This version of the page http://www.minregionbud.gov.ua/index.php?id=1893 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-26. The original page over time could change.
Мінрегіонбуд України. Офіційний сайт.

 укр  eng 
Міністерство регіонального розвитку
та будівництва України
Мінрегіонбуд України
офіційний сайт
www.minregionbud.gov.ua
Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда публічно відзвітував про свою роботу за 2008 рік 24.02.2009

За участю Міністерства розроблено прийнятий у 2008 році Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння будівництву», передбачає виключення дублюючих дозвільних процедур і законодавчих норм, зменшення адміністративного втручання у вирішення господарських питань, підвищення рівня гарантій для інвестицій в будівництво. Зі слів Міністра регіонального розвитку та будівництва України Василя Куйбіди, частину положень закону спрямовано на вдосконалення процедур вибору місця розташування об’єктів містобудування, надання вихідних даних для проектування об’єктів, практичного застосування регіональних та місцевих правил забудови і забезпечення їх дотримання при здійсненні містобудівної діяльності.
За словами Міністра, вжито заходів щодо розроблення комплексу відповідних нормативно-правових актів у сфері містобудування для застосування на регіональному та місцевому рівнях.
«Є значні успіхи у реалізації пріоритету щодо забезпечення оновлення нормативної бази у сфері проектування, будівництва та промисловості будівельних матеріалів, адаптованої до вимог Європейського Союзу. Завдяки тому, що визначено напрями та механізми розвитку системи технічного регулювання, зрозуміло з урахуванням закордонного досвіду, перш за все Євросоюзу, ми маємо суттєве підвищення як якісного рівня нормативів, що приймаються, так і збільшення їх кількості. Так у 2008 році державних будівельних норм та стандартів прийнято у шість разів більше ніж у середньому за рік з часів незалежності», - поінформував Міністр.
Василь Куйбіда повідомив, що в 2008 році серед інших набули чинності державні будівельні норми, розроблені на основі Європейських тлумачних документів, а також всі 13 керівних документів Євросоюзу у галузі будівництва, прийнято 54 державних стандартів України – регламентних технічних умов на продукцію будівельного призначення, завершено комплекс нормативних документів системи проектної документації у будівництві, який складається з 41 стандарту, розроблено групу документів щодо фасадного утеплення, які, до речі, з метою запозичення вивчають фахівці Західної Європи, хоча традиції запровадження таких технологій у них триваліші.

Прес-секретар Міністра

При використанні матеріалів сайту
посилання на www.minregionbud.gov.ua обов'язкове.

© Державний Науково-дослідний інститут автоматизованих систем в будівництві (ДНДІАСБ), Київ, 2007-2009
Служба технічної підтримки сайту:
iass@ndiasb.kiev.ua.