This version of the page http://www.gazeta.rv.ua/?n=13886 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-30. The original page over time could change.
Рівненська газета | Випливаємо з кризи

Рівненська газета. Інтернет версія.
Оновленно: 29.04.2009 21:12

NEW!!! Купуй та продавай он-лайн. Найбільша база оголошень м.Рівне
   
 
E-mail:
gazeta[AT] gazeta.rv.ua
 
Програмування та дизайн: Максим Антонюк m@il
В області

Випливаємо з кризи

N 839 від 12.03.2009
Вас скоротили? Не опускайте руки. Шанс знайти роботу є, але ймовірність мала, сусіднє підприємство також проводить скорочення. Отож, скористаємось старим перевіреним методом — допоможи собі сам.
Ви зареєструвались як безробітний, отримуєте соціальну підтримку держави. Час створити собі робоче місце власноруч. Стати приватним підприємцем просто, але однією зі складових започаткування власного бізнесу є вказання виду діяльності при реєстрації в ДПІ. І це ключове питання №1 — чим зайнятись, на якому ринку працювати, в якій сфері?
Оцініть свої вміння, попередній досвід роботи. Може, він стане вам у нагоді? Зважте на можливий попит на ваш майбутній товар чи послугу. Тому ключове питання №2 — чому моя послуга, мій товар буде конкурентним, кращим, дешевшим, зручнішим?
Додатково з’ясуйте, що потрібно для відкриття бізнесу: які дозволи, ліцензії, патенти. Де буде знаходитись ваш цех, магазин, поле? У вас є власні площі чи, можливо, необхідно винайняти приміщення в оренду. Вам потрібно придбати обладнання, дізнатись, де закуповувати сировину, хто буде постачальниками товарів, а хто — споживачами.
Ви готові викласти вашу ідею на папері, довести доцільність вашої діяльності, відповісти на всі питання стосовно вкладень та окупності? Тоді ви можете взяти участь у щорічному обласному конкурсі підприємницької діяльності серед молоді (до 35 років включно), який проводить відділ у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації спільно з молодіжним центром праці “Спеціаліст”, обласним центром зайнятості, представництвом Держкомітету України з питань регуляторної політики та підприємництва в Рівненській області, головним управлінням економіки та інвестиційної політики облдержадміністрації.
— Конкурс проводитиметься у двох номінаціях: “Виробництво, сфера послуг і торгівля” та “Соціальний проект”, — коментує директор Центру праці “Спеціаліст” Наталя Савенко (на фото). — У номінації “Виробництво, сфера послуг і торгівля” пріоритетними є напрями, націлені на енергозбереження (будівництво, виробництво, ремонтні роботи, колективні послуги громад тощо); а також сільське господарство, в тому числі й лісове та рибне господарство.
За словами пані Наталії, номінація “Соціальний проект” передбачає бізнес-плани, які фінансуються за рахунок спонсорських, грантових коштів або коштів з державного бюджету та спрямовані на покращення умов життєдіяльності соціально незахищених категорій населення та надання соціальних послуг, у тому числі й у сільській місцевості.
Перемога в обласному конкурсі — це, по-перше, шанс заявити про себе, захистити свій бізнес-план перед компетентною експертною радою, що складається з представників влади, бізнесу, потенційних інвесторів, очолює яку голова облдержадміністрації Віктор Матчук. По-друге, почути не лише оцінку своєї ідеї, а й отримати реальну допомогу в реалізації власної справи. Адже найсильніший буде залучений до реалізації програм, що фінансуються європейськими фондами, частково обласною, міською, районною владами.
— Переможець конкурсу матиме право на часткове відшкодування відсотків за банківським кредитом. Таке відшкодування вперше передбачене міською програмою підтримки малого підприємництва, — пояснює голова Представництва Державного комітету з питань регуляторної політики підприємництва в Рівненській області Віталій Самсон. — У міській програмі передбачено на це 100 тисяч гривень, а в аналогічній обласній — 500 тисяч гривень. Програми передбачають надання пріоритетів інвестиційним та інноваційним проектам.
Якщо у міському бюджеті вперше передбачені кошти на відшкодування відсотків для підтримки малого підприємництва, то в області такий досвід вже є.
— Ми надаємо підтримку трьом соціальним проектам, які перемогли в минулорічному конкурсі бізнес-планів. Вони передбачають зокрема надання психологічно-консультативних послуг підліткам, соціальну адаптацію дітей-інвалідів, медичну та психологічну допомогу молодим сім’ям, вагітним. Проекти реалізуються у Рівному та Дубні, — розповідає головний спеціаліст відділу у справах сім’ї та молоді Рівненської ОДА Алла Шеін. — Фінансування цієї програми на цей рік передбачено таке ж, як і минулого року — 19 тисяч гривень. Конкурс молодіжних бізнес-планів реалізується в рамках обласної програми підтримки молоді.
І насамкінець. Перебіг конкурсу підприємницької діяльності висвітлюватиметься у ЗМІ, а це можливість привернути увагу широкого кола потенційних інвесторів до ваших бізнес-ідей.
Галина ЦІКАВА
Версія для друку
Переглядів [363]

Коментарі:
Додати коментар
Коментарі відсутні
Читайте також:
Убив товариша, бо той не хотів грабувати квартиру // N 859 від 30.04.2009
45-річний здолбунівчанин Ігор деякий час мешкав у квартирі 47-річного приятеля Валерія. Обидва зловживали спиртним, але допомогти Ігореві грабувати чужу квартиру Валерій не захотів. Це йому коштувало життя.
Вкрали електроенергії на сім мільйонів // N 859 від 30.04.2009
Щодня 30 рейдових бригад ЗАТ “Ей-І-Ес Рівнеенерго” перевіряють оселі жителів Рівненщини. Цьогоріч через крадіжки підприємство втратило сім мільйонів гривень. Уже виявили понад тисячу порушників.
Рибоохорона позивається до обласної ради // N 859 від 30.04.2009
До проблеми браконьєрства та знерибнення водойм області вирішили привернути увагу правоохоронних органів, представників владних структур та громадськості депутати Рівненської облради.
Понад 300 водіїв позбавлені права керування // N 858 від 28.04.2009
Близько 2000 адміністративних протоколів за керування транспортними засобами у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння склали працівники Державтоінспекції з початку цього року.
Суд відновив санацію “Рівнеазоту” // N 858 від 28.04.2009
Господарський суд Рівненської області відновив санацію ВАТ “Рівнеазот”. При цьому суд продовжив термін повноважень керуючого фінансовим оздоровленням Михайла Заблуди до 1 жовтня.
Земля посварила з сільським головою // N 858 від 28.04.2009
Весняне облаштування території у селі Зоря перетворилось на акцію висловлення громадської непокори. Ще перед Великоднем жителі Зорі Рівненського району організованою громадою із лопатами та граблями вийшли, щоб облаштувати територію сільського парку і досадити дерева.
Термін роботи енергоблока РАЕС можуть продовжити на 20 років // N 858 від 28.04.2009
Енергоблоків на Рівненській АЕС не стане менше, адже термін експлуатації першого і другого цілком реально продовжити. Принаймні у цьому переконані керівники атомної станції. Уже півроку на першому блоці ведеться ремонт та тривають дослідження.
Майже три мільйони контрабандних цигарок виявили дубровицькі митники // N 858 від 28.04.2009
Велику партію контрабандних цигарок затримали цих вихідних дубровицькі митники. Більше 140 тисяч пачок цигарок “LM” українського виробництва намагалися вивезти з України до Європи.
Приміські поїзди скоротять із 5 травня, якщо Рівненщина не розрахується за пільговиків // N 858 від 28.04.2009
Львівська залізниця вкотре змушена звертати увагу обласних адміністрацій на заборгованість за перевезення пасажирів пільгових категорій. Через незадовільну роботу чиновників можуть вкотре постраждати пересічні громадяни. Якщо до кінця квітня борги не буде ліквідовано, то вже із 5 травня у рейси вийде менше приміських поїздів.
Водій МАЗа був тверезим? // N 858 від 28.04.2009
Віталій Онопчук із села Брищі Млинівського району загинув 23 січня цього року. Неподалік його будинку чоловіка збила вантажівка МАЗ.
Всі права захищені діючим законодавством України. Будь-яке порушення прав переслідується в судовому порядку. Будь-яке відтворення інформації з сайту дозволяється лише за умови посилання (для інтернет-видань - прямого гіперпосилання) на www.gazeta.rv.ua. Відповідальність за достовірність усіх матеріалів, розміщених на сайті, крім матеріалів, які містять посилання на інші інформаційні агентства або інтернет-видання, несе інформаційне агентство "Рівнеінформ" (Свідоцтво №75 від 10.10.2002р. ДКІПТРУ).