UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення

| Головна сторінка | INDEX 23-24 ВЕРЕСНЯ 2000 року |

Депутати не знають, що і думати

КОМЕНТАРІ

Голова комісії з питань освіти і науки Львівської міської ради Іван Рудницький:
“Відбулося спільне засідання комісій освіти і науки та культури, молоді, дозвілля, на якому підтримали цей проект. Вважаю за доцільне, щоби комісії та департаменти були однакового профілю. Моїм бажанням було, щоправда, розділити департамент освіти, культури і здоров’я і в такий спосіб співпрацювати з комісіями, що існують зараз. Але час такий, що через брак коштів краще та легше скорочувати штат, а не розширювати. Можливо, після реструктуризації все ж разом будемо працювати в комісії, легше буде ділити бюджет: на охорону здоров’я та освіту і на потреби молоді. Якщо це рішення підтримають усі комісії, а відтак і фракції, то проблем із його прийняттям на сесії не повинно бути”.

Голова комісії муніципального майна Львівської міської ради Юрій Баран: “На засіданні нашої комісії розглядалося це питання. Я вважаю правильним рішення, коли комісія тісно зв’язана з департаментом, інакше виникають двозначні ситуації, невизначеність, яким питанням повинна займатися та чи інша комісія. Доцільно зробити при кожному департаменті одну комісію, а не кілька, і тоді не виникатиме плутанини”.

Голова комісії землекористування, будівництва й архітектури Львівської міської ради Тетяна Крушельницька: “Я вважаю, що скорочення комісій до кількості департаментів – формальне і покращення не принесе ніякого. Комісії (перш за все, я, звичайно, відповідаю за свою) працювали непогано. Претензії у мене були тільки до виконавчих органів, які не завжди вчасно подають документи для опрацювання.

Підганяння під кількість департаментів вважаю штучним заходом і не дуже потрібним. У нашій фракції обговорення цього питання ще не було. Чим зумовлене рішення скоротити кількість комісій, важко сказати. Це збурення мені не зрозуміле. Щоби система запрацювала в нових умовах, потрібно чимало часу, а це негативно позначиться на роботі. Недоцільно об’єднувати під один департамент комісії. Люди, котрі, згідно зі своїм покликанням, входили до складу комісій і за два з половиною роки виробили певні фахові навички, сприймають нововведення без ентузіазму. Адже людину, котра займалася питаннями охорони здоров’я, не можна примусити цікавитися проблемами шкільництва”.

Голова комісії з питань депутатської діяльності, громадського правопорядку та самоврядування Львівської міської ради Зиновій Сірик, хоч і не зміг через відсутність відповідного документа детально прокоментувати ініціативу міського голови, та все ж висловив сумнів, що цю ініціативу підтримають депутати міської ради. “Навряд чи сесія проголосує за прийняття цього проекту, адже між депутатами існує певна корпоративність”, – сказав він.

Голова ЛОО Народного руху України, народний депутат Ярослав Кендзьор: “Фракція Руху в міській раді стосовно питання скорочення кількості комісій чіткої позиції поки що не виробила. Швидше за все в понеділок на зібранні крайового проводу ми вирішуватимемо і це питання. Можливо, реорганізація виконкому дозволить гармонізувати структуру міської ради. Хтозна, якщо міський голова переконає депутатів у доцільності такого рішення, може, і покращиться робота міського механізму”.

Голова ЛОО партії “Реформи і порядок”, народний депутат Тарас Стецьків: “Наразі мені ще не відомо, що готується такий проект. Можливо, є доцільність зменшити апарат, який обслуговує ці комісії. У Верховній Раді, наприклад, кількість комітетів відповідає кількості міністерств. Чи це рішення повністю правильне, важко сказати однозначно, бо я не ознайомлений із документами. На мою думку, може виникнути спротив затвердженню такого проекту, адже голови комісій представляють різні депутатські групи. Словом, якщо не буде належного обгрунтування необхідності й доцільності такої реструктуризації, депутати можуть піддати проект сумніву”.
Підготувала Зоряна ОНИШКЕВИЧ

POSTUP - ПОСТУП
№158 (602),
23-24 ВЕРЕСНЯ 2000 року
·PDF - ст.01
ПЕРША СТОРІНКА
·Цитата "Поступу"
·В Україні готувався державний переворот
·Сенчук заблокував рахунки міської ради

ПОГЛЯД
·Міна сповільненої дії
·Дуля в кишені
·Депутати не знають, що і думати

ПОСТУП У ЛЬВОВІ
·У Башкирію - ЛАЗами
·У воді - нафта, у харчах - нітрати з пестицидами...
·П"ять років "зони" за субсидії
·КІЛЬКА СЛІВ
·Львів здобуває звання кримінальної столиці
·Поштові скрині тепер чиїсь

ПОСТУП З КРАЮ
·Фракції не перестають перегруповуватися
·Візовий шлагбаум до Румунії
·До нас їдуть тисячі хасидів
·Кравченку загрожувала відставка

ПОСТУП У СВІТ
·СВІТООГЛЯД
·Югославія - в напруженому очікуванні
·Забавки європейських монстрів
·Скандал на Єлисейських полях

ЕКОНОМІЧНИЙ ПОСТУП
·ЕКОНОВИНИ
·Битва за бюджет-2001 буде як ніколи жорстокою
·Консультантів і аудиторів змушують розлучатися
·400 найбагатших американців

ПОСТУП В ІСТОРІЮ
·Україна понад усе!
·Замах на Пілсудського під Львівською ратушою

АРТ-ПОСТУП
·Менгір на честь Художника
·Ксенофобія проти Музики

АВТО-ПОСТУП
·Славні львівські автогоншики
·АВТОНОВИНИ

НЕРУХОМІСТЬ У ПОСТУПІ
·Ви придбали приміщення для бізнесу. Що далі?

СПОРТ-ПОСТУП
·У Львові відбулися змагання з дуатлону
·Триває український парад срібних нагород
·Ідею Самаранча розкритикували
·Поезію на Олімпіаді не шанують

POST-ФАКТУМ
·КАЛЕНДАР
·Яким буде мужчина нового тисячоліття?