This version of the page http://ot4et.com.ua/spov_info.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-10. The original page over time could change.
Всі види звітності до Пенсійного Фонду : персоніфікація, страхові свідоцтва, Додаток 23
ot4et Всі види звітності до
Пенсійного фонду України
www.ot4et.com.ua
АВТОРИЗАЦІЯ

Логін :


Пароль :

Реєстрація

ДЕМО ДОСТУП
Активувавши демо доступ Ви зможете без реєстрації оцінити можливості системи формування звітності.



e-mail : support@ot4et.com.ua
ICQ : 424005615
Швидка відправка повідомлення адміністратору
Куди відправити відповідь:
ЩО ТАКЕ ПЕРСОНІФІКОВАНИЙ ОБЛІК :

       Персоніфікований облік
полягає в збиранні, обробленні, систематизації та зберіганні передбачених законодавством про пенсійне забезпечення відомостей про фізичних осіб, що пов'язані з визначенням права на виплати пенсій з Пенсійного фонду та їх розмір за загальнообов'язковим держав¬ним пенсійним страхуванням.

       Мета персоніфікації — створення централі¬зованого державного автоматизованого банку відо¬мостей про застрахованих осіб у Пенсійному фонді України; підвищення зацікавленості працівників у внесенні платежів на пенсійне страхування та створення умов для Їхнього контролю за сплатою цих платежів, а також інформаційне забезпечення робіт щодо прогнозування у системі пенсійного страху¬вання, поліпшення точності нарахування пенсій і запровадження залежності розміру пенсій від заробітної плати та сплачених пенсійних внесків.

        Система персоніфікованого обліку дозволить здійснити:
       1. облік страхового і спеціального стажу, заробіт¬ної плати та обов'язкових зборів до Пенсійного фонду;
       2. обчислення розмірів пенсій на підставі трива¬лості страхового стажу, сум заробітної плати і обов'язкових зборів (відрахувань 1 внесків);
       З. прогнозування надходжень та витрат Пенсійного фонду;
       4. збільшення надходжень коштів до Пенсійного фонду та ліквідацію заборгованості по пенсіях;
       5. відкриття індивідуальних пенсійних рахунків у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування чи недержавного пенсійного страхування.
       6. створення системи регулювання діяльності недержавних пенсійних фондів.

       Для формування інформаційної бази системи персоніфікованого обліку використовується інфор¬мація, що надходить від Державної податкової адмі¬ністрації, роботодавців, фізичних осіб, Державної служби зайнятості, інших підприємств, установ та організацій, а також від громадян, які самостійно сплачують збори за загальнообов'язковим держав¬ним пенсійним страхуванням.
       На підставі цих даних на кожну застраховану особу відкривається електронна персональна облікова картка з постійним номером, який відповідає ідентифікаційному номеру особи з Державного реєстру фізичних осіб.

       Персональна облікова картка фізичної особи має таку структуру :
І частина —
анкетні дані, (відомості про місце на­родження, стать, адресу, паспортні дані, громадянство);
II частина
дані про стаж, спеціальний стаж, суми заробітку, зборів (відрахувань і внес­ків) до Пенсійного фонду України, рік. за який внесено відомості;
III частина
сплату за рахунок коштів Пенсійного фонду пенсіі по місяцях;
ІV частина
відображає стан пенсійних активів застрахованої особи в накопичувальному фонді;
        У цій картці накопичуються відомості про фізичну особу з урахуванням трудової міграції за весь час Її трудової діяльності, що необхідні для визначення розміру пенсії.
       За період починаючи з 1 липня 2000 р. для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) лише за даними системи персоніфікованого обліку.
       Персоніфікований облік надходжень надає чітку інформацію про працюючих пенсіонерів, що дає можливість використовувати " для проведення індексації пенсій, здійснення перевірки законності виплати пенсій деяким категоріям працюючих пенсіонерів.

        Повноваження основних учасників процесу створення та функціонування системи персоніфіка­ції розподіляються наступним чином:
       •  роботодавці в установленому порядку ре­єструються у районних та міських відділах Пенсійного фонду та подать їм щорічні звіти з достовірними відомостями про фізичних осіб, які у них працюють;
       •  органи Пенсійного фонду організовують збирання та обробку первинної звітності про застрахованих осіб для забезпечення функ­ціонування єдиного державного автомати­зованого банку відомостей про фізичних осіб і використання його баз даних для призначення трудових пенсій за віком:
       • застраховані особи мають право вимагати від роботодавців повного та своєчасного подання до уповноваженого органу Пенсійного фонду відомостей, а також ознайомлюватися з відо­мостями про себе, які внесені до системи персоніфікованого обліку.
Copyright © 2008 «www.ot4et.com.ua»