This version of the page http://novynar.com.ua/opinions/59839 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-07. The original page over time could change.
Україна велика, але відступати нікуди » Точка зору » Новинар

Україна велика, але відступати нікуди

18 березня, 19:29    Новинар  Україна
фото надане автором
"Бути рибою чи рибаком - вибір
залишається за нами", - пише
Зураб Германович
У сімдесятилітній історії існування СРСР - громадянська війна, ліквідація неписьменності, колективізація, тяжкість фашистської армади, підняття з руїн міст і сіл, зруйнованих війною. Історики звинувачують Сталіна за розгубленість в перші дні війни. Насправді ж він вів кропітку роботу над пошуком правильної пропаганди і гасел, вивченням плакатів на військову тему.

Вибір припав на роботу художника Тоідзе - "Родина мать зовет", яка розбудила у маси людей ненависть до ворога і почуття величезного патріотизму. Легендарне слово полководця "Велика Росія, але відступати нікуди, позаду Москва" найкращим чином підкреслило весь трагізм ситуації. Але вся цяй криза не розколола, а навпаки, ще більше згуртувала всі народи СРСР в один кулак.

17 років незалежності України, 17 років внутріпартійні боротьби за владу, що в результаті призвело до відсутності твердого керівництва, нездатність будувати нове, а тільки експлуатувати і руйнувати багатство, залишене нам у спадщину від колись могутньої країни рад.

Причина - відсутність контролю робочого населення за діяльністю влади. Вся історія незалежності сучасної України - це історія падіння економічного потенціалу, історія злочинної діяльності чиновників.

Варто визнати, що на тлі загальносвітового фінансового розвитку, в Україні прогріхи керівництва були добре заретушовані прогресуючими темпами розвитку двох основних галузей економіки - будівництвом і металургією. На жаль, саме їх криза вразила найбільше.

Масові звільнення і невиплата заробітних плат вже здаються буденними явищами. Це стало можливим через надзвичайну слабкість профспілок.

Сьогодні ми бачимо реальну картину стану наших справ. Країна абсолютно не готова до таких змін. Великі компанії та банки (а особливо національні) почали вести антисоціальну політику, спрямовану проти своїх вчорашніх співробітників. Масові звільнення і невиплата заробітних плат вже здаються буденними явищами. Це стало можливим через надзвичайну слабкість профспілок.

Звідси хаос, безробіття, необґрунтоване звільнення людей і т.д. Профспілки в Україні нагадують курча табака: у кожного господаря свій шматок і кожен притиснутий виделкою до тарілки, захотів чиновник - підняв, захотів - проковтнув.

Кожен на своєму рівні, кожен міністр на своєму посту, кожен у парламенті може виварти у держави стільки скільки захоче. Скільки заводів і фабрик, малих підприємств стали заручниками рейдерства. Створюється враження, що сьогоднішня влада зацікавлена в такому стані справ.

Така політика неминуче призведе до масових протестів і нової національної ідеї

Така політика неминуче призведе до масових протестів і нової національної ідеї, яка полягає в тому, що необхідно створювати нові політичні партії, виключити зі списків нині діючих депутатів будь-якого рангу, на будь-якому рівні. Робочі зроблять неминучий висновок про те, що необхідно створювати нові профспілкові осередки з новими лідерами на базі трудящих, перетворити їх у потужну профспілкової партію, яка буде відстоювати інтереси трудящих України.

"Чому ти постійно мовчиш? - Запитав рибалка. "Ой, якби я могла розповісти, але, на жаль, рот у мене заповнений водою" - відповіла риба ". Бути рибою чи рибаком - вибір залишається за нами.

Зураб Германович

Колонка публікується в рамках конкурсу у рубриці Точка зору

Всі колонки читайте тут.

Теги: економічна криза, конкурси, криза
  Версія для друку
  Відправити другу
  Лист редактору
  Обговорити у форумi
Коментувати можут тільки зареєстровані користувачі. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь
Коментарів (0)
Реклама
Статті по темі
  • Мій кризовий рахунок – 3:0
    11 березня, 13:35   Точка зору  
  • Жити стане краще!
    3 березня, 16:23   Точка зору  
  • Кризова крутоверть
    23 лютого, 16:45   Точка зору  
Останні новини розділу
  • Точка зору: Бояться - значить, (не) поважають  Сьогодні, 13:12
Останні новини
  • У Харківській області бізнесмена викрили у крадіжці півтисячі тонн свинини  Сьогодні, 13:38
  • Погода на п'ятницю, 8 травня  Сьогодні, 13:29
  • Кабмін виділив 50 млн гривень на українське кіно  Сьогодні, 13:27
  • Пожежа у Дніпропетровську: один із потерпілих перебуває у важкому стані  Сьогодні, 13:22
  • Користувачі Google Android зможуть завантажувати відео на YouTube із мобільного  Сьогодні, 13:21
Усi новини
Обзор сети
Афиша
Черновецкий будет продавать письма!
bigmir)net
Косметика и парфюмерия по суперценам!
uaSport
Блог: Девушки футболистов Серии А (фото)
bigmir)net
Финансы: Что происходит на вторичном рынке жилья
Ricardo
Что нового на рынке автострахования?
Новинар
Аналітика: Де недорого відпочити в Україні?