This version of the page http://www.novaera.te.ua/mig_view.php?article=489 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-24. The original page over time could change.
УПЦ (МП) визнала Голодомор геноцидом — «Нова ЕРА»

  Новини



УПЦ (МП) визнала Голодомор геноцидом

11:35 17.11.2008


Відповідне звернення було прийняте 11 листопада 2008 року під час чергового засідання Священного Синоду УПЦ. У «Зверненні з нагоди 75-ї річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні» зокрема йдеться про те, що «у XX сторіччі український народ пережив одну з найстрашніших трагедій у своїй історії – Голодомор. Україна, яка завжди годувала хлібом весь світ, зазнала масового голоду. Голодомор призвів до значних жертв, приніс багато горя. У нього були об’єктивні й суб’єктивні витоки й наслідки. Штучний голод 1932–1933 рр. було сплановано більшовиками з метою прискорення примусової колективізації, ліквідації «куркульства» як класу, знищення «ворожих елементів».
Це чи не вперше УПЦ МП словами своїх найвищих священнослужителів визнала штучний характер голоду як геноциду українського народу, цілеспрямовано організований радянською владою. Причому у зверненні зазначається, що число жертв від голоду настільки велике, що перевершує своєю кількість число загиблих під час війни.
«Лише в богоненависницькому й людиноненависницькому середовищі міг відбутися подібний злочин. На щедрому українському чорноземі вмирали у страшних муках мільйони людей. Цей ГЕНОЦИД був намаганням знищити саму душу народу, привести її до повного духовного рабства. Він став знаряддям диявольської помсти за неспроможність викорінити зі свідомості нашого мудрого, сповненого високих чеснот народу синівську пам’ять про Бога, любов до Бога, вірність і віру в Бога. Цю віру можна було знищити лише через фізичну ліквідацію її носія. Тому богоборча влада, створивши духовний голод, прирекла націю і на голод фізичний».
В завершальній частині цього звернення йдеться про те, що Українська Православна Церква суворо засуджує чинники, які призвели до цієї трагедії, й наголошує, що сама історія винесла вирок тоталітарному режимові, котрий закатував голодом та кулями мільйони людей. Тому церква застерігає усіх від сповідування хибної, злочинної антигуманної ідеології, котра уможливила таку трагедію як Голодомор й закликає тих, хто ще не покаявся й не зрікся цих злочинних ідей, зробити це. Також церковники закликають відмовитися від екстремізму, нетерпимості, помсти, братоненависництва, розділення на своїх і чужих й пропонують об’єднатися усьому українському народу довкола споконвічних духовних цінностей.




Хочеш більше новин? Читай RSS!



Завантаження...
 
08.04.2009 Оподаткування доходів заробітчан
26.03.2009 У Тернопільській міськраді впіймали на хабарі
26.03.2009 З квітня дорожчає електроенергія
24.03.2009 У Бережанському районі - новий прокурор
23.03.2009 500 доларів хабара за відстрочку до армії
19.03.2009 В роботі облради оголошено перерву до четверга

Додати коментар:

Ваше і’мя (до 100 символів):

Ваша електронна скринька (до 50 символів):
Не публікується. Також використовується система «Ґраватар»

Ваш коментар (до символів):

Введіть перші три цифри, які Ви бачите на малюнку: