This version of the page http://www.lviv.ua/page1.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-05-01. The original page over time could change.
Львів відкритий для світу - Візитка Львова

Візитка Львова
Новини міста
Туристу
Городянину
Інвестору
Влада
Громадський сектор
ЄВРО 2012
Розділи сайту
Геральдика міста
Географічне розташування
Факти про Львів
750-річна історія міста
Міський голова Львова
Міжнародна співпраця
Львів у UNESCO
Давні карти і гравюри
Львівська книга
Погода у Львові
Температура: 13°C
Комфортність: 13°C
Вологість: 36%
Швидкість: 18 km/h
Барометр: 1014.9 mb
Курси валют
(EUR)//-//
(GBP)//-//
(PLN)//-//
(RUB)//-//
(USD) //-//
Головна / Візитка Львова
Геральдика міста
В основу герба Львова покладена печатка галицьких князів – у синьому полі золоті кам'яні ворота з трьома баштами, у яких крокує лев. Ворота свідчать про оборонну могутність Львова, а лев стереже місто від непроханих гостей. Львів також має і сучасний символ.

П'ятого липня 1990 року сесія Львівської міської ради затвердила сучасний герб, в основу якого покладена печатка галицьких князів – у синьому полі золоті кам'яні ворота з трьома баштами, середня з яких вища від бічних.Вежі завершуються трьома зубцями, мають по одній бійниці. У воротах крокує праворуч золотий лев.

Ворота з вежами свідчать про оборонну могутність Львова, а від непроханих гостей вхід у місто стереже лев.


Прапором Львова є синє квадратне полотнище співвідношенням 1:1 із зображенням жовтого крокуючого лева у жовтій брамі з трьома вежами по центру полотна та лиштвою, що складається із жовтих та синіх рівнобедрених трикутників по краях.


Великий герб Львова – це щит з гербом міста, увінчаний срібною міською короною з трьома вежками як символом адміністративного центру. Щит тримають лев і давньоруський воїн. Його розробили за мотивами старого герба:  А. Гречило, В.Турецький, І. Турецький та І. Сварник.

Великий герб Львова затверджено 5 липня 1990 року сесією Львівської міської ради.


 У 2006 році у Львова з'явився новий логотип до святкування 750-річчя, на якому було зображено п'ять визначних веж міста. А наступного року, рішенням Виконкому № 105 від 09.03.2007, його було затверджено промоційним логотипом міста.

Логотип має символічні значення, зокрема Ратуша (у центрі) символізує міську владу. Також Ратуша, разом з іншими вежами – дзвіницею Вірменського собору (зеленого кольору), дзвіницею церкви Успіння Пресвятої Богородиці (червоного), вежею Латинської (польської) катедри (синього) та вежею-дзвіницею монастиря Бернардинів (фіолетового) символізують багату архітектурну спадщину міста, різноманітність культур, національностей, конфесій, які існували в місті від часу його заснування.



На давніх зображеннях Львова вежі завжди є домінантою урбаністичного простору, цю традицію продовжено в сучасній емблемі міста. Всі п’ять веж також символізують архітектурні епохи й історичні періоди: вежі Успенської і Вірменської церков – східний ренесанс (XV-XVI століття), вежа Бернардинського монастиря – італійсько-нідерландський маньєризм (XVII століття), вежа латинської Катедри – європейське бароко (XVIII століття) і Ратуша – австрійський класицизм (XIX століття).

Автором логотипу є Юрій Крукевич.

 Версія для друку
Повернутись нагору :: На головну :: Карта сайту :: Фотогалерея :: RSS 2.0
Візитка Львова Новини міста Туристу Городянину Інвестору Влада Громадський сектор ЄВРО 2012
2008 © Львівська міська рада
пл. Ринок, 1, м. Львів, Україна, 79006.
Адміністратор сайту:
Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Львівській міській раді та
охороняються законом України «Про авторське право і суміжні права».
При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.
Веб-студія Brend-A.com