This version of the page http://www.gazeta.rv.ua/?n=13792 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-15. The original page over time could change.
Рівненська газета | Поспішайте стати учасником тестування

Рівненська газета. Інтернет версія.
Оновленно: 14.04.2009 18:07

NEW!!! Купуй та продавай он-лайн. Найбільша база оголошень м.Рівне
   
 
E-mail:
gazeta[AT] gazeta.rv.ua
 
Програмування та дизайн: Максим Антонюк m@il
Життя

Поспішайте стати учасником тестування

N 830 від 19.02.2009
Вчасна реєстрація гарантує участь у тестуванні
фотоархів
До 3 березня триватиме реєстрація на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. Поки що з Рівненської області зареєстровано майже дев’ять тисяч осіб. Це як і цьогорічні випускники, так і випускники попередніх років. Хоча, за прогнозами, участь у тестуванні мають взяти понад 12 тисяч людей.
Де реєструватися?
Цьогорічні випускники шкіл та закладів системи професійно-технічної освіти та вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації реєструються за місцем навчання, а випускники минулих років — у єдиних пунктах реєстрації.
Так, випускники минулих років можуть звертатися у Рівненський обласний інститут післядипломної освіти (вул. Чорновола, 74), а у Сарнах, завітавши до спеціалізованої школи розвитку з поглибленим вивченням англійської мови I ст. №5 (вул. Коперніка, 10).
Саме ж ЗНО буде проведено у травні-червні цього року.
Заступник начальника обласного управління освіти і науки Галина Майборська зауважила, загальний показник зареєстрованих у загальноосвітніх закладах області становить понад 70 відсотків.
— За останній тиждень бажаючі взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні активніше стали реєструватися, — додала пані Майборська.
Та зволікати із реєстрацією освітяни не радять. Адже цьогоріч є кілька відмінностей під час реєстрації. Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк пояснює:
— Кожен, хто прийде на пункт реєстрації, отримає інформаційно-реєстраційний бюлетень, — розповідає пані Середяк. — У ньому людина заповнює власноруч заяву, вносить про себе усі необхідні дані. Поштова адреса має бути вказана та, де ви проживаєте, бо саме на неї відправлять запрошення для участі в тестуванні.
До речі, учасник зможе лише один раз внести зміни у свої реєстраційні дані. Тому робити це треба уважно.
Потім усі дані переносять у комп’ютерну програму, після цього друкують два бланки реєстраційної картки. На одному написано “зберігати”, і це означає, що картка має бути в людини. Тому що саме на ній розміщений індивідуальний пін-код: використавши його, учасник зможе зайти на сервер Українського центру оцінювання якості освіти і подивитися, чи правильно його зареєстрували. Іншу ж картку необхідно надіслати у Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти рекомендованим листом, кур’єрською поштою або ж принести особисто. Коли працівники центру отримають цю картку, а від реєстратора — транспортний файл, вони їх з’єднають.
— Таким чином на сервері з’явиться інформація, що особа зареєстрована, і учасник отримає запрошення, де будуть вказані назви предметів тестування й адреса пункту, де воно проходитиме, — зауважила пані Середяк. — А саму інформацію можна перевірити на нашому сайті.
Ті ж, хто планує взяти участь у тестуванні, вже до нього готуються. Є кілька варіантів, як це зробити.
— У нас на сайті центру розміщене комп’ютерне тренувальне тестування з усіх предметів, крім іноземної мови, з яких буде проводитися зовнішнє незалежне оцінювання, — наголошує пані Середяк. — За змістом і за формами завдання максимально наближені до тестів ЗНО з урахуванням специфіки комп’ютерного тестування. Його можна проходити кілька разів: кожного разу програма генеруватиме учаснику новий тест. І щоразу робота учасника буде перевірена. Таким чином він побачить, які теми добре засвоїв, а над якими ще треба працювати.
Інший варіант — піти на підготовчі курси із зовнішнього незалежного оцінювання. Такі послуги пропонують у приватному підприємстві “Освітній центр “Євро-Курс”.
— Із цього року ми запровадили підготовку до незалежного тестування з усіх предметів. Річ у тому, що такий обсяг матеріалу для зовнішнього оцінювання учаснику тестування самотужки складно осягнути, — розповідає директор Оксана Орлова. — Ми формуємо групи, заняття проходять два або три рази на тиждень, залежно від того, яка інтенсивність навантаження.
Під час занять учні займаються із викладачами, виконують тести. Слухачів забезпечують усією необхідною літературою. Матеріал подається як теоретичний, так і практичний. До того ж, задають і домашні завдання. Вартість заняття коштує 12 гривень за 45 хвилин.
Готуватися чи не готуватися до зовнішнього незалежного оцінювання і як це робити — кожен вирішує сам. Головне, аби кількість балів у сертифікаті порадувала учасника тестування.
Знадобиться
Комп’ютерне тренувальне тестування розміщене на сайті: http://www.lvtest.org.ua/index.php/index.html
Оксана КОНОПАЦЬКА
Версія для друку
Переглядів [424]

Коментарі:
Додати коментар
Коментарі відсутні
Читайте також:
Чи запалювати зірки? // N 853 від 14.04.2009
Знову з телеекрана засяяла новітня зірочка — милий хлопчина, на зріст менший за піаніно, на якому йому акомпонували, старанно виводив складний “дорослий” твір з репертуару Лучано Паваротті. Так, це дійсно зворушливо. Навколо диво-дитини юрмляться дорослі — батьки, вчителі, представники шоу-бізнесу, спонсори, ЗМІ. Уже й стіни обвішані грамотами, дипломами, вже й за кордоном юному співаку аплодували, а чутливі жіночки прагнули хоча б торкнутися до восьмирічного соловейка...
Керують дублери // N 853 від 14.04.2009
Упродовж трьох днів у Рівненському міському Палаці дітей та молоді спостерігалось своєрідне роздвоєння.
Красти телефони стане невигідно? // N 853 від 14.04.2009
Уже почав діяти новий порядок ввезення та реалізації радіоелектронних засобів, до яких і належать мобільні телефони. Відповідне рішення ухвалила Національна комісія з питань регулювання зв’язку. Тож нині в Україні створюється реєстр легально ввезених телефонів. Відтак унікальні міжнародні ідентифікаційні коди (ІМЕІ), що присвоюються кожному мобільному телефону і не повторюються, внесуть до єдиної узагальненої бази даних. Її вестиме Український державний центр радіочастот.
Митну надбавку скасували не для всіх // N 853 від 14.04.2009
Тринадцятивідсоткова митна надбавка на ввезення імпортних товарів проіснувала аж три тижні. Уряд скасував своє ж рішення, яким сподівався збільшити надходження до бюджету.
Квитки на літак чи поїзд продаватимуть на пошті // N 853 від 14.04.2009
Замовити квиток на автобус, поїзд чи літак можна тепер у поштовому відділенні. Новий проект “Замовлення перевезення пасажирів” розпочинає роботу в Українському державному підприємстві поштового зв’язку “Укрпошта”.
Сірий пес із чорною ознакою // N 851 від 09.04.2009
Чи могла здогадатися маленька Настуня, бавлячись із улюбленцем сім’ї — Греєм, що цей лагідний пес зіграє у її житті фатальну роль?
Проходимо співбесіду разом // N 851 від 09.04.2009
Сьогодні звідусіль інформують про різні методики “підкорення” роботодавців, про основні правила поведінки на співбесіді… Та чомусь не завжди виходить так, як книжка пише. Найкращий досвід — власний, та вчитись ліпше на помилках чужих. Рівняни відверто діляться причинами невдалих співбесід з власного досвіду.
Рівнянин-миротворець у Косові не спав // N 851 від 09.04.2009
Миротворцем до Косова Миколу не хотіла відпускати мама. Але побачити світ — було його мрією, то ж на своєму наполіг. Тепер він згадує перший схід сонця, який там побачив, поля та гори, сходження на вершину й чужоземні підсніжники. А ще — патрулювання косовських вулиць.
Грошові виплати до Дня Перемоги // N 851 від 09.04.2009
До свята 9 Травня ветерани війни та жертви нацистських переслідувань щорічно отримують разову грошову допомогу.
Всеукраїнський місячник Червоного Хреста стартував // N 851 від 09.04.2009
Традиційний Всеукраїнський місячник Червоного Хреста проходить у Рівному із 4 квітня по 4 травня. Цього разу його гасло: “Разом з Червоним Хрестом проти туберкульозу”.
Всі права захищені діючим законодавством України. Будь-яке порушення прав переслідується в судовому порядку. Будь-яке відтворення інформації з сайту дозволяється лише за умови посилання (для інтернет-видань - прямого гіперпосилання) на www.gazeta.rv.ua. Відповідальність за достовірність усіх матеріалів, розміщених на сайті, крім матеріалів, які містять посилання на інші інформаційні агентства або інтернет-видання, несе інформаційне агентство "Рівнеінформ" (Свідоцтво №75 від 10.10.2002р. ДКІПТРУ).