This version of the page http://www.kyiv-obl.gov.ua/viewpage.php3?t=2&p=237 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-14. The original page over time could change.
Офіційний веб-сайт Київської обласної державної адмiнiстрацiї/Київська обласна митниця
Київська обласна державна адмiнiстрацiя Офіційний веб-сайт
Головна Карта сайта Допомога    
Економiка Бюджет Освiта та наука Сiм'я i молодь Культура
Медицина Фізкультура і спорт Житлокомунгосп Соціальна сфера Туризм

Головна сторінка > Київська обласна митниця

Взаємодія з бізнесом: прагнення зворотного зв’язку

Про те, що в Київській обласній митниці питанню взаєморозуміння з суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності приділяється неабияка увага, свідчить те, що за невеликий проміжок часу в приміщенні цього митного органу відбулася вже друга зустріч з представниками бізнесових кіл.

І якщо попередню зустріч було присвячено наболілим питанням, які стосувалися кожного з учасників заходу, то теперішня – це звітні збори Громадської ради при Київській обласній митниці. На зборах вже традиційно був присутній начальник митниці Юрій Кульбако, перший заступник начальника митниці Едуард Іванський, заступник начальника Ігор Маньковський, а також голова Громадської ради при Державній митній службі України Сергій Трусов.

З перших хвилин заходу стало зрозуміло, що зустріч переросте свої протокольні рамки – працювати і виконувати свої професійні обов’язки обом сторонам, підприємцям і митникам, доводиться в непростих економічних умовах.

Голова Громадської Ради при Київській обласній митниці Ігор Нога висловив надію на плідну і конструктивну співпрацю як всередині громадського об’єднання, так і з оновленим персональним складом митниці.

Про те, що в залі зібралися справжні чоловіки, об’єднані спільними прагненнями, говорив і той факт, що зустріч, знов-таки, зауважимо, – традиційно для цього митного органу, пройшла в неформальній довірливій атмосфері, тон якій задав сам начальник митниці.

„У своїй позиції покращення умов для ведення зовнішньоекономічної діяльності ми прагнемо зворотного зв’язку. Як кажуть мудрі люди, важко зробити процес захопливим, якщо відсутня кінцева мета” – такими словами, жартуючи, розпочав свою співпрацю з Громадською радою Юрій Кульбако. Разом з тим Юрій Олексійович зазначив, що деклароване на минулій зустрічі з бізнесовцями бажання працювати і вдосконалюватися для того, щоб у всіх була робота, потроху набирає обертів. На особистий контакт з начальником митниці, стимульований самим керівником, бізнесмени виходять поки що лише з проханням розібратися в питаннях, які стосуються конкретних нюансів митного оформлення. Проте, як висловив надію Юрій Кульбако, керівництво все ж таки сподівається, що підприємці будуть активнішими в прагненні вирішити загальні проблеми, які заважають нормальним умовам ведення зовнішньоекономічної діяльності.

І найважливіший конструктивний момент, що став, власне, лейтмотивом зібрання – перший же виступаючий представник бізнесу, підприємство якого акредитоване в зоні діяльності Київської обласної митниці, висловив побажання, яке досить емоційно сприйняли як самі підприємці, так і керівництво митниці. Йшлося про те, щоб рішення подібних протокольних нарад, в яких зазначено прагнення Київської обласної митниці до покращення умов взаємодії з бізнесом, носили форму нормативної документації. Це дасть підстави інспекторам у відділах митного оформлення на місцях керуватися ними в своїй роботі в обов’язковому порядку, а, в свою чергу, рішення, зазначені в протоколах зустрічей, не стануть черговим формальним підходом до виконання своїх професійних обов’язків.

Разом з тим на зустрічі озвучувалися нюанси митних режимів, які, на думку підприємців, заважають нормально проходити митні процедури. Йшлося про те, що перевізники час від часу стають заручниками тотального огляду транспортних засобів, коли через формальності неможливо замінити водія, який переміщує товар. Також виступаючі зупинилися на моментах, коли деякі термінали, склади залишаються фактично пустими в той час, коли, щоб тільки потрапити до інших, потрібно вистояти величезну чергу. Зокрема на зустрічі також вкотре піднімалося питання ймовірності відновлення режимів сприяння сумлінним бізнесменам. Всі ці та інші питання були уважно вислухані і взяті до уваги. „Хотілося б при таких живих зустрічах пересвідчуватися, що ми відходимо від стереотипів формального спілкування і намагаємося цивілізовано дійти до спільної мети” – зазначив Юрій Кульбако.

На завершення заходу було переобрано Голову, обрано його заступників і затверджено новий склад Громадської ради при Київській обласній митниці. А голова Громадської ради при Державній митній службі України Сергій Трусов запросив бізнесменів активніше працювати в Громадській раді при митниці, а також відстоювати свою позицію в гармонізації діяльності і просувати її оптимальне вирішення у Громадській раді при Держмитслужбі і, зокрема, у робочих групах по митній вартості та проходженню товарів, запроваджених при Раді підприємців у Кабінеті Міністрів України.