This version of the page http://www.dcci.dp.ua/avstria_052008.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-20. The original page over time could change.
:: Днепропетровская торгово-промышленная палата ::

Час співпрацювати!

Підготовка до Євро-2012 - найбільший інвестиційний проект України на наступні чотири роки, який викликає жвавий інтерес серед підприємців із різних країн світу. Австрія серед них посідає особливе місце. Бо стосунки між нашими державами складаються у руслі усталених форм і структур, набуваючи нового значення та добрих традицій.

До того ж Австрія вже має неабиякий досвід підготовки до подібних заходів, адже чемпіонат Європи з футболу 2008 року буде проходити саме у цій державі, а також у Швейцарії. Та й візит швейцарських бізнесменів у Дніпропетровську, до речі, очікується відразу після австрійської місії. Оскільки Австрія і Швейцарія країни-партнери, то їх досвід подібний і у будь-якому випадку стане корисним. Так, Австрія до чемпіонату почала готуватися не за 4-5 років, а набагато раніше і підійшла до організації з відомою австрійською бережливістю. В цьому теж непогано було б нам запозичити досвід.

Зростання зацікавленості до регіонального ринку з боку австрійських фірм відображають заходи, які проводить торговий відділ посольства Австрії в Україні, палата економіки Австрії разом з Дніпропетровською торгово-промисловою палатою. Серед них і двосторонні економічні місії.

Черговим свідоцтвом цього стала економічна місія 13 австрійських компаній "Євро-2012: будівництво та інфраструктура" у травні поточного року.

Під час зустрічі у Дніпропетровській міській раді австрійці не приховували: вони приїхали за конкретними інвестиційними пропозиціями.

Заступники міського голови Ірина Зайцева та Володимир Тюрін познайомили гостей з основними напрямками роботи мерії. Зокрема, презентація підготовки фінальної частини чемпіонату з футболу Євро-2012 мала назву "Місто - нових можливостей". Проект виглядав красиво, але, на думку зарубіжних гостей, не дуже конкретно. Точних відповідей на своє запитання, куди вкладати інвестиції, вони, на жаль, не почули.

Зі свого боку, гості презентували 13 інвестиційних проектів, які вирізнялися саме лаконічною конкретикою: австрійські компанії широкого профілю спеціалізації запропонували співпрацю у банківській, будівельній, комунікаційній, консалтинговій та інших сферах. У серйозних намірах австрійських бізнесменів підприємці Дніпропетровського регіону змогли переконатися на індивідуальних переговорах, під час яких було підписано ряд взаємовигідних контрактів, що, безперечно, матимуть успіх, як побажав того учасникам переговорів представник палати економіки Австрії Вальтер Хайнц.

Перший віце-президент Дніпропетровської торгово-промислової палати Ніна Алехнович провела конструктивні переговори з торговим радником посольства Австрії в Україні Грегором Постлем про подальший розвиток співробітництва і втілення нових бізнес-проектів як у Дніпропетровську, так і в Австрії.

Як показує більшість європейських досліджень, організація великих культурних чи спортивних заходів суттєво впливає на економічні показники країн, змінюючи їх на краще. Тож будемо сподіватися на плідну співпрацю і позитивний вплив чемпіонату 2012 року на економіку України, і Дніпропетровського регіону, зокрема.

Підготувала Анастасія Кривоножкина

На знімках: офіційне відкриття економічної місії; переговори.