This version of the page http://uz.gov.ua/qa/index.php?pagenum=567 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-06. The original page over time could change.
Питання-відповіді
Все про УЗ Інформація Послуги Соціальна політика Інтерактивне спілкування

Питання-відповіді

ПЕРЕГЛЯНУТИ:     ВІДПОВІДІ НА ТИПОВІ ЗАПИТАННЯ,     ЯК ПРОЇХАТИ,     СКІЛЬКИ КОШТУЄ


Відобразити запитання за категоріями:
Категорії:
Шукати текст (не обов'язкове):



  07.11.2007 17:43:59 Дмитрий
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Здравствуйте! Довелось нам с супругой 5 ноября ехать из Киева до Хмельницкого поездом №623 Киев-Черновцы в вагоне №13.В вагоне было очень холодно,на градуснике 15 градусов!Вагон старый, из окон сифонит-ладно, но почему же абсолютно холодные радиаторы отопления? С таким вопросом мы обратились к проводнику, на что получили ответ:" А вы видели какой они уголь мне выдают?!" Кто такие эти таинственные "они" так и осталось невыясненным, но из-за "них" все пассажиры ехали в верхней одежде! Хотелось бы узнать как бороться с такими проводниками и насколько ваообще нормальна такая ситуация?
  Відповідь: Для детального розгляду даного звернення просимо Вас надіслати письмову заяву та копії проїзних документів до пасажирської служби Південно-Західної залізниці на адресу: 01034, м. Київ, вул. Лисенка, 6

  07.11.2007 10:02:27 Дмитрий
  Інше
  ДОбрый день! Я на Вашем сайте не смог найти вакансии, есть ли у Вас такой раздел и куда можно обратиться по поводу работы?
  Відповідь: Інформація про вакансії в підрозділах залізниці надається в районні та міські центри зайнятості населення . Крім того, для вирішення питання працевлаштування на підприємствах Білоцерківського залізничного вузла радимо звернутись у відділ кадрів Козятинської дирекції залізничних перевезень (м. Козятин Вінницької обл., вул. Васьківського, 8, тел. 02-31-20

  05.11.2007 22:00:52 Віктор
  Інше
  скажіть будь ласка, я маю вищу освіту а також технічну по професії радіомеханік. Де я можу перевчитися на машиніста електровоза, також чув що у Львові є технічна школа, мені туди найближче, які умови вступу і чи немає вікових обмежень?
  Відповідь: Шановний п. Вікторе! Право управління локомотивом може здобути особа, яка працювала слюсарем з ремонту рухомого складу, починаючи з 1-го розряду, і має стаж роботи слюсарем 3-го розряду не менше 1 року, а також стаж роботи діючим помічником машиніста локомотива не менше 1,5 року. При цьому обов”язковим є медичний висновок про придатність особи працювати машиністом. На підставі вказаних вище кваліфікаційних вимог технічна школа залізниці готує машиністів локомотивів з числа працівників залізниці, які працюють помічниками машиністів. Слюсарів з ремонту рухомого складу, помічників машиністів готують училища, ліцеї. Працевлаштування на Львівську залізницю здійснюється, перш за все, з числа осіб, які перебувають на обліку кандидатів на працевлаштування. У даний час на такому обліку по Львівському вузлу налічується 186 осіб, які вже мають кваліфікацію помічника машиніста електровоза.

  05.11.2007 18:11:35 Владимир
  Інше
  Сообщите мне, пожалуйста. почему нет бронирования билетов из Берлина на Харьков и соответственно на Киев. что случилось? в Германии не продаются билеты на поезд 30 до Харькова да и до Киева на ноябрь и декабрь месяцы, в чем причина. здесь отвечают, что нет договоренности по цене билета, почему это так происходит и кто виноват? когда будут открыто бронирование билетов по Берлину, что случилось и почему у нас или у них, объясните мне, такая жел. дорога? Транспортное сообщение Украина- Германия осуществляется или нет ? прошу Вас , пожалуйста, прислать мне положительный ответ в том плане, что данная проблема скоро решится. Спасибо, жду ответа.
  Відповідь: Шановний Володимире Андрійовичу! Продаж квитків розпочинається за 45 діб до відправлення поїзда, але так як з 09.12.2007р. вводиться новий розклад руху міждержавних поїздів продаж на 09.12.2007р. року планується з 13.11.2007р.

  05.11.2007 17:17:20 Юлія
  Інше
  Добрий день.Я купила місячний абонементний квиток від станції Київ-Пас до Боярки (купила 5,11,07).Вартість його 86 грн.Скажіть будь-ласка , підвищилася вартість чи виникла помилка ? Якщо помилка , як її виправити.Буду дуже вдячна за відповідь.Дякую.
  Відповідь: З 28.05.2007 року на залізниці введені нові тарифи, місячний абониментний квиток на 30 поїздок коштує 83 грн. 81 коп. Прохання звернутися з квитком до чергового адміністратора приміського вокзала станції Київ-Пасажирський.

  05.11.2007 15:02:00 Светлана
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Здравствуйте! У меня к Вам несколько вопросов. 1. Почему на сайте Укразаізниці информация о поездах не обновляется? Зачем в таком случае ее вообще размещать? Чтобы при звонке в кассу вокзала выслушивать, что у меня с головой не все в порядке? Такая ситуация произошла в Миргороде, когда задали вопрос о поезде, направляющемся в Феодосию, и следующим через Миргород. Информация на сайте гласит, что якобы данный поезд ходит круглый год. Вообще на вокзале Миргорода царит хаос и чуть ли не взяточничество. Чтобы купить билет в направлении Киева, нужно иметь хорошее знакомство в кассе. Персонал грубый, к пассажирам относится как к душевнобольным. 2. Я переводчик. К нам 17/11 2007 прилетел из Франции партнер. Ему нужно было добраться из Киева до Миргорода. По причине болезни, я не смогла его встретить и инструктировала его по телефону. Дело было 17/11 2007, в районе 20:40,44 касса. Так как Мр Рено не говорит по-русски, я предложила ему дать кассиру телефон, чтобы я объяснила, куда он едет. На что кассир демонстративно жестами указала освободить место для других пассажиров и что-то возмущенно кричала. Представьте эту ситуацию. Он просидел на вокзале несколоко часов, пока пришел в себя, и только в кассе на первом этаже одна из кассирш согласилась переговорить со мной по телефону. Для Европейского гражданина - это шок. Причем Укрзалізниця не заботится о качестве обслуживания.Это не единичный случай. Я сама была свидетелем подобных ситуация на вокзале столицы, когда иностранные граждане просто не в силах самостоятельно разрешить проблему. Мр Рено при следующем визите желает обратиться в управление Ващей организации с просьбой о принесении ему извинений для предотвращения последующих недоразумений. Спасибо. Просьба ответить.
  Відповідь: Шановна Світлано! Вашому партнеру потрібно було звернутися до чергово помічника начальника вокзалу, який би поміг йому придбати проїзні документи. Стосовно сайту, то на жаль Ви не вказали конкретних фактів, тому перепровірити факти не має можливості.

  05.11.2007 14:36:06 Мирослава
  Обслуговування у приміських поїздах
  Добрый день!Регулярно пользуюсь услугами электропоезда повышенной комфортности №830(Жмеренка-Киев) по маршруту Фастов-Киев, неоднократно наблюдала неудовлетворительные ситуации связанные с проводником Бондаруком. Сегодня 05.11.2007 в подобную ситуацию попала и сама, при посадке в электропоезд (в 8-06 на станции Фастов, номер билета №309941, 9 вагон, 38 место)в мой адрес было произнесено несколько фраз насмешечных по поводу моей одежды, попытавшись попросить не грубить,услышала много нецензурных выражений.Прошу принять меры по отношению сотрудника электропоезда и дать ответ по указаному эл. адрессу или телефону!
  Відповідь: Провести розгляд Вашого звернення та прийняти міри до провідника за недотримання норм поведінки можливо лише при наявності письмового звернення в якій повинно бути вказано: дата, номер електропоїзда, номер вагона, прізвище провідникана). Письмове звернення відправити на адресу 08500 м.Фастів вул Галафєєва-1. Начальнику моторвагонного депо Фастів.

  05.11.2007 14:29:46 Марія
  Інше
  Яка вартість квитка на поїзд № 15 Москва-Ужгород від станції Львів до станції Белград. (плацкарт і купе, повний). дякую!
  Відповідь: Шановна п. Маріє! Повідомляємо, що станом на 07.11.2007р. вартість квитка від ст. Львів до ст. Белград в п. №15 Москва - Ужгород становить 582 грн. у вагоні з 3-х місними купе з боковим розміщення полиць.

  05.11.2007 12:42:09 Олександр
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Чи може Укрзалізниця надавати додатковий документ до квитка, на підставі якого буде проводитись компенсація військовими частинами вартості проїзду військовослужбовцям Державної служби транспорту, що повертаються до місця постійного проживання після проходження строкової військової служби. Проїзний квиток після здійснення перевезення не повертається до бугалтерії частини.
  Відповідь: Шановний Олександре Васильовичу! Оформлення проїзних документів для перевезення військових пасажирів, розрахунки за оформлення проїзних документів здійснюються згідно Правил перевезень військових пасажирів, багажу та вантажобагажу залізничним транспортом України затвердженими наказом Міністерства транспорту України від 05.07.1999р. №346. Видача додаткового документу до проїзного документу не передбачена.

  05.11.2007 10:54:58 Пассажиры
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  По правила перевозки: 15.7. Перевезення великих собак (не більше однієї) у купе пасажирського чи швидкого поїзда є припустимим лише в купейному або м"якому вагоні за умови викуплення власником собаки усіх місць у купе та пред"явлення оформленого належним чином ветеринарного свідоцтва. Перевезення собак великих порід у вагонах з місцями для сидіння інших категорій поїздів (швидкісних, високошвидкісних, електро-дизель-поїздів підвищеного комфорту тощо) на таких самих умовах дозволяється, якщо у вагоні купе з місцями для сидіння є відокремленими. Собаки перевозяться у намордниках, на ланцюжках або ремінних прив`язках. Почему 04.12 в 19м вагоне поезда № 38 ехало две собаки породы питбуль не то, что в купейном вагоне, а даже без намордников. Уважаемые проводники, садите таких собак себе в купе!!!
  Відповідь: Уважаемые пассажиры! На Ваше обращение по поводу провоза двух собак в плацкартном вагоне № 19 поезда № 38 Киев- Донецк, сообщаем: За нарушение п. 1.5.3 «Инструкции проводнику пассажирских вагонов № ЦЛ-0038», п. 15.7 «Правил перевозок пассажиров, багажа, грузобагажа и почты железнодорожным транспортом Украины», выразившееся в допущении посадки пассажиров с двумя собаками в плацкартный вагон, проводник пассажирских вагонов Красько С.А. приказом начальника пассажирского вагонного депо Донецк привлечена к ответственности Приносим Вам извинения за доставленные неудобства при пользовании услугами железнодорожного транспорта.
1... 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 ...881