This version of the page http://www.hudaki.org/ua/index.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-12. The original page over time could change.
:::...Гудаки...:::
 

 


Гудаки – не люди,
Гудаки не люди,
Зчалували
(полюбили) молодицю
Та, й, свадьби не буде, - лунає гучний спів на весіллі у карпатьскому селі.
Хто ж такі “гудаки”?

 

          Музика, що лине з душі
Фестиваль „Weiler String Time” презентував український етнічний гурт „Гудаки” для німецької публіки.
За 1400 км на від Вайлу на Рейні, міста, де сходяться кордони трьох держав, розмістилося Нижнє Селище, село на Закарпатті. Поринути на певний час у атмосферу того краю, почути, як тамтешні музики виграють на святах (які в свою чергу можуть тривати декілька днів поспіль), відчути дотик особливого музичного вихору, змогли відвідувачі фестивалю „String Time” у вівторок у клубі „Стара Ратуша”. Гурт, який скромно називає себе „Гудаки”, що в перекладі означає не що інше як „музики”, це вже само по собі дійство, яке напевне надовго закарбувалось у пам’яті всіх відвідувачів концерту. Уже п’ять років гурт виступає з концертами по всьому світі (...)
Музика, яка щойно тихо та непомітно оповивала сцену, вмить з шаленою силою увірвалась в зал. Занурені у тепле світло, розчиняючись повністю у своїй музиці, музиканти виконували попурі із чардашу, польки, балад, чуттєвих пісень а-капелла. Все це яскраво контрастувало з ніжним співом сопілки та незбагненним стогоном скрипки, тонким голосом гітари та пульсуючим ритмом традиційного бубна.
Концерт „Гудаків” - це більше, ніж музика. Це справжня, не надумана, жива вистава. Але не традиційне вбрання робить виступ по-справжньому автентичним. Особливу роль має зрозуміла без перекладу мова тіла, яка надає проспіваному особливого виразу. Солістка Катя хитро посміхається, її очі блистять і поглядають кудись вдалину. Вона своїм неординарним, сильним голосом забарвлює кожну нотку пісні і несе її у зал; а цим пісням вдається перетворити таке банальне буденне життя у поетичні строфи.
Закарпаття – це область на південному заході України. Воно є українським кордоном з Румунією, Угорщиною, Словаччиною та Польщею. „Гудаки” співають про різні сторони життя, про бажання та мрії. За допомогою співу вони переповідають прадавні історії, зберігаючи таким чином культурну спадщину регіону. Вони викликають посмішку у своїх слухачів, залучають їх до співпереживання, участі та дії. Вони передають музику в маси, і водночас розчиняються  у своїй творчості. „Без педагогічного навантаження”, як вони самі кажуть, необтяжений, природній поштовх до вираження душі.
„Badische Zeitung”, 15 березня 2007
Даніела Бух

.

 


Наш кліп!!!!
Камера:Юрій Казаков та Іван Сауткін (Київ).
Монтаж: Седрік Зунен (Брюсель) та Юрій Казаков
Звук: Джеф Льовілан (Брюсель).
Знято в селі Водиця, Закарпаття, липень 2007 року.


А ще...
 

Поїздки... Концерти... Проекти..

Усім вітання!

Після довгих літніх поїздок по запиленим східноєвропейським дорогам (Марамуреш, Румунія; «Шешори» у Воробіївці та «Лемківська ватра» в Польщі), ми вирішили у вересні та жовтні порадувати нашими концертами земляків, тут на карпатських землях. А вже в листопаді ми знову вирушаємо в західному напрямку, щоб вже вкотре вразити швейцарців та голландців нашою енергійною музикою гір!

Разом з початком західного турне, ми запропонуємо наш новий третій диск «Гудаки не люди». А поки що ви маєте нагоду прослухати деякі пісні на спеціальній сторінці нашого сайту >>>

Наші світлини:

>>> Фестиваль «Шешори Подільські» (с.Воробіївка, 14 липня 2008 року)
>>> Парад наречених в Ужгороді (червень 2008 року)
>>> Під час роботи над записом третього диску (авторські права – Юрій Казаков)
>>> В процесі зняття нашого відео (с.Водиця, липень 2007 року)
>>> Гудаки в Києві з нагоди презентації фотовитавки Олександра Глядєлова «Лопухово-Брустури», Галерея Камера, 12.08.2006

Інші проекти
Jara Malevez (Швейцарія) зняла вражаючий документальний фільм про життя в закарпатському селі Лопухово (Брустури) www.nestu.org/film.htm. За бажанням, разом з музичним виступом Гудаки пропонують переглянути цю життєву історію, зняту на плівку.

Контакти : info[at]hudaki.org

 

 
Copyright © 2004 Hudaki. All rights reserved.
   

 

Ласкаво просимо до Гудаків, музиків із закарпатського села Нижнє Селище. Тут вас закрутять у танок емоційні та чутливі мелодії, які ніколи не втрачають свого місцевого колориту.

Акція: Завантажити безкоштовно наш новий CD Гудаки не люди!

Якщо Bи бажаєте підтримати Гудаків та купити наш чудовий диск, у твердій обгортці, 40 сторінок буклету з великою кількістю фотографій та відео, напишіть нам!

français | deutsch | english|

концерти | про нас| сюрпризи | диски | контакти