This version of the page http://extreme.lviv.ua/?tp=publications&publ2_code=-201 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-14. The original page over time could change.
Lviv eXtreme club


Стат ті

19.07.2004
Положення про III відкритий кубок "Агро-Союзу" з парашутного спорту.
"Авіа-Союз", 2004
П О Л О Ж Е Н Н Я

Про IIІ Відкритий Кубок "Агро-Союзу" з парашутного спорту

13 - 17 липня 2004 р.

"УЗГОДЖЕНО"
Федерація парашутного спорту України
Президент Мартиновський О.В. "ЗАТВЕРДЖЕНО"
ТОВ АК "Авiа-Союз"
Директор Криворотченко С.В.

I. Мета та завдання
II. Термін та місце проведення змагань
III. Керівництво та організація змагань
IV. Матеріально-технічне забезпечення змагань
V. Порядок, термін подачі заявки та допуск учасників до змагань
VI. Програма змагань
VII. Умови виконання вправ та їх оцінка
VIII. Визначення результатів змагань
IX. Нагородження переможців

I. Мета та завдання
1.1. Популяризація та розвиток парашутного спорту в Україні.
1.2. Розіграш командної першості Кубка "Агро-Союзу" в груповій акробатиці “четвірки” та “швидкісні шестірки”.
1.3. Підвищення спортивної майстерності спортсменів-парашутистів.
1.4. Виконання розрядних нормативів спортивної класифікації України та сертифікаційних вимог.

II. Термін та місце проведення змагань
2.1. Змагання проводяться з 13 по 17 липня 2004 року на базі ТОВ Авіаційна Компанія "Авіа-Союз", аеродром "Майське".
2.2. Прибуття суддів 12 липня, а спортивних команд 13 липня. Початок роботи мандатної комісії з 9 до 15 години за адресою: Дніпропетровська область, Синельниківський район, с. Майське, аеродром "Майське".
2.3. За попередніми заявками організатор надає транспорт, який рухається за маршрутом: м. Дніпропетровськ - аеродром "Майське", заявки приймаються до 12 липня 2004р. по тел. 8-050-320-56-59, ф.(05663) 533-30, E-mail: skydive@avia-souz.com.

III. Керівництво та організація змагань
3.1. Змагання організовуються та проводяться відповідно до нормативних документів, що регламентують льотно-парашутну підготовку в авіаційних організаціях України.
3.2. Підготовка та організація змагань покладається на ТОВ АК "Авіа-Союз", ПМТЗ "Агро-Союз", ФПС Дніпропетровської області, ФПС України.
3.3. Безпосередня відповідальність за проведення змагань покладається на начальника змагань та головного суддю, призначених встановленим порядком.
3.4. Склад суддівської колегії затверджується національною колегією суддів з парашутного спорту України.

IV. Матеріально-технічне забезпечення змагань
4.1. Змагання проводяться за рахунок затвердженого кошторису, заявочний внесок учасників та спонсорських внесків.
4.2. Заявочний внесок сплачується в день прибуття спортсменів у сумі 50 грн. за одного спортсмена у кожному виді парашутних змагань (“четвірки” та “швидкісні шестірки”), та 50 грн. за представника команди.
4.3. Учасники змагань та судії забезпечуються уніформою з символікою змагань;
4.4. Проїзд в обидва кінці, добові в дорозі, харчування, житло, відшкодування середньомісячної заробітної плати спортсменам та представникам команд за період змагань забезпечується відряджуючими організаціями, суддям - відповідно до затвердженого кошторису.
4.5. Організатори змагань відповідно до затвердженого кошторису забезпечують суддів, обслуговуючий персонал, спортсменів та представників команд медичним обслуговуванням, доставку автотранспортом до місця змагань з м. Дніпропетровська, підготовку місця змагань, прийняття та збереження спортивного майна, аеродромно-технічним обслуговуванням авіаційної техніки, керівництво польотами та стрибками на період змагань.
4.6. Спортивні делегації прибувають зі своїми парашутами та необхідним знаряддям.
4.7. Розквартирування у готелях м. Дніпропетровська, Павлограда чи у наметовому містечку на аеродромі "Майське" за рахунок спортсменів та за попередніми заявками що повинні бути подані до 12 липня 2004 р.

V. Порядок, термін подачі заявки та допуск учасників до змагань
5.1. Попередня заявка на участь у змаганнях подається до 12 липня 2004 року на адресу: АК "Авіа-Союз", пер. Совхозний - 5, с. Майське, Синельниковский район, Дніпропетровська область, Україна, 52511. Довідки по тел. 8-050-320-56-59, ф.(05663) 533-30, E-mail: skydive@avia-souz.com.
5.2 До участі у змаганнях допускаються команди авіаційних організацій та команди, які скомпоновані за згодою та власним бажанням із представників окремих організацій, що культивують парашутну групову акробатику;
5.3 Команди, парашутисти яких не володіють сертифікатом Категорії „С” з групової акробатики, допускаються до змагань після проходження 2-х кваліфікаційний турів, для виконання нормативів Українського національного сертифіката парашутиста;
5.4 Усі учасники повинні бути членами ФПС;
5.5 Іменні заявки на учасників - у 4-рьох примірниках (Додаток № 1), віддруковані за встановленою формою (формат А4), подаються в мандатну комісію змагань у день прибуття;
5.6. При реєстрації учасники подають:
Паспорт громадянина;
Документи, що засвідчують кваліфікацію спортсмена:
Український Сертифікат парашутиста не нижче категорії “С”;
Особисту книжку обліку парашутних стрибків;
документ, який підтверджує проходження медичної комісії з допуском до парашутних стрибків на 2004 рік;
2 примірники акту техогляду парашутних систем і приладів (відповідно до встановленого взірця), усі парашутні системи повинні мати страхуючи прилади.
особистий страховий поліс (страхове свідоцтво на суму не менше 5000 грн.) від нещасного випадку при виконанні стрибків з парашутом;
витяг з поіменного списку членів ФПСУ від авіаційної організації, згідно взірцю (вих. № 074 ФПСУ від 02.03.2004 р.), які сплатили членські внески до ФПСУ за 2004 р.;
для парашутистів, які не володіють сертифікатом Категорії „С” з групової акробатики, 4 фото 3,5 Х 4,5 см. для оформлення Заяв-Анкет Українського національного сертифіката парашутиста;
5.7 Вимоги щодо членства у ФПС України поширюється на тренерів-представників та членів суддівської колегії;
5.8 Учасники змагань у груповій акробатиці “четвірки” та “швидкісні шестірки” розігрують командну першість;
5.9 Кожна Команда повинна мати власну назву і капітана;
5.10 Склад команди з групової акробатики “четвірки” складається із 4-х спортсменів-парашутистів які мають сертифікат категорії "С" з групової акробатики та повітряного відео оператора який володіє сертифікатом категорії "С" базового рівня або вище;
5.11 Склад команди з групової акробатики “швидкісні шестірки” складається із 6-х спортсменів-парашутистів які мають сертифікат категорії "С" з групової акробатики та повітряного відео оператора який володіє сертифікатом категорії "С" базового рівня або вище;
5.12 Команда яка не має свого повітряного відео оператора може виконувати стрибки з відео оператором другої команди, в цьому випадку відео оператор не е членом команди;
5.13 Кожен спортсмен команди повинен мати досвід не менше 10 стрибків на групову акробатику у 2004 році;
5.17 Учасники змагань у груповій акробатиці повинні мати жорсткі шоломи;
5.15 Допуск спортсменів до змагань здійснюється наказом начальника змагань на підставі акта мандатної комісії;
5.16 Відповідальність за підготовленість спортсменів та безпеку стрибків на змаганнях несуть відряджуючі організації;
5.17 Команда з групової акробатики, яка порушила вимоги безпеки в одному із турів, до подальших стрибків не допускається;
5.18 Результати команд та спортсменів, які вибули без дозволу головного судді до закриття змагань, анулюються;
5.19 Найменша кількість команд для розіграшу командної першості у груповій акробатиці - 3 команди.

VI. Програма змагань
6.1 Вправа № 1. Групові акробатичні стрибки "четвірки" - 4 стрибки;
6.2 Вправа № 2. Групові акробатичні стрибки “швидкісні шестірки” - 4 стрибки;
6.3 Якщо за погодними умовами, або форс мажорних обставин повна програма не може бути виконана, змагання будуть розіграні при мінімумі:
вправа № 1 - 3 стрибки;
вправа № 2 - 3 стрибки;
6.4 Змагання проводяться згідно з цим Положенням, правилами змагань та спортивним кодексом ФАІ (розділ5).

VII. Умови виконання вправ та їх оцінка
7.1. Вправа № 1. Групова акробатика - “четвірки”.
Стрибки виконуються з висоти 3100 м. (робочий час - 35 с). Швидкість вітру при цьому не повинна перевищувати 11 м/с. У програму одного стрибка входить один комплекс, який повторюється протягом всього робочого часу. Комплекс фігур на змаганнях вибирається за допомогою жеребкування відразу на всі тури в день роботи мандатної комісії. Перед виконанням стрибків командам потрібно дати не менше 2 годин на знайомство з послідовністю виконання фігур.
Групова акробатика включає в себе 16 фігур (Додаток 2) з яких формуються комплекси фігур групової акробатики. В кожен комплекс входить п'ять окремих фігури.

7.2. Вправа № 2. Групова акробатика - “швидкісні шестірки”
Стрибки виконуються з висоти 3100 м. (робочий час - 30 с). Швидкість вітру при цьому не повинна перевищувати 11 м/с. У програму одного стрибка входить одна фігура яку треба зібрати як можливо швидше, протягом робочого часу. Фігура яку треба зібрати визначається за допомогою жеребкування (Додаток 3) відразу на всі тури в день роботи мандатної комісії. Перед виконанням стрибків командам потрібно дати не менше 2 годин на відпрацювання стрибка. Вихід членів команди здійснюється без захватів, по одному.
7.3. Черговість виконання стрибків командами визначається жеребкуванням в день роботи мандатної комісії і залишається незмінною на всі тури.
7.4. Оцінка стрибків по Вправам № 1 и 2 проводиться суддями за допомогою відеозапису повітряного відео оператора команди.
7.5. За відсутності власного відео оператора дозволяється користуватись послугами відео оператора іншої команди (за згодою).
7.6. Протести та скарги команд на роботу запрошеного відео оператора суддівською колегією не розглядаються.

VIII. Визначення результатів змагань
8.1. Вправа № 1. Групова акробатика - “четвірки”.
Місце команди визначається за найбільшою сумою зарахованих фігур у всіх турах. Команда, яка отримала найбільшу кількість очок, стає переможцем.
При однаковій сумі очок командам визначаються однакові місця. При однаковій сумі результатів у призерів проводяться додаткові стрибки до першого розходження. При неможливості провести додаткові стрибки, місця визначаються за кращим результатом у останньому, передостанньому і подальших турах, а при повній рівності - командам визначаються однакові (кращі) місця.

8.2. Вправа № 2. Групова акробатика - “швидкісні шестірки”
Місце команди визначається за найменший сумарний час зібраних фігур усіх турів. Команда, яка набрала найменший час, стає переможцем.
При однаковому сумарному часі командам визначаються однакові місця. При однаковому сумарному часі у призерів проводяться додаткові стрибки до першого розходження. При неможливості провести додаткові стрибки, місця визначаються за кращим результатом у останньому, передостанньому і подальших турах, а при повній рівності - командам визначаються однакові (кращі) місця.

XI. Нагородження переможців
9.1. Переможцям у вправі № 1 присвоюється звання «Переможець ІІІ відкритого Кубка "Агро-Союзу" 2004 року у груповій акробатиці "Четвірки"»;
9.2. Команда переможець у вправі № 1 отримує Кубок "Агро-Союзу";
9.3. Переможці у вправі № 1 нагороджуються (кожен член команди):

1 місце - дипломом, медаллю та цінним призом 1000 грн.
2 місце - дипломом, медаллю та цінним призом 750 грн.
3 місwt - дипломом, медаллю та цінним призом 500 грн.

9.4. Переможцям у вправі № 2 присвоюється звання «Переможець ІІІ відкритого Кубка "Агро-Союзу" 2004 року у груповій акробатиці “швидкісні шестірки”»;
9.5. Команда переможець у вправі № 2 отримує Кубок "Агро-Союзу";
9.6. Переможці у вправі № 1 нагороджуються (кожен член команди):

1 місце - дипломом, медаллю та цінним призом 700 грн.
2 місце - дипломом, медаллю та цінним призом 500 грн.
3 місwt - дипломом, медаллю та цінним призом 300 грн.

9.7. При участі у змаганнях менше 5 команд, у кожній вправі, нагородження команд здійснюється тільки за перше місце;
9.8. Тренери, які підготували “Переможців”, по кожній вправі змагання, нагороджуються дипломами.

ТОВ АК “Авіа-Союз”




© Copyright 2001-2009, eXtreme.lviv.ua     При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове
СТАНЬ
ОДНИМ
З НАС

01 Фото

02 Відео

03 Форум

04 SMS розсилка