This version of the page http://www.usuft.kiev.ua/STRtcmm.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-13. The original page over time could change.
Слово декана факультету технології цукрових та м’ясо-молочних виробництв
 
Іван ВОВКОДАВ —
декан факультету технології цукрових та
м’ясо-молочних виробництв

Цукор, молочні, м’ясні та олійножирові продукти складають основу раціону людей всіх вікових груп та користуються підвищеним попитом у населення. При цьому протягом останніх років істотно змінилася асортиментна політика – паралельно з традиційними розробляються нові технології, а на їх основі нові види продукції, в тому числі оздоровчого і профілактичного призначення. Впроваджувати їх у виробництво покликані випускники факультету технології цукрових та м’ясо-молочних виробництв.

Факультет технології цукрових та м’ясо-молочних виробництв є одним із провідних факультетів України з підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавр, спеціаліст і магістр напряму “Харчові технології та інженерія” з таких спеціальностей: “Технологія цукристих речовин”, “Технологія жирів та жирозамінників”, “Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса”, “Технологія зберігання, консервування та переробки молока”.

Кафедра технології цукру та полісахаридів єдина в Україні готує фахівців для однієї з найважливіших галузей народного господарства — цукрової промисловості. Кафедра підгримує тісні зв’язки з підприємствами цукрової та крохмале-патокової промисловості.

На базі спеціальності “Технологія жирів та жирозамінників” відкрито спеціалізацію Технологія парфумерно-косметичних виробів. Ефірні олії набули нині широкого використання у парфумерії, косметиці, медицині, побутовій хімії, харчовій промисловості.

На базі спеціальності “Технологія зберігання, консервування та переробки молока” навчаються майбутні фахівці зі спеціалізацій Технологія молочних консервів та Технологія морозива. Підприємства з виробництва молочних консервів і морозива є високорентабельними, а їх продукція користується значним попитом не лише на ринку України, а й в країнах СНД, Чехії, Словаччині, Ізраїлі, Японії та інш.

Наші вихованці підготовлені до інженерно-організаційної, науково-дослідної, проектно-технологічної діяльності в ринкових умовах. Отримані знання дозволяють випускникам факультету бути конкурентноспроможними на ринку праці порівняно із спеціалістами, що закінчили інші навчальні заклади. Наші фахівці успішно будують свою кар’єру і плідно працюють керівниками, головними спеціалістами, менеджерами, начальниками змін та цехів, завідувачами лабораторій, технологами, інженерами-хіміками акціонерних, приватних і спільних підприємств, в науково-дослідних і проектних організаціях, у вищих закладах освіти.

Фахову підготовку майбутні спеціалісти набувають на випускових кафедрах факультету – технології цукру та полісахаридів, технології м’яса, м’ясних та олієжирових продуктів і технології молока та молочних продуктів, які мають добре оснащені навчальні й науково-дослідні лабораторії, комп’ютерні класи з новітніми ЕОМ, локальну комп’ютерну мережу з доступом до Internet.

Навчання студентів на факультеті поєднує фахову підготовку технолога зі здобуттям практичних знань та навичок на передових підприємствах галузей промисловості.

До послуг студентів — бібліотека, читальна зала з сучасним фондом навчальної, наукової та довідкової літератури, локальна комп’ютерна мережа з доступом до Іnetrnet. На факультеті створені всі умови для занять з фізичної культури – діють спортивні секції з семи видів спорту.

Центр культурного та естетичного виховання сприяє розвитку творчих здібностей студентів.

Заочна форма навчання на факультеті дає можливість працівникам промисловості, а також випускникам середніх закладів освіти отримати освітньо-кваліфікаційні рівні бакалавр або спеціаліст без відриву від виробництва.

На факультеті організовано навчання за скороченим терміном для осіб, які отримали кваліфікацію молодший спеціаліст.

Отож ініціативну, кмітливу і допитливу молодь запрошуємо до вступу на факультет ТЦММ.

ШАНОВНІ АБІТУРІЄНТИ! Запрошуємо Вас на навчання для отримання освіти за цікавими і вкрай необхідними Україні спеціальностями.


Студенти під час практики на ВАТ “Шосткинський міськмолкомбінат”
 
© 2008