувати
Інтерв'ю голови правління Об'єднання співвласників багатоквартиного будинку "Ключ" в Таврійському мікрорайоні м. Херсона Людмили Павловської

Какие проблемы Вы решили, создав ОСМД, а с какими сложностями столкнулись?

Прежде всего, взяв дом на свой баланс, мы поменяли трубы горячего и холодного отопления. Подремонтировали кровлю - сделали капитальный ремонт ее прохудившейся части и ремонт над лифтовыми кабинками, потому, что затекал дождь, и могла быть любая авария: и замыкание, и поломка самих лифтов. У нас на сегодня заключены все договора с поставщиками услуг, своевременно вывозится мусор, нормально убираются подъезды и территория.
Что касается сложностей, то очень трудно было расстаться с ЖЕКом, который всячески ставил нам палки в колеса, не хотел отдавать документацию и т.п. Очень сложно было заключить прямой договор с Херсоноблэнерго. В результате двухлетних мытарств мы обратились в Кабмин и НКРЭ (национальная комиссия регулирования энергетики) и только после приезда комиссии НКРЭ с нами в течение двух недель, наконец-то, заключили договор. Нам пока не удалось оформить придомовую территорию. Только в этом году горисполком дал нам четкий и ясный ответ на то, какие мы должны предоставить бумаги и как эта процедура будет происходить. До этого нам не давали даже письменного ответа.   докладніше >>

 

Видатні земляки та історична пам'ять
Вулиця Карла Маркса? Ні, вулиця Кедровського!

Ми хочемо бачити Херсонщину туристичною. Місцева влада активно залучає гроші інвесторів у Херсон та херсонські курорти. Однак, поміркуйте неупереджено: чи цікавий туристу совковий Херсон з пам’ятниками та вулицями такими самими, як і в тисячах інших міст колишнього СРСР? Чи буде цікавий приїжджому росіянину чи білорусу пам’ятник Леніну? Та в них своїх повно. А німцю чи шведу? Їх цікавить Україна – як самобутня територія, а не місто уніфікованих кварталів та вулиць.
Унікальність Херсона не втрачена - вона забута. Її ще можна відродити. Як? Варто згадати про тих видатних земляків, життя яких є  прикладом служіння вітчизні. Володимир Кедровський – один з таких видатних синів херсонської землі.
докладніше >>

Почесні громадяни міста >>

Ініціативи щодо місцевого розвитку

Херсонська міська громадська організація «Розвиток» ініціює створення системи «Місто і наука»

Метою створення системи «Місто і наука» є залучення наукового потенціалу міста до ефективного рішення задач міського і регіонального розвитку, в тому числі розвитку підприємництва, сприяння зростанню наукового потенціалу міста та херсонських ВНЗ, підготовки якісних спеціалістів та реалізації потенціалу талановитої молоді.

Задачі створення системи:

  • Проведення академічних та студентських досліджень щодо актуальних проблем місцевого і регіонального розвитку, в тому числі щодо розвитку підприємництва;
  • Проведення конкурсу «Місто і наука»;
  • Формування інформаційних баз інноваційних науково-технічних і соціальних ідей та розробок, напрацьованих в рамках системи;
  • Підтримка містом (органами влади та підприємствами) талановитих випускників ВНЗ;
  • Впровадження та ефективне використання результатів досліджень, в т.ч. розробка локальних і регіональних стратегій місцевого розвитку.
докладніше >>

 Пропозиції представникам бізнесу по підтримці системи "Місто і наука" >>

Соціально-відповідальний бізнес
Корпоративна соціальна відповідальність

Корпоративне громадянство сьогодні приносить бізнесу відчутні переваги на ринку. Просування товару, розширення маркетингової ніші, збереження старих клієнтів і завоювання нових, зміцнення відносин з партнерами і владою, підвищення лояльності співробітників, розвиток нових навиків - це тільки частина роботи КГ в сучасних умовах. Соціальна активність виходить за рамки добродійності, стає частиною бізнес - активності і здійснюється спільними зусиллями всіх підрозділів компаній. Соціальні інвестиції є ядром, навколо якого формуються образ і репутація сучасного бізнесу.

На наших очах народжується нова парадигма соціальної відповідальності. Її основні елементи:
1. Корпоративне громадянство, що припускає взаємну відповідальність бізнесу і влади перед суспільством, а також врахування інтересів підприємців не тільки в економічній, але і в соціальній сфері.
2. Соціальні інвестиції, що розширюють поняття соціальної відповідальності бізнесу.
докладніше >>

 Пропозиції бізнесменам підтримати створення системи "Місто і наука" >>

Конкурс "Місто і наука"

Конкурс "Місто і наука" результати і перспективи

Конкурс «Місто і наука» вже вдруге проведено серед вищих навчальних закладів міста. Перший конкурс відбувся в 2005 -2006 роках і участь в ньому взяли 34 дипломні роботи 4 ВНЗ. В другому конкурсі "Місто і наука" (2006-2007 р.р.) взяли участь 43 дипломні роботи, також від 4 ВНЗ.
Метою конкурсу є залучення студентської молоді вищих навчальних закладів міста до виконання наукових досліджень щодо забезпечення ефективного розвитку міста та місцевого самоврядування
Завдання конкурсу:
  • Сприяти створенню ефективної системи досліджень актуальних питань місцевого розвитку студентами ВНЗ міста в рамках розбудови комплексної системи використання та розвитку наукового потенціалу міста «Місто і наука»
  • Сприяти активній творчій діяльності студентів в процесі навчання і оволодіння спеціальністю згідно з потребами підприємств міста та перспективами місцевого розвитку
  • Привернути увагу органів влади, вищих навчальних закладів, підприємств і організацій до впровадження інноваційних соціальних та економічних розробок, виконаних в рамках конкурсу
  • Сприяти реалізації потенціалу молоді
Серед робіт наданих на конкурси 2005 і 2007 років є роботи, які мають практичну значимість, як для органів влади, так і для підприємців.  докладніше >>

 Дипломні роботи - переможці конкурсу "Місто і наука" 2007р. >>

Херсонські діти

Що думають наші діти про своє життя, про рідне місто, в якому вони живуть?
Ми пропонуємо Вам ознайомитись з яскравими оповіданнями херсонця Іллі Байраченка про рідне місто, про друзів, про свою сім’ю, про заповітні мрії.

Херсон - это мой город ! Я здесь родился и вырос! Особенно, я люблю самое сердце города, СТАРЫЙ ЦЕНТР, исторический кладезь Херсона. Я знаю здесь почти каждую улочку, каждый укромный уголок… Еще 10-летним мальчишкой, когда у меня появился мой первый велосипед, ради того, что бы просто куда- то ехать, я исколесил его вдоль и поперек, начиная со своего района и все дальше и дальше… Во мне кипела страсть к путешествиям. Уже тогда я понял, как прекрасен мой город, что мир, окружающий меня, полон приключений и открытий…

Уже давно поставил себе цель – я обязательно должен поступить в мореходку и стать капитаном. Только, я хочу , чтобы не за деньги меня туда приняли, а за мои знания. Я буду очень стараться , поверьте. В моей семье никогда не было таких денег, да наверное никогда и не будет. Так неужели из – за этого не сбудется моя мечта ?! Вот тогда мне становится действительно страшно…  докладніше >>

 

Юні херсонці пропонують
Ми – за здоровий спосіб життя!

Такий проект виконали учні 9-Б класу Херсонської багатопрофільної гімназії № 20 ім. Бориса Лавреньова Шевченко Анастасія та Мартинюк Олександра в рамках конкурсу "Люблю тебе, Херсоне рідний!"
"... Здорова людина є повноцінним громадянином суспільства, яка може керувати своїм майбутнім і майбутнім своєї держави.  Формування організму та навичок здорового способу життя починається саме в дитинстві, тому так важливо направити зусилля формування культури здоров’я у дітей та молоді.
На підставі проведених досліджень і висновків ми пропонуємо:
  • продовжувати проводити активну просвітницьку роботу і пропаганду здорового способу життя у навчальних закладах і в місті;
  • вести активну боротьбу з поганими звичками;
  • допомогти організувати психологічну допомогу для покращення емоційного здоров’я молоді і населення в цілому;
  • створити нові центри для покращення здоров’я херсонців.
    Ми пропонуємо збудувати біля мікрорайону ІІ Таврійський оздоровчий трьохповерховий комплекс "Центр Здоров’я", у якому будуть розташовані : 1 поверх – басейни, адміністративний центр, кафе, бари; 2 поверх – лікувальний та діагностичний центр; 3 поверх – комплекс спортзалів, тенісних кортів та фітнесзал..."
    докладніше >>

  •  Проекти школярів >>

     
    Цей день в історії Херсона
    31 травня
    31 травня 1898 року відбулось закладення ломової церкви (нині церква святої мучениці Олександри) при 2-й жіночій гімназії, яка споруджувалась на приватні пожертви.
     

    Вітаємо обдаровану молодь!
    Студенти Херсонського національного технічного університету Олексій Демеський та Павло Шелухін  стали стипендіатами програми Фонду В. Пінчука
    Стипендіальна програма Фонду В. Пінчука "Завтра.UA".
    є загальнонаціональною ініціативою з підтримки талановитої молоді.
    Детальніше>>

    Підтримаємо!
    Підтримаємо заповідник «Асканія-Нова» у міжнародному конкурсі «Сім нових природних чудес світу»
    Проголосувати можна  на офіційному сайті конкурсу: http://www.new7wonders.com/
    або на українській сторінці http://www.7chudes.in.ua/ , де є  покрокова інструкція
    докладніше >>

    Херсонщина унікальна
    Природні рекорди Херсонщини
  • Найбільший в Європі заповідний степ
  • Найбільше в Україні місце гніздування, зимівлі, відпочинку на прольоті водно-болотних птахів 
  • Єдина в Україні пустеля

  • Об'яви
    Назва об'яви
    Текст об'яви

    ВСІ ОБ'ЯВИ

      Додати об'яву

    Підприємці 21 сторіччя
    Соціально-відповідальний бізнес Херсонщини
    З метою популяризації ідеї соціально-відповідального бізнесу та ознайомлення херсонців з особистістю О. Урсуленка, який є його яскравим представником, на даному порталі  розміщено сайт "О. Урсуленко - підприємець, громадський діяч, меценат".
    Детальніше >>

    Сайт >>

    УВАГА! КОНКУРС!
    Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту оголошує всеукраїнський  
    Конкурс
    соціальної реклами "Сильна Україна - 2009"
     
    Учасником конкурсу може бути кожна молода людина або група людей, яким не байдужа ідея сильної України
    ДЕТАЛЬНІШЕ >>

    Всеукраїнські конкурси >>

    УВАГА! КОНКУРС!
    ПРОГРАМА МОЛОДЬ У ДІЇ В КРАЇНАХ СХІДНОЇ ЄВРОПИ ТА КАВКАЗУ (EECA)
    До участі запрошуються:
  • молодіжні організації ;
  • молодіжні клуби ;
  • некомерційні організації ;
  • офіційно незареєстровані, неформальні групи молодих людей ;
  • молоді люди, що цікавляться волонтерством (European Voluntary Service - EVS );
  • люди, які працюють з молоддю, молодіжні лідери, активні молоді люди . ДЕТАЛЬНІШЕ >>

  • Міжнародні конкурси >>

    Актуальна цитата
    “Міцна демократія” вимагає міцні і діалогові зв’язки між державою і громадянським суспільством, між урядом і керуванням, і саме новітні інформаційно-комункаційні технології відкривають нові перспекти національної і локальної державної політики, взаємодіючої з громадянами через Інтернет, електронну пошту і суспільні кіоски інформації, що підтверджується також експериментами з електронним голосуванням, електронними посібниками виборця, журі громадянина тощо.

    e-democracy Programme. -www.edemocracy.gov.uk

    ©2005 - 2007 Херсонська міська громадська організація "Розвиток"
    Сайт функціонує за підтримки ПП Олексія Урсуленка

    Сайт був створений за підтримки Міжнародного фонда "Відродження"