This version of the page http://www.potatohouse.biz/news_detail.php?NewsID=143 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-26. The original page over time could change.
Картопляна Хата. Сеть ресторанов быстрого обслуживания

















ГОЛОВНА








ПРО НАС








КАРТОПЛЯНА ХАТА INCORPORATED








PRO ХАРЧУВАННЯ








ЩОБ БЛИСНУТИ ЕРУДИЦІЄЮ








ПАРТНЕРИ








КРЕАТИВZONE








ЛИСТІВКИ ВІД POTATO HOUSE








СКАРГИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ








КОМПАНІЯ "FAST FOOD SYSTEMS"








UA RU









глАМУРненько!» [07.02.2006]
14 лютого мережа ресторанів «Картопляна Хата» проводить всеукраїнську акцію «глАМУРненько!»

Відвідувачі наших ресторанів отримають пряникові серденька, у кожному з яких на них очікує сюрприз! Ним може виявитися глАМУРне вітання, або сувенір від «Картопляної Хати» - дзеркальце, чохол для мобільного телефону або фірмовий музичний компакт-диск!

З засніжених вулиць перенесіться в жарке літо під запальну музику латиноамериканської гітари, зануртеся в атмосферу романтики й вогненної пристрасті, пронизаної ритмами танго...

Крім валентинок коханим прийнято дарувати троянди (оскільки вважається, що вони символізують любов), цукерки-серденька й інші предмети із зображенням серць, птахів, що цілуються і, звичайно, визнаного символу Дня Святого Валентина - маленького крилатого янголятка Купідона.

Майже кожний знає про святого Валентина, який вважається заступником закоханих. І жоден із закоханих не відмовився б від «сприяння» у справах амурних. Втім, спосіб є! Для цього можна особисто звернутися до св. Валентина!

Мало хто знає, що в нас у Прикарпатті, у Самборському храмі Різдва Пресвятої Богородиці спочивають мощі св. священомученика Валентина. Ці мощі, які спочивали на цвинтарі Присцили в Римі, були передані храму в 1759 р. На жаль, документ який підтверджував автентичність мощів св. Валентина зник у часи підпілля УГКЦ. Очевидно, інформацію про мощі св. Валентина можна знайти в архівах Ватикану.

Останки св. мученика перебувають тут у гарній скляній труні невеликого розміру на бічному престолі Серця Христового. Через скло в труні видно частину черепа, окремі кістки й предмет, схожий на камінь. Вважається, що це камінь із труни св. Валентина в Римі. Поруч лежить скляна капсула, у яку було зібране миро від мироточивих мошей св. Валентина.

Тіло св. мученика зберігається в храмі св. Пракседи, менші мощі перебувають у храмі св. Валентина й Севастіана в Римі, у Болонії, а також у деяких храмах Франції, у шотландському місті Глазго й у Познаньскому храмі. В останньому також зберігається чудотворна ікона святого.

Згідно із церковними хроніками мощі св. Валентина є джерелом благодаті. Численні віруючі, що прийшли в храм, помолившись перед чудотворною іконою Пречистої Діви Марії, звертаються до труни зі святими Мощами й доторкаються до неї руками. При трунах мучеників діялися й діються чудеса, також і при труні зі св. Мощами св. Валентина діються оздоров¬лення від недуги на епілепсію (недуга св. Валентина). Випадки таких видужань є в записах самборського храму.

Про Валентина, що дав святу своє ім'я, відомо небагато. Говорять, що він жив в III столітті н.е. у римському місті Терні. За одними даними він був простим християнським священиком, інші легенди зводять його в ранг єпископа. По сукупності відомостей, що дійшли до нас, можна з достатньою впевненістю припустити, що Валентин був відносно молодий, гарний собою, добрий і чуйний. Є відомості про те, що, поряд з основною професією, Валентин займався природничими науками й медициною.

Час життя й діяльності Валентина збіглося з часом правління римського імператора Клавдія II, що дуже шанував військову доблесть прославлених римських легіонів і не дуже дарував християн. Для збереження військового духу імператор видав указ, що забороняє легіонерам женитися, тому що, що вступивший у шлюб занадто багато часу проводить у родині й зайнятий думками не про благо імперії й військові доблесті.

Не страшачись імператорського гніву, молодий християнський священик Валентин продовжував таємно вінчати закоханих легіонерів. Згідно з деякими даними його заступництво закоханим простиралося ще далі: він мирив посварених, писав любовні листи за недорікуватих і тупуватих вояків, дарував шлюбним парам квіти.

Зберегти все це в таємниці не було ніякої можливості, а оскільки Римська імперія славилася своєю повагою до законів (донині ми багато в чому живемо по римському праву), з кожним днем хмари згущалися над головою священика. Наприкінці 269 року н.е. гримнув грім - Валентин був узятий під варту, а незабаром був підписаний указ про його страту.

Легенда огортає романтичним флером і самі останні дні життя Валентина. За однією версію, в нього закохалася дочка тюремщика. Валентин, як священик, що дав обітницю безшлюбності, не міг відповісти на її почуття, але в ніч перед стратою (13 лютого) надіслав їй зворушливий лист. За іншою версією, Валентин сам закохався в прекрасну дівчину, і користуючись своїми медичними пізнаннями, в очікуванні страти, вилікував її від сліпоти.

Як усе було насправді, ми не знаємо й уже ніколи не довідаємося, але безсумнівно одне - молодий християнський священик дійсно загинув в ім'я Любові. Не дивно, що про Валентина не забули й обрали заступником всіх закоханих.



Архів новин

Чешемо в Чехію в чешках [07.04.2009]
Для власників дисконтної картки клубу Еgoїсти стартувала нова акція "Чешемо в Чехію в чешках"! З 1-го по 17-е квітня наберіть у ресторанах клубу Еgoїсти якнайбільше ego, але не менше 70. Переможець одержить у подарунок 10-денний тур у Чехію на двох. Егоїсти, які посядуть 2-е та 3-е місця одержать 20% знижку на цей тур!



Ви ще можете приєднатися до акції й перемогти! Для участі в акції зареєструйтеся, або просто розважайтеся, визначаючи свій географічний ІQ.


Детальніше

Інтернет-конференція з Марком Зархіним [26.02.2009]
26 лютого відбулась інтернет-конференція з генеральним директором Fast Food Systems (ТМ «Піца Челентано», «Картопляна Хата», «ЯПІ», «Кафе Пункт», «EgoЇсти») Марком Зархіним. Тема конференції: «Секрети успішного франчайзингу в Україні».
Детальніше

Новий ресторан у Сумах [27.01.2008]
27 січня у м. Суми, відкрився новий мультібрендовий ресторан, що представляє відразу дві торгівельні марки - "Картопляна Хата" і "Піца Челентано". Адреса нового ресторану: Суми, вул. Козацкий Вал, 1. Детальніше

Відкриття "Картопляної Хати" в Єнакієве [17.12.2007]
На карті мережі ресторанів "Картопляна Хата" з'явилося ще одне місто. 17 грудня 2007 у м. Єнакієве Донецької області відкрився перший ресторан цієї торгової марки. Його адреса: вул. Бурмістрова, 5а. Детальніше

Два в одному [16.12.2007]
16 грудня у місті Ізмаїл, на пр. Леніна,25-б (ТЦ "Дельта) відкрився наш новий ресторан. Детальніше

Відкриття в Маріуполі [24.09.2007]
24 вересня 2007 р. у Маріуполі, за адресою пр. Леніна, 95 б, відкрився перший у цьому місті ресторан мережі ресторанів швидкого обслуговування "Картопляна Хата". Детальніше

Картопляна Хата™ у Сімферополі [25.08.2007]
Довго очікуваний ресторан "Картопляна Хата" нарешті відкрився у Сімферополі 25 серпня 2007 р. Його адреса: вул. Горького, 1/вул. Кірова, 32.

Детальніше

Нова "Картопляна Хата" у Львові [19.07.2007]
Важлива подія в гастрономічному житті Львова відбулося в четвер, 19 липня. Особливо зрадіють ті, хто був прикро вражений через зникнення вивіски "Картопляна Хата" з вулиці Словацького. Тому що на вул. Дорошенка, 27 (а це зовсім поруч, практично за рогом) відкрився новий ресторан "Картопляна Хата". Детальніше

Відкриття "Картопляної Хати" у м. Інгулець [22.05.2007]
Новий ресторан "Картопляна Хата" відкрився 20 травня у м. Інгулець Дніпропетровської області за адресою вул. 50-річчя Жовтня, 11.
Детальніше

Відкриття ще одного ресторану у Вінниці [25.04.2007]
25 квітня у Вінниці гостинно розгорнула свої двері друга за рахунком в цьому місті "Картопляна Хата".
Детальніше


| 1 - 10 | 11 - 20 | 21 - 30 | 31 - 40 | 41 - 41 |


Бородатого латиноса в береті із зіркою знають усі. Обличчя Ернесто че Гевари – один із найбільш комерційно успішних товарів ХХ ст.
Детальніше



Опитування «Картопляної Хати»

Яка музика має звучати в "Картопляній Хаті"?



Country: Cowboy, Western Swing


Country: Tex-Mex


Electronica: Tribal-House


Folk: Americana, Old-Timey, Traditional


Latin: Brazilian Pop, Latin Dance


Latin: Mexico


Newage: Contemporary Flamenco


Newage: Native American, Spiritual


Rock: Ambient Rock, Dream Pop


Rock: Latin Rock


World: Flamenco


Свій варіант


Оп-ля, картопля!
Юрий Никулин как-то вспоминал, что в армии у старшины выражение "посмотреть Чапаева" означало "чистить картошку".




© 2000–2008 Торгова марка «Картопляна Хата»
Компанія «Системи швидкого харчування»
Мережа ресторанів «Піца Челентано»
Дисконтний клуб «EgoЇсти»

Всього відвідувачів: 13585
Відвідувачів сьогодні: 79