This version of the page http://mail.ua/static/help/hints (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-12. The original page over time could change.
Mail.ua - Корисні поради
Національна поштова система
English  · Русский  · Українська
Допомога
Зміст / Корисні поради

Теми інтерфейсу Mail.UA
Mail.UA пропонує досить незвичну можливість для веб-сервісів електронної пошти, а саме - можливість змінити зовнішній вигляд системи шляхом вибору теми. Поняття теми в Mail.UA має той самий сенс, що й аналогічний термін для Windows XP, тобто тема визначає стиль зображення та кольорову гамму для основних елементів інтерфейсу (кнопок, меню, панелей, вікон тощо).
Щоб змінити тему, що була задана після реєстрації в системі:
  • Перейдіть на сторінку "Налаштування"
  • Відкрийте групу "Користувач / Мова та вигляд"
  • Оберіть нову тему в списку, що з'явився та натисніть кнопку "Зберегти налаштування".
Mail.UA вже в першій версії містить декілька тем. В подальшому цей список буде поповнюватись.
Автовідповідач
Якщо ви не зможете перевіряти Вашу пошту деякий час (наприклад, у відпусці), то є сенс увімкнути функцію автовідповідача на сторінці "Налаштування/ Пошта/ Автовідповідач".
Доки увімкнений автовідповідач, система буде відсилати відповіді на будь-яке отримане повідомлення. Текст відповіді можна ввести на тій самій сторінці. Це може бути щось на кшталт: "Добрий день. Я зараз у відпусці. Зв'яжусь з Вами пізніше."
Всі повідомлення, що надійшли за час работи автовідповідача, будуть розміщені у Вашій поштовій скринці як і зазвичай. Ви зможете прочитати їх пізніше, коли у Вас з'явиться доступ до пошти.
Читання пошти за низькошвидкісного чи дорогого з'єднання.
Якщо Ви читаєте пошту, маючи низькошвидкісне чи дороге з'єднання (наприклад, з інтернет-кафе чи через мобільний телефон), то для Вас, напевно, буде корисною можливість відключити автоматичне завантаження повідомлень. Зробити це можна на сторінці налаштувань в групі "Пошта/Читання листів".
Коли дана опція вимкнена, то текст повідомлення не завантажується в панелі перегляду автоматично після його вибору в списку повідомлень. Таким чином, зменшується час відгуку при перегляді повідомлень та кількість інформації, що передається. Потрібне повідомлення можна завантажити "вручну", натиснувши на відповідну кнопку на панелі перегляду.
Швидкий пошук
Для швидкого пошуку потрібного повідомлення натисніть кнопку "Фільтр" на панелі інструментів, введіть текст в рядку пошуку і натисніть "Enter". В списку повідомлень будуть відображені тільки ті повідомлення, в яких присутній текст, що був введений (в рядках "Від кого", "Кому" чи "Тема повідомлення").
Для того, щоб повернутись до повного списку - просто сховайте панель фільтру.
Аналогична операція працює і на сторінці "Контакти". Там фільтрація буде проводитись по рядкам "Ім'я" та "email".

Змінено востаннє: 25.02.2009
Фото-акція  ·  Для бета-тестерів  ·  Про нас  ·  Правила користування  ·  Допомога