This version of the page http://www.ogo.rv.ua/hot_news/27005 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-20. The original page over time could change.
Міжнародна науково-практична конференція «Міжкультурна комунікація: мова-культура-особистість» відбулась в Острозькій академії | Новини Рівного On-Line | Рівненський тижневик "ОГО". Новини Рівного.
Рівненський обласний
тижневик «ОГО»
Щоденна обласна газета
«Рівненська газета»
Рівненський
інформаційний портал
Телекомпанія
"Рівне 1"

Новини Рівного On-Line

17:44 | Міжнародна науково-практична конференція «Міжкультурна комунікація: мова-культура-особистість» відбулась в Острозькій академії

2 квітня у Національному університеті «Острозька академія» відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Міжкультурна комунікація: мова-культура-особистість», що зібрала у стінах альма-матер представники 36 вищих навчальних закладів, повідомляє офіційний веб-сайт університету. Почесною гостею заходу стала віце-консул Республіки Польща Марта Павлік.
На пленарному засіданні конференції виступили науковці, що представляли Україну, Польщу, Канаду, Сполучені Штати Америки.
Теми доповідей цьогорічної конференції стосувалися риторики та зовнішньої політики американських президентів, номінації рослин на російській мові, проблеми викладання іноземних мов у Північній Америці, методики викладання іноземних мов загалом. Деякі питання були присвячені Україні у контексті світової міжкультурної комунікації.
Наприкінці пленарного засідання начальник видавництва «Нова книга» Олена Березова презентувала удосконалений українсько-англійський словник, над яким упродовж трьох років працювало чимало видатних науковців.
«Світ змінюється, переосмислюються суспільні цінності, а тому виникає потреба у нових знаннях. Ми сподіваємося, що конференція сприятиме демократизації суспільних відносин та становленню сприятливих умов для розвитку міжкультурної комунікації», –зазначила декан факультету романо-германських мов Світлана Новоселецька.
Інші новини за 03.04.2009

17:44 | Міжнародна науково-практична конференція «Міжкультурна комунікація: мова-культура-особистість» відбулась в Острозькій академії

17:16 | Василь Червоній оскаржуватиме рішення про повернення Олександру Козаку мандата

17:01 | Чиновники обіцяють ліквідувати "дикі" парковки в Рівному

16:52 | На Рівненщині — найбільший показник народжуваності в Україні

16:36 | Шпанівський спиртзавод може постачати сировину для виробництва біоетанолу

15:20 | У Рівному планують створити кілька нових парковок

13:23 | Завтра “Рівне 1” розповість про видатного британського співака Девіда Бові

12:53 | Водій з Колоденки збив пішохода на Дубенщині

12:38 | "Рівнеоблводоканал" виконує зобов’язання перед "Рівнеенерго”

12:33 | Олександр Козак повернув мандат депутат обласної ради через суд

12:07 | В аварії загинув пасажир гужової підводи з Дубенщини

11:35 | Працівники ДАІ просять водіїв не давати хабарів

11:26 | Чоловік простромив вилами груди жителю Дубна

10:51 | Водій CHEVROLET AVEO збив велосипедиста у Костопільському районі

10:29 | Пішохід постраждав у ДТП в Дубні

10:20 | Відкрилася нова виставка в обласній бібліотеці для юнацтва

09:59 | Повірка лічильників води стала платною

09:38 | Кандидатуру керівника районної дільниці водоканалу має подавати районна рада - думка

00:57 | Титул "Афродіта-2009" здобула Марія Коток

Читайте в останньому випуску:

Німецькі бандити покарані

До восьми років і трьох місяців ув'язнення засудили організатора пограбування банку і захоплення заручників навесні цього року в Німеччині, який утік з країни і був захоплений в Україні. Двох його спільників засудили до позбавлення волі на шість років і дев'ять місяців. Таке рішення виніс у вівторок суд Люнебурга (ФРН), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі посольств Німеччини в Україні. Три місяці утримання в українському слідчому ізоляторі в Рівному були зараховані судом як шість місяців ув'язнення кожному.

Двоє дітей загинули у Грушвиці

27 серпня о 21 годині 30 хвилин на центральний пункт пожежного зв’язку надійшло повідомлення від чергового Рівненського райвідділу внутрішніх справ про те, що на місці пожежі, яка виникла на території машинно-тракторного парку ПСП “Нове життя” в селі Грушвиця, виявлено два трупи дітей: Сергія та Павла Осмоловичів, 1999 та 2001 років народження.

Свято у парку

24 серпня у Парку культури та відпочинку ім.Т.Г.Шевченка відбулось кілька цікавих спортивних подій: спочатку пройшов традиційний бліц-турнір з шашок ”64”, участь в якому міг взяти кожний бажаючий. Цікава й напружена боротьба тринадцяти учасників завершилась перемогою 43-річного інструктора “Інваспорту”, майстра спорту Віктора Юсіна.

Фестиваль “Тарас Бульба” відбувся. Та чи відродився?

Упродовж трьох днів у Дубні збирав шанувальників україномовної творчості рок-фестиваль “Тарас Бульба”, на якому своє мистецтво представляли колективи та окремі виконавці з Дніпропетровська, Чопа, Кременця, Вінниці, Луцька, Ковеля, Мукачева, Івано-Франківська, Харкова, Володимира-Волинського, Києва, Запоріжжя, Рівного, Дубна. Учасники, а це 46 гуртів, виступали у трьох номінаціях: “рок”, “фольк” та “попса”. Можливо, від назви фестивалю, а чи вподобань організаторів, але найповніше були представлені рокові виконавці. Тут виступали і добре відомі “От вінта”, “Брем стокер”, “Q100”, “Своя сорочка” та інші. А ще цьогорічний фестиваль цікавий тим, що давав можливість заявити про себе зовсім невідомим у широких колах музикантам, та й заодно “потусуватись” з собі подібними.

Роботи Степана Чуприни приїхали до Рівного

У Народному домі Рівного днями відкрилася виставка картин Степана Чуприни, самобутнього художника зі Степаня.

Статті за 18.05.2009

Коли відновить роботу хімічний гігант

Рівнянин збив дівчинку на пішохідному переході

Понад 122 мільйони гривень виділять на рівненські дороги

Пляжний сезон — з душем і біотуалетом

Студентів просвітили про бізнес і культуру

“Лагуна” розважатиме довше

Найбільша проблема дренажних систем — рівняни

На Козацьких Могилах перепоховали останки двох ченців та фундатора обителі

Талант рівненських велотріалістів визнали в Україні

“Бастіон” не подолали

Не вистачило досвіду

Перша звитяга “ЛАВІССА”

Полтава позаду, попереду — Миколаїв

Мистецтво прикрашати тіло

Оливкове дерево

Рівненські зв’язківці чекають підвищення абонплати

Золоту “Черепаху” можна придбати у Рівному

Техогляд продовжили до червня 2010-го

Котлован на Театральній — засипати