This version of the page http://www.prodigy.com.ua/?href=books&article=exit3.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-12. The original page over time could change.
Prodigy в Україні
 
Сторінка заснована
    15 квітня 2000 року
з того моменту пройшло
    3423 днів
...зроблено в Україні.
WAP!  
 
Діє wap-версія нашого сайту, де завжди можна поживитись чимось цікавим для вашої мобілки

wap.prodigy.com.ua
Щось цікаве!
 
бюро переводов

каталог казино

про кино
Допомагають сайту:
 
изготовление печатей

Билеты на концерт, билеты в театр, билеты в ленком

 
 
 
   
Інформація
|Книги

Prodigy: Exit The Underground (українською)





--------------------------------------------------------------------------------
Частина 3



Несподіваний успіх "Charly" викликав ряд змін серед учасників групи. Вони покинули всі свої колишні місця роботи, набрали власну команду техніків, монтерів, електриків та іншого персоналу і вирішили знайти собі професійного менеджера. Через деякий час вони вийшли на Майка Чемпіона – тодішнього менеджера N-JOI. Чемпіон вже був палким прихильником концертних шоу THE PRODIGY і відразу прийняв запрошення, залишалось тільки зустрітись та домовитись з N-JOI про передачу групи до рук його партнера. Ефект від досвіду Чемпіона проявився одразу. Було укладено контракт Лаяма з XL. Віднині концерти почали ретельно організовуватись. У магазинах стали з’являтись різні товари з атрибутикою THE PRODIGY, оформленням який займався сам Лаям. В кінці 1991 року THE PRODIGY відправились у свій закордонний тур – в Німеччину. Після цього група повинна була виїхати до Нью-Йорку, щоб виступити там з гастролями у "Limelight Club" і випустити "Everybody In The Place" – новий сингл, що містив ремікс композиції з "What Evil Lurks". Простенька і випадково підібрана послідовність шматочків відеоплівки, на якій THE PRODIGY смішно танцювали на вулиці, була контрастною самій пісні.
Фактично, "Everybody In The Place" був чотиритрековим ЕР з піснями "Crazy Man", "Rip Up The Sound System" та "G-Force", остання з яких була написана на новому модулі Лаяма Roland U220. „Є багато людей, - як підмітив журнал „Echoes” у своєму огляді ЕР, - які, як побоювався лідер групи, тепер вважають THE PRODIGY „групою одного хіта”. Сингл повинен стати хітом і продовжити імпульс, який наданий концертними виступами групи. Основна тема пісні – брейкбіт, що звучить як значно прискорена композиція PRIMAL SCREAM "Come Together". Наступні треки з синглу продовжують цю традицію – кожен має саме таку швидкість, яка необхідна, щоб підтримувати слухачів максимально збудженими. „Несподівано для такого хардкорового синглу "Everybody In The Place" він піднявся лише на одне місце вище "Charly" – на друге – і від досягнення вершини національних чартів його стримала лише перевидана "Bohemian Rhapsody" QUEEN. І все це незважаючи на категоричні відмови групи від виступів на телебаченні у таких тоді популярних музичних шоу, як "Top of the Pops". „Чому ми повинні виступати на телебаченні? – казав Лаям. – Ми не вважаємо себе зірками. І це, напевне, єдина причина нашої впевненості у тому, що ми виглядаємо так само, як люди з мас, тільки з різницею що ми танцюємо на сцені”. Дух оригінального рейву, що чітко вималювався в музиці THE PRODIGY, породив критику окремої частини музичного суспільства, яка була сильно впевнена у тому, що „серйозні” техно-групи повинні триматись далі від популярного у комерційному плані рейву. Mixmag коментував новий сингл THE PRODIGY так: „Це не техно, бо все дуже чудово підібрано. Це не андеграунд. І, звісно, це не професійна річ – це музика для дітей і створена дітьми. У записі чітко прослідковується збіднена позиція „плюньмо на все” і, практично, немає музики. Очевидно, що це – збіднена річ”. У свою чергу Лаям відповів на цєй наклеп власним обвинувачення м’якого, мелодійного progressive house, який тоді вже серйозно набирав обертів і пропагандувався багатьма музичними журналами (вони казали, що цей стиль прийшов на зміну рейву). „Я надіюсь, що люди не підуть цим шляхом – казав Лаям у Melody Maker. –Мені це зовсім не подобається. Така музика добра для тих, хто не може утриматись на рейв-сцені. Справжні прихильники хардкору люблять його хороші ритми та мотиви. Клубна сцена зараз дуже сфальсифікована. У ній немає того духу суспільності, якого так багато у рейві”.
Протягом наступних п’яти місяців THE PRODIGY не випускали ніяких записів. Але Лаям організував свої перші спільні проекти з DREAM FREQUENCY і THE ART OF NOISE. Пізніше він прийняв запрошення приєднатись до таких виконавців, як CARL COX, 808 STATE і YOUTH для участі у записі різних давно забутих композицій на альбом "Fon Mixes". Запит TAKE THAT на участь у цьому проекті було відхилено. На зорі успіху своїх синглів THE PRODIGY проводили місяці, гастролюючи Великобританією і Європою. На початок 1992 року вони дістались Штатів, де дали ряд концертів у таких великих містах, як Лос-Анжелес, Нью-Йорк та Маямі. Тоді група підписала контракт на запис з компанією Electra (ALTERN 8 уклали аналогічний договір) і уклала угоду з австралійським філіалом Sony.
У вересні 1992 року перед виходом дебютного альбому THE PRODIGY - "Experience” вони випустили ще один сингл "Fire". У цю композицію вставили семпл з хіта 60-х років "Fire", що належав групі THE CRAZY WORLD OF ARTHUR BROWN. Композиція несла подвійну басову партію, було чути піаніно і відчувався вплив регі. Пісня піднялась на 11-те місце у національних чартах, правда,ставши на чолі тільки у танцювальних чартів, як і всі раніше випущені пісні групи. З іншого боку на цій ж вінілі була записана jungle-композиція "Horns Of Jericho", яка стала популярною серед багатьох елітних ді-джейв андеграунду. „Незважаючи на неминучий комерційний успіх THE PRODIGY, який приходив з кожним треком, що вони випустили, - коментував тоді Mixmag, - я з упевненістю можу сказати, що "Fire" – це просто страшний монстр. Важча, ніж ранні пісні групи, ця композиція стала набагато кращою від їх попередніх релізів. У ній дуже вдало співставляється легка синтезаторна партія та дуже глибокий бас. Але найбільш сильною річчю на цьому синглі є, звичайно ж, "Horns Of Jericho". Це чудовий зразок серйозного хардкорового брейкбіту з помітним впливом jungle-музики. Не рекомендую цю пісню людям зі слабким серцем. Але, здається, це варте того, щоб спробувати”.
За місяць вийшов дебютний альбом THE PRODIGY "Experience", що став одним з перших і, здається, найочікуваніших – повноцінних альбомів, які з’являлись з рейв-сцени. Брутальна, безкомпромісна дія гіпершвидких ритмів та викрикування фраз у піснях відкривали техно-музику у новому світлі. Це було новою гілкою у танцювальній музиці. У 1992 році багато acid house-синглів досягали вершини танцювальних чартів ТОР 20. Єдиним жорстким альбомом, що користувався великою популярністю, був збірник "Various Artists" з найновішими того часу хітами. Але ALTERN 8 зумів досягнути значного успіху зі своїм LP. Без сумніву, "Experience" став першим мультиінструментальним техно-записом, який довів, що хардкорові танцювальні проекти можуть досягнути успіху і на альбомному поприщі.
До останнього моменту ані сама група, ні XL навіть і не думали про такий шалений успіх "Experience". Спочатку Лаям радів, бо зміг укласти контракт на запис синглів. Але потім він зрозумів, що якщо захоче випустити на вінілі увесь свій готовий матеріал, то це займе місяці і стане гальмувати подальший розвиток групи. „Спочатку мені хотілось зробити концептуальний альбом, - зізнався Лаям Melody Maker, - але пізніше моя думка змінилась, бо я зрозумів, що THE PRODIGY – це більше, ніж просто танцювальний проект. І мені захотілось зробити щось на зразок PINK FLOYD – своєрідний альбом з нахилом в ambient”.
Увесь альбом було записано и спродюсовано особисто Лаямом і для покращення якості та глибини звуку було віддруковано на двох платівках. "Experience" (цю назву позичено з одного альбому Джиммі Хендрікса) досяг Е12 у чартах Великобританії і був проданий у кількості 200 тисяч копій.
"Experience" – це прямий удар по зубам тих людей, які вважають, що це тимчасовий наркотичний спалах в музичному світі, писав Select, який дав альбому оцінку „5”. –Зазвичай, більшість альбомів, що мають у своєму складі хіти, з часум відходять у забуття, але цей стане одним з тих, про які пам’ятатимуть і в наступному сторіччі”. Важливим є те, що один трек з альбому є ніби, відокремленим від інший. „Відносно спокійний, майже як ambient, нагадує деякі речі PINK FLOYD "Weather Experience”, -згадував Лаям, - був включеним до альбому щоб показати, що мені зовсім не обов’язково триматись у рамках брейкбіту”. Можливо, це сталось випадково, а може так було задумано, але "Experience" поклав кінець загибілі рейву, яка вже наближалась. Неперебірливі у засобах промоутери вже протягом довгого часу прикладували руку до масових концертів. З деякого часу стало так само важко знайти пристойну рейв-пісню, як і знайти чистий MDMA.
„Майже всі лейбли перетворились на гівно, - помітив Лаям –Ніхто вже не створює нічого нового. Всі просто використовують однакові семпли. Технологія примусила регресувати всю музичну сцену. Зараз з легкістю можливо випустити хіт за 500 фунтів.
Зникало відчуття суспільності та просто хорошого настрою і групи почали обманювати одні одних. На рахунок тодішніх приємників танцювальної музики Лаям сказав Melody Maker: „Та пішли вони всі до дупи! Вони відкинули нас і сказали, що ми не дотягуємо до них тільки тому, що вони завидують нашому успіху. Тепер у них інші кумири та хіти - "Hitman", "Her Some" та інші. Для мене вони занадто патетичні".
У листопаді 1992 року THE PRODIGY розпочали свій 23-денний тур Великобританією, Європою та Америкою для презентації "Experience". Вони взяли з собою велику кількість різної звукової апаратури, багато приладів для створення світлових ефектів, геліографічних лазерів і комп’ютерної анімації. Цікавим є те, що THE PRODIGY віддали перевагу тому, щоб грати у традиційних рок-клубах, таких, як "The Barrowlands" у Глазго і "Aston Villa Leisure Centre", ніж залишатись у рамках танцювального рейв-акту, що тоді проходив. У фінансовому плані це була просто катастрофа. Спочатку фінансові промоутери не знали, як рекламувати такі „незвичні” концерти. До того ж самі відвідувачі таких актів дещо виросли з ідеї відвідування виступів. Їм вже набридло просто стояти та дивитись на групу. Їм було потрібно концерти близькі до справжніх серйозних подій. В результаті THE PRODIGY виступали перед напівзаповненими залами. Взагалі, це був найбільш невдалий період у історії групи. Вони були змушені давати велику кількість концертів, маючи тільки два вихідних за півтора місяці. Все це перетворилось на справжній жах. Група влізла у величезні борги. „Нам варто б було до цього підготуватись, - згадує Кейт, - бо якось у дорозі в Ліроя дуже зіпсувався настрій. А коли у нього таке буває, то варто очікувати серйозних проблем. Ми зарікались, що ніколи більше не гастролюватимемо, бо дали 70 концертів в період Різдва та Нового Року і повернулись додому змучені та по вуха у боргах. Тепер ми згадуємо цей період, як хороший урок”. Тоді група знаходилась на грані розвалу. Всі учасники з різних обставин хотіли покинути групу. Під час туру група видала свій новий сингл ще з однією композицією з "Experience" - "Out Of Space". Реггі-композиція, що включала в себе семпл Макса Ромео з фільму „В погоні за Дияволом”, потрапила у трійку кращих хітів у національних чартах (звісно, це сталось за допомогою екстравагантного та веселого кліпу до цієї пісні). Фон та відео нагадували фермерську хатинку. Кейт був вдягнений як скажений рейвер. На ньому були білі широкі штани, рожеві гумові кухонні рукавиці і до маски на обличчі був прикріплений гумовий шланг. Під впливом вражень ALTERN 8 у одному зі своїх наступних кліпів розіграли пародію на THE PRODIGY. Різдво 1992 року THE PRODIGY провели в Австралії в короткому п’ятиденному турі з легендарним ді-джеєм PAULом OAKENFOLDом. Правда, з них вийшла погана пара. Повільні та мелодійні сети OAKENFOLDa були протилежністю концертним шоу THE PRODIGY. Обидва акти не були як слід підготованими і публіка залишилась трішки сконфуженою. На одному з концертів OAKENFOLD підігрів ситуацію, зігравши відривки з пісень THE SMARTIES' SESAME'S TREET. Вичерпавши себе, ТHE PRODIGY вилетіли з Австралії у США, де повинні були провести 28 концертів за місяць - цього разу з MOBY – і зняти кліп до нового синглу. Це були важкі часи для групи. Вони були змушені не тільки подорожувати на великі відстані в орендованому автобусі для турів, що раніше належав THE EAGLES і на двох сторонах якого був напис "Hotel California". Також умови в клубах та готелях були жахливими. Та найжахливішим було те, що багато промоутерів відмовлялись платити після концертів. Повністю деморалізовані, в боргах та виснажені від надмірної роботи THE PRODIGY попрямували додому, до Великобританії. У березні 1993 року вийшов п’ятий сингл із піснею з "Experience" - "Wind It Up" – і зразу потрапив у трійку кращих хітів Великобританії. Та Лаям категорично не хотів випускати ще один схожий сингл. По-перше, він вважав, що це було у дусі Майкла Джексона – такий своєрідний тиск на своїх фанів. По-друге, це був вже застарілий трек. Він лише підсилював асоціювання THE PRODIGY з той самою сценою, від якої вони так хотіли віддалитись. Більш того, звучання групи стояло на межі серйозних змін (правда, поки це не виходило за межі студії і декілька місяців назрівало у думках Лаяма). „Того часу – коментував він пізніше, - ми шукали змін у нашій музиці, щоб відійти від брейкбіту і зробити щось схоже на техно. Ми слухали велику кількість записів іноземних виконавців, про існування яких дізнались під час турне. Це були SUB BASE, MOVIN' SHADOW та багато інших. У їхній музиці сильно відчувався справжній андеграундний звук, бо у них не було можливості подорожувати з гастролями закордоном. Та ми б хотіли продовжити деяку брейкбітову традицію у наших піснях”. Подорожі групи на підсвідомому рівні вели її звучання до деяких змін. На початку 1993 року Лаям змінив свого давнього фаворита – збірник "Ultramagnetic MC's late 80s Hip-Hop classic Critical Beatdown" - на альбом NIRVANA "Nevermind".

Cторінки:
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]







 Для тих, хто в нас вперше,  зареєструватись.
 Nick
  
 Password
  
Який трек стане хайлайтом нового альбому?












 

     Design & Programming by Jediz                                                                                                                                                                                     Карта сайту

Yankees, go home! Mail Us