This version of the page http://www.rise.ua/news50.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-24. The original page over time could change.
ЗАТ "РАЙЗ" - Завжди на крок попереду!
ПОГОДА
www.gismeteo.ua
24 травня, Неділя
Київ
ввечері 13..15 0C
вранці 13..15 0C
Вітер: Пд-Зх 3-6 м/сек
Погода в інших містах України

ЕКОЛОГІЯ


МЕДІА-ЦЕНТР






ПАРТНЕРИ






НОВИНИ
06.10.2008 - Результат третього туру Осіннього футбольного турніру

                             Перевірка лідером або Чи можна стрибнути вище голови? 
У звітному турі нашу аматорську команду екзаменував лідер Групи С клуб КСК, який до матчу з нами мав у графі "поразки" гордий нуль. Наша команда отримавши підсилення у захисті у особі Андрія Сидорчука планувала позитивно скласти цей важкий іспит. З перших хвилин стало зрозуміло, що у команді суперників грають якщо не професіонали з міні-футболу, то напівпрофесіонали як мінімум. Спокійно розпочавши матч ФК КСК щохвилини нарощував тиск на оборонні редути нашої команди. Впевнена комбінаційна гра плюс величезна технічна перевага потихеньку розпочали розхитувати наш надійний захист на чолі із Віталієм Сайчуком. Що могли протиставити гравці нашої команди у таких умовах супернику? Лише організовану та акуратну гру у обороні та стрімкі контратаки, керуючись принципом: "Порядок б’є клас!". На жаль темп, заданий суперником та перевага у класі ставили лише одне запитання у цьому матчі: Наскільки вистачить сил та уваги в гравців "Райзу" утримувати цей самий порядок у захисті? Суперник із першим голом затягувати не став. Грамотно розіграна комбінація завершилася точним ударом у створ наших воріт – 0:1. Серія замін у нашій команді серйозних змін у гру не внесла. Суперники продовжували свій натиск своєю незмінною стартовою п’ятіркою, а наша команда цілком була зосереджена на обороні власних воріт. Усі спроби зачепитися за м’яч та створити небезпеку біля воріт суперника присікалися грамотними діями їх гравців. Потихеньку оборона нашої команди розпочала давати тріщині, що призвело і до поступового збільшення рахунку на користь команди КСК. Після того як рахунок став 0:3, суперники випустили на поле менш мастеровитих гравців (мабуть справжніх працівників фірми КСК) чим відразу скористалися наші гравці. В одній із атак філігранний пас Віталія Сайчука замикав у один дотик Владислав Срібний, але чудово зіграв воротар суперників та це дозволило відстрочити гол лише на декілька секунд. Точним ударом у дальній кут після розіграшу кутового Владислав Ніжинський подарував примарну надію нашій команді на інтригу у цьому матчі 1:3.
 

Наша команда на піднесені кинулася у атаку і мала декілька нагод скоротити відставання до мінімуму. В одному з епізодів після подачі кутового Сергієм Сердеженком м’яч потрапив рикошетом від  захисника суперників у хрестовину воріт ФК КСК. Можливо у цей момент скориставшись втомою суперника нашій команді треба було б спробувати зачепитися за нічию, методом дуже акуратної гри в обороні та стрімких ефективних контратак, натомість ФК "Райз" кинувся у бій з відкритим забралом і отримав перед самою перервою 4-го м’яча у свої ворота.

У другому таймі ситуація докорінно не змінилася. У якийсь момент єдиний, хто хоч якось спробував змінити хід гри став Віталій Сайчук, який спробував проявити себе не у звичному захисті а у центрі поля та нападі. Це на певний час дало непогані результати: дозволило відтягнувши гру від наших воріт полегшивши життя нашим захисникам та воротарю та систематично створювати небезпеку біля воріт ФК КСК. Раз за разом біля воріт суперників стали з’являтися гольові моменти. Чого лише варті виходи сам на сам Сидорчука та Борщевського, небезпечні удари того ж Андрія Сидорчука та Віталія Сайчука, удар у штангу у виконанні Владислава Срібного. Але відмінна гра воротаря та погана реалізація наших втомлених гравців звела нанівець усі колективні зусилля нашої команди. На жаль це призвело до розбалансованості в нашій команді і як результат – ще три пропущені м’ячі у другому таймі. 1:7 – такий невтішний для нас кінцевий результат матчу.


Окремо треба сказати про суддівство цього матчу та брутально грубу гру суперників. Зі сторони чітко було видно, що команда КСК мала і так велику перевагу над нашою командою і не потребувала ніякої сторонньої допомоги у цьому матчі, тим більше допомоги арбітра. Але молодий рефері цього матчу вважав інакше (або ж був таким же аматором у своїй справі як і ми). Програючи єдиноборства команда КСК завжди застосовувала тактику дрібного фолу. Ігор прямою ногою, ігор руками (зо 4 рази за гру), коробочок, блокувань у виконанні суперників арбітр впритул не бачив. Така щедрість арбітра була розцінена деякими особливо недальновидно-різвими гравцями команди суперників як вседозволеність і завершилася у другому таймі ефектним стрибком із арсеналу покійного Брюса Лі прямою ногою у нашого захисника Віталія Сайчука. Лише тоді арбітр наляканий особливою увагою до цього моменту організаторів турніру та можливістю підтасовки на полі розщедрився на жовту картку гравцю-"каратисту", хоча порушення явно тягнуло на вилучення з поля.

Правду кажучи не суддя в результаті став головною причиною нашої поразки, велика перевага у класі нашого суперника. Шкода але попри прагнення наших футболістів треба констатувати, що ФК "Райз" не було що протиставити команді КСК. Втім, для нашої команди не треба робити з цієї поразки трагедії, навіть попри те, що звітна поразка практично не дає змоги вийти ФК "Райз" в наступний раунд на цьому турнірі.

Після закінчення матчу наші гравці стали свідками наступного матчу у якому одна команда перегравала ще у першому таймі іншу з рахунком 14:0. Результати на кшталт 21:3, 23:4, 14:1 не рідкість на цьому турнірі. Такі рахунки є не результатом якихось фантастичних досягнень окремої організації у міні-футболі, а результатом запрошення на аматорські турніри професійних та напівпрофесійних гравців. Тому постає питання, навіщо команді, яка програє постійно з різницею у кільканадцять м’ячів приходити і ганьбитися у матчі з відомо професійним і сильнішим клубом? Мабуть керуючись цим команда Radisson не з’явилася на чергову свою гру. Хіба може, наприклад, упаковка яєць витримати наїзд на себе трака танку? Може дійсно краще не прийти на матч взагалі і отримати технічну поразку 0:3? А на наступний турнір взагалі не заявитися? Виходом для організаторів та учасників з такої ситуації є розподілення команд на групи по результатам виступу на даному турнірі. Команди, що зайняли перші 2 місця складають топ-групу А, команди з середини таблиці – Групу В, команди аутсайдери – Групу С. Переможці груп награючи склад по ходу турніру переходять у наступну за рейтингом групу, явні аутсайдери вилітають до більш слабої. Якщо такого не зробити, то деякі аматорські команди зрозумівши, що їм ніколи не стрибнути вище своєї голови візьмуть і не заявляться на майбутні турніри Футбольної ліги активних компаній.


Повернутися назад
АКТУАЛЬНО