This version of the page http://www.blch.kiev.ua/ru/leader/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-14. The original page over time could change.
Наш лидер - Блок Леонида Черновецкого. Официальный Сайт
Новости Наш блок Наш лидер Программа Интервью Пресс-центр Фотобанк Форум

Наш лидер

 


 

Народный депутат Украины
Леонид Михайлович Черновецкий

Народный депутат Украины второго, третьего и четвёртого созывов. Заслуженный юрист Украины, кандидат юридических наук, почётный работник Прокуратуры Украины. Имеет опыт прокурорско-следственной, преподавательской работы.

Леонид Михайлович — разработчик многих законопроектов в сфере экономики, права, социальной защиты населения, проводит большую работу по совершенствованию законопроектов, поданных другими субъектами законодательной инициативы, действующих законов. В этом ему помогают профессионалы-законотворцы, его единомышленники.

В четвёртом созыве Парламента Леонид Михайлович работает в Комитете по вопросам бюджета, избран председателем подкомитета по вопросам контроля за расходованием средств Государственного бюджета Украины.

В третий раз дарничане избрали своим представителем в Парламенте именно Леонида Михайловича. 31 марта 2002 года Леонид Михайлович со значительным отрывом (около 15 тысяч голосов) победил своего основного соперника — главу районной госадминистрации.

Леонид Михайлович — верующий человек, исповедующий христианские ценности. В Дарнице и в целом в столице Леонид Михайлович проводит большую благотворительную работу, практически помогая выживать в наше непростое время тысячам обездоленных стариков, инвалидов, ветеранов. На свои деньги содержит бесплатную столовую, в которой всегда, без выходных дней, любой голодный человек, ребёнок или взрослый, получит пищу, одежду и тёплое Слово Божье.

Уверены, уважаемый посетитель сайта, что на этой странице Вы найдёте много интересного. Каждый Ваш визит к нам — честь для нас. Мы будем всегда рады общению с Вами, Ваши мнения и пожелания будут учитываться в законотворческой и политической деятельности Леонида Михайловича Черновецкого.

Деятельность

 

Народним депутатам України
Голові Комітету з питань
боротьби з організованою злочинністю і корупцією
В.Стретовичу
Керівникам депутатських груп і фракцій
ЗАЯВА
про небезпеку для України двох зареєстрованих
проектів Законів України

Вельмишановні колеги, вельмишановний Володимире Миколайовичу!

Обставини змушують мене звернутися до Вас з не зовсім звичайним за формою заявою замість звичайних зауважень до проектів Закону України, що надійшли на наш розгляд.
Мова йде про проект Закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом", поданий народним депутатом України Ю.Кармазіним (реєстр. є 1156 від 04.06.02), і проект Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) надходжень, одержаних злочинним шляхом", поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. є 1156-1 від 14.06.02).
Уважне вивчення зазначених проектів привело мене до переконання в їхній винятковій шкідливості для економіки України, держави і суспільства. Вважаю, що прийняття одного з цих Законів у тім виді, у якому вони подані в Парламент, з'явиться вже не "цеглою", а великою "бетонною плитою" у фундамент і без того огидно масивного будинку, що називається "Українська Корупція". Ми ще ближче підсунемося до так званих "бананових" країн, що живуть на зовнішні подачки, у яких геть-чисто відсутня сильна національна економіка, панує поголовна убогість населення, тотальна корумпованість чиновництва, розгул наркомафії.

Ось мої аргументи.

Боротьба з незаконним оборотом коштів можлива тільки на еконо-мічному полі бою, але аж ніяк не лежить у площині фіскальній, заборонній. На одному з останніх засідань з керівниками Уряду Російської Федерації Президент Росії В.Путин заявив на всю країну, що утримати гроші шляхом адміністративних заборонних заходів неможливо. В основі заяви Президента лежить не тільки десятилітній досвід будівництва російської економіки, але і багатовіковий економічний досвід розвитих країн світу. Для нас, на жаль, це - таємниця за сімома печатками.
В Україні зараз більш ніж досить державних органів, що володіють воістину фантастичними можливостями в порівнянні з правоохоронцями і спецслужбами західних країн по виявленню сумнівних операцій і легалізації "брудних грошей". Назріла необхідність законодавчо зменшити їхню кількість (і, відповідно, - видатки Державного бюджету на їхнє утримання) і безрозмірні повноваження, а не навпаки. 
Можливості цих органів передбачені законами про оперативно-розшукову діяльність, про боротьбу з організованою злочинністю, міліції, прокуратурі, СБУ, податкових і інших. Чому ці закони не працюють? Чому крадії благополучно сидять в вельможних кріслах, а не на нарах? Ці питання - аж ніяк не банківським установам. 
Всі операції, здійснювані комерційними банками, неминуче проходять через Розрахункову палату Національного банку України. є сьогодні чиновники правоохоронних органів і спецслужби незаконно, але цілком вільно, анітрошки не бентежачись незаконністю своїх дій, користуються цією інформацією усупереч вимогам Закону України "Про банки і банківську діяльність". А де результати? Де вироки судів щодо крупних чиновників, що розкрадають наші з Вами трудові гроші? Де конфісковане майно та гроші? Немає їх...
Без банківської таємниці банківські установи України, і так слабкій, підданій політичній кон'юнктурі і руйнівній боротьбі з ними корумпованих силових відомств, у випадку прийняття ще одного закону, що наносить нещадний удар по основі основ банківської справи - банківській таємниці, цілком розпадуться. є це в той період, коли, нарешті, економіка України знаходиться на підйомі і має потребу в активному фінансуванні, професійному банківському обслуговуванні.
На даному етапі розвитку України, коли 70-80 відсотків грошей знаходиться в тіньовому обороті, прийняття чергового закону, що дозволяє корумпованим чиновникам ще більш підсилити свій небезкорисливий контроль над банками, чревате для України економічною катастрофою.
Головний оборот тіньових, у тому числі і здобутих злочинним шляхом, грошей проходить в Україні через руки корумпованих чиновників. На прикладі П.Лазаренко й інших колишніх високопоставлених українських чиновників, можна переконатися в тім, що ніякого відношення до відмивання колосальних грошових потоків українські банки не мають. Більш того, я думаю, що в сфері такого обороту знаходяться щорічно багато мільярдів доларів, що українські корупціонери навчилися брати готівкою і переправляти її на закордонні рахунки без послуг українських банків. Так, наприклад, один з колишніх сановників, за повідомленнями ізраїльських газет, вивіз з України літаком готівкою 300 000 000 доларів США - використав для цього тритонну вантажівку! При чому тут банки?!
Головною проблемою України, як і всіх країн пострадянського простору, сьогодні є не контроль за жалюгідними легальними 20 відсотками грошового обігу. Навпаки, варто домагатися легалізації будь-яких зароблених в Україні коштів (крім "зароблених" торгівлею людьми, наркотиками, грабежами й вбивствами). Необхідна всіляка політична і правова підтримка для "уливання" цих коштів у національну економіку. Україні сьогодні вкрай потрібний Закон про легалізацію, амністію доходів. Причому Закон не декларативний, а діючий, Закон, якому люди повірять. є такої думки дотримують усі розумні, досвідчені економісти на пострадянському просторі.
З врахуванням викладеного, переконаний, що зазначені законопроекти ініційовані людьми, що бажають ще більш підсилити свій політичний тиск на вільних підприємців, змусити їх остаточно перетворитися в неорабів корумпованого чиновництва. Нові заборони спричинять за собою нові хабарі. А створення нового "Агентства" з повноваженнями жахаючих масштабів спричинить за собою не просто хабарі, а хвилю дуже великих хабарів і дуже великих втрат для економіки країни.
Ніхто зараз не заважає правоохоронцям, податківцям і спецслужбі "моніторити" брудні грошові операції. Але я хочу, щоб і парламентарії, і громадяни України знали - в усім цивілізованому світі доступ до інформації про власника коштів у банку здійснюється тільки через судові рішення. є ніяким інших образом. Може, саме тому вони і процвітають?
Уряд говорить нам: якщо ми не приймемо цей закон, не одержимо закордонні кредити. Така позиція не витримує ніякої критики. Чесні, думаючі народні депутати, як і я, справедливо думаємо: Україні не потрібні зовнішні кредити і, у результаті, - боргова яма, "закапувати" яку тяжкою працею прийдеться нашим дітям і онукам. Потрібні усього лише нормальні, цивілізовані умови для розвитку підприємництва, не останнє місце в які займає БАНКІВСЬКА ТАЄМНИЦЯ!
В Україні - золота земля, українці - працьовитий, талановитий народ. Треба тільки не заважати людям будувати економіку держави. Економічний ріст сам по собі знищить середовище, що живить корупцію. Вільному, незалежному підприємцеві нема чого совати "у лапу" чиновникові. А щоб чиновники не розкрадали і не розбазарювали Державний і місцевий бюджети, Кабінету Міністрів України варто думати не про тотальний контроль працюючих у правовому полі підприємців, а про тотальний контроль за витратами і способом життя підлеглих йому чиновників-хабарників, присутніх сьогодні, на жаль, в усіх гілках влади. Тут усе в усіх на очах, всі усе знають. Але ніхто в державі цим не займається. Що це - парадокс? Або закономірність?
Резюмую. Обоє зазначених законопроектів є безумовно шкідливими для української економіки. Навіть їхнє обговорення в засобах масової інформації може призвести до серйозних втрат для держави. Вони повинні бути зупинені на рівні відповідних Комітетів. При цьому я не вважаю потрібним зупинятися на конкретних недоліках проектів, тому що проблема переростає з рівня законотворчої технології на рівень економічної стратегії країни. Проекти, повторю, повинні бути відхилені як шкідливі, небезпечні і обгрунтовані тільки невиправданим бажанням догодити міжнародним організаціям. Зрозуміло, з надходженням закордонних кредитів "пиріг" стає смачнішим і більшим за розміром. Але треба вже зупинити ненаситних вітчизняних можновладців. Годі!
Зараз я готую альтернативний зазначеним проект Закону України щодо боротьби з легалізацією коштів, отриманих злочинним шляхом. Цей проект буде поданий мною на реєстрацію в Верховну Раду України протягом двох днів і я буду наполягати на його прийнятті. В цьому буду розраховувати на Вашу, шановні колеги, підтримку.


З повагою
Народний депутат України
Л.Черновецький

Актуально

Привітання Київського міського голови Леоніда Черновецького зі Світлим Христовим Воскресінням

Дорогі кияни! 

З почуттям глибокої поваги та любові вітаю вас з величним святом духовності і надії Світлим Христовим Воскресінням.

Свято Великодня нагадує нам про вічні духовні цінності: милосердя, справедливість, віру, добро та любов до ближнього.

Це свято робить нас чистішими, надихає на добрі справи. Божа милість та благословення допоможуть нам перебороти всі труднощі. Тож нехай Пасхальна радість стане для кожного з нас початком нового життя, кращого і добрішого.

Від щирого серця бажаю щастя миру та благополуччя.

Христос Воскрес!

З повагою

Київський міський голова                           Леонід Черновецький

 

Фотобанк

03.02.2006 18:33:03

Стена почёта

 

Опрос

Депутаты, каких фракций Киевсовета наиболее эффективно отстаивают интересы киевлян?

 

Наш блок

Блок Леоніда Черновецького

Передвиборна програма

БЛОКУ ЛЕОНІДА ЧЕРНОВЕЦЬКОГО

на виборах депутатів до

КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

„З ЛЮДЬМИ І ДЛЯ ЛЮДЕЙ”  

 

У світі є міста, які відіграють особливу роль в історії людства, і Київ – одне з них. Всі, хто живе в українській столиці сьогодні, та їх попередники наполегливо працювали, і своєю працею створили це диво. Київ – місто нашої долі й нашої любові!

На жаль, протягом останніх років, київська влада крок за кроком губила свою головну складову, головне виправдання свого існування – відкритість  і доступність для тих, хто в цю владу повірив.

 

Наш лидер

Леонід Михайлович Черновецький. Шлях перемог

Почетный президент Правекс Банка, Леонид Михайлович Черновецкий —народный депутат Украины второго, третьего и четвертого созывов. Заслуженный юрист Украины, кандидат юридических наук, почетный работник Прокуратуры Украины. Имеет опыт прокурорско-следственной, а также преподавательской работы.

 

Статистика