UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення

| Головна сторінка | INDEX 23-24 ВЕРЕСНЯ 2000 року |

Яким буде мужчина нового тисячоліття?

PRET-A-PORTE

На останньому тижні моди (pret-a-porte) дизайнери побачили чоловіка нового тисячоріччя таким собі плейбоєм, який успадкував шарм і примхливі золоті прикраси 60-х.

“Новий” мужчина з’явився зі світу чорного в блиску всіх кольорів веселки. Він фарбує нігті, збиває волосся, носить подерті джинси та розцяцьковані блейзери. На його футболках і сандаліях з’явилися прикраси, а на краватках, що стали помітно ширшими, – блискітки. Сучасні техно-тканини, які відбивають світло, прийшли на зміну традиційним, “у смужку”.

Практично всі дизайнери використовували золото: з’явилися золотаві тканини, вишивка, золоті браслети, медальйони; традиційні пояси змінилися важкими золотими ланцюгами. Дуже багато хто прикрасив одяг “самоцвітними” вкрапленнями, намистинами й іншими яскравими блискучими декоративними елементами.

Джорджіо Армані, чий показ у Мілані став кульмінацією останнього дня тижня міланської моди й одним із найбільш жвавих його моментів, характеризує ці зміни як такі, що “звільняють”. “Чоловік від Armani шукає повної свободи в новому крою, оригінальних кольорах, новаторському використанні матеріалів”, – стверджують у Домі Армані. Для того, щоб підкреслити особливу силу яскравого одягу, “який звільняє”, манекенники на показі Армані пересувалися подіумом, танцюючи.

У попередні дні усіх здивував Кельвін Кляйн, який “вдарився” в колір, забувши про притаманний його чоловічим колекціям чорний. Цього разу в нього палітра фарб варіюється від вишнево-червоного до небесного-блакитного, від яскраво-зеленого до лимонно-жовтого.

Гуччі представив спокійного, впевненого у собі чоловіка з довгим, по-хлопчачому скуйовдженим волоссям, вбраного в шкіряні штани, блейзер зі широкими лацканами (одягнений на сорочку для смокінга), капці та вузьку краватку.

Донателла Версаче представила варіацію свого улюбленого стилю рок-зірки 70-х: облягаючі штани, вузький жакет із вишивкою, сорочки, розстебнуті на грудях, під якими помітні важкі ланцюги і медальйони.

Карл Лаггерфельд для Fendi також надихався “золотим століттям” рок-н-ролу. У його колекції – вузькі у стегнах штани з заниженою талією, черевики з гострими носаками, шкіряна сумка для ленчу.

Dolce & Gabbana додали цьому стилю сучасного відтінку. Парчева куртка вартістю тридцять тисяч доларів у їх останній колекції сусідить із подертими джинсами, а класичний блакитний блейзер доповнений шортами.

І, звичайно, і в молодіжній, і в класичній колекціях – море коштовних прикрас.
Винятками на міланському тижні моди стали тільки Валентино і Прада. Перший, відомий своєю консервативністю, запропонував класичний парусиновий костюм, класичні широкі штани, шовкову футболку під кашеміровим светром, сандалі без вишивки, шийну хустку в горошок чи монохромну краватку. А Міуччія Прада представила снобістську колекцію з
цілковитою відсутністю яскравих барв.

Таким чином, щоби бути модними в наступному сезоні, чоловікам потрібно буде переглянути весь гардероб: замінити класичний крій вільним, а спокійні чорно-сірі тони – яскравими. А отже, підведемо підсумок того, що нам радять дизайнери на наступне літо: ніколи не защіпайте сорочку (в тому числі – й рукави, які можна підкотити); забудьте про капелюхи і відростіть волосся; спортивне взуття використовуйте тільки для занять спортом; носіть шкіряні сандалії, найкраще – оброблені золотом або прикрашені вишивкою; носіть широкі й розшиті блискітками (або навпаки – дуже тонкі) краватки...
К. С.


POSTUP - ПОСТУП
№158 (602),
23-24 ВЕРЕСНЯ 2000 року
·PDF - ст.01
ПЕРША СТОРІНКА
·Цитата "Поступу"
·В Україні готувався державний переворот
·Сенчук заблокував рахунки міської ради

ПОГЛЯД
·Міна сповільненої дії
·Дуля в кишені
·Депутати не знають, що і думати

ПОСТУП У ЛЬВОВІ
·У Башкирію - ЛАЗами
·У воді - нафта, у харчах - нітрати з пестицидами...
·П"ять років "зони" за субсидії
·КІЛЬКА СЛІВ
·Львів здобуває звання кримінальної столиці
·Поштові скрині тепер чиїсь

ПОСТУП З КРАЮ
·Фракції не перестають перегруповуватися
·Візовий шлагбаум до Румунії
·До нас їдуть тисячі хасидів
·Кравченку загрожувала відставка

ПОСТУП У СВІТ
·СВІТООГЛЯД
·Югославія - в напруженому очікуванні
·Забавки європейських монстрів
·Скандал на Єлисейських полях

ЕКОНОМІЧНИЙ ПОСТУП
·ЕКОНОВИНИ
·Битва за бюджет-2001 буде як ніколи жорстокою
·Консультантів і аудиторів змушують розлучатися
·400 найбагатших американців

ПОСТУП В ІСТОРІЮ
·Україна понад усе!
·Замах на Пілсудського під Львівською ратушою

АРТ-ПОСТУП
·Менгір на честь Художника
·Ксенофобія проти Музики

АВТО-ПОСТУП
·Славні львівські автогоншики
·АВТОНОВИНИ

НЕРУХОМІСТЬ У ПОСТУПІ
·Ви придбали приміщення для бізнесу. Що далі?

СПОРТ-ПОСТУП
·У Львові відбулися змагання з дуатлону
·Триває український парад срібних нагород
·Ідею Самаранча розкритикували
·Поезію на Олімпіаді не шанують

POST-ФАКТУМ
·КАЛЕНДАР
·Яким буде мужчина нового тисячоліття?