This version of the page http://ecoclub.kiev.ua/index.php?go=Content&id=28 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-03. The original page over time could change.
Діючі проекти | ЕкоКлуб Зелена Хвиля

 Про екоклуб 
- Проекти
- Діяльність
- Коротко про нас
- Структура організації
- Членство в Екоклубі
- Наша історія
- Календар подій
- Партнери
- Фотогалерея
- Для меценатів
- Контакти
- Про сайт

 Інфоблок 
- Публікації
- Форум
- Опитування
- Екопосилання
- Блог
- Клуб вільних науковців

 Корисний ЕкоФорум 


 Погода 








 Діючі проекти 

Міжнародна мережа екоклубів


Екоклуб – це осередок небайдужих до природи і взагалі НЕБАЙДУЖИХ. В усьому світі екоклуби створюються молодими та ініціативними людьми, які турбуються про навколишній світ. Ми створили такий осередок в нашій Академії і хочемо, щоб питання та проблеми, які турбують нас, знайшли відгук і в інших молодих людях. Український рух Екоклубів спрямований на створення молодіжних осередків в університетах країни, так як разом набагато плідніше йде робота і набагато більшого можна досягти.

Місія Екоклубів покращити умови життя людства шляхом:

- концентрації зусиль на підвищення обізнаності людства щодо дій спрямованих на вирішення екологічних проблем задля забезпечення стійкості екосистем.

- поширення діяльності, яка спрямована на покращення умов життя людства і, одночасно, на збереження природних ресурсів і забезпечення збалансованого розвитку.

- зосередження своєї діяльності на екологічній освіті підростаючого покоління, щоб таким чином закласти підвалини розвитку нових звичок і стилю життя, яке не шкодить довкіллю.

Для того, щоб організувати зустріч у вашому вищому навчальному закладі, звертайтесь до: Аня Рубан, тел. 80678926635, ruban.ann[at]gmail.com;
Скіданової Анни, тел.80679937929, anjutavic[at]rambler.ru;
Дацюк Інна, 80631551932, innadatsiuk[at]gmail.com

http://www.ecoclubes.org/


Поширення принципів «Зеленого офісу» (ЗО) серед українських організацій



Зелений офіс (ЗО) – це філософія управління організацією, що дозволяє зменшити її негативний вплив на навколишнє середовище шляхом максимального збереження ресурсів й енергії та зменшення кількості відходів.

Проект здійснено за підтримки Британської Ради.

Детальнішу інформацію можна знайти на сайті www.greenoffice.ukma.kiev.ua.


«Школа майстерності»

Екоклуб «Зелена хвиля» розпочинає проект «Школа майстерності» і ми сподіваємось, що це буде поштовхом для багатьох не тільки мріяти, але й  діяти.
 

Протягом семи тижнів відбудеться серія тренінгів на теми:

   1. Лідерство
   2. Самоорганізація
   3. Комунікація і самопрезентація
   4. Робота в команді
   5. Досягнення мети
   6. Написання проектів
   7. Управлііння проектами


Зелений кінотеатр

Починаючи з жовтня 2006 року ЕкоКлуб "Зелена хвиля" у співпраці зі Студентським біологічним товариством проводить щотижневі покази природничих документальних фільмів. Вхід вільний.


Зелений кінотеатр – це проект, який поєднує мистецтво і науку! Нашою метою є поширення ідей охорони довкілля серед студентів Києво – Могилянської Академії та залучення їх до природоохоронної діяльності. Крім цього, у Зеленому кінотеатрі Ви матимете можливість подивитися природничі фільмі у тихій приємній атмосфері і висловити свої думки під час дискусії після фільм у. Але це ще не все! Не забувайте про колекцію фільмів, якими можна вільно користуватися і дивитися навіть вдома! А ще в нас є зелений чай в Зеленій аудиторії, і, звичайно, тут Ви можете знайти гарних друзів і однодумців

Детальніше про Зелений Кінотеатр



Дослідження Екоклубу «Сталий розвиток НаУКМА: стан і перспективи»

Які заходи вживає Києво-Могилянська академія, як найпрогресивніший вищий навчальний заклад України, для переходу до сталого розвитку? Які можливості для НаУКМА можуть відкритися під час впровадження його принципів? Нарешті, як їх реалізувати?

Щоб знайти відповіді на ці та інші запитання члени Екоклубу поринули у дослідження. Ми вивчаємо досвід університетів світу, аналізуємо напрацювання НаУКМА і пропонуємо шляхи перетворення НаУКМА на лідера впровадження принципів сталого розвитку серед університетів України. Результати наших розвідок втіляться у циклі звітів, що будуть опубліковані на сайті Екоклубу. Зараз у роботі наступні теми:

  • Запровадження принципів сталого розвитку найкращими університетами світу
  • Сталий розвиток: що це таке?
  • Енергоспоживання та енергозбереження
  • Водоспоживання та водосбереження
  • Управління відходами
  • Озеленення
  • Управління переходом до сталого розвитку в університеті

 
Координатор
Анна Вільде

Проект здійснюється в рамках Ініціативи «Сталий розвиток НаУКМА»


Скайп-конференції

Багато університетів світу уже давно почали роботу з впровадження принципів сталого розвитку. Їх діяльність і досягнення різні. Але спільним для всіх є те, що до сталого розвитку їх рухають віддані своїй справі люди. Вони володіють цінними знаннями та досвідом, яким радо можуть поділитися. У світі сучасних інформаційних технологій не потрібно їхати в далекі країни, щоб із ними поспілкуватись. Місце зустрічі – скайп-конференція Екоклубу.

Перша скайп-конференція відбулась 27 листопада 2007 року. Своїм досвідом реалізації принципів сталого розвитку ділились представники першого у Фінляндії вищого навчального закладу, що створив і сертифікував систему екологічного менеджменту відповідно до стандарту ІSO 14001, –  Sydväst University of Applied Sciences.

Презентацію учасників можна завантажити тут.

Координатори Дзвіна Качур та Анна Вільде

Проект здійснюється в рамках Ініціативи «Сталий розвиток НаУКМА»

Сторінка проекту


Індикатори сталого розвитку для університетів

Одинадцять членів Екоклубу «Зелена Хвиля» задіяні у проекті кафедр екології та соціології Києво-Могилянської академії «Розробка індикаторів сталого розвитку для навчальних закладів на прикладі НаУКМА», що здійснюється за фінансової підтримки  Міжнародного фонду «Відродження Києво-Могилянської академії».

У кінці проекту очікуються наступні результати:

     1.      Вивчений досвід закордонних університетів у впроваджені принципів СР

2.      Розроблена схема інформаційних та ресурсних потоків університету

3.      Перелік індикаторів сталого розвитку для закладів освіти

4.      Розроблені і видрукувані методичні рекомендації по розробці ІСР для навчальних закладів

5.      Підвищення обізнаність співробітників та студенті аУКМА про СР ат практичні механізми його реалізацій в університеті.

6.      Розроблені рекомендації першочергових кроків для НаУКМА на шляху до переходу до більш сталого університету.

7.      Подання на грант TEMPUS у міжнародному консорціумі.

8.      Налагодження системи моніторингу прогресу СР по розробленим індикаторам.

 Керівник проекту Олена Маслюківська


Активне літо

Хоча час основної активності Екоклубу «Зелена хвиля» співпадає з навчальним роком, влітку екоклубівці також залишаються активними. Ми продовжуємо вчитись, розвиватись і самовдосконалюватись, відвідуючи різноманітні літні школи, форуми, з’їзди, сльоти, влаштовуючи походи та зав’язуючи знайомства. Влітку ми набираємось вражень і досвіду, які допомагають реалізовувати наші ідеї протягом року. Про деякі події, які не пройшли без участі екоклубівців читайте тут.

Координатор – Анна Вільде


Інтернет-проект «Зелена Хвиля»

Втіленням даного проекту є власне сайт, на якому Ви зараз перебуваєте. Головним завданням - висвітлення діяльності "Екоклубу Зелена Хвиля" та сприяння поширенню принципів сталого розвитку у всіх сферах суспільного життя.

Зелена Хвиля в економіці та бізнесі – це екологічна відповідальність бізнесу, врахування екологічного критерію при розробці економічної політики, розвиток ринку дружніх до довкілля товарів та послуг.

Зелена Хвиля в політиці – це надання належного значення природоохоронному фактору при розробці стратегічних програм та нормативних актів, контроль за виконанням екологічного законодавства, активна участь у міжнародному русі із захисту довкілля.

Зелена Хвиля в освіті та науці – це розробка та впровадження системи екологічної освіти, активізація наукових досліджень в галузі охорони довкілля, створення умов для якісної освіти та професійного зростання молодих природоохоронців.

Зелена Хвиля в побуті – це внесок кожного з нас в охорону довкілля, легкі зусилля та зміни в поведінці, які можуть принести вагомі результати.

Зелена Хвиля в культурі та релігії – це розвиток екологічного мистецтва у всіх його можливих проявах, залучення потенціалу релігії для популяризації природоохоронних ідей, поширення екологічної етики.

Керівник проекту - Коля Шлапак


Сортування відходів у НаУКМА

Навесні 2005 року за ініціативою студентів та викладачів кафедри екології було організовано проект роздільного збору відходів на території в НаУКМА. Такий крок був зроблений для того, щоб зменшити об’єми  ресурсопотоку в університеті, стимулювати перехід до сталого розвитку, а також показати приклад іншим організаціям та установам.

Сортування відходів тривало близько 2 років. За цей час  змінювалися керівники, відповідальні особи, спосіб організації праці та збору відходів, кількісний та якісний склад самих зібраних відходів, роздільний збір пропагувався на Дні Землі (2005, 2006 рр.). Проект показав, що роздільний збір відходів не просто можливий, але й корисний для Академії, а довгострокові перспективи та вигоди перевершують затрати на початковій стадії. Проте ефективність сортування відходів можлива тоді, коли воно буде запроваджене на адміністративному рівні, стане обов’язковим для усієї могилянської спільноти. Тому навесні 2007 року роздільний збір припинився. А зараз триває опрацювання зібраної інформації та отриманих результатів, узагальнення набутого досвіду, розробка рекомендацій та перспективних сценаріїв подальшого впровадження роздільного збору відходів у НаУКМА.

Координатори проекту: Баськов Олександр, Гнатишин Олександр, Нагорна Ольга.

Детальніше про сортування відходів

До головної       Повернутися назад



 Екологічні статті 
Найпопулярніші
Що таке сонячна енергетика і чи потрібна вона сьогодні Україні?
Економія на лампах: Скільки чекати?
Атомна енергетика і чорна металургія — що з того українцям?
Глобальне потепління… Час вмикати клімат-контроль!
Подарунки на день святого Валентина
Спілкування з Богом для збереження природи
Аналіз необхідності врахування екологічного критерію при реформуванні системи субсидування

Останні
Регіони згадують про альтернативу
Дослідження щодо вакансій еколога
Чи допоможуть газові турбіни подолати проблеми енергосистеми України?
Біодизель та біоетанол - перспективи розвитку в Україні
Олександр ПАРШИН: Використанню нетрадиційних видів палива заважає низька вартість природного газу
Глобальні зміни клімату: що робити екологам?
На біоенергетиці можна заощадити 20 мільярдів кубів газу


 Реклама 
Знаменитый фигурист Брайан Жубер

 Пошук 

 Випадкове фото 
  

 Рекомендуємо 



 Публікації 
◊ Наші статті
◊ Енергетика України
◊ Заповідна справа
◊ Екологічні події
◊ Зелена Академія
◊ Проблема відходів
◊ Преса про екоклуб
◊ Екологічна політика
◊ Наукові статті з екології
◊ Внесок кожного
◊ Екологічні інновації
◊ Робота для еколога

 Розсилка 

Введіть поштову адресу,
аби підписатись на новини поштою:


або підпишіться на
щомісячний інформаційний лист



 ТОП новини 
Сонячні батареї...(5904)
Вітрова енергія навіть за шв...(2032)
Альтернативні джерела енергі...(1485)
ЕКОТОРБИ...(1413)
Тернополянин використовує ен...(1334)
Георгій Філіпчук - міністр м...(1267)
ГЕНЕТИЧНО МОДИФІКОВАНІ ОРГАН...(1163)
У Маріуполі немовлят зігріва...(849)
Генетично модифіковані проду...(745)
Уряд схвалив Концепцію Страт...(707)
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови
посилання (гіперпосилання) на Наш сайт
або на джерело інформації
Побажання та пропозиції з приводу роботи сайта
надсилайте

Рекламна політика