This version of the page http://www.gazeta.rv.ua/?n=13820 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-15. The original page over time could change.
Рівненська газета | Замов каструлю — й отримай 200 тисяч гривень

Рівненська газета. Інтернет версія.
Оновленно: 14.04.2009 18:07

NEW!!! Купуй та продавай он-лайн. Найбільша база оголошень м.Рівне
   
 
E-mail:
gazeta[AT] gazeta.rv.ua
 
Програмування та дизайн: Максим Антонюк m@il
Тема дня

Замов каструлю — й отримай 200 тисяч гривень

N 832 від 24.02.2009
фотоархів
Днями березнівчани масово отримали від одеської фірми-абонентської скриньки приголомшливі листи: ти виграв приз 200 тисяч гривень! Як відгукнувся мій знайомий, спочатку мало серце не зупинилось від несподіванки: надворі криза, а тут на голову грошовий дощ сипонув. От тільки заковика: приз один, а претендентів тільки в одному містечку — на мільйони. Оскільки незнайомі добродії ощасливили і мене сертифікатом на головну нагороду, то маю можливість текстуально пройтися по змісту агітки.
Психологічно лист, який названо офіційним повідомленням розіграшу, вражає. Передусім розмір суми має спонукати до втаємничення дій обранця чи хоча б тримати язик про виграш за зубами. По-друге, текст побудований таким чином, щоб переконати, що у фортуни ти — єдиний щасливчик. З цією метою на одній сторінці аж 12 разів називається твоє прізвище з наростаючим переконанням, переданим крупним шрифтом: результати нашого розіграшу остаточні: ти виграв приз 200 000 гривень, тепер ми уповноважені виплатити приз 200 000 гривень тобі, приз 200 000 гривень на шляху до — далі твоя адреса. Навіть купон на виграш із прізвищем нібито єдиного переможця виконаний у грошових кольорах. А на довершення до закликів “це абсолютна правда”, “будь достатньо мудрим”, “виграєш головний приз” подається список переможців, де твоє прізвище із зазначенням, що приз уже вповноважений до виплати на твою адресу, винесено на перше місце, а попередні щасливчики із вказанням вручених телевізора, холодильника, пральної машини, наведені внизу.
Що ж треба зробити для свого щастя? Ти втратиш право на всі 200 тисяч гривень, якщо не відповіси на це повідомлення, — застерігають благодійники. А для відповіді треба зазначити у купоні, названому виграшним сертифікатом, один із чотирьох поданих товарів: сковорідки, набір для нарізки овочів, каструлі, пояс для схуднення. Ось і весь секрет безплатного сиру в мишоловці. Це ж скільки каструль треба запустити в оборот, щоб від прибутку ще відстебнути шмат мільйона на приз? І хто дав право фірмі, що займається посилочною торгівлею, конкретизувати кожному адресату, що він отримає гарантований приз, який тільки коли-небудь хтось розігрував в Україні?
Місцеві юристи порадили звернути увагу, що це рекламна кампанія, яку важко утримати в правових межах: кинута наживка, а далі — справа твоя, але кидатись на покльовку не варто, бо вудка не в твоїх руках. А от щодо використання твого прізвища й адреси в комерційних цілях, то за кордоном це розцінили б як втручання у приватне життя і звернулися б за судовим захистом. Адже навіть у відкритому суспільстві є правові і моральні межі. З цікавості, чому моя адреса одеситам відома, а адреси призерів з виграшами обмежено тільки назвами населених пунктів, звіряю у бібліотеці за довідником адміністративно-територіального поділу України. Захист виграних телевізора чи холодильника від грабіжників? Виявляється таких сіл, як Надеждівка є аж 13 у семи областях, а Павлівок аж 64, із них шість в Одеській області і сім — у Дніпропетровській.
Філологи лісового коледжу звернули увагу, що найточніше в одержаних листах слово розіграш у розумінні ставити в безглузде становище, піддурювати. Навіть одна й та ж посада в одному місці названа директор комітету розіграшів, а в іншому — директор з винагород відділення вручення призів, що має, як засвідчує штамп на конверті, окремий офіс. Куди там нашому нагородному відділу в області — і це на каструлях і сковорідках! А пані Клава, викладач бухгалтерських дисциплін, порадила звернути увагу ось на що. У фінансових документах відсутність у повному прізвищі по батькові уже є правовою проблемою в одержанні призу, навіть коли припустити, що рідкісна ймовірність стала дійсністю.
Рекламний кидок на Березне уже не перший і, судячи з падіння попиту під впливом кризи, буде посилюватись. Варто тільки пам’ятати, що безкоштовний сир тільки в мишоловці.
Петро ЖЕЛІНСЬКИЙ
Версія для друку
Переглядів [459]

Коментарі:
Додати коментар
Коментарі відсутні
Читайте також:
Кому не вгодили сміттєві баки на Соборній? // N 853 від 14.04.2009
Від нових контейнерів для сміття, які ще не так давно радували око, залишилися одні колеса. Принаймні від чотирьох, які стояли поблизу 233 будинку на вулиці Соборній. Ще один вдалося вчасно погасити. Вже наступного ранку після пожежі смітники замінили, а от винних не знайшли.
КРУ “накопало” в облавтодорі мільйонні порушення // N 851 від 09.04.2009
Фінансових порушень на дев’ять мільйонів 727 тисяч гривень виявили ревізори обласного КРУ в ДП “Рівненський облавтодор”. Шляховики з цією сумою не погоджуються та взагалі дивуються, звідки вона взялася. Суперечка може перекочувати в суд.
“Сміття вистачить усім!” // N 850 від 07.03.2009
Велике прибирання, до якого так активно закликали рівненські посадовці, розпочалося у місті відучора. Традиційно долучити до нього планують усіх: учнів, студентів, чиновників та посадовців. Дехто з них вже навіть забронював собі інвентар.
Чи розтануть ціни в квітні? // N 848 від 02.04.2009
За останні два місяці ціни на ринку та у супермаркетах Рівного практично не змінюються. Через кризу сімейний бюджет у багатьох схуд, однак без купівлі продуктів харчування не обійтися. Тим більше, що наближається одне із найбільших християнських свят — Великдень. Традиційно готуватися до нього починаються заздалегідь.
Із 1 квітня каналізація подорожчає на 45 копійок // N 847 від 31.03.2009
Мешканці Рівного та деяких сіл, що поблизу обласного центру, більше платитимуть за послуги “Рівнеоблводоканалу” з 1 квітня. Минулого тижня на сесії обласної ради затверджено нові, підвищені тарифи на водовідведення.
Шпанівське повстання // N 846 від 02.03.2009
Майже 150 жителів села Шпанів Рівненського району у п’ятницю вийшли на мітинг під стіни обласної ради. Вони вимагали виділити кошти на добудову сільської школи.
Загроза для споживачів води // N 845 від 26.03.2009
Із грудня 2008 року “Рівнеоблводоканал” заборгував “Ей-І-Ес Рівнеенерго” один мільйон 170 тисяч гривень. У вівторок, 24 березня, працівники “Рівнеенерго” почали процес відключення всіх об’єктів водоканалу від електропостачання. Міський голова Рівного Володимир Хомко вважає, що найгірше, що може трапитись у такій ситуації, — це перехід на погодинний графік подачі води. Які труднощі спіткали водоканал, що їх спричинило, як нове керівництво вирішує ці проблеми і як це вдарить по гаманцю рівнян, з’ясовували журналісти Рівненського агентства журналістських розслідувань.
Як приготувати банан у салі по-французьки // N 844 від 24.03.2009
Майстер-клас для рівнян провів французький кухар Антоні Буссон. Його виступ став завершальним у тижні Франкофонії, який проходив по всій Україні. Французький майстер презентував рівнянам чимало страв, серед яких — солодощі, пікантні закуски та ситні головні страви.
Богатирчук-Кривко візьметься за землю // N 843 від 21.03.2009
Заступник Голови Держкомзему Віктор Петрук представив учора керівному складу та спеціалістам Головного управління, управлінь, відділів Держкомзему у районах та містах обласного значення Рівненської області та іншим структурним підрозідалам новопризначеного начальника Головного управління Держкомзему у Рівненській області Світлану Богатирчук-Кривко. Крім того, пані Світлана залишається позаштатним радником голови Верховної Ради України з питань місцевого самоврядування.
П’ять років викрадали авто // N 842 від 19.03.2009
Міжрегіональну злочинну групу, яка спеціалізувалась на крадіжках автотранспорту, затримали правоохоронці. Операцію провели одночасно в Рівному, Волинській, Сумській і Закарпатській областях. На ранок цієї середи наручники надягнули вже на 12 членів групи. Організатора ж, 42-річного уродженця Білорусі, затримали у Рівному.
Всі права захищені діючим законодавством України. Будь-яке порушення прав переслідується в судовому порядку. Будь-яке відтворення інформації з сайту дозволяється лише за умови посилання (для інтернет-видань - прямого гіперпосилання) на www.gazeta.rv.ua. Відповідальність за достовірність усіх матеріалів, розміщених на сайті, крім матеріалів, які містять посилання на інші інформаційні агентства або інтернет-видання, несе інформаційне агентство "Рівнеінформ" (Свідоцтво №75 від 10.10.2002р. ДКІПТРУ).