Номер 237 за 21.12.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи відчуваєте ви ознаки виходу з кризи - як у країні, так і в родині?
так
ні
а я кризи й не відчув(-ла)
далі буде ще гірше
важко сказати
     

Ще не вмерла польська віза
Відсьогодні Україна стає сусідкою Шенгенської зони. На кордоні — дорого і менш затишно
Антін БОРКОВСЬКИЙ   

З 21 грудня візова «любов по–польськи» перейшла у нову форму й за любов до мандрівок та за бізнес–тури доведеться платити. Безкоштовними візи до Польщі лишатимуться лишень для певних категорій громадян. Відтепер порядок видачі віз стане жорсткішим, а ціна польського «шенгену» сягатиме 35 євро. Щоправда, для «привілейованих» громадян обіцяють зберегти і безкоштовні різновиди віз. Без віз їздитимуть і «блатні» власники дипломатичних і службових паспортів.
Але справжнім подарунком для звичних до всього українців стануть національні польські візи, чинні лишень для в’їзду в «окремо взяту Річ Посполиту». Вони будуть дешевшими і простішими в отриманні.


Валерій Писаренко: «Регіони» продовжують політичне свинство
Представник БЮТ цінує сьогоднішню позицію Блоку Литвина і сподівається, що серед «менш поміркованих опозиціонерів» — «регіоналів» та комуністів — немає політичних самогубців
Наталія ЛЕБІДЬ   

Останній (перед паузою) день роботи Верховної Ради порадував досить несподіваним сюрпризом. У стані опозиції намітився деякий розкол, а одночасно — й дрейф Блоку Литвина у бік демократичної коаліції. Принаймні «литвинівці» підтримали ідею більшості повернутися до роботи тільки після того, як ЦВК зареєструє нових парламентаріїв, а поскубана після обрання уряду більшість знову доросте до необхідних їй 226 «багнетів». За це БЮТ вустами сьогоднішнього співрозмовника «УМ», молодого, але дуже амбітного депутатаюриста Валерія Писаренка обіцяє Литвину підтримку в тому разі, якщо БЛ висуватиме свою — альтернативну Богатирьовій і Мартинюку — кандидатуру на посаду першого віцеспікера. Тим часом ображена на всіх і на вся опозиція вимагає оголосити більшість неіснуючою, адже голосів у коаліції після формування уряду — minimum minimorum — «менше малого».


Карі Стефанссон, дипломований провидець
За 985 доларів можна отримати свій генетичний профіль і довідатися, які смертельні хвороби вам загрожують
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

Ісландського вченого Карі Стефанссона можна назвати «науковим провидцем». Очолювана ним фірма deCODE Genetics першою у світі запропонувала нову для людства послугу — deCODEme (в перекладі з англійської — «розшифруй (чи декодуй) мене»). За 985 доларів кожен може отримати свій генетичний профіль, дізнатися, які хвороби загрожують йому в майбутньому, чи, наприклад, чому він не любить ті чи інші харчі.
На цей час компанія вже виділила варіанти ДНК, які відповідають за розвиток у людини 18 спадкових хвороб та аномалій. Це пігментаційні дегенерації, які пов’язані з віком, астма, злоякісні пухлини прямої кишки, молочної залози та простати, черевні хвороби, глаукома (лише окремі типи), інфаркт, інсульт, запальні хвороби кишок, серцева аритмія, розсіяний склероз, ожиріння, псоріаз, синдром неспокійної ноги, ревматоїдний артрит, діабети типу 1 і 2.


«Синьо–жовті» колеса на Чорному континенті
Український корпоративний екіпаж на японському авто з німецьким двигуном уперше стартує на ралі «Дакар»

Цього року в найпрестижнішому авторалі світу «Дакар–2008» уперше братиме участь український екіпаж. Створена з ініціативи Вадима Нестерчука команда «Оптима–лізинг Україна», що складається з працівників однойменної фірми, має твердий намір не лише стартувати, а й, головне, фінішувати у перегонах. На презентації цьогорічного маршруту організатори особливо відзначили участь дебютантів–українців. Тож побажаймо успіху нашим першопрохідцям і спробуймо дізнатися більше про те, який він, шлях до найнебезпечнішого ралі у світі, та, власне, про ралі.


Павло Гудімов: Я — представник середнього класу
Концептуальний музикант, дизайнер, галерист, видавець etc
Ольга ЖУК   

Вік Христа для кожного чоловіка є переломним. Музикант, куратор, галерист, дизайнер і, зрештою, просто креативний чоловік Павло Гудімов — не виняток. Всі культурні проекти, які він багато років вимріював вночі на кухні, після 33 реалізувалися і наробили галасу в професійних колах. Чи заздрять Гудімову в його успішності без політики, які сили за ним стоять і навіщо він все це робить, Павло розказав «УМ» після презентації чергового проекту — журналу «Символ» [культ культури].


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Регіони
Світ і Україна
Гаманець
Освіта
Людина
Наука
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ