This version of the page http://www.usuft.kiev.ua/STRtbh.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-13. The original page over time could change.
Слово декана факультету технології бродильних та хлібопекарських виробництв
 
Петро ШИЯН —
декан факультету технології бродильних та
хлібопекарських виробництв

Факультет технології бродильних та хлібопекарських виробництв є одним з найбільших і найстаріших в НУХТ, утворений в 1974 році. Нині до складу факультету входять чотири випускові кафедри: біотехнології продуктів бродіння, екстрактів та напоїв; технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів; процесів і апаратів харчових виробництв та технології консервування; кафедра технології зберігання та переробки зерна, а також кафедри фізики й філософії.

На факультеті працюють 6 академіків, 25 докторів наук, професорів, 76 кандидатів наук, доцентів.

Нині факультет здійснює підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівняннями «бакалавр», «спеціаліст», «магістр» за спеціальностями: “Технологія зберігання та переробки зерна”, “Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів”, “Технологія бродильних виробництв і виноробства”, “Технологія зберігання, консервування та переробки плодів і овочів” за денною та заочною формою навчання.

На всіх випускових кафедрах факультету ведеться підготовка наукових кадрів через аспірантуру й докторантуру.

Якісній підготовці, майбутніх спеціалістів сприяє наявність комп’ютерних класів та навчально-методичних кабінетів. На факультеті діють вісім філій кафедр, два навчально-виробничих центри та п’ять базових підприємств. Кафедри факультету мають добре оснащені навчальні і науково-дослідні лабораторії.

Усі спеціальності факультету атестовані за IV (найвищим) рівнем акредитації.

Кафедри факультету підтримують наукові зв’язки більше ніж з 15-ма зарубіжними науково-дослідними та вищими навчальними закладами. Кращі студенти факультету щорічно виїздять за кордон з метою підвищення кваліфікації, обміну досвіду.

Свої таланти студенти можуть розвивати в гуртках художньої самодіяльності: театральному, танцювальному, хоровому, в клубі веселих і дотепних.

На факультеті ТБХ навчається близько тисячі студентів денної та тисяча двісті студентів заочної форми навчання, які потім працюють на відповідальних державних посадах, керівниками науково-дослідних, проектних організацій, вищих та середніх навчальних закладів, очолюють провідні підприємства харчової промисловості України.

Телефони:

287-96-91
 
© 2008