This version of the page http://www.nadia.if.ua/informers.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-20. The original page over time could change.
Погода та клімат Франківщини
Погода та клімат Франківщини

Клімат області є помірно-континентальний. Зима - м'яка з середньою температурою січня -5°С, літо - тепле з середньою температурою липня + 18° С. У Карпатах клімат більш суворий і змінюється з наростанням висоти. Середні температури тут на 3-5°С нижчі ніж у передгірській зоні.
Такі кліматичні умови сприяють організації круглорічного відпочинку і лікування. На схилах Карпат сніг лежить до п'яти місяців, а це в свою чергу сприяє розвиткові гірськолижного спорту. Річки в значній частині мають гірський характер, утворюють каскади й водоспади, придатні до водного туризму. Найбільші річки — Дністер і Прут, причому Прут бере початок на території області, з-під Говерли.
Івано-Франківська область — одна з найбільш багатих лісами в Україні. Лісистість території становить 41%. У рівнинній частині переважають листяні, в передгірській — хвойні ліси. Серед хвойних порід переважає ялина, яку місцеве населення поетично іменує смерекою. На висотах понад 1500 м починаються субальпійські луки (полонини).
Різноманітність природних факторів обумовлює наявність тваринного світу, чи не найбагатшого в Україні. На певні види звірів і птахів в мисливський сезон дозволено полювання. На диких кабанів та козуль полювання можливе за наявності ліцензії на відстріл.
Частина гірської території області площею 503 кв. км виділена в Карпатський природний національний парк. Він охоплює верхів'я річок Пруту і Чорного Черемошу з г. Говерлою. Завдання парку — сприяти збереженню ландшафтів, рослинного і тваринного світу, створювати відповідні умови для відпочинку і туризму, для ознайомлення з природними багатствами, культурними й історичними пам'ятниками.
В області є п'ять курортних місцевостей і діють 11 санаторіїв. Для курортної терапії використовуються кліматичне лікування, мінеральні ванни.

 
Погода в Івано-Франківську
 
  Місцевий час: 23:16
  100 USD - 762.1 UAH  100 EUR - 1037.3 UAH
Компанія Надія © 2009
Розробка сайту Stealth Innovations © 2009