This version of the page http://uavto.net/showthreaded.php?Number=5640 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-20. The original page over time could change.
Авто форум: Сколько стоит растаможка АВТО

Автофорумы UAvto.net >> Вопрос-Ответ-Совет

VVS
Старейшина


С нами с: 23/03/2007
Сообщения: 1364
Город: Харьков
Сколько стоит растаможка АВТО
      12:53 30/05/2007

Відповіді на найчастіші запитання від громадян



Інформація стосовно ставок податків і зборів, які застосовуються при митному оформленні транспортних засобів, що ввозяться на митну територію України громадянами для вільного використання

Відповідно до положень статті 5 Закону України від 13.09.01 № 2681-ІІІ “Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України” транспортні засоби, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України або надходять на адреси громадян у несупроводжуваному багажі або вантажних відправленнях для вільного використання, незалежно від їх вартості підлягають обов’язковому письмовому декларуванню митним органам у порядку, встановленому для громадян, та оподатковуються ввізним митом, податком на додану вартість і в установлених законодавством України випадках акцизним та іншими зборами.

Митна вартість транспортних засобів та запасних частин до них, що переміщуються через митний кордон України громадянами, з метою нарахування митних зборів, мита, податку на додану вартість та акцизного збору, визначається на момент перетину митного кордону України на підставі заяви (у тому числі усної) власника транспортних засобів та запасних частин до них або уповноваженої ним особи за умови подання ним підтверджуючих документів (товарних чеків, ярликів, договорів дарування тощо), які можна ідентифікувати з наявним товаром.
У разі наявності обґрунтованих сумнівів щодо достовірності відомостей стосовно заявленої митної вартості товарів, транспортних засобів та запасних частин до них, що визначається відповідно до положень Митного кодексу України, митні органи визначають митну вартість послідовно на основі цін на ідентичні чи подібні товари, транспортні засоби та запасні частини до них, які діють у відповідних країнах-експортерах. Як допоміжна цінова інформація може застосовуватися інформація про ціни на такі або аналогічні товари, транспортні засоби та запасні частини до них, які існують у країні їх придбання (каталоги, прайс-листи, чеки, рахунки-фактури).



Умовний приклад розрахунку суми податків і зборів, яку необхідно сплатити при митному оформленні транспортного засобу:

Громадянин ввозить на митну територію України бувший у використанні транспортний засіб, 2003 року випуску, з двигуном внутрішнього згоряння з запалюванням від стиснення (дизелем або напівдизелем), з робочим об’ємом циліндрів двигуна 1400 см3 , митна вартість якого становить 5000 євро, що з урахуванням офіційного курсу іноземних валют Національного банку України становить 32000 грн. (за 100 євро – 640 грн).

Мито
Сма = (В х Ма) : 100%,
де Сма - сума мита;
В – митна вартість товару (у грн.);
Ма - ставка мита, установлена у відсотках до митної вартості товару.
(32000 грн. х 25 %) : 100 % = 8000 грн.


Акцизний збір
Са = Н х А,
де Са – сума акцизного збору,
Н – об’єм двигуна з урахуванням терміну використання транспортного засобу,
А – ставка акцизного збору.
1.25 євро х 1400 см3 = 1750 євро або 11200 грн.


Податок на додану вартість
Спдв = (В + М + Са) х 0,2
де В – митна вартість транспортного засобу,
М – сума ввізного мита,
Са – сума акцизного збору.
(32000 + 8000 + 11200) х 0,2 = 10240 грн.

Сума обов’язкових (загальнодержавних) податків і зборів склала 29440 грн.

При цьому, при митному оформленні необхідно сплатити наступні митні збори:

- за митне оформлення товарів при митній вартості більше 1000 дол. США:
0,2 відсотка митної вартості товарів та інших предметів, але не більше еквівалента 1000 доларів США;

- за митне оформлення товарів та інших предметів у зонах митного контролю на територіях і в приміщеннях підприємств, що зберігають такі товари та інші предмети, чи поза робочим часом, встановленим для митниці за одну годину роботи (незалежно від кількості посадових осіб митниці, залучених до такого оформлення):

- у робочий час 20
- у неробочий час, суботу, неділю 40
- святкові дні 50

- за видачу посвідчень на право реєстрації (перереєстрації) (ввезених в Україну громадянами транспортних засобів (у тому числі ввезених тимчасово), а також номерних агрегатів, що підлягають реєстрації в органах
Державної автомобільної інспекції: 15

(ставки митних зборів вказані в доларах США)




Таблицу см: Здесь


--------------------
Жизнь даётся МУЖЧИНЕ для того, чоб проЖИТЬ её вместе с АВТО. www.uavto.com.ua

Отредактированный VVS (13:03 30/05/2007)

Параметры сообщения:      


Вся тема
Тема Автор от
Сколько стоит растаможка АВТО VVS 12:53 30/05/2007

Дополнительная информация
0 зарегистрированных и 0 анонимных пользователей просматривают форум.

Модератор:  Olin, DOHC 



Разрешения форума
      Вы не можете создать новую тему
      Вы не можете ответить в теме
      HTML выключен
      UBBCode включен

Рейтинг:
Просматривают: 2018

Оценить эту тему

Перейти к
Наши друзья: Рыбалка и охота

Правила форума UAvto-Forum

Powered by UBB.threads™ 6.5.5