Регіон Облдержадміністрація Районні держадміністрації Каталог послуг Прес-служба
укр | рус | eng
16 травня 2009,
Пошук
Пріоритети
Поточна діяльність
Пропозиції
Зворотний зв'язок
Обласна рада
Посилання
Фото-новини
Каталог послуг / Громадянам України / Вибори - 2007
Вибори - 2007
Витяг з закону України "Про вибори народних депутатів України"
Стаття 20. Звичайні виборчі дільниці

2. Звичайні виборчі дільниці утворюються окружними виборчими комісіями у строки, визначені частиною п'ятою статті 19 цього Закону, за поданням виконавчих комітетів сільських, селищних, міських (міст, де немає районних рад), районних у містах рад, а в разі відсутності таких органів - за пропозицією відповідно сільських, селищних, міських голів, голів районних у містах рад або посадових осіб, які відповідно до закону здійснюють їх повноваження. Зазначені подання вносяться до окружної виборчої комісії відповідними органами чи посадовими особами не пізніш як за п'ятдесят вісім днів до дня виборів.

Стаття 54. Матеріально-технічне забезпечення підготовки і проведення виборів депутатів

1. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані сприяти виборчим комісіям у реалізації їх повноважень: надавати їм необхідні приміщення відповідно до норм, встановлених цим Законом або відповідними рішеннями Центральної виборчої комісії, прийнятими на виконання вимог цього Закону, сприяти в облаштуванні цих приміщень; забезпечувати їх охорону, а також охорону виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації; надавати згідно із встановленими Центральною виборчою комісією нормами та переліком транспортні засоби і засоби зв'язку, обладнання, інвентар, оргтехніку, що підлягають поверненню після припинення діяльності виборчих комісій. Порядок оплати або відшкодування зазначених послуг встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Стаття 66. Форми і засоби передвиборної агітації

8. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування за зверненням відповідної окружної виборчої комісії надають приміщення, придатні для проведення публічних заходів передвиборної агітації, які організовує окружна виборча комісія. При цьому окружна виборча комісія зобов'язана забезпечити рівні можливості для всіх партій (блоків) - суб'єктів виборчого процесу. Оплата використання наданих приміщень здійснюється в порядку, встановленому статтею 54 цього Закону.

Стаття 67. Інформаційні плакати та матеріали передвиборної агітації

8. Місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування не пізніш як за сто днів до дня виборів відводять місця та обладнують стенди, дошки оголошень у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації.

Стаття 71. Обмеження щодо ведення передвиборної агітації

15. Регіональні (місцеві) телерадіоорганізації державної та комунальної форми власності своїми передачами не повинні перекривати передачі передвиборної агітації партій (блоків), які транслюються на загальнонаціональних каналах мовлення за рахунок коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку і проведення виборів.

21. Забороняється розміщення матеріалів передвиборної агітації, політичної реклами, у тому числі повідомлень про перебіг виборчого процесу, на об'єктах культурної спадщини.

23. Забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

…Передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п'ятниці перед днем виборів відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Стаття 81. Приміщення для голосування

2. Виконавчі органи сільських, селищних, міських (у містах, де немає районних у місті рад), районних у містах рад або органи (посадові особи), які відповідно до закону здійснюють їх повноваження, забезпечують виборчі дільниці необхідними приміщеннями для голосування, придатними для облаштування відповідно до вимог цього Закону та нормативів, встановлених Центральною виборчою комісією, надають технічну допомогу в облаштуванні.

ЗБЕРІГАННЯ ВИБОРЧОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ

Стаття 118. Зберігання виборчої та іншої документації
і матеріальних цінностей

1. Центральна виборча комісія після офіційного оприлюднення результатів виборів депутатів передає виборчу та іншу документацію, що підлягає внесенню до Національного архивного фонду, у тому числі протоколи про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях та про підсумки голосування в межах територіальних виборчих округів, до відповідної центральної державної архівної установи, а окружні виборчі комісії передають таку документацію до відповідних місцевих державних архівних установ.

2. Виборча документація, що не підлягає внесенню до Національного архівного фонду, передається окружними виборчими комісіями до місцевих архівних установ, створених місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування відповідно до Закону України "Про Національний архівний фонд та архівні установи" ( 3814-12 ).

3. Перелік виборчої та іншої документації, що підлягає зберіганню в державних та інших архівних установах, та порядок її передачі до цих установ визначаються Центральною виборчою комісією за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства.

4. Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування після припинення діяльності дільничних та окружных виборчих комісій зобов'язані забезпечити збереження виборчих скриньок, кабін для голосування, печаток, штампів цих виборчих комісій, методичної літератури, що надавалися виборчим комісіям на період виборчого процесу.

5. Виборчі бюлетені, контрольні талони виборчих бюлетенів, списки виборців, відкріпні посвідчення, акти, заяви, скарги про порушення вимог цього Закону при проведенні голосування і підрахунку голосів виборців, протоколи та рішення виборчих комісій зберігаються у місцевих архівних установах протягом чотирьох років з дня офіційного оприлюднення результатів виборів депутатів, після чого знищуються в установленому порядку.

6. Архівні установи забезпечують доступ до виборчої документації з виборів депутатів у порядку, встановленому законодавством України.


Вибори - 2007
Витяг з закону України "Про вибори народних депутатів України"
Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" та деяких інших законодавчих актів України (щодо порядку проведення позачергових виборів до Верховної Ради України та заміщення народних депутатів України, повноваження яких були достроково припинені)"
Закріплення керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та відомств за районами, містами області з надання практичної допомоги місцевим органам влади в організації виконання виборчого законодавства в частині сприяння виборчим комісіям у реалізації їх повноважень
Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 30 вересня 2007 року
Консультативна група обласної державної адміністрації по наданню методичної допомоги районним (міським) робочим групам з питань сприяння органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, виборчим комісіям у здійсненні ними своїх повноважень на період виборчої кампанії по позачергових виборах до Верховної Ради України та робочим групам обліку виборців
Перелік основних нормативно-правових та інших актів з питань підготовки та проведення позачергових виборів до Верховної Ради України 30 вересня 2007 року станом на 03.08.2007
План заходів з підготовки і проведення в області позачергових виборів народних депутатів України
Постанова N99 від 13 серпня 2007 року. "Про утворення окружних виборчих комісій територіальних виборчих округів з позачергових виборів народних депутатів України 30 вересня 2007 року"
Постанова Кабінета Міністрів України N 868 від 26 червня 2007 р. "Про затвердження типових положень про орган (відділ) ведення Державного реєстру виборців та про регіональний орган (відділ) адміністрування Державного реєстру виборців"
Постанова Кабінета Міністрів України N 885 від 27 червня 2007 р. "Про деякі заходи, пов'язані з удосконаленням системи обліку громадян, що використовується для забезпечення виконання законів України"
Постанова Кабінета Міністрів України N942 від 18 липня 2007 р. "Питання утворення робочих груп обліку виборців"
Постанова Центральної виборчої комісії N 48 від 5 червня 2007 року. "Про розподіл обов’язків між членами Центральної виборчої комісії"
Постанова Центральної виборчої комісії N 49 від 25 червня 2007 року. "Про закріплення членів Центральної виборчої комісії за Автономною Республікою Крим, областями, містами Києвом та Севастополем"
Постанова Центральної виборчої коміссії N 157 від 1 грудня 2005 року. "Про утворення територіальних виборчих округів з виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року"* із змінами і доповненнями, внесеними постановами Центральної виборчої комісії від 12 грудня 2005 року N 198, від 21 грудня 2005 року N 235, від 3 лютого 2006 року N 396, від 2 серпня 2007 року N 54
Протокол №1 засідання обласної робочої групи з питань сприяння органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, виборчим комісіям у здійсненні ними своїх повноважень на період виборчої кампанії по позачергових виборах до Верховної Ради України
Розподіл функціональних обов’язків членів обласної робочої груп з питань сприяння органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, виборчим комісіям у здійсненні ними своїх повноважень на період виборчої кампанії по позачергових виборах до Верховної Ради України
Роз’яснення чинного виборчого законодавства
Склад робочої групи з питань сприяння органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, виборчим комісіям у здійсненні ними своїх повноважень на період виборчої кампанії по позачергових виборах до Верховної Ради України
Стаття 102. Особливості підготовки і проведення позачергових виборів депутатов
Указ Президента України N 593 від 4 липня 2007 року. "Про забезпечення реалізації виборчих прав громадян України, законності, прозорості та відкритості виборчого процесу на позачергових виборах до Верховної Ради України"
Указ Президента України N 675 від 31 липня 2007 року "Про внесення змін до Указу Президента України N 497 від 5 червня 2007 року."
№ 497. Питання сприяння проведенню позачергових виборів до Верховної Ради України


Архів новин
Анонси подій
Травень 2009
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
з  
по   

Анонси подій
16 травня 2009
  • 15:00 Акція "Бажана дитина в бажаний час" (біля пам. Шевченко)
18 травня 2009
  • 09:30 Конференція "Роль України в євроатлантичній системі безпеки" за участю заступника голови облдержадміністрації Ігоря Терехова. (Просп. Московський, 75, Харківський регіональний інститут держуправління Національної академії держуправління при Президенті України)
  • 12:00 Участь директора ДП "Харківський облавтодор" В. Кашкарьова і начальника служби автомобільних доріг у Харківській області Є. Зражевця у програмі "Прозора влада". (Прес–центр "Майдан Свободи")
  • 12:00 Урочистий прийом голови облдержадміністрації працівників банківських установ з нагоди святкування Дня банківських працівників. (ХОДА, Мала зала)
  • 15:00 Урочисте зібрання наукової громадськості Харківської області. Святковий концерт до Дня науки. (м.Харків, вул. Пушкінська, 88, Палац студентів Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого)
  • 17:30 Зустріч голови облдержадміністрації Арсена Авакова з Надзвичайним і Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні паном Яан Хейном. (ХОДА, мала зала)
  • 19:50 Участь заступника голови облдержадміністрації Віктора Звєрєва у програмі "На часі" телеканалу АТВК
19 травня 2009
  • 11:30 Зустріч керівництва облдержадміністрації з Надзвичайним і Повноважним Послом Аргентинської Республіки в Україні пані Лілою Ролдан Васкес де Муан. (ХОДА, мала зала)
  • 15:00 Святкове засідання Ради ректорів Харківського вузівського центру. Нагородження переможців ІІІ регіонального конкурсу студентських робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук. (Харківський Національний університет ім. В.Н.Каразіна)




Підписатись на розсилку
text html



© 2002-2009 Харківська обласна державна адміністрація
Адреса: 61200, м.Харків, вул. Сумська, 64
Телефон: (057) 700-04-12
E-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua
Прес-служба:
Телефон: (057) 700-12-68, факс: (057) 700-03-31
E-mail: site@kharkivoda.gov.ua

© Дослідний центр медіатехнологій
Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані
на цьому сайті, дозволяється при умові вказання
посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання)
на офіційний сайт Харківської облдержадміністрації.

RSS 2