Номер 191 за 18.10.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи відчуваєте ви ознаки виходу з кризи - як у країні, так і в родині?
так
ні
а я кризи й не відчув(-ла)
далі буде ще гірше
важко сказати
     

«Це урок, який повинна засвоїти держава»
— заявив Віктор Ющенко, побувавши на місці газової трагедії в Дніпропетровську
Сергій ДОВГАЛЬ   

Главу держави дніпропетровці чекали як «істину в останній інстанції». Спершу Президент прибув безпосередньо до потерпілого будинку по вулиці Мандриківській, 127. Оглянувши місце катастрофи, тут же, у штабному наметі МНС, він зібрав представницьку нараду, у ході якої було вироблено тактику дій на найближчі три—чотири дні.


«Я все життя мріяв жити в приватному будинку»,
— каже 52-річний Михайло Попов, який під час вибуху газу в Дніпропетровську втратив усе
Сергій ДОВГАЛЬ   

На четвертий день після страшного вибуху будинок № 127 на вулиці Мандриківській враження приреченості й безвиході вже не справляв. І хоч рятувальникам до того, щоб остаточно розібрати завали, було ще далеко, групи людей із пожитками активно сновигали туди–сюди. Мешканцям другого під’їзду дозволили забрати зі своїх помешкань найнеобхідніше. А в першому люди змогли це зробити навіть на день раніше.


А наостанок я скажу...
В останні дні своєї роботи Кабмін Януковича бореться з підвищенням цін та впроваджує новий Податковий кодекс
Юрій ПАТИКІВСЬКИЙ   

Годинник у залі засідань Кабміну поспішає на п’ять хвилин. Час для уряду Януковича у ці дні також побіг із катастрофічним прискоренням: нова коаліція вже є, причому не «синя», а значить, нова коаліція може постати у будь–яку мить. Утім уряд «регіоналів», мов канадські хокеїсти, демонструє волю до перемоги і грає до останньої секунди.


«Ціна для всіх одна...»
Агітаційна складова «великих перегонів»: аби добро не пропадало, політичну рекламу перепрофілюють у комерційну. Але чи була політреклама «добром»?
Наталія ЛЕБІДЬ   

«Двоє чоловіків борються за владу в державі. Одна жінка готова на все, щоби стати першою...». Якщо ці слова ви, читачу, не екстраполюєте на Ющенка, Януковича і Тимошенко, то ви або живете не в Україні, або анітрохи не цікавитесь політичними новинами. А якщо і живете, і цікавитесь, то мусите сприйняти початок фрази як опис знайомої вам ситуації. Але в тому–то й річ, що мова — не про українських політиків, а про давній Рим і його персонажів. А початкова цитата — лише анонс нового телесеріалу.
Значить, настільки вже в нас політизоване суспільство, якщо цього року комерційна реклама стала перифразом реклами політичної. На скромну думку автора цих рядків, це — серйозний сигнал лідерам партій і блоків про те, що їхні гасла та ігрища зняті з високого ідеологічного п’єдесталу й віддані на поталу креативникам від бізнесу. Втім з цього приводу існують різні думки.


Реве та стогне в Казантипі
Кримські екологи занепокоєні «фантастикою» в заповіднику
Василь ДРАГОЛЮК   

Подія, на яку гостро відреагувала Кримська республіканська асоціація «Екологія і світ», — зйомки нового фільму російським кінорежисером Федором Бондарчуком вартістю 29 мільйонів доларів за романом братів Стругацьких «Заселений острів». Точніше, тієї частини проекту, який знімався у Казантипському природному заповіднику на березі Азовського моря. Виявляється, там під час натурних зйомок наприкінці минулого місяця росіяни влаштували батальні сцени фантастичного майбутнього, але з цілком реальними вибухами і стріляниною та навалою бронетехніки.


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Гаряча тема
Регіони
Світ
Освіта
Кримінал
Культура
Стиль
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ