This version of the page http://www.ugcc.org.ua/370.0.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-19. The original page over time could change.
Українська Греко-Католицька Церква: 02.11.2008
 
 
 
  • Запитуємо cвященика
  • Форум
  • Web-пошта
  • Контакти
  • RSS
Головна - Бібліотека - Покуття - Листопад 2008 - 02.11.2008

2 листопада 2008 року

Неділя 20-а по Зісл. Святого Духа.

Св. вмуч. Артемія.

 

  • Короткий життєпис святого дня
  • Рядовий Апостол
  • Рядове Євангеліє
  • Оповідання для роздумів
  • Прохання про молитву

 

Святий Артемій

Святий Артемій жив у IV ст. в Єгипті. В одному монастирському літописі розповідається про його навернення до правдивої Христової віри, тому що він був спочатку прихильником єретиків-аріян та переслідував правовірних християн. Артемій за часів імператора Константина Великого був вояком. Імператор Констанцій призначив Артемія воєводою Єгипту за те, що 356 року він переніс до Царгорода мощі святих Андрія, Луки і Тимотея. Як воєвода Артемій відзначався тим, що виступав проти поганства, нищив язичницькі святині й божків. Коли до влади прийшов імператор Юліан Відступник, то конфіскував у Артемія майно і засудив його на мученицьку смерть 363 року.


Послання ап. Павла до Галатів 1, 11-19

Браття, сповіщаю вас, що євангеліє, яке я вам проповідував, не від людей; бож я його ще прийняв, ні навчився від людини, а через об'явлення Ісуса Христа. Ви чули про мою поведінку колись у юдействі, про те, як я жорстоко гонив Божу Церкву та руйнував її. Я визначався серед багатьох ровесників з мого роду, бувши запеклим прихильником передань моїх предків. Та коли той, хто вибрав мене вже від утроби матері моєї і покликав своєю благодаттю, зволив об'явити в мені Сина свого, щоб я проповідував його між поганами, я негайно, ні з ким не радившись, не пішов у Єрусалим до тих, що були апостолами передо мною, але пішов в Арабію і потім знову вернувся в Дамаск. Три роки після того пішов я у Єрусалим відвідати Кифу і пробув у нього п'ятнадцять день. Іншого ж з апостолів я не бачив, крім Якова, брата Господнього.

Євангеліє від Луки 7, 11-16

В той час ішов Ісус у місто, що зветься Наїн, і з Ним ішли учні Його й сила народу. Коли вони наблизились до міської брами, виносили мертвого сина, єдиного в матері своєї, що була вдовою. І було з нею чимало людей з міста. Побачивши її, Господь зглянувся над нею і сказав до неї: Не плач. І, приступивши, доторкнувся до мар, а ті, що несли, зупинились. Тоді Ісус сказав: Юначе, кажу тобі, встань! І мертвий підвівся, і почав говорити. Він віддав його матері його. Страх огорнув усіх, і вони прославляли Бога, кажучи: Великий пророк встав між нами, і Бог навідався до народу свого.


Хто такий хіппі?

До психіатричного кабінету зайшов збентежений парубійко, який посмоктував травичку. Мав протерті штани, на шиї коралі, а по плечах спадало довге волосся.

Психіатр мовив:

– То стверджуєте, що Ви не хіппі. Тоді як поясните Ваш одяг, волосся, травичку?

– Саме це я й повинен тут з'ясувати, лікарю.

Знати речі – означає бути вченим.

Знати інших – значить бути мудрим.

Знати себе – це бути просвітленим.


Ентоні де Мелло "Молитва жаби", том 1 - Свічадо, 1999


Прохання про молитву

З 9 грудня 2003 року на цьому місці у "Покутті" Ви можете подати своє прохання про молитву. А ми передамо його сестрам-монахиням Української Греко-Католицької Церкви, які будуть молитися у Вашому намірі. Якщо Ви не заперечуватимете, прохання буде активізоване тут (тільки текст прохання, без вказівки імені та прізвища того, хто просить про молитву).

Запрошуємо відвідувачів нашої сторінки до спільної молитви, адже Господь наш Ісус Христос сказав: "Де двоє або троє зібрані в моє ім'я, там я серед них" (Мт. 18, 20), - а також: "Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам" (Мт. 7, 7). Як відомо, молитви є різні (одна триває декілька хвилин і інша - лічені секунди), тому просимо про таку молитву, яку матимете змогу промовити.

Просимо помолитися

- за прославу Слуги Божого Митрополита Андрея (Шептицького) та Ісповідника віри Патріарха Йосифа (Сліпого);
- за здоров'я та доюру долю Мар'яни;
- за Боже благословення для Руслана і Лесі;
- за здоров'я та Боже благословення для Ольги, Романа, Марії, Дмитра, за мир, злагоду і любов у їхніх сім'ях;
- за Боже благословення для Андрія та Оксани, за мир, злагоду і любов у їхній сім'ї, і щоб Господь Бог подарував їм дитину;
- за Боже благословення у роботі та в сім'ї Ростислава-Петра та Наталії;
- за добрий шлюб в подружній парі Люби.

 

Якщо Ви бажаєте залишити своє прохання, то просимо заповнити нижчеподану форму (формулювання прохання має бути чітким і лаконічним).


Ваше ім'я:
Ваше прохання:

В розділіi...