This version of the page http://adm.km.ua/index.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-15. The original page over time could change.
Хмельницька обласна державна адміністрація ... Офіційна сторінка
Архів новин || Пошук новин

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Повідомлення
Офіційно
Голова облдержадміністрації Іван Гавчук підписав розпорядження “Про хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 2 грудня 2008 року № 597/2008-р “Про проведену в області протягом поточного року роботу з погашення заборгованості, підвищення рівня заробітної плати та відповідні завдання на 2009 рік”.
В розпорядженні йдеться, що у січні 2009 року у порівнянні з відповідним періодом 2008 року у 8 регіонах області допущено зменшення рівня заробітної плати на промислових підприємствах, у 3 регіонах – на сільськогосподарських підприємствах.
13 04 2009
Докладніше ...


Офіційна хроніка
Підписано ряд розпоряджень головою обласної державної адміністрації
Іваном Гавчуком
« Про обласну конкурсну комісію по визначенню переліку підприємств агропромислового комплексу, яким надаватиметься часткова компенсація відсоткової ставки за середньостроковими та довгостроковими кредитами
(№ 297/2008-р від 02 червня 2008 року)
09 04 2009
Докладніше ...


Держкомзем відкрив „гарячу” телефонну лінію з питань реагування на зловживання у земельній сфері
За дорученням Уряду у Держкомземі відкрито „гарячу” багатоканальну безоплатну телефонну лінію за номером 8-800-502-52-80 для оперативного реагування на зловживання у земельній сфері.
08 04 2009
Докладніше ...


Підписано розпорядження
Голова облдержадміністрації Іван Гавчук своїм розпорядженням затвердив план обласних заходів щодо реалізації у 2009 році Стратегії подолання бідності.
Текст розпорядження:
“1. Затвердити план обласних заходів щодо реалізації у 2009 році Стратегії подолання бідності.
08 04 2009
Докладніше ...


Затверджено новий склад обласної робочої групи з моніторингу ринку праці
Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації Івана Гавчука від 24.03.2009р. № 84/2009-р до робочої групи з моніторингу ринку праці в області увійшли:
02 04 2009
Докладніше ...


Проаналізовано стан роботи з організації видачі в області документів дозвільного характеру
Головою облдержадміністрації Іваном Гавчуком підписано розпорядження від 24.03.2009 №87/2009-р «Про хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 02.07.2008 року № 356/2008-р «Про стан організації в області роботи з видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності».
02 04 2009
Докладніше ...


Карпатська Україна - шлях до незалежності

Карпатська Україна – як етап державотворення
(матеріали присвячені 70-річчю із проголошення Карпатської України)
Карпатська Україна є важливим етапом загальноукраїнського процесу державотворення та боротьби українців за незалежність у ХХ столітті. Тому радянська влада замовчувала саме існування Карпатської України, жорстоко переслідувала її творців (А. Волошина, Д. Климпуша, С. Клочурака, М. Долиная, Ю. Перевузника), які стали в'язнями ГУЛАГу. Багато інших учасників тих подій вижили лише завдяки еміграції. Усі вони вважалися українськими буржуазними націоналістами, ворогами радянської влади.
27 03 2009
Докладніше ...


Офіційна хроніка

Розпорядження

Про проведення в області місячника з озеленення, благоустрою та санітарної очистки населених пунктів

На підставі статті 6 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 9 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», з метою виконання Указу Президента України від 4 листопада 2008 року №995/2008 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів і зелених насаджень», залучення громадськості, підприємств, організацій, навчальних закладів до впорядкування населених пунктів області:

25 03 2009
Докладніше ...


У квітні в м.Дубаї (ОАЕ) відбудеться бізнес-форум «Інвестиції в Україну»
12-13 квітня 2009 року в м.Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати) відбудеться бізнес-форум «Інвестиції в Україну». Даний захід буде проводитись за підтримки Уряду ОАЕ, посольства України в ОАЕ, комітету Верховної Ради України у закордонних справах. До участі у ньому запрошені провідні приватні та державні інвестиційно-фінансові підприємства країн Перської затоки. Потенційними учасниками з української сторони можуть бути представники великого, середнього і малого бізнесу - власники перспективних інвестиційних проектів з потенційно високим прибутком.
24 03 2009
Докладніше ...


 

Новини
Подяка за добру справу
На Хмельниччині завершується місячник проведення весняних робіт з озеленення та благоустрою, в якому активну участь взяли службовці обласної державної адміністрації, райдержадміністрацій, управлінь та установ. Усі роботи планується завершити до світлого і великого свята православних християн Великодня, яке традиційно в Україні зустрічають в прибраних оселях, селах, селищах та містах.
15 04 2009
Докладніше ...


Телефонна лінія “Запитай у влади”
На дзвінки жителів області під час прямої телефонної лінії “Запитай у влади” відповідав т.в.о. заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Петро Купчишин.
14 04 2009
Докладніше ...


Відбулася селекторна нарада з питань реформування професійно-технічної освіти під головуванням першого заступника міністра освіти і науки Олександра Гребельника
Хмельницьку область на нараді представляв заступник голови обласної державної адміністрації Микола Вавринчук, котрий взяв участь у обговоренні актуальних проблем розвитку професійно-технічної освіти, залучення альтернативних фінансових та матеріальних ресурсів, наближення органів місцевого самоврядування та роботодавців до проблем підготовки кваліфікованих робітників.
14 04 2009
Докладніше ...


Микола Вавринчук провів особистий прийом громадян
Серед питань, з якими зверталися мешканці області, були проблеми з вирішення земельного питання, отримання житла, виділення матеріальної допомоги.
14 04 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині дітей-сиріт оглянули за допомогою унікального апарату призначеного для діагностики раку шкіри та меланоми
Колишній особистий лікар Президента України Віктора Ющенка професор та бард Ольга Богомолець приїхала до обласного центру, щоб провести перший тур благодійного Всеукраїнського Марафону Здоров’я, за підтримки Президента України Віктора Ющенка. В рамках свого перебування Ольга Вадимівна провела прес-конференцію для місцевих ЗМІ за участю керівництва облдержадміністрації.
14 04 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині функціонуватиме кращий в Україні стаціонар первинного, складного протезування та реабілітації
Сьогодні в обласному центрі відбулася непересічна подія - урочисте відкриття стаціонару первинного, складного протезування та реабілітації на базі Хмельницького державного експериментального протезно – ортопедичного підприємства. Те, що соціальний заклад побудований та оснащений за найсучаснішими світовими технологіями, а відтак є найкращим на сьогодні в країні, переконливо засвідчила присутність на урочистостях заступника Міністра праці та соціальної політики України Олени Митрофанової, голови обласної державної адміністрації Івана Гавчука, представників обласної ради, міського голови Сергія Мельника.
14 04 2009
Докладніше ...


Стан торгової мережі та мережі ресторанного господарства підприємств Хмельницької області у 2008 році
На балансі підприємств-юридичних осіб, що здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, на 1 січня 2009р. перебувало 2519 об’єктів, з них 1586 магазинів, 451 кіоск, 482 ресторани, кафе, бари, їдальні. Ними було продано населенню споживчих товарів на суму 5003,3 млн.грн., що на 22,9% більше обсягу 2007р.
14 04 2009
Докладніше ...


Підсумки роботи промисловості Хмельниччини за січень–лютий 2009 року
У лютому 2009р. обсяги промислового виробництва збільшились проти попереднього місяця на 5,9%, проте до лютого 2008р. скоротились на третину і, як наслідок, за підсумками січня–лютого 2009р. зафіксовано зниження обсягів виробництва на 28,9%. Суттєвий спад промислового виробництва спостерігався в усіх основних видах діяльності, крім виробництва та розподілення електроенергії. Основними чинниками, що негативно вплинули на роботу промисловості області були згортання внутрішнього ринку, обмеженість можливостей кредитування та зростання курсу іноземної валюти, погіршення кон’юнктури ринку, особливо зовнішнього.
14 04 2009
Докладніше ...


Відбулося засідання обласної робочої групи з підготовки 64-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні
Головував на засіданні заступник голови обласної державної адміністрації Микола Вавринчук. За його словами, цьогорічне відзначення Дня перемоги на обласному рівні, як зазвичай розпочнеться за декілька днів до 9 травня. Зокрема, восьмого – відбудеться урочиста зустріч голів облдержадміністрації, обласної ради, Хмельницького міського голови з Героями Радянського Союзу, повними кавалерами орденів Слави та 4-х медалей “За відвагу”, ветеранами Великої Вітчизняної війни, представниками ветеранських громадських організацій у сесійному залі Будинку рад.
13 04 2009
Докладніше ...


Обласний комітет визначив кращі підприємства у роботі з охорони праці
Такий огляд-конкурс на кращу організацію роботи з охорони праці, зниження травматизму, професійних захворювань та загибелі працюючих на виробництві проводиться щорічно.
Як зазначив головуючий на засіданні заступник голови облдержадміністрації Віктор Коліщак, на розгляд обласного організаційного комітету було подано 18 підприємств-претендентів в номінації з середньообліковою чисельністю працюючих до 100 чоловік, 20 підприємств з чисельністю від 100 до 1000 чоловік, а в номінації більше 1000 чоловік подано одне підприємство.
13 04 2009
Докладніше ...


Іван Гавчук : «Ми повинні втримати високі стандарти, незважаючи на кризу»
Завтра , 14 квітня, на телеканалі «Поділля-центр» транслюватиметься передача «10 хвилин з губернатором» за участю голови обласної державної адміністрації Івана Гавчука. Як завжди, в десятихвилинці обговорюються питання, які напряму стосуються важливих аспектів життєзабезпечення області. Завершився перший квартал поточного року. Чи задовольняють бюджетні показники потреби області, чи достатньо ресурсу аби забезпечити в повній мірі роботу , насамперед, соціальних та освітніх закладів ? Ці та ряд інших питань стали темою для розмови в передачі.
13 04 2009
Докладніше ...


Значна увага з органів державної влади приділяється фізкультурно-оздоровчій та реабілітаційній роботі серед інвалідів

У 2008 році обласним центром з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» були проведені обласні змагання з 10 видів спорту в яких взяло участь 2950 спортсменів.
13 04 2009
Докладніше ...


79 дітей маленких мешканців області вдалося врятувати від можливої небезпеки
Такий результат роботи служб у справах дітей Хмельниччини. Загалом, у І кварталі 2009 року обстежено умови проживання дітей у 609 неблагополучних сім'ях. Згідно перевірок, 79 дітей було вилучено з місць, де їм загрожувала небезпека.
13 04 2009
Докладніше ...


Іван Гавчук : « Виховання в багатодітній родині замінює інститути …»
Сьогодні в приміщенні обласної державної адміністрації відбулося урочисте вручення відзнак «Мати-героїня». Їх отримали 81 берегиня багатодітних родин Хмельниччини. З вітальним словом до присутніх, а це матері, їх діти та онуки, звернувся голова обласної державної адміністрації Іван Гавчук. « Ви є найкращими в нашій області. Я сам ріс в багатодітній сім’ї. А тому знаю ціну такого виховання, яке замінює інститути»,- зауважив губернатор.
10 04 2009
Докладніше ...


П’ятеро дітей-сиріт знайшли нових батьків завдяки акції проведеної облдержадміністрацією

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 15 грудня 2008 року № 621/2008-р. на Хмельниччині було проведено обласну благодійну акцію, “Подаруйте радість дитині на Різдво у родині”.
10 04 2009
Докладніше ...


Кожні 15 секунд на земній кулі від туберкульозу помирає одна людина
Відбулося чергове засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції. Цього разу засідання пройшло у Хмельницькому районі в приміщенні райдержадміністрації і стосувалося стану справ протидії туберкульозу та ВІЛ у центральних районах області. Нагадаємо, що до цього аналогічні засідання проходили у Кам’янці-Подільському та Славуті.
Відкрив засідання обласної ради заступника голови облдержадміністрації Миколи Вавринчука. Як зауважив заступник голови обласної адміністрації Микола Вавринчук, за 2008 рік епідемічна ситуація з туберкульозом в Хмельницькій області залишається не простою: епідемія триває, але у порівнянні з 2007 роком, (саме тоді спостерігався її сплеск), немає тенденції до її прогресування. За рівнем захворюваності населення на туберкульоз Хмельниччина посідає сьоме рейтингове місце серед 27 адміністративних територій України.
10 04 2009
Докладніше ...


Кам’янець-Подільський аграрний університет святкує 90-річчя
Понад 13 тисяч студентів та викладацький колектив одного із найкращих вузів Хмельниччини, який готує спеціалістів для Чернівецької, Тернопільської, Івано-Франківської, Житомирської та, звісно, Хмельницької областей, вчора, урочисто відзначили 90-річчя свого навчального закладу. Від імені голови обласної державної адміністрації та від себе особисто «ювілярів» привітав заступник голови облдержадміністрації Микола Вавринчук.
10 04 2009
Докладніше ...


Світ побачило унікальне видання з історії Хмельниччини
Нова книга висвітлює події, які відбувалися на території Хмельниччини в період фашистської окупації з червня 1941 до квітня 1944 року. Видання присвячене 65-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.
10 04 2009
Докладніше ...


Питання добудови енергоблоків №3, №4 ХАЕС розглядалось на нараді
Чергове засідання оперативного штабу з добудови енергоблоків №3, №4 Хмельницької АЕС під головуванням президента ДП НАЕК «Енергоатом» відбулось 9 квітня на майданчику ХАЕС. У засіданні, на якому аналізувалось виконання підготовчих заходів до початку спорудження нових енергоблоків ХАЕС, взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот, представники НАЕК «Енергоатом», ВАТ «Київенергопроект», підрядних організацій, керівники та провідні спеціалісти Хмельницької АЕС.
09 04 2009
Докладніше ...


Хмельниччина здала іспит з територіальної оборони на «добре»
Сьогодні завершилося триденне командно-штабне навчання з територіальної оборони в Хмельницькій області, під час проведення якого посадові особи зони та районів показали високий рівень професійної підготовки, натхнення та старанність. За наказом командувача військ Західного оперативного командування генерал-лейтенанта М. Куцина від 09.04.2009 року № 139 з метою заохочення особового складу зони та районів територіальної оборони за високий професіоналізм, активну участь при підготовці та проведені командно-штабного навчання з територіальної оборони, практичних занять грамотами нагороджені: начальник зони територіальної оборони голова обласної державної адміністрації Іван Гавчук;
09 04 2009
Докладніше ...


Засідання обласної робочої групи з питань сприяння відновленню платоспроможності суб’єктів господарювання області
9 квітня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Коліщака відбулось засідання обласної робочої групи з питань сприяння відновленню платоспроможності суб’єктів господарювання області. Воно проведено з метою покращення показників фінансових результатів від звичайної діяльності до оподаткування підприємств області, недопущення випадків мінімізації доходів, забезпечення у повному обсязі сплати страхових внесків до пенсійного фонду та запобігання банкрутству суб’єктів господарювання.
09 04 2009
Докладніше ...


В.Кирилюк взяв участь у нараді під керівництвом Прем’єр-міністра Ю.Тимошенко
Заступник голови облдержадміністрації В.Кирилюк взяв участь у нараді під керівництвом Прем’єр-міністра Ю.Тимошенко з питань розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації
На нараді зазначено, що Уряд побудував нову систему пришвидшення обігу грошей в Аграрному фонді.
09 04 2009
Докладніше ...


Бокс, важка атлетика та велоспорт: приоритетні види спорту для Хмельниччини
Про це йшлося на науково-практичній конференції «100 років спортивного руху на Поділлі: історичні витоки, сучасний стан та перспективи розвитку» у Національному університеті ім. І. Огієнка.
08 04 2009
Докладніше ...


В області спостерігається тенденція щодо зменшення кількості дітей, котрих направляють до інтернатних установ
У 2007-2008 навчальному році до інтернатних закладів було влаштовано 113 дітлахів. Прим цьому у 2006-2007 навчальному році таких направлень було 145. Тобто, за цей час в інтернати було віддано на 32 дитини менше. За словами заступника голови обласної державної адміністрації з гуманітарних питань Миколи Вавринчука, для суттєвого зменшення влаштування дітей до інтернатних закладів була розроблена та прийнята Цільова соціальна програма реформування системи закладів для дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування у Хмельницькій області на 2009-2017 роки, яка передбачає пріоритет сімейних форм виховання дітей.
08 04 2009
Докладніше ...


Володимир Кирилюк розповів журналістам про хід весняно-польових робіт
Сьогодні на питання громадян під час “прямої” телефонної лінії “Запитай у влади” відповідав заступник голови облдержадміністрації Володимир Кирилюк. До нього звернулося 6 жителів області з різних куточків регіону. Зокрема, з м.Кам’янця-Подільського, Нетішина, Славути, Віньковецького, Дунаєвецького та Теофіпольського районів.
Наприклад, жителька Теофіпольського району, інвалід ІІ групи просила надати їй матеріальну допомогу на лікування, кількох додзвонювачів турбувало питання стану доріг та інше.
Також в ході “прямої” лінії заступник голови адміністрації поінформував журналістів щодо проведення в області весняно-польових робіт.
07 04 2009
Докладніше ...


Організацію взаємодії всіх гілок державних органів влади, силових підрозділів під час виконання заходів в особливий період відпрацьовують близько 250 учасників командно-штабного навчання з територіальної оборони на Хмельниччині
Сьогодні, 7 квітня, у Хмельницькій області розпочалося планове триденне командно-штабне навчання з територіальної оборони. У заході беруть участь близько 250 осіб керівного складу та інших сил і засобів забезпечення, зокрема, військовослужбовці Збройних Сил України, працівники Хмельницької обласної та районних державних адміністрацій, представники інших військових формувань та правоохоронних органів.
07 04 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині знизилася злочинність серед дітей
За інформацією служби у справах дітей облдержадміністрації з початку 2009 року на території області було зафіксовано 66 випадків дитячої злочинності. В порівнянні з аналогічним періодом 2008 року – 70. Отож, дитяча злочинність знизилася на 5,7%.
07 04 2009
Докладніше ...


В обласному центрі заклали ще один парк

Такий результат проведення акції «Посади своє дерево» в Хмельницькому спеціалізованому ліцеї-інтернаті поглибленої підготовки в галузі науки за участю Миколи Вавринчука та Володимира Кирилюка. Акція була проведена з ініціативи та за підтримки Хмельницької обласної державної адміністрації та обласного управління освіти та науки.
07 04 2009
Докладніше ...


Фахівцями обласного онкологічного диспансеру видано навчальний відеофільм для медичних працівників з патології молочної залози
За словами заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука, крім цього в області, в рамках виконання програми «Репродуктивне здоров’я нації», продовжено видання та розповсюдження в ЛПЗ області примірників пам’яток, листівок з питань профілактики онкозахворювань, в тому числі молочної залози (3500 примірників загальною вартістю 6,3 тисячс гривень).
07 04 2009
Докладніше ...


Обговорення проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Хмельницької області на 2009 рік.
6 квітня 2009 року у малому залі Будинку рад під головуванням голови облдержадміністрації І.Гавчука проведено розширене засідання робочої групи з розроблення проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Хмельницької області на 2009 рік.
07 04 2009
Докладніше ...


«10 хвилин з губернатором»
В минулу п’ятницю на Хмельниччині з робочим візитом перебував Президент України Віктор Ющенко. Глава держави заявив в інтерв'ю журналістам на полігоні 8-го окремого полку спеціального призначення Сухопутних військ ЗСУ , що готовий розглянути можливість одночасного проведення дострокових президентських і парламентських виборів. Однак наголосив, що для цього необхідно прийняти цілий пакет важливих рішень.
07 04 2009
Докладніше ...


У консолідації сил усіх гілок влади
Питання покращення соціального стану громадян стали предметом обговорення під час зустрічі в минулу п‘ятницю голови обласної державної адміністрації Івана Гавчука, міського голови міста Хмельницького Сергія Мельника та голови правління Пенсійного фонду України Олексія Зарудного, який перебував в області із робочою поїздкою.
06 04 2009
Докладніше ...


З особистого прийому голови обласної державної адміністрації
Сьогодні голова обласної державної адміністрації Іван Гавчук здійснив особистий прийом громадян. По допомогу у вирішені тих чи інших питань до очільника області звернулося близько п’ятнадцяти осіб. Представники від громади 17 сіл Ярмолинеччини вже вкотре звертаються до Івана Карловича з наболілою проблемою щодо завершення газифікації у ряді населених пунктів.
06 04 2009
Докладніше ...


Відбулися урочистості з нагоди відзначення 65-ї річниці визволення Кам'янеччини від фашистських загарбників

П’ятого квітня о 9 годині розпочався мітинг та урочисте покладання квітів біля меморіалу загиблим воїнам у с.Довжок. З вітальним словом виступили: голова адміністрації Ростислав Ярема, голова районної ради Іван Романчук, голова районної ради ветеранів війни, праці та Збройних сил Антон Малик, сільський голова Олександр Домбровський, голова Хмельницької обласної організації ветеранів України Боднар Іван Миколайович. В мітингу взяли участь делегація з м. Хмельницький: ветерани, начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадмінінстрації Ігор Сабій.
06 04 2009
Докладніше ...


В перші вихідні квітня на центральному майдані області розпочались різноманітні заходи, акції та події
За словами заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука деякі обласні управління, зокрема культури, туризму і курортів, освіти і науки, у справах сім’ї, молоді та спорту отримали доручення підготувати та узгодити між собою плани заходів для проведення акцій згідно тематики своєї діяльності.
06 04 2009
Докладніше ...


Вища школа переходить в режим максимальної економії витрат, які не мають вплинути на якість освітніх послуг

Про це заявив міністр освіти і науки Іван Вакарчук під час колегії Міністерства освіти і науки України «Мета реформ у вищій школі – якість і доступність освіти», котра проходила у селекторному режимі. Від Хмельницької області участь у колегії взяв заступник голови облдержадміністрації Микола Вавринчук.
06 04 2009
Докладніше ...


Лісівники краю – про наболіле
Минулої п’ятниці лісівники області збиралися на виробничу нараду, аби обговорити ряд невирішених питань, пов’язаних з життєдіяльністю галузі, і ті проблеми, які останнім часом проявилися у галузі у зв’язку з фінансово-економічною кризою. У роботі наради взяли участь перший заступник голови Держкомлісгоспу України Юрій Марчук, заступник голови ОДА Володимир Кирилюк, заступник голови обласної ради Валентин Грищук та ряд інших посадових осіб області. Вів нараду начальник обласного управляння лісового та мисливського господарства Віталій Лісовий.
06 04 2009
Докладніше ...


Після закінчення початкової школи 20% учнів втрачають інтерес до навчання

В обласному центрі відбулася науково-практична конференція «Здоров’я через освіту: досвід та перспективи» під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука.
Учасниками заходу було більше 100 представників освіти і охорони здоров’я, котрі розглянули питання щодо формування культури здоров’я дітей та молоді, особливості викладання предметів «Основи здоров’я» та «Фізична культура», тощо.
06 04 2009
Докладніше ...


Робоча поїздка Президента України Віктора Ющенка до Хмельницької області
У п'ятницю, 3 квітня, Президент України Віктор Ющенко здійснив робочу поїздку до Хмельницької області. Глава держави ознайомився з основними завданнями, організаційно-штатною структурою та бойовими можливостями 8-го окремого полку спеціального призначення та 19-ї Хмельницької ракетної бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.
03 04 2009
Докладніше ...


Віктор Коліщак провів нараду щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати у місті Славута
На нараді було зазначено, що заборгованість із заробітної плати по економічно – активних підприємствах області складає 9,5 млн. грн., що на 0,4 млн. грн. менше, ніж на початок минулого місяця, з яких у місті Славута – 390,8 тис. грн. або 4,1% загальної суми боргу на економічно активних підприємствах області.
02 04 2009
Докладніше ...


В.Коліщак взяв участь у черговому засіданні правління Хмельницького обласного відділення фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності
Заступник голови облдержадміністрації Віктор Коліщак взяв участь у черговому засіданні правління Хмельницького обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.
На засіданні були розглянуті питання щодо виконання бюджету обласного Відділення за 2008 рік, про бюджет 2009 року, програми відновлення здоров’я застрахованих осіб та членів їх сімей обласного Відділення на 2009 рік, розподілу путівок на санаторно-курортного лікування на 2009 рік.

02 04 2009
Докладніше ...


Ректор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії - кращий ректор Хмельниччини

В обласному центрі, в приміщенні Хмельницького гуманітарно-педагогічної академії, нагородили володарів обласної премії імені Миколи Дарманського. Нагородження відбулося в рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції «Четверті педагогічні читання пам’яті М.М. Дарманського: професіоналізм педагога в контексті Європейського вибору України». Від імені обласної державної адміністрації участь у конференції та у врученні премій взяв голова обласної державної адмінінстрації Іван Гавчук та заступник голови обласної державної адміністрації з гуманітарних питань Микола Вавринчук.
02 04 2009
Докладніше ...


Облдержадміністрація надала грошову допомогу громадянам, котрі потребують дороговартісного лікування
Відбулося засідання регіональної комісії з питань діяльності підприємств, організацій і громадських організацій інвалідів Хмельницької області під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука.
02 04 2009
Докладніше ...


Проведено круглий стіл з питань реформування земельних відносин у Чемеровецькому районі
У залі засідань Чемеровецького районного Будинку культури було проведено круглий стіл на тему: «Вивчення стану реформування земельних відносин, здійснення повноважень відповідно до вимог ст. 12, 17 та п.12 перехідних положень Земельного кодексу України органами місцевого самоврядування та виконавчої влади на території Чемеровецького району». У заході взяли участь начальник головного управління Держкомзему в Хмельницькій області Олександр Лохматов, голова районної ради Федір Кравчук, заступник голови РДА Володимир Думанський, начальник ДПІ в Чемеровецькому районі Ігор Бєлко, керівники виконавчих комітетів місцевих рад.
02 04 2009
Докладніше ...


Нарада з розгляду проблемних питань у сфері пасажирських автоперевезень
За участю першого заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Дерикота та заступника голови адміністрації Віктора Коліщака 31 березня відбулась нарада щодо обговорення проблемних питань пов’язаних із автомобільними перевезеннями пасажирів автобусами, які працюють у приміському та міжміських внутрішньообласному сполученні.
01 04 2009
Докладніше ...


Микола Дерикот поінформував журналістів про виконання доходної частини місцевих бюджетів
Відповідаючи на питання журналістів перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот поінформував журналістів про виконання доходної частини місцевих бюджетів.
Він повідомив, що виконання загального фонду обласного бюджету за доходами станом на 30 березня становило 101,1% до показників.
01 04 2009
Докладніше ...


В області забезпечено розвиток «Клінік дружніх до молоді»
Ці заклади є спеціалізованими установами, закладами, кабінетами, що здійснюють медико-соціальну допомогу з проблем збереження здоров’я, обумовлену специфікою підліткового віку, на принципах доступності, добровільності, доброзичливості.
За словами заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Миколи Вавринчука, в області функціонує п’ять «Клінік дружніх для молоді» у центрі охорони материнства та дитинства у Кам’янецькій міській лікарні, Хмельницькій обласній та міській дитячій лікарні, Шепетівській й Старокостянтинівській ЦРЛ.
01 04 2009
Докладніше ...


На питання громадян під час прямої телефонної лінії відповідав перший заступник голови ОДА М.Дерикот
На питання громадян під час прямої телефонної лінії “Запитай у влади” відповідав перший заступник голови ОДА Микола Дерикот. Сьогодні до нього зі своїми проблемами звернулися 10 жителів нашої області. Вони порушували питання ремонту доріг, надання матеріальної допомоги, повернення вкладів колишнього Ощадбанку СРСР та інше.
31 03 2009
Докладніше ...


М.Дерикот провів селекторну нараду щодо озеленення територій та виплати зарплати працівникам бюджетної сфери
Перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот провів селекторну нараду з представниками районів та міст обласного підпорядкування щодо озеленення територій та виплати заплати працівникам бюджетної сфери.
Спілкуючись з представниками районів він наголосив на тому, що потрібно навести лад на дорогах державного значення. І роботу ці потрібно розпочати із завтрашнього дня.
31 03 2009
Докладніше ...


З нового навчального року до ПТУ області планують приймати студентів за умови підписання тристоронніх угод між учнем, навчальним закладом та потенційним роботодавцем
Це дозволить набирати до професійно-технічних училищ серйозних учнів, котрі підуть туди на навчання не лише заради того аби скоріше «вирватися» зі школи та від нагляду батьків. Також угода стане гарантом того, що після закінчення навчання молодий спеціаліст отримає роботу за спеціальністю, нормальні умови для життя. В свою чергу навчальні заклади будуть готувати кадри робітничих спеціальностей згідно реальних потреб ринку праці.
31 03 2009
Докладніше ...


Засідання громадської ради з питань соціального захисту чорнобильців
Відбулось засідання громадської ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, під головуванням Віктора Коліщака.
Були розглянуті такі питання: про виконання рішення засідання громадської ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи № 2 від 18.11.2008-р; про стан медичного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та результати проведення інвентаризації лікарських препаратів, що передано до спеціалізованих медичних закладів області, придбаних у 2007 році за кошти бюджетної програми „Комплексне медико-санітарне забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”
31 03 2009
Докладніше ...


Багатства надр – під контроль влади
Розробка кар’єрів та видобування корисних копалин в області далеко не завжди відбувається з дотриманням чинного законодавства. Загалом, за оцінками фахівців, видобуток піску, вапняку, мінеральної чи питної води здійснюється офіційно, з оформленням усіх необхідних дозвільних процедур, лише приблизно у 30% випадків. Отже, слід об’єднати зусилля і налагодити тісну співпрацю між усіма відповідними контролюючими держструктурами, аби припинити розбазарювання та безкоштовне використання народних багатств. Про таке, зокрема, йшла мова на сьогоднішньому засіданні обласної робочої групи з опрацювання та комплексного вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель під головуванням заступника голови ОДА Володимира Кирилюка.
31 03 2009
Докладніше ...


Кам’янець-Подільському учбово-виробничому товариству сліпих допоможуть
Під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука відбулося чергове засідання регіональної комісії з питань діяльності підприємств, організацій і громадських організацій інвалідів Хмельницької області. Цього разу на порядок денний було винесено два питання і обидва вони стосувалися діяльності Кам’янець-Подільського учбово-виробничого товариства сліпих.
31 03 2009
Докладніше ...


В цьому році до весняних толок з озеленення та благоустрою активніше залучатимуть школярів та студентів

Про це йшлося на сьогоднішній селекторній нараду з представника державних адміністрацій областей, Києва та Севастополя та Ради міністрів Автономної Республіки Крим, присвячену реалізації указу Президента від 26 березня 2009 року «Про проведення весняних толок у 2009 році».
У нараді, яку провів заступник Глави Секретаріату Президента Роман Безсмертний у Києві взяв участь голова обласної адміністрації Іван Гавчук. В Хмельницькій студії були присутні заступники голови облдержадміністрації Микола Вавринчук та Володимир Кирилюк.
31 03 2009
Докладніше ...


В минулому році не було зафіксовано смертності серед новонароджених на Хмельниччини
За словами заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації з питань охорони материнства та дитинства Тетяни Косовської, в області у 2008 році не було зафіксовано випадків смерті новонароджених у пологових відділеннях. Так само, до мінімуму було скорочено кількість летальних випадків серед породіль. Принаймні, за словами Тетяни Петрівни, під час пологів торік, нажаль, не вдалося врятувати лише одну жінку, котра страждала на вроджений порок серця і знала про ризик її вагітності. Нащастя - дитину породілі вдалося врятувати.
30 03 2009
Докладніше ...


Відбулося засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва
30 березня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Коліщака відбулося засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва при облдержадміністрації.
Її проведено з метою забезпечення умов, сприятливих для подальшого розвитку підприємництва, врегулювання проблемних питань здійснення підприємницької діяльності.
30 03 2009
Докладніше ...


Ще раз про енергозбереження
26 березня в Секретаріаті Президента України відбулася нарада щодо реалізації державної політики у сфері енергоефективності, енергозбереження та використання нетрадиційних і відновлювальних джерел енергії.
30 03 2009
Докладніше ...


Всеукраїнські муніципальні слухання
Сьогодні, 30 березня, у Центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» відбудуться позачергові Всеукраїнські муніципальні слухання « Реформа місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою як інструмент подолання фінансово-економічної кризи в Україні» за участю президента України Віктора Ющенка, представників Фонду сприяння місцевому самоврядуванню України при Президентові України, Міністерства регіонального розвитку та будівництва України, Асоціації міст України та громад. У заході бере участь голова Хмельницької обласної державної адміністрації Іван Гавчук.
Прес-служба ОДА
30 03 2009
Докладніше ...


У структурі районних держадміністрацій найближчим часом можуть з’явитися відділи охорони здоров’я, які виконуватимуть роль платника та контролера якості медичних послуг

Заступник голови обласної державної адмінінстрації Микола Вавринчук взяв участь у колегія Міністерства охорони здоров’я України, присвяченій результатам діяльності медичної галузі у 2008 році.
30 03 2009
Докладніше ...


“Обласна влада докладає максимум зусиль, щоб соціальні програми в області виконувались”, - В.Коліщак
27 березня відбулася семінар-нарада з керівниками волонтерського рух та волонтерами, що надають соціальні послуги пенсіонерам та одиноким непрацездатним громадянам. У нараді взяв участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Коліщак.
Було позитивно відзначено роботу волонтерських організацій Городоцького, Красилівського, Старокостянтинівського та Хмельницького районів.
30 03 2009
Докладніше ...


Робоча поїздка Івана Гавчука до Кам’янця-Подільського
27 березня Кам'янеччину відвідав голова ОДА Іван Карлович Гавчук. На 10 годину він провів прийом громадян міста. Також очільник області о 12 годині зустрівся з викладацько-студентським складом ПДАТУ, де проаналізував суспільно-політичну, економічну ситуацію, розкрив пріоритетні завдання влади та своє бачення щодо розвитку області, пошуку механізмів поповнення бюджету та загального покращення ситуації.
30 03 2009
Докладніше ...


Заступник голови облдержадміністрації Володимир Кирилюк провів виїзний прийом громадян
27 березня 2009 року в приміщенні Волочиської районної державної адміністрації відбувся прийом громадян з особистих питань, який провів заступник голови обласної державної адміністрації з питань агропромислового комплексу Володимир Борисович Кирилюк.
30 03 2009
Докладніше ...


Погашення боргів під контролем обласної влади
27 березня Віктор Коліщак провів засідання обласної комісії з питань сприяння забезпеченню своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.
Цього разу слухалось питання щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати та рівня заробітної плати у Городоцькому районі.
27 03 2009
Докладніше ...


В.Коліщак приймав громадян з особистих питань
26 березня заступник голови облдержадміністрації Віктор Коліщак провів прийом громадян з особистих питань.
До нього зі своїми проблемами звернулися 3 людей з міста Хмельницького, яких турбували питання виділення матеріальної допомоги, пенсійного забезпечення та питання приватизації земельної ділянки.
27 03 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині в минулому році від новонароджених відмовилося в два рази менше породіль, ніж у 2007 році

У позаминулому році від 24 дитинок відмовились матері. У 2008 ця цифра зменшилася вдвічі, проте за словами заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчук, такі факти є недопустимими. В цьому році, за словами посадовця, за умови виявлення випадків відмови матерів від дитини буде проводитися службове розслідування. Справа в тому, що на думку Миколи Пророковича, є низка соціальних служб, медичних установ, котрі повинні попереджати такі випадки та допомагати майбутнім матерям зробити правильний корок та залишити у себе дитину. Принаймні, вже сьогодні в області (селище Чорний острів) існує центр для одиноких матерів.
Про це йшлося сьогодні на засіданні координаційної ради з питань репродуктивного здоров’я під головуванням Миколи Вавринчука.
26 03 2009
Докладніше ...


Віктор Ющенко вимагає від місцевої виконавчої влади розробити програми із енергозбереження
Під час наради з питань ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів Президент України Віктор Ющенко критично оцінив показники енерговитратності української економіки, що є одними з найвищих у світі. При цьому Глава держави наголосив, що це питання актуальне і критичне з точки зору національної безпеки.
26 03 2009
Докладніше ...


Перший заступник голови ОДА М.Дерикот зустрівся з керівництвом районів та міст
Перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот провів співбесіду з головами райдержадміністрацій та міськими головами з метою попереднього з’ясування результатів проведеної роботи щодо закупівель товарів за державні кошти. Посадовець поспілкувався з керівництвом Красилівського, Полонського, Старосинявського, Хмельницького районів та м. Славути.
26 03 2009
Докладніше ...


Іван Гавчук : « Оцінку треба давати всім посадовцям »
У роботі двадцятої сесії обласної ради взяв участь голова обласної державної адміністрації Іван Гавчук. На розгляд депутатів було винесено понад двадцять питань. Традиційно робота розпочалася з депутатських запитів, про стан реагування на них збоку прокуратури інформував перший заступник прокурора області Валентин Твердохліб.
26 03 2009
Докладніше ...


Молочарі області збираються збільшити обсяги виробництва
Учора на базі державного підприємства дослідного господарства «Пасічна» (с. Пасічна Старосинявського району) було проведено нараду-семінар з питань розвитку молочного скотарства, одержання молока високої якості та його переробки, впровадження комп’ютеризованої програми селекційно-племінного обліку в тваринництві. У заході взяли участь начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, директори молокопереробних підприємств, керівники базових господарств з виробництва молока за списком, керівники та спеціалісти обласних організацій, науковці. Вів нараду заступник голови облдержадміністрації Володимир Кирилюк.
25 03 2009
Докладніше ...


На честь 65-ї річниці визволення
Сьогодні на вшанування 65-ї річниці визволення області від фашистських загарбників відбулося покладання вінків та квітів на Військовому кладовищі. Участь в заході взяли голова обласної державної адміністрації Іван Гавчук, голова обласної ради Іван Гладуняк, міський голова Сергій Мельник, ветерани Великої Вітчизняної війни, громада міста Хмельницького та гості.
25 03 2009
Докладніше ...


Зустріч земляків
Сьогодні, 24 березня, в приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч керівництва ОДА з представниками регіональної громадської організації « Земляцтво вихідців з Хмельницької області »( Московське земляцтво ).
24 03 2009
Докладніше ...


Відзначення 17-ї річниці Служби безпеки України
Сьогодні в обласному центрі відбулося урочисте зібрання, присвячене Дню Служби безпеки України. У ньому взяли участь кращі з кращих представників СБУ в області, керівництво облдержадміністрації, обласної ради, міста Хмельницького, ветерани служби та члени родин.
24 03 2009
Докладніше ...


Вшанування 65-ї річниці визволення області від фашистських загарбників
Сьогодні в обласному центрі відбулися урочистості з нагоди відзначення 65-ї річниці визволення області та міста Хмельницького від фашистських загарбників. В концертному залі обласної філармонії зібралася чимала кількість ветеранів Великої Вітчизняної війни з усіх куточків Хмельниччини. Вшанувати пам'ять загиблих та віддати данину поваги живим прийшло керівництво облдержадміністрації, обласної ради, виконкому Хмельницької міської ради.
24 03 2009
Докладніше ...


Хмельниччина посідає сьоме рейтингове місце за рівнем захворюваності населення на туберкульоз серед 27 адміністративних територій України

За словами заступника голови облдержадміністрації Миколи Вавринчука, під час сьогоднішнього круглого столу присвяченого Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом, зовсім не потрібно боятися статистичних даних щодо росту захворюваності на туберкульоз в регіоні. Навпаки, покращення виявлення хвороби серед мешканців області надасть реальну картину захворюваності та дозволить ефективніше боротися із «хворобою королів».
24 03 2009
Докладніше ...


На колегії облдержадміністрації
Сьогодні відбулось засідання колегії облдержадміністрації, де були розглянуті наступні питання: про виконання обласного бюджету за 2008 рік; про хід виконання розпоряджень голови облдержадміністрації щодо проведеної в області роботи з питань підвищення рівня заробітної плати та погашення заборгованості з її виплати; про хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 02.07.2008 року № 356/2008-р «Про стан організації в області роботи з видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності» та про план роботи обласної державної адміністрації на ІІ квартал 2009 року.
Головував на засіданні перший заступник голови облдержадміністрації Микола Дерикот.
23 03 2009
Докладніше ...


Жителів Хмельницької області відзначено державними нагородами
Під час сьогоднішньої колегії перший заступник голови облдержадміністрації М.Дерикот вручив подолянам нагороди.
Відповідно до Указу Президента України Віктора Андрійовича Ющенка за вагомий особистий внесок у справу консолідації суспільства, розбудову демократичної, соціальної і правової держави та з нагоди Дня Соборності України нагороджено:
23 03 2009
Докладніше ...


Завдання поставлені. Попереду - робота
20 березня, у п’ятницю, заступник голови облдержадміністрації Володимир Кирилюк провів селекторну нараду з районними керівниками, що переймаються питаннями агропромислового розвитку. Темою наради були проблеми підготовки сільськогосподарських підприємств області до проведення весняно-польових робіт.
23 03 2009
Докладніше ...


Заступник голови обласної державної адміністрації Микола Вавринчук взяв участь у відкритті Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики

22 березня 2009 року у актовій залі Хмельницького обласного ліцею поглибленої підготовки учнів у галузі науки відбулося урочисте відкриття IV етапу XXІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики за участю заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Миколи Вавринчука. Як зауважив Микола Пророкович - це змагання, безперечно, має державне значення, оскільки саме від сьогоднішньої молоді залежатиме майбутнє нації. В особі школярів майбутню інтелектуальну еліту привітали керівники області, голова оргкомітету олімпіади, та голова журі олімпіади - Гуржій Андрій Миколайович, академік АПН України, професор, доктор технічних наук, лауреат Державної премії у галузі науки і техніки, Заслужений працівник освіти України.
23 03 2009
Докладніше ...


Володимир Кирилюк взяв участь у засіданні круглого столу з питань реформування земельних відносин у Шепетівському районі
Сьогодні у стінах Шепетівської районної державної адміністрації відбулось засідання круглого столу з обговорення стану реформування земельних відносин у районі. Захід пройшов під головуванням т.в.о. заступника голови адміністрації Анатолія Чмира.
В обговоренні також взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації В.Б. Кирилюк, перший заступник головного управління Держкомзему у Хмельницькій області М.В.Музика, начальники відділів земельних ресурсів Старокостянтинівського, Ізяславського, Славутського районів, заступник начальника Шепетівської ОДПІ О.М.Гринь, представники державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель, селищний та сільські голови, керівники структурних підрозділів РДА.
20 03 2009
Докладніше ...


Відбувся прийом громадян з особистих питань т.в.о. заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Петром Купчишиним

20 березня в приміщенні Дунаєвецької райдержадміністрації відбувся прийом громадян з особистих питань т.в.о. заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Петром Івановичем Купчишиним.
20 03 2009
Докладніше ...


Обговорено питання своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати
19 березня відбулось засідання обласної комісії з питань сприяння забезпеченню своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Головував на засіданні заступник голови облдержадміністрації Віктор Коліщак.
“Так як Президентом України та Урядом одним з головних пріоритетів визначено забезпечення своєчасної виплати заробітної плати та ліквідацію заборгованості з неї, обласна адміністрація тримає це питання під контролем”, - сказав він.
20 03 2009
Докладніше ...


На порядку денному – економія коштів та підняття ефективності виробництва
Сьогодні у стінах облдержадміністрації відбувся брифінг заступника голови ОДА Володимира Кирилюка, присвячений питанням підготовки агропромислового комплексу краю до проведення весняно-польових робіт.
Головний аграрій області розповів журналістам місцевих ЗМІ про перспективи посівної в області, окреслив коло проблем, з якими довелося зіткнутися сільгоспвиробникам цього року, поінформував про роботу обласної влади, спрямовану на підтримку аграрного сектору.
19 03 2009
Докладніше ...


В обласному центрі визначили володарів обласної премії імені Миколи Дарманського в галузі освіти і науки

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 18.04.2008 року № 219/2008-р ,,Про заснування Хмельницької обласної премії імені Миколи Дарманського в галузі освіти та науки” 19 березня 2009 року відбулося засідання Комісії з визначення кандидатур на присудження Хмельницької обласної премії імені Миколи Дарманського в галузі освіти і науки під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Миколи Вавринчука.
19 03 2009
Докладніше ...


Володимир Кирилюк взяв участь у записі телепрограми «Село, а в ньому люди…»
Сьогодні у студії обласної державної телерадіокомпанії «Поділля-центр» було записано черговий випуск телепередачі «Село, а в ньому люди…». Тема ефіру: «Концептуальні питання піднесення землеробства області та підвищення ефективності комплексу весняно-польових робіт». На запитання ведучого Миколи Мотрена відповідали заступник голови обласної державної адміністрації з питань агропромислового розвитку Володимир Кирилюк та голова фермерського господарства «Пролісок», що у селі Гвардійське Хмельницького району, голова асоціації фермерів і приватних землевласників району та водночас заступник голови обласної асоціації, кандидат сільськогосподарських наук Віктор Тіней.
19 03 2009
Докладніше ...


На Хмельниччині 44 ФАПи не укомплектовані фельдшерами

Станом на 1 січня 2009 року в області функціонує 988 ФАПів. З метою поліпшення обслуговування сільського населення в цьому році було розпочато будівництво ФАПу у с. Ленківці Шепетівського району; проведено капітальні ремонти 48 ФАПів (477,1 тис. грн.);реконструйовано 11 ФАПів (140,5 тис. грн.);переведено в інші приміщення 12 ФАПів (57,8 тис. грн.);
газифіковано 62 ФАПи (453,7 тис. грн.). Про це повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Микола Вавринчук під час свого брифінгу присвяченого питанням охорони здоров’я. Зокрема, під час зустрічі з обласними та всеукраїнськими ЗМІ Микола Пророкович торкнувся теми стану справ та розвитку сільської медицини.
19 03 2009
Докладніше ...


Привітання

Проскурівсько-Чернівецька операція Збірник документів і матеріалів


Copyright © ARTinSTYLE 2006, ПП Кучер                                                      ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ