This version of the page http://www.state-gov.sumy.ua/docs/education/internat_s.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-21. The original page over time could change.
Інтернатні заклади області

Інтернатні заклади області


Сумська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів для дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, ім С.П.Супруна

 Сумська школа-інтернат для дітей-сиріт була створена 1 серпня 1978 року у відповідності до рішення виконкому обласної ради від 24.08.1978 №101 для утримання на повному державному забезпеченні дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування. Постановою Ради Міністрів Української РСР №469 від 27.09.1979 школі-інтернату було присвоєно ім’я видатного льотчика-випробувача, уродженця Сумщини, двічі Героя Радянського Союзу, Степана Павловича Супруна.

Навчальний заклад має два відділення: для дітей дошкільного віку, в якому перебуває 38 вихованців та відділення для учнів 1-9 класів, де проживають і навчаються 150 дітей-сиріт.

У закладі створені всі умови для проживання та навчання дітей-сиріт.

Наймолодші вихованці дошкільного відділення проживають в типовому приміщенні дитячого дошкільного закладу за адресою м. Суми, вул. Ковпака, 37. У 4-х дитячих групах, в умовах наближених до домашніх, є чудові спальні, ігрові та побутові кімнати, які відповідають усім санітарно-гігієнічним нормам.

До послуг учнів 1-9 класів навчальний корпус, який налічує 16 предметних навчальних кабінетів та класів для самопідготовки, спортивний зал, комп’ютерний клас, навчальні та виробничі майстерні, які мають необхідне обладнання і забезпечені дидактичним та роздатковим матеріалом.

Навчально-виховний процес в школі-інтернаті забезпечує колектив педагогів, який налічує 68 чоловік, серед них 18 вчителів та 40 вихователів. У закладі працюють соціальні педагоги, психологи, логопед, тренери-педагоги, музичні керівники та керівники гурткової роботи, які мають високий рівень професіоналізму, використовують найефективніші форми і методи організації навчально-виховного процесу.

У школі-інтернаті проводиться змістовна виховна робота, збагачена багатолітніми традиціями. Твори майстрів шкільної художньої студії (яку очолює керівник гурткової роботи Солдатенков О.С.) займають призові місця в міських та обласних конкурсах образотворчого мистецтва.

Футбольна команда школи-інтернату є однією з найкращих серед шкіл міста та області.

У школі діє етнографічний музей українського народного побуту, якому присвоєно звання «Народний». За багаторічну плідну роботу з українознавства керівник музею, вихователь Будяк К.І., нагороджена «Орденом Княгині Ольги» ІІІ ступеню.

Учні школи-інтернату активні учасники міських, обласних та республіканських змагань та конкурсів.

Щорічно вихованці школи-інтернату відпочивають в заміських оздоровчих таборах. На протязі 8 років близько 100 вихованців відпочивають та оздоровлюються у Франції. Стало багаторічною традицією участь вихованців школи в роботі міжнародного українсько-канадського табору смт. Ворохта.

 
Україна, 40030, м. Суми,
пл. Незалежності, 2,
тел. 8(0542) 63-27-04
E-mail: media@state-gov.sumy.ua