This version of the page http://life.pravda.com.ua/announces/494fa1133d08c/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-10. The original page over time could change.
Презентація книжки "Українські вісники" | Українська правда _Життя

 

Презентація книжки "Українські вісники"

Книжка включає в себе 46 біографічних есеїв про відомих в Україні й за кордоном людей, які свого часу друкувалися в газеті "Без цензури" в рубриці "Постать".

Власне, книжка спочатку мала започаткувати своєрідну "Бібліотечку "Без цензури", але у зв'язку із закриттям газети видання переросло у книжку двох авторів (так склалося, що про українські постаті в газеті "Без цензури" писали переважно саме Наталка Позняк та Олександр Хоменко).

Книжка по-своєму унікальна, оскільки газетний есей - досить специфічний жанр: обсяг газетної шпальти досить обмежений, тому писати доводиться динамічно, вибираючи найцікавіші факти, ще не відомі великому загалу.

Автори книги не обмежувалися відомими дослідженнями, а особисто спілкувалися із героями своїх публікацій чи з людьми, які знали їх особисто, тому матеріали містятьт багато цікавих подробиць.

У книзі також багато фактів, не відомих широкому загалу (про те, що знаменитий розбійник Устим Кармелюк роздавав усі награбовані гроші до копійки, а на життя заробляв шевством; про те, що МДБ готував у 1945 році політичне знищення Максима Рильського; про мовчазну "розмову" Івана Миколайчука із Жаном-Полем Бельмондо; про те, як Раїса Кириченко, будучи уже відомою співачкою, продовжувала уві сні інстинктивно доїти корів тощо).

 "Українські вісники" мають чотири розділи: "Народ шукає в геніях себе" (культурологія, фольклор, народне мистецтво), "Ще не було епохи для поетів, але були поети для епох" (знакові постаті української культури ХХ століття), "Є боротьба за долю України" (дисиденти та політики), "Гей, нові Колумби й Магеллани..." (постаті з українським корінням, що прославилися у світі).

Книга користується великою популярністю, особливо серед учителів та старшокласників (лише в одному райцентрі Дубровиця на Рівненщині за тиждень було продано більше 80-ти примірників книжки).

Незважаючи на те, що книжка потрапила на ринок лише два місяці тому, видавництво уже розглядає перспективу друкування додадкового накладу. "Українські вісники" були визнані однією із найцікавіших новинок на книжковому ринку листопада. Книжка - номінант рейтингу "Книжка року-2008". 


 
Додати коментар
Интернет магазин загрузка...
Льоня-Космос проти Юри-Термінатора. Шкільні роки
Tabloid.com.ua
ІНТЕРВ'Ю
Скандальний письменник
 

Олесь Ульяненко: "Якщо з цієї ситуації не виплутаюсь, буду просити політичного притулку"60

"Кучма був більш ліберальний, ніж наш пчєловод. Ющенко займається тим, що відбудовує гроби"
Веселые картинки
 

"Синие носы": "Все прелести капитализма известны, и прелести в них мало"7

"Бабушку завести в PinchukArtCentre, она посмотрит на "Целующихся милиционеров" и скажет: красиво, целуются, или тьфу, срамота какая, но она, во всяком случае, воспримет"
Искусство для искусства
 

Анатолий Осмоловский: "90 процентов современного искусства – вообще не искусство"2

"Мы вынуждены иметь отношения с богатыми людьми"
Кільчицька натякнула на свої приховані тату і плани про дітей
Tabloid.com.ua
АНОНСИ
8 і 9 травня

"Укртелеком" на свято подарує ветеранам 10 нетарифікованих хвилин

6-7 травня

Традиційні ПЛЕКАЛЬНІ до Дня Матері

6 травня

Лекція-дискусія Ольги Балашової: "Медіа-арт: на межі мистецтва та чогось нечуваного"

6 травня

Концерт гурту QARPA: Мир, труд, секс – до перемоги!

3-18 травня

Білоруська весна втретє приходить до України!

 
Архів      RSS-стрічка
© 2007-2008, Українська правда. Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на Українську правду.Життя.

Зворотній зв'язок