This version of the page http://www.ars-dim.ua/presa (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-10. The original page over time could change.
 
Про нас
Меценатство
Контакти та адреса
Об’єкти, що будуються
Майбутні об’єкти
Готові об’єкти
Бруківка
Вапняний розчин
Металопластикові вікна
двері та фасадні системи
Продаж
Оренда
Комерційні пропозиції
Технології будівництва

продаж металопластикових вікон
дверей та фасадних систем
www.ars-dim.ua/lg

Наші контакти:

м. Івано-Франківськ
площа Ринок, 14 (4 поверх)
тел. 8 (0342) 527-901

АКЦІЯ! ЦІНИ ЗНИЖЕНО!

ТІЛЬКИ У НАС НАЙНИЖЧІ ЦІНИ НА НЕРУХОМІСТЬ (первинний ринок)
(Знижено ціни на квартири та нерухомість в Івано-Франківську, купляти зараз - найвигідніше!)
Є варіанти квартир на первинному ринку готових під ключ, купляйте і живіть.
Більш детальну інформацію Ви можете взнати по телефону 8 (0342) 527-901.

!!! МОЖЛИВІ ЗНИЖКИ ДО 15% !!!

ПОДІЇ ТА ПРЕСА

Газета "Маклер", грудень 2007

Вам знайоме відчуття реалізованої мрії!? Адже всі ми чогось чекаємо. Звичайно, інколи замислюємось над тим, чого саме прагнемо, розкладаючи по полиця - що таке щастя.
Я намалювала своє щастя в деталях. Бачу себе в новій квартирі. Просторе житло, для кожного члена сім'ї виділена окрема кімната. Тому що кожен з нас потребує окремого простору для реалізації. Пригадую, дитина в 4 роки, сидячи під столом, вишкребла: «Тут живе Святик».
І усвідомлюю, що треба створити своїм близьким ту енергію середовища, той простір, в якому б вони сформувалися особистостями!
Думка працює швидко і масштабно. Все це зможуть забезпечити люди творчі, чесні, добросовісні, професійні, котрі мають репутацію досвідчених будівельників. А саме «АРС-ДІМ»!
Це команда людей дисциплінованих в дотриманні технологій, всіх норм, термінів. Її керівник господар справи і слова, Віктор Рудницький, вміє
об'єднати їхні зусилля в досягненні результату. Будьте певні - ваша мрія Здійсниться! Це виконає ПП«АРС-ДІМ», що знаходиться на Площі Ринок, 14 (тел. 527-900). Адже «АРС-ДІМ» - це не тільки метри квадратні, це спеціально обладнані дитячі майданчики, зелені насадження, гаражі та обслуговування будинків після здачі!
Сміливо довірте своє майбутнє інвестиційно-будівельній компанії «АРС-ДІМ», що в 2007р. стала дійсним членом будівельної палати України. Адже «АРС-ДІМ»- це 10 років на ринку нерухомості, бездо-ганна репутація, зручне кредитування, 12 будинків зданих в експлуатацію і 23 будинки, що знаходять-ся на різних стадіях будівництва . На сьогоднішній день статутний фонд цієї фірми сформовано в розмірі понад 25 000 000 грн. Це ознака не тільки надійності, але й гарантії здійснення Ваших мрій!
Почніть нове життя в новій квартирі, де в майбутньому ви, ваші діти та близькі будуть оточені гармонією та добробутом. А Ви, насолоджуючись цією миттю, відчуваєте: Життя прекрасне.


Західний кур'єр

Будівельники – за компроміси

Або як досягти порозуміння між міською владою
і забудовниками на користь громади

– У 2006 році, напередодні виборів до міської ради, було сформовано асоціацію працівників будівельної галузі м. Івано-Франківська. Це громадська організація, створена з метою об’єднання всіх будівельників міста для того, щоб проблеми, які виникають в будівельній галузі, можна було вирішувати спільно. Ми порушуємо питання перед місцевою владою – як саме це робити”, – розповів депутат міської ради, голова громадської організації “Асоціація працівників будівельної галузі Івано-Франківська” Ярослав Бартків.

Також він поділився, як саме функціонує асоціація у нашому місті та розповів про стосунки з виконавчою владою: “Будівельна галузь в м. Івано-Франківську за попередні роки досить інтенсивно розвивалася, і у цьому великий позитив для міста. Вкладаються інвестиції мешканцями, які працюють за межами обласного центру та України. Тобто купують житло, яке будують саме місцеві організації та фірми. Попри це розвиваються підприємства, які виготовляють будівельні матеріали і реалізують їх.
За рахунок того, що розвинулася будівельна галузь, працевлаштовано до 30 тисяч осіб. Галузь є бюджетоформуючою для міста.
– Коли була обрана нова міська рада, сформовано депутатський корпус та виконком, ми зверталися до міського голови Віктора Анушкевичуса та до його першого заступника Володимира Швадчака з пропозиціями виробити спільну лінію співпраці між виконавчим комітетом та будівельниками Івано-Франківська, – продовжує розповідь Ярослав Бартків. – Міська влада декларувала створення фонду соціально-економічного розвитку – це кошти, які не передбачені податковим законодавством. Тому, враховуючи те, що забудовники працюють тут, вони були готові додатково перераховувати кошти від будівництва в міський бюджет. Але нами ставилися вимоги, щоб самі відсотки, порядок розрахунків узгоджувалися будівельними фірмами разом з місцевою владою. Міським головою була створена робоча група. Туди увійшли фахівці-будівельники: представники “Діпроміста”, президії асоціації працівників будівельної галузі, юристи, працівники виконкому.
Сама президія асоціації, яка об’єднує понад 250 суб’єктів підприємницької діяльності, нараховує 21 особу. До асоціації входять відомі фірми: “Ярковиця”, “Гаразд Україна”, “Екстім”, “Івано-Франківськцемент”, “Прикарпаттяобленерго”, “АРС-ДІМ”, “Новекс”, “Скол”, “Стандарт ІФ”, “Івано-Франківськміськбуд”, “Укргідроспецбуд” та інші. Члени президії асоціації були делеговані в робочу групу міської ради. Були напрацьовані пропозиції в положення про фонд соціально-економічного розвитку нашого міста і домовлено, що саме такий варіант винесуть на сесію міської ради і затвердять як компромісний. На жаль, виконавчий комітет зі своїми службами розробив інший проект, подав його на засідання сесії міської ради. Він не був узгоджений з будівельниками, але прийнятий сесією. Результат – додаткові видатки від будівельних фірм, які можна оскаржувати в суді і не сплачувати. Однозначно, тут мав би бути компроміс і ми йшли на цей компроміс, – продовжує голова асоціації. – Хоча забудовники все ж погодилися з прийнятим положенням, і проплати все ж пішли у фонд соціально-економічного розвитку.
Сам принцип положення по формуванню цього фонду стимулював будівництво на вільних земельних ділянках. Хоча Ярослав Бартків вважає, що міська влада повинна стимулювати будівництво, що включає знесення старих і аварійних будинків, формування нових вулиць.
Коли підприємець чи будівельна компанія будує свій будинок на місці старих будинків або на місці викуплених старих приватизованих земельних ділянок, то вони повинні в три рази більше оплатити, ніж ті, що будують на вільній земельній ділянці. Тобто видатки у перших забудовників більші. При зарахуванні знесеного житла в метрах квадратних рахується один до одного. Тобто якщо 100 квадратних метрів будівельник зніс, їх зараховують у фонд соціально-економічного розвитку. Це всі розуміють і знають. Коли викуповують у власників будинок, виникає питання про велику компенсацію, бо є діти, внуки, збільшуються сім’ї. Люди чекають на знесення старого житла і по 20-40 років. Тому за 100 квадратів деколи треба придбати 200 – 300 квадратів. Те саме і з приватизованими земельними ділянками.
Асоціація працівників будівельної галузі об’єднує багато компаній, конкретно – суб’єктів господарської діяльності, які займаються будівельним бізнесом, і питання чи проблеми, які вирішуються на президії, що збирається два рази на місяць, однакові для багатьох фірм.
Асоціацією не лобіюються інтереси якоїсь однієї чи двох фірм у нашому місті, – підкреслює Ярослав Бартків. – Склалося так, що виконавчий комітет на своїх засіданнях протягом півтора року міг безпідставно зняти з розгляду питання введення будинку в експлуатацію чи надання дозволу на будівництво. Асоціація неодноразово писала звернення, зустрічалася з представниками депутатських комісій, з мером, заступником мера, який якраз відповідає за будівництво. Вдавалося деякі питання вирішувати. Але, в принципі, налагодити співпрацю між виконавчою владою міста та забудовниками не вдалося.
Є наболілі питання, наприклад, магістральні мережі у мікрорайонах, де йде знесення будинків та формування вулиць. Тут виконавча влада мала б бути ініціатором і допомагати будівельникам, бо йде формування інфраструктури на тих чи інших вулицях. Наприклад, Молодіжна, мікрорайон вулиці Незалежності, Угорницької, мікрорайон вулиці Надрічної, Пасічної.
Оскільки земля в Івано-Франківську в дефіциті, асоціація виступила ініціатором по придбанню пожежної драбини, щоб мати змогу будувати будинки вище дев’яти поверхів. Взяли на себе таке зобов’язання, підписали угоду. Відбулася нарада в обласному управлінні МНС і вже проплачені аванси. Виконавча влада тут не була представлена. Хоча запрошували.
Була скликана нарада з будівництва пожежного депо у мікрорайоні Пасічна і пропонувалося, щоб ми також виступили як ініціатори, – каже Ярослав Бартків. – Але є управління капітального будівництва – служби виконавчого комітету, і це її функції. Звичайно, будівельники готові додатково витратити якісь кошти, щоб спільно з містом вирішувати ті чи інші проблеми.
– Зараз часто можна почути про хаотичну забудову міста, – нагадуємо наболілу проблему.
– Є проста відповідь. Будівельна фірма будує будинок там, де їй виділена земельна ділянка. Є відповідна процедура: виділення ділянки, підготовка проектних пропозицій, які затверджуються головним архітектором. Є генеральний план міста – це закон для виконавчої влади і управління архітектури та містобудування. Все будується відповідно з генпланом.
– Отже, всі, хто у вашій асоціації, дотримуються цього закону?
– Однозначно. Чи в асоціації, чи ні. Бо є дозвіл на будівництво, є виконавча влада і виділені земельні ділянки. Дозвіл на складання проекту відведення, потім його затвердження приймається на засіданні сесії міської ради.
Є порушення, але хто винен – невістка. Так само будівельники у нас в місті.
– А щодо якості будівництва?
– Працюю вже протягом другого скликання в комісії з будівництва та земельних відносин. Скарг не було.
Зараз забудовники шукають відповідальні проектні організації. Наше “Діпромісто” – найосновніша кваліфікована організація. Замовити проект складно, тому що вони завантажені роботою, бо забудовники не шукають, де дешевше. Найважливіше, щоб проект був зроблений якісно, відповідно до будівельних норм і правил.
Якщо б у Івано-Франківську будівництвом займалися дві-три фірми, може б і не було відповідної якості. Таке відбувається, коли є монополізація, дефіцит. Але у нас багато фірм, є конкуренція, вона спонукає до того, щоб якісно працювати. Адже покупець має вибір.
Є й сучасні технології, які настільки розвинуті, що дають можливість будувати взимку в морози. Фундаменти в основному із збірного залізобетону. Технологіями передбачено якість та відсутність впливів факторів навколишнього середовища.
– Ціни на житло у нашому місті залишаються високими.
– В Чернівцях, наприклад, метр квадратний житла коштує 800 – 1000 доларів. У нас – від 500 до 700. Житло завжди було дороге, є попит. Хоча не такий, як був два-три роки тому. Але все ж вартість нерухомості тільки зростає.
Будівельникам міста прикро, що йде така поголовна критика їх роботи, але тут накладається політичний аспект. Є десь помилки влади і самих будівельників. Коли створювалася асоціація, то декларувалося, що ми аполітичні. В президію входять керівники фірм, які мають різні погляди, тобто підтримують різні політичні сили. Але у нас немає розбіжностей. Коли стояло питання відставки виконавчого комітету, всі висловили свою думку – вона була, в основному, негативною.
За перший квартал 2007 року, порівняно з першим кварталом 2006 року, будівництво впало на 26 відсотків – це негативний момент. В минулі роки вийшли на 150 тисяч метрів квадратних житла, введеного в експлуатацію.
Коли зменшується будівництво, люди не мають роботи. Адже виробничі бази створені, розвинулася інфраструктура фірм. Тому до Івано-Франківська не прийшли представники інших регіонів. Гроші залишилися у місті.
Звичайно, є і повинні бути аукціони земельних ділянок, але є і конкурси на їх виділення. Не потрібно йти якимось одним шляхом. З аукціону земельну ділянку може придбати фірма потужна, монополіст на загальноукраїнському рівні. Наші будівельні компанії представляють середній бізнес. Тобто великі компанії можуть собі дозволити вилучення таких коштів з власного обороту.
Але при будівництві компаніями із інших регіонів зменшуються податкові надходження в бюджет міста.

 
Переваги
Ліцензії
Партнери
Новини компанії
Акції
Вакансії
Події та пресса


Будівництво повнокомплектних швидкомонтованих споруд: торговельних закладів, виробничих будівель, офісних та складських приміщень, автосалонів і СТО, спортивних комплексів, торгових центрів
www.ars-dim.com.ua

НЕРУХОМІСТЬ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ

КВАРТИРИ ІВАНО-ФРАНКІВСЬК

ПРОДАЖ КВАРТИР В ІВАНО ФРАНКІВСЬКУ

МЕТАЛОПЛАСТИКОВІ ВІКНА ТА ДВЕРІ

БРУКІВКА

ВАПНЯНИЙ ТА ЦЕМЕНТНИЙ РОЗЧИН