Національна
Філармонія
України
Історія Афіша Оркестри Ансамблі Солісти Фестивалі та конкурси Партнери Новини Державні закупівлі Контакти
Камерні ансамблі Народні ансамблі
Ансамбль "РІДНІ НАСПІВИ" Квартет баяністів Ансамбль "ДЖЕРЕЛО" Тріо бандуристок Ансамбль "ВЕСЕЛІ МУЗИКИ" Ансамбль народного танцю «ТЕРЕН»

Ансамбль "ВЕСЕЛІ МУЗИКИ"



На сьогоднішній день “Веселі музики” безумовно, один з найвідоміших і популярних на Україні музичних колективів, що виконують народну музику.

Ансамбль «Веселі музики» був створений в 1981 році. З того часу, більше ніж 27 років колектив   виступає  в незмінному складі:
заслужений артист України  Павло Бугар      - народні духові інструменти, спів;
заслужений артист України  Владислав Почко  - скрипка, спів;
заслужений артист України  Юрій  Різоль     - ударні інструменти,  спів;
заслужений артист України  Сергій Хитряков  - баян, спів, аранжувальник, художній керівник;
заслужений артист України Олександр Чух    - контрабас, спів.

В 1987 році артисти стали переможцями на Всеукраїнському  конкурсі артистів естради і здобули звання лауреатів. З 1988 року ансамбль працює в Національної філармонії України.

Цілком слушно, «Веселі музики»   вважаються одним із найбільш знаних колективів не тільки на Україні , а і за її межами. За 25 років творчого життя в музиканти ансамблю 46 раз  з успіхом виїжджали  з концертами  за межі України. Свою майстерність музиканти демонстрували в багатьох країнах світу: Англії, Австрії, Бельгії, Болгарії, Голландії, Іспанії, Греції,  Німеччині, США, Франції, Шотландії, Чехії, Словаччині, Польщі, Фінляндії.  Серед виступів ансамблю за межами України,  багато проходило на самих високих рівнях. Серед них виступ перед королівською родиною Шотландії, в Організації Об’єднаних Націй, перед Президентами Польщі та Болгарії, Фінляндії, Естонії, Білорусії, та багато інших. Ансамбль «Веселі музики» приймав участь і був відзначений як найкращий на багатьох міжнародних фольклорних фестивалях, серед яких:
 Kaltenberg volkfest ( 1991 р. Німеччина),  Folk for Peace  (1990 р. Шотландія), Маковецька струна (1992 р. Словаччина),  Riverfest-competition  (1993 р. США, Техас),   International Hackbret    (1995 р. Німеччина) та багато інших.

Ансамбль багато гастролює по Україні. Протягом 2000 - 2008років  ансамбль дав понад  400  концертів по містах і селах Київської Полтавської, Чернігівської,  Дніпропетровської, Вінницької, Закарпатської, Львівської, Черкаської, Рівненської,  Житомирська, Київської області в рамках мистецької акції «Майстри мистецтв – трудівникам села».

В 2000 році за вагомий   особистий  внесок  у  популяризацію  української народної пісні, високий професіоналізм всім артистам ансамблю було присвоєно  почесне звання «Заслужений артист України». 

Ансамбль записав 5 аудіо альбомів, 4 компакт-диска з українською народною музикою, про нього знято 2 музичних фільми - це своєрідний творчій рекорд серед колективів подібного жанру. Всі записи ансамблю  увійшли в фонд Українського радіо і постійно звучать в ефірі.

У травні 1998 року відома англійська фірма ARC RECORDS  видала компакт диск ансамблю “Танці на селі” - перший компакт диск з українською народною музикою, який з успіхом  продається в 56 країнах світу. За період від 1998 по 2006 рік по всьому світу розійшлось тисячі СД із записами народних пісень у виконанні ансамблю  «Веселі музики». В березні 2006 року диск був перевидано і він продовжив свою успішну ходу по всьому світу.

У 2002 році за високий професіоналізм та видатні творчі досягнення ансамблю була  присвоєна міжнародна премія «Золотий Орфей».

З 2001 року з ансамблем виступає солістка Національної філармонії, Лауреат Всеукраїнського та Міжнародного конкурсу Тетяна Школьна (народний спів), Вокальне тріо «Козачка» складі: Ніна Карзанова, Анастасія Чумаченко, Тетяна Школьна та цимбаліст-віртуоз Лауреат Міжнародного конкурсу Володимир Польовчик.

Незмінність складу  за такий тривалий час, це  не тільки унікальне явище на сьогоднішній день, це  свідчить про творчу стабільність колективу, що їм підвладно багато нових творчих досягнень у майбутньому.

Додаткова інформація про ансамбль на персональному сайті «Веселих музик» www.muziki.com.ua

Календар концертів

2009 « квітень »  
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Анонси

укр     рус     eng    
© Національна Філармонія України, 2008
© CiM, 2008 — создание сайтов, разработка сайтов, создать сайт