This version of the page http://www.shanson.ua/service/p32.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-11. The original page over time could change.
Shanson.UA | Служба новостей
Понедельник, 11 Мая 2009 04:40 добавить в избранное сделать домашней страницей
Главная
Служба новостей
Музыкальные новости
Программы
Ведущие
Шансон-Парад
Фотогалерея
Опросы
Гостевые книги
Форум
О Радио
Контакты
Регионы
Вход
 Шансон OnLine
Internet трансляция радио Шансон качество 96kbps. Для выделенных линий и хороших каналов связи. Internet трансляция радио Шансон качество 32kbps. Для модемных соединений и слабых каналов связи.
 Поиск по сайту

 Календарь
« Май'2009 »
П В С Ч П С В
        02 03
04 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
  Главная − Служба новостей
Служба новостей   
11:00 03-11-08
03-11-2008 11:20

Фінансова криза закінчилася – оптимістично заявляють  економісти Bloomberg, пише Дело. Думки експертів Bloomberg ґрунтувалися на динаміці зростання індексу MSCI Emerging Markets, який з минулого вівторка по четвер виріс на 23%. Дійсно, ринки миру, що розвиваються, минулого тижня дружно пішли вгору. Український ринок акцій не став виключенням — індекс ПФТС виріс на 9,3%. Але найбільше зростання продемонстрував російський ринок акцій — індекс РТС за минулий тиждень виріс на 40,7%. В той же час видання нагадує, що індикатор MSCI Emerging Markets, що так ощасливив експертів з Bloomberg, визначається на основі динаміки фондових ринків 27 країн з економікою, що розвивається (Україна до цього індексу не входить). А основною причиною упевненого зростання ринків, на думку видання, є рішення Федеральної резервної системи США надати кредити Бразилії, Мексиці, Сінгапуру і Республіці Корея на суму 120 мільярдів доларів. А також щедрість Міжнародного валютного фонду, який пообіцяв роздати країнам, що «потребували» підтримки, 200 мільярдів доларів.

А от вітчизняним банкам після отримання Україною кредиту МВФ доведеться  безперешкодно повертати депозитні вклади населенню. У випадку ж, якщо банк відмовлятиметься повертати депозитний вклад, за цим фактом Генеральна прокуратура повинна порушити кримінальну справу. Нагадаємо, 13 жовтня НБУ заборонив дострокове розірвання депозитних угод. Відтік депозитів з 1 до 13 жовтня з банківської системи становив 6,2 млрд. грн., або 2,7% від суми термінових банківських вкладів.

До інших подій:

Попри всі бажання та прагнення, у грудні,  Україна не отримає ПДЧ – констатує надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Уїльям Тейлор. Таку думку він висловив в інтерв`ю «Газеті 24». За його словами, для НАТО буде дуже важко ухвалити рішення з ПДЧ для України на зустрічі в грудні, тому що один із критеріїв, який вивчають і враховують міністри закордонних справ перед підготовкою до зустрічі, – політична стабільність. При цьому посол США зазначив, що в квітні 2009 р. відбудеться наступний самміт НАТО, на початку літа відбудеться нова зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО.

Віднині сомалійським піратам даватимуть відсіч. Таке рішення прийняли франція та Іспанія. Ще восени країни Євросоюзу планували провести операцію проти корсарів у Аденській затоці. Отож Франція дозволить Іспанії використати її військову базу у Джибуті. Десятого листопада «зелене світло» цій операції має ухвалити Рада міністрів оброни країн членів ЄС. Тоді ж визначать і дату. Операція проходитиме під загальним командуванням Великої Британії, допомагатимуть сили НАТО та Сполучних Штатів.

комментарии (0)

18:00 31-10-08
31-10-2008 18:00

У ці хвилини Верховна Рада має повернутися до роботи. Розпочнеться вечірнє засідання парламенту. Тема засідання одна – антикризовий законопроект. Саме навколо нього вже не перший день точаться запеклі дискусії. О 17 годині керівники фракцій Верховної Ради та комітетів мали зібратися у спікера для остаточного узгодження тексту антикризового законопроекту, поданого Президентом. Спікер додав, що раніше 18.00 законопроект не встигнуть підготувати до голосування. А от чи підтримають доопрацьований законопроект політичні сили представлені у раді, поки що невідомо. Зокрема, фракція НУ-НС визначиться щодо підтримки антикризового законопроекту в цілому після проведення консультацій лідерів фракції у голови Верховної Ради Арсенія Яценюка — заявив лідер фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко. Він зауважив, що крім економічної кризи потрібно вирішувати одразу ж і політичну. Тому, поправку щодо фінансування виборів у будь-якому випадку потрібно виносити на голосування. «Набере чи не набере голоси, ніхто не знає. У свою чергу комуністи вже визначилися – вони не підтримуватимуть ухвалення в цілому проекту закону „Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів України“. Лідер фракції КПУ Петро Симоненко наголосив, що фракція КПУ голосувала за окремі поправки до цього законопроекту, які б суттєво могли його покращити. Він зазначив, що цей закон не спрямований „на захист громадян і економіки“. Симоненко підкреслив, що цей документ пропонується прийняти тільки на вимогу Міжнародного валютного фонду.

І тепер до не менш гарячої теми останніх днів – курс долара та євро. Так, у четвер НБУ витратив понад 500 млн дол. для того, щоб знизити спекулятивний курс долара. Про це заявив голова наглядової ради НБУ Петро Порошенко, пише РБК-Україна. "Всі, хто намагатимуться продати долар по 6,5-7 грн – програють, каже він. Порошенко також уточнив, що у четвер було Нацбанком продано 500 млн доларів. Це означає, що 3 млрд грн, які були на рахунках банків, сьогодні НБУ забрав і стерилізував. І як дадає голова ради НБУ у пятницю гривень на купівлю доларів спекулянтам не вистачить. Нагадаємо, що у четвер внаслідок різкого підвищення курсу долара і євро, керівництво Нацбанку зокрема його голова Володимир Стельмах зазнали нищівної критики від Президента. Віктор Ющенко зокрема зазначив, що НБУ досі не продемонстрував активних зважених кроків у кризовій фінансовій ситуації.

Росія незадоволена політикою нашої держави у відношенні російських каналів. Так, МЗС сусідньої держави застеріг Україну від припинення трансляції російських телеканалів. Російськомовні українці є повноцінними громадянами своєї країни і мають право розмовляти російською та дивитися російськомовні канали телебачення.

З 1 листопада європейські авіакомпанії почнуть публікувати вартість квитків з урахуванням всіх податків і зборів. Європейська комісія зобов'язала авіакомпанії ЄС із 1 листопада 2008 року публікувати вартість квитків з урахуванням всіх податків і зборів.  Раніше авіакомпанії Європи публікували тарифи на перевезення без урахування податків і зборів. Крім того, деякі з них встановлювали різні ціни для пасажирів зі своїх країн і громадян інших держав.

комментарии (0)

11:00 30-10-08
30-10-2008 12:06

Засідання ВР у четвер розпочалося без будь-яких блокувань. Спікер А.Яценюк, оголосив, що наразі триває доопрацювання законопроекту щодо мінімізації впливу на економіку України світової фінансової кризи. Через це, розгляд цього документу у другому читанні відбудеться пініше. Наразі  Яценюк оголосив перерву до 12.30 для проведення наради з керівниками фракцій та голів комітетів. Однак, він не оминунв увагою події минулої доби. Зокрема ввін звернувся до депутатів з приводу інциденту, що стався у сесійній залі між депутатми НУ-НС та БЮТ. Нагадаємо, що у середу під час пленарного засідання, після виступу з трибуни депутата від БЮТ Олега Ляшка щодо використання нардепами НУ-НС карток відсутніх депутатів, між народними обранцями виникла сутичка, які намагалися забрати з пультів для голосування картки відсутніх законотворців.

Україна отримає безвізовий доступ до кордонів ЄС без вступу до Шенгенської зони. За словами глави україснького МЗС Володимра Огризка, це є реальним варіантом. «Ми поставили собі за мету через чотири роки перейти до того, що ми, власне, дали європейцям. Ми їм дали три роки тому право без віз в'їжджати до України. У дипломатії, як і скрізь в житті є принцип взаємності. Ми надали можливість вам, дайте можливість нам», — сказав міністр. Він відзначив, що якщо Україна почне працювати крок за кроком, то зможе досягти цієї мети, пише УНІАН.

Бажання приєднатися до програми створення європейських сил швидкого реагування висловила Укріїна. Про це заявив французький генерал Анрі Бентеж, передає Associated Press. За його словами, українські військові готують список підрозділів, які можуть бути включені до елітних європейських сил швидкого реагування. Відповідна пропозиція української сторони була зроблена під час зустрічі міністрів оборони Європейського союзу, на якій був присутній також український генерал Сергій Кириченко. А.Бентеж привітав бажання української сторони, підкресливши, що військовослужбовці держав, що не входять до ЄС, — таких, як Норвегія і Туреччина, — вже беруть участь в програмі.

В українських регінонах стрімко дешевшає бензин. Наразі найпопулярніший бензин А-95 модна купити за 4.80, пише видання «Сегодня». Зокрема такі ціни зафікусвалися в Донецьку та Дніпропетровську. А от у столиці 95-й подешевшав до 5 грн 60 коп, однак за містом він ще дешевше, зазанчає видання. Багато хто сподівається, що ціна падатиме і далі, адже після переговорів з нафтотрейдерами, уряд пообіцяв, що до 1 грудня ціна на бензин знизиться ще на гривню.

комментарии (0)

08:00 30-10-08
30-10-2008 08:14

Зміни до Держбюджету Парламент не прийняв. Відповідно грошей на дострокові вибори поки не має. Нагадаємо, що на розгляд депутатів було винесено законопроект «Про внесення змін до закону „Про державний бюджет України на 2008 рік“ щодо фінансування позачергових виборів до парламенту. Його подала народний депутат Ксенія Ляпіна (фракція НУ-НС), пише УНІАН. За цей законопроект підтримали тільки 222 депутати, в тому числі 170 депутатів з Партії регіонів, 35 – із фракції НУ-НС та 17 – фракції Блоку Литвина. Депутати фракцій БЮТ та КПУ не підтримали цей проект закону. Документ передбачав виділення з держбюджету 417,5 млн. грн. на проведення позачергових виборів до ВР.

Депозити віддадуть після кризи. Обмеження на дострокове розірвання щодо депозитних договорів можуть бути зняті тільки тоді, коли закінчиться фінансова криза у США, в Європі і, відповідно, в Україні. Про це в ефірі „Першого ділового каналу“ заявив заступник голови Нацбанку Олександр Савченко. На його переконання, це цілком можливо вже в поточному році, „оскільки ми чекаємо на закінчення фінансової кризи в США в наступному місяці і, можливо, стабілізація досить швидко відбудеться до України“. О.Савченко додав, що фінансовій стабілізації також посприяє кредит МВФ. "Тоді у нас взагалі всі позиції будуть закриті. Не тільки щодо боргів уряду, але і щодо боргів державних корпорацій. Таких як „Нафтогаз“, „Укрзалізниця“. До речі, вони і самі обслуговують ці кредити, поки що без проблем.

В середу Україна розпочала з ЄС перемовини щодо введення безвізового режиму. В середу міністр закордонних справ України Володимир Огризко проведе перший раунд переговорів щодо встановлення безвізового режиму між Україною і ЄС. Окрім того, у 2009 році планується підписати угоду „Про асоціацію“. Цей документ буде найсильнішою угодою такого характеру, яка коли-небудь була в історії Європейського союзу”. Вона передбачає створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, початок переговорного процесу щодо встановлення безвізового режиму, тощо.

комментарии (0)

12:00 28-10-08
28-10-2008 13:11

Український Парламент продовжить свою роботу  о 16 годині. До цього часу, спікер з прем'єр-міністром, міністром фінансів і главою НБУ узгоджуватимуть законопроект щодо мінімізації впливу фінансової кризи на економіку країни. Судячи з усього у народних обранців буде можливість прийняти не лише цей докумнет. Як заявив заступник голови ВР Микола Томенко, який представляє фракцію БЮТ, на засіданні фракції було ухвалене рішення, що за умови прийняття законів, необхідних для мінімізації фінансової кризи на економіку держави, ця політична сила не заважатиме ухвалювати зміни та доповнення до виборчого законодавства, пише РБК-Україна.

Звинувачення України у незаконному продажу зброї до Грузії є бородьбою за ринок. Так вважають у РНБО. Зокрема, за словами керівника департаменту з питань воєнної безпеки Сергія Химченка, такі звинувачення, що прозвучали від російської сторони обумовлені боротьбою за ринки збуту військової техніки, передає РБК-Україна. Також він додав, що РФ не звертається до міжнародних судових інстанцій з приводу незаконного, на її думку, продажу зброї Україною, оскільки рішення міжнародних судових інстанцій передбачуване, і після такого рішення не буде можливості створювати піар та інформаційні приводи на темі незаконності постачання збої Україною до Грузії.

Українська національна валюта щодня продовжує зазнавати нищівних ударів. Так, американський долар у вівторок пішов у нові висоти. Так, торги на міжбанківському валютному ринку проходять в діапазоні 6,15-6,35 грн/долл. Як уточнюється, торги почалися у вказаному курсовому коридорі. За словами учасників ринку, Нацбанк заявив про намір вийти на міжбанківський ринок з пропозицією продажу валюти по 5,5 грн/долл, пише РБК-У. А от у готівкових пунктах обміну валюти у першій половині дня долар купували по 6 грн, продавали по 6.25 грн. 

Торговельні морські порти країни за 9 місяців переробили рекордну кількість вантажів. Про це заявив заступник глави Мінтрансу – директор Державного департаменту морського і річкового транспорту Володимир Работньов. Він зазначив, що рекордний показник з переробки вантажів, порівняно із відповідними періодами останніх 3-х років, склав близько 101,4 млн. тонн.». «Не зважаючи на нестабільну ситуацію на основних товарних ринках України, робота морських портів країни залишається позитивною та підтримує стабільний розвиток всього морського транспортного комплексу,» – зауважив заступник Міністра. За 9 місяців 2008 року підприємствами галузі на 29% збільшено доходи до рівня минулого року, сума яких склала більш ніж 6,1 млрд. грн., повідомляє прес-служба відомства.

комментарии (0)

 
начало | вебмастер | вверх ^
© Хорошее радио "Шансон", 2004-2005 год.
При использовании любых материалов, размещенных на даном сайте, ссылка на http://www.shanson.ua/ обязательна.