This version of the page http://www.useti.org.ua/ua/news/322/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-15. The original page over time could change.
Леся Оробець: Для Міносвіти готують роль "цапа-відбувайла"
на головну мапа сайту пошук на сайті
Новини Про USETI Заходи Преса про нас Форум FAQ
   

Леся Оробець: Для Міносвіти готують роль "цапа-відбувайла"

25.02.2009

Леся Оробець: Для Міносвіти готують роль "цапа-відбувайла"Народний депутат України, заступник голови Єдиного Центру Леся Оробець категорично протестує проти вчорашнього рішення Комітету з питань освіти і науки України, яким на МОН України покладається відповідальність за чужу некомпетентність. Повідомляє прес-служба партії.

"З одного боку, доречно привітати всіх без винятку освітян з ухваленням на комітеті проекту змін, якими нарешті має законодавчо унормуватися незалежне оцінювання. Таке рішення комітету є де-факто визнанням успіху освітньої реформи, яка ледь не вперше в історії держави забезпечила вступникам під час останньої вступної кампанії рівний доступ до вищої освіти", - наголосила Оробець. За її словами, навіть опоненти нововведення змушені наразі визнавати його позитивні наслідки для освіти загалом.

"Разом із цим, важко назвати адекватним інше рішення комітету, яким МОНУ "прописано" роль "цапа-відбувайла". Найбільш обурює формулювання, яким на МОН покладається відповідальність за неефективне використання коштів, яких "міністерство в очі не бачило" через недофінансування з боку Мінфіну", - зауважила Оробець. "Якщо так піде далі, завтра Вакарчук відповідатиме за брак грошей на заробітні плати вчителям", - припустила вона.

Не менш провокаційним народний депутат вважає і те, що "попри відсутність в Міносвіти права на законодавчу ініціативу, попри те, що проект з унормування ЗНО було подано його керівництвом на узгодження відповідних структур Кабміну ще в травні минулого року, - саме його в підсумку звинуватили в майже річній затримці надходження проекту до Верховної Ради".

На думку заступника голови Єдиного Центру, подібний підхід переслідує намір перекласти відповідальність з хворої голови на здорову. "Незручний міністр, який докладав титанічних зусиль для подолання бюрократичних "рогаток", котрими керівництво Кабміну блокувало реформу, тепер оголошується їхнім автором і винуватцем", - підсумувала Оробець. За словами народного депутата, це нагадує артпідготовку напередодні кадрових ротацій в уряді, якими Кабмін прагне захиститись від масової критики на адресу його керівництва.


За матеріалами: Хрещатик, Освітній портал, Молодіжна правда


Інші новини:

Депутатка переконувала, що черкаські педагоги зробили більше, ніж Парламент
15.04.2009
Нардепка і представниця "ЄЦ" Леся Оробець знову зустрічалася з черкаськими освітянами. І знову йшлося про так зване зовнішнє незалежне оцінювання і про освіту загалом. докладніше
Закононопроект про ЗНО прийнято у першому читанні
15.04.2009
Верховна Рада ухвалила проект закону про ЗНО у першому читанні. докладніше
Міносвіти негативно ставиться до пропозицій винести на обов’язкове зовнішнє тестування ще три навчальні дисципліни - П.Полянський
14.04.2009
Міністерство освіти і науки України негативно ставиться до пропозицій деяких керівників вищих навчальних закладів та середніх шкіл винести на обов’язкове зовнішнє тестування математику, історію України та іноземну мову. Про це під час проведення урядової телефонної лінії заявив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський. докладніше