This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/625.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-26. The original page over time could change.
Відбувся міжнародний семінар в рамках пілотного проекту ЄС 2005 ''Впровадження єдиного контрольного списку товарів подвійного використання. Правові аспекти'' - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
21.12.2007
Відбувся міжнародний семінар в рамках пілотного проекту ЄС 2005 ''Впровадження єдиного контрольного списку товарів подвійного використання. Правові аспекти''

18-19 грудня ц.р. у Дипломатичній академії при МЗС України відбувся четвертий міжнародний семінар в рамках пілотного проекту ЄС 2005 "Впровадження єдиного контрольного списку товарів подвійного використання. Правові аспекти". Він був організований Державною службою експортного контролю України разом з Федеральним офісом економіки та експортного контролю Німеччини (ВАFA) за технічною та організаційною підтримкою українського Науково-технічного центру експорту та імпорту спеціальних технологій, техніки та матеріалів (НТЦ).

У роботі семінару взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, урядових організацій та установ України, Німеччини, Австрії та Словаччини. Також було запрошено фахівців провідних українських підприємств, неурядових організацій та засобів масової інформації. Від Апарату РНБО України участь у семінарі взяла Данилюк Л.М., завідувач відділу експортного контролю.

Представниками Державної служби експортного контролю України було привернуто увагу учасників семінару до питань актуальності і важливості реалізації Пілотного проекту ЄС 2005 року "Розширення співпраці ЄС з третіми країнами у галузі експортного контролю за товарами подвійного використання". Як відомо, він спрямований на посилення ефективності експортного контролю в процесі співробітництва з державами-партнерами ЄС. Під час цього заходу українська сторона презентувала першу версію єдиного національного контрольного списку товарів подвійного використання, який є результатом співпраці між ВАFA та Україною у галузі експортного контролю. Перша друкована версія цього списку видана за підтримки ЄС.

Представниками ВАFA було поінформовано про досвід переходу Німеччини на єдиний контрольний список товарів подвійного використання, структуру списку та досвід його використання. Федеральне Міністерство економіки та праці Австрії надало презентацію про внесення змін, згідно з рішеннями багатосторонніх режимів експортного контролю, до списку товарів, що стосуються національного контролю та законодавчі підстави для внесення таких змін. Міністерство оборони Словацької Республіки поінформувало про процес прийняття європейського списку країнами, які нещодавно стали членами ЄС. Федеральний офіс економіки та експортного контролю Німеччини презентував програму залучення урядових організацій і промисловості до навчальних програм, пов'язаних з розробленням та використанням єдиного списку ЄС. Кримінальне управління митної служби Німеччини поінформувало про деякі питання митного контролю за міжнародними передачами товарів, що контролюються згідно з єдиним списком товарів подвійного використання, в країнах - членах ЄС.

Зі свого боку представники Держекспортконтролю та Державної митної служби України надали інформацію стосовно законодавчих питань, а також питань митного контролю пов'язаних з впровадженням єдиного контрольного списку товарів подвійного використання в Україні.

Наприкінці семінару керівник Пілотного проекту ЄС в Україні та представник Держекспортконтролю України поінформували учасників про досягнення та перспективи співпраці між Україною і Німеччиною у сфері експортного контролю та плани подальшої роботи в рамках цього проекту.


Анонси
10.04.2009
Секретар РНБО України візьме участь в церемонії нагородження народної премії „Гордість країни”
Інші
Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 258/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 березня 2009 року «Про проект Закону України «Про військово-технічне співробітництво з іноземними державами»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 220/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 лютого 2009 року «Про біологічну безпеку України»
Інші
Інтерв’ю та коментарі
14.01.2009
Ексклюзивне інтерв’ю Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїси Богатирьової агенції „Інтерфакс-Україна”
18.09.2008
Журнал „Огонек”: «Воевать с Россией — не политика для Украины»
Інші
Фотоальбом
Інші