This version of the page http://www.gazeta.rv.ua/?n=13858 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-29. The original page over time could change.
Рівненська газета | Роботодавці створюють кадровий резерв

Рівненська газета. Інтернет версія.
Оновленно: 28.04.2009 19:22

NEW!!! Купуй та продавай он-лайн. Найбільша база оголошень м.Рівне
   
 
E-mail:
gazeta[AT] gazeta.rv.ua
 
Програмування та дизайн: Максим Антонюк m@il
В області

Роботодавці створюють кадровий резерв

N 836 від 05.03.2009
Мало знайдеться людей, кого не хвилює питання працевлаштування в сьогоднішні важкі часи. А яка ситуація на ринку праці Рівненщини? Звернемося за коментарями до місцевих фахівців.
За словами директора Рівненського обласного центру зайнятості Івана Ткачука, значний приплив безробітних спричинений поверненням будівельників різних галузей із Києва в область. Це п’ять тисяч людей, і в основному представники північних районів.
— Ця проблема в області існувала завжди — надлишкова кількість робочих рук, і можна сказати, що притік безробітних будівельників нині не пов’язаний з кризою, — коментує Іван Ткачук.
За його словами, з початку року службою зайнятості працевлаштовано 2,5 тисячі осіб. У службі зайнятості отримують матеріальну допомогу 24 тисячі безробітних, за скороченим графіком працюють більше 10 тисяч жителів області.
— Масові звернення у наше кадрове агентство почались з листопада минулого року, — розповідає директор кадрової агенції “Спеціаліст” Наталія Савенко. — Особливо це стосувалось молодих спеціалістів, які щойно влаштувались на роботу, їх почали попереджати роботодавці про ймовірне звільнення. У січні кількість бажаючих знайти роботу традиційно зменшилась, це пов’язано в першу чергу з великою чергою свят. А от з лютого щодня ми спостерігаємо збільшення потенційних шукачів роботи.
За словами співрозмовниці, нині служби персоналу підприємств скоріше напрацьовують кадровий резерв, аніж реально беруть працівників на роботу. Так, у лютому минулого року в КА “Спеціаліст” надійшло 110 вакансій, в лютому 2009 року — 15, із них сім актуальні, тобто кандидат може виходити на роботу, як тільки успішно пройде співбесіду, решта ж вакансій — на перспективу, відбувається тільки розгляд резюме без призначення інтерв’ю з шукачами.
— У лютому минулого року було направлено 560 кандидатів, що становило три-п’ять претендентів на одне вакантне місце, в цьому ж році направлено 92 кандидати, що становить 10-15 претендентів на одне вакантне місце, — продовжує пані Наталія. — А ще на фоні великої кількості безробітних працедавці значно зменшили стартові заробітні плати при пошуку кандидатів. Наприклад, якщо раніше пропозиції торгового агента починали розглядати із зарплати від 2000 гривень плюс відсотки, то сьогодні це 1000 гривень плюс відсотки, менеджери з продажу зарплата від 2500 грн плюс бонус, тепер — 1500 грн плюс бонус. Але безробітні не поспішають приставати на такі пропозиції, вони все ще сподіваються, що ситуація покращиться за місяць-два.
Криза примусила економити і чиновників. Нагадаємо, що на останній сесії міської ради мер міста Володимир Хомко повідомив про те, що усі посадовці міськради (300 осіб) підуть у відпустки за свій рахунок.
— На премії, матеріальні допомоги і заохочення в міському бюджеті на цей рік кошти не передбачені, — коментує ситуацію голова бюджетної комісії Рівнеради Сергій Паладійчук.
Олена ТОЛОЧИК
Версія для друку
Переглядів [402]

Коментарі:
Додати коментар
Коментарі відсутні
Читайте також:
Понад 300 водіїв позбавлені права керування // N 858 від 28.04.2009
Близько 2000 адміністративних протоколів за керування транспортними засобами у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння склали працівники Державтоінспекції з початку цього року.
Суд відновив санацію “Рівнеазоту” // N 858 від 28.04.2009
Господарський суд Рівненської області відновив санацію ВАТ “Рівнеазот”. При цьому суд продовжив термін повноважень керуючого фінансовим оздоровленням Михайла Заблуди до 1 жовтня.
Земля посварила з сільським головою // N 858 від 28.04.2009
Весняне облаштування території у селі Зоря перетворилось на акцію висловлення громадської непокори. Ще перед Великоднем жителі Зорі Рівненського району організованою громадою із лопатами та граблями вийшли, щоб облаштувати територію сільського парку і досадити дерева.
Термін роботи енергоблока РАЕС можуть продовжити на 20 років // N 858 від 28.04.2009
Енергоблоків на Рівненській АЕС не стане менше, адже термін експлуатації першого і другого цілком реально продовжити. Принаймні у цьому переконані керівники атомної станції. Уже півроку на першому блоці ведеться ремонт та тривають дослідження.
Майже три мільйони контрабандних цигарок виявили дубровицькі митники // N 858 від 28.04.2009
Велику партію контрабандних цигарок затримали цих вихідних дубровицькі митники. Більше 140 тисяч пачок цигарок “LM” українського виробництва намагалися вивезти з України до Європи.
Приміські поїзди скоротять із 5 травня, якщо Рівненщина не розрахується за пільговиків // N 858 від 28.04.2009
Львівська залізниця вкотре змушена звертати увагу обласних адміністрацій на заборгованість за перевезення пасажирів пільгових категорій. Через незадовільну роботу чиновників можуть вкотре постраждати пересічні громадяни. Якщо до кінця квітня борги не буде ліквідовано, то вже із 5 травня у рейси вийде менше приміських поїздів.
Водій МАЗа був тверезим? // N 858 від 28.04.2009
Віталій Онопчук із села Брищі Млинівського району загинув 23 січня цього року. Неподалік його будинку чоловіка збила вантажівка МАЗ.
Пасху відсвяткували у СІЗО // N 856 від 23.04.2009
Традиційно у Рівненському СІЗО для ув’язнених та засуджених організовують Пасхальне свято. У молитовній кімнаті, яка в закладі працює вже не один рік, зібралися ув’язнені та засуджені жінки, неповнолітні та засуджені господарської обслуги. Отець Леонід та отець Григорій зі Свято-Троїцької церкви Української православної церкви Київського патріархату щороку проводять тут святкове богослужіння.
Дуби потребують турботи // N 856 від 23.04.2009
Сучасний стан дубових лісів викликає тривогу. Зменшення їх площі порівнюється зі швидкістю зникнення тропічних лісів. Ситуація на Рівненщині хоча і є кращою, але особливого захоплення не викликає.
У Великодні свята — чортова дюжина постраждалих на дорогах // N 856 від 23.04.2009
Четверо людей загинули та 19 травмовані у результаті дорожньо-транспортних пригод, які сталися на Рівненщині за чотири святкових дні.
Всі права захищені діючим законодавством України. Будь-яке порушення прав переслідується в судовому порядку. Будь-яке відтворення інформації з сайту дозволяється лише за умови посилання (для інтернет-видань - прямого гіперпосилання) на www.gazeta.rv.ua. Відповідальність за достовірність усіх матеріалів, розміщених на сайті, крім матеріалів, які містять посилання на інші інформаційні агентства або інтернет-видання, несе інформаційне агентство "Рівнеінформ" (Свідоцтво №75 від 10.10.2002р. ДКІПТРУ).