This version of the page http://rpl.net.ua/2007/08/06/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-12. The original page over time could change.
Материалы за 06.08.2007 » РЕАЛЬНА ПОЛІТИКА
   

Зробити стартовою - Додати в закладки - RSS
 РУССКАЯ ВЕРСИЯ

 
 
  

ПОШУК 

  Тимошенко вже домовилась з Путіном про модернізацію української ГТС   Чесний бютівець Кожем’якін взявся за свободу слова в Україні   Цушко повернувся в Україну   Тимошенко звернеться до народу із новими страшилками   Найбільший інтерес у Кремлі - викликає А.Яценюк 

Стрічка, Останні новини 

Янукович роздає обіцянки які не зможе виконати

06/08/2007 18:14 
 
Голова Тернопільського обласного осередку Партії регіонів Орест Муц заявив, що прем’єр Віктор Янукович пообіцяв йому посаду губернатора, якщо ПР набере в області 10% голосів, - повідомляє «Українська правда»
"Нас, представників західних регіонів, зібрали і сказали, що якщо в когось є велике бажання зосередитись суто на депутатській діяльності, то того можуть перемістити до відповідної частини списку. Якщо ж хтось має амбіції працювати у виконавчій владі, то їхні кандидатури будуть серйозно розглядатися. Але все залежатиме від взятих на себе зобов’язань", - розповів Муц.
За словами Муца, він зобов’язався видати результат у 10% голосів, а також відмовився від переміщення у списку, тож залишився на 206 місці.
Голова Тернопільського обласного осередку Партії регіонів висловив переконання, що йому вдасться досягти підтримки жителів області на рівні 10% за рахунок невисокої явки виборців, контролю усіх дільниць представниками партії і недопущення ними фальшування, а також популяризації серед громадян його досягнень як народного депутата V скликання.

На попередніх парламентських виборах в 2006 році Партія регіонів отримала на Тернопільщині 2,02% голосів.

Політика 

Цирк поїхав...

06/08/2007 17:29  Юрій Гнатенко, "Реальна політика"
 
 
Усіх, хто теплого недільного вечора вирішив подивитися державні телеканали чекало розчарування – замість запланованих передач показували з’їзд Партії регіонів. Якби глядачам вимкнути звук, вони б пригадали, що вже бачили ці кадри у оглядах міжнародних подій, адже все дійство регіоналів відбувалося за типовою калькою партійних з’їздів Сполучених Штатів Америки. Однак певно що у партійних кабінетах за звичкою переробили вказівки американських технологів, і тому з’їзд вийшов із до болі знайомим радянським присмаком. Політична сила, котра називає свого лідера «залізним господарем» і обіцяє стабільність і процвітання цілої країни, не змогла організувати роботу власного з’їзду…

Стрічка, Останні новини 

ЦВК відмовила у реєстрації 10 малограмотним кандидатам від КПУ

06/08/2007 17:20 
 
Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації 10 кандидатам у депутати від Комуністичної партії України. За таке рішення проголосували 14 членів ЦВК, 1 – утримався, - повідомила прес-служба ЦВК.
Член ЦВК – доповідач з цього питання Юрій Донченко зазначив, що у реєстрації пропонується відмовити у зв’язку з неналежним оформленням деяких документів.
При цьому Донченко додав, що у разі внесення цими кандидатами необхідних уточнень, їхні кандидатури ЦВК зможе розглянути ще раз.

Стрічка, Останні новини 

Уряд Януковича збільшує енергетичну залежність України

06/08/2007 16:42 
 
Українські нафтогазовидобувні підприємства, за оперативними даними, в січні-липні скоротили видобуток природного газу на 0,35%, порівняно з аналогічним періодом 2006 року, до 11,987 млрд. куб. м.
У липні українські нафтогазовидобувні підприємства, за оперативними даними, скоротили видобуток природного газу на 3,8%, порівняно з липнем 2006 року, до 1,648 млрд. куб. м.
У 2006 році українські нафтогазовидобувні підприємства, порівняно з 2005 роком, збільшили видобуток газу на 1,4%, до 20 млрд. 835,6 млн. кубометрів, в тому числі підприємства НАК “Нафтогаз України” збільшили видобуток на 0,7% – до 19 млрд. 316,7 млн. кубометрів.

Найбільшими нафтогазовидобувними компаніями України є ДК "Укргазвидобування", ВАТ "Укрнафта" і ДАТ "Чорноморнафтогаз", що входять до складу НАК "Нафтогаз України".

Стрічка, Останні новини 

Рудьковський знову відзначився

06/08/2007 16:37 
 
У Харківській області, в районі станції Прокофєвка зійшли з рейок 10 порожніх залізничних вагонів вантажного потягу, що прямував в Російську Федерацію, - повідомляє офіційний веб-сайт Харківської облдержадміністрації з посиланням на Головне управління МНС України в області.
За попередніми даними, жертв немає.

Стрічка, Останні новини 

Януковича спіймали на плагіаті

06/08/2007 16:32 
 
“Партія регіонів нічого власного не пропонує. Вони, фактично, взяли прораховані соціальні ініціативи Президента і додали до них декілька відсотків. Зараз вони намагаються видати Острозькі ініціативи за свої”, - зауважив народний депутат V скликання, голова Житомирського обласного виборчого штабу Павло Жебрівський, - повідомляє прес-служба НУ-НС
“З одного боку, хотілося б вірити, що вибори змушують олігархів згадувати про людей. Але, якщо соціальні ініціативи Президента були чітко прораховані, був визначений механізм надходження коштів, то пропозиції ПР нічого крім відчуття дежа-вю не викликають.
Колись хтось вже обіцяв покращення нашого життя вже сьогодні ”, - цитує прес-служба слова народного депутата.
“ Це - зла іронія над очікуваннями людей, які все таки сподіваються, що політики згадають про народ і почнуть працювати на нього ”, - зазначив Жебрівський.
“Для виконання всіх “регіональних” обіцянок потрібен держбюджет в трильйон гривень, як мінімум - 700 мільярдів. Де вони планують брати ці гроші, невідомо, - підкреслив народний депутат Павло Жебрівський.

Стрічка, Останні новини 

Ющенко виступить на об’єднавчому з’їзді НУ-НС

06/08/2007 16:26 
 
Президент Віктор Ющенко 7 серпня візьме участь у міжпартійному з'їзді виборчого блоку "Наша Україна – Народна самооборона", - повідомляє прес-служба глави держави.
Заплановано виступ Президента, в якому буде зроблено "аналіз актуальних подій і тенденцій суспільно-політичного життя в нашій державі та окреслено стратегічні пріоритети".
Як повідомляє прес-служба - пряму трансляцію промови Президента здійснюватимуть провідні телевізійні канали країни. Орієнтований початок о 12.10.

Стрічка, Останні новини 

В Україні створюється новий медіа-холдинг

06/08/2007 16:21 
 
Інформаційне агентство УНІАН, холдинг "Главред-Медіа" і "Газета по-київськи" вирішили створити єдиний інформаційний холдинг, - про це на прес-конференції повідомила президент УНІАН Ірина Геращенко. Геращенко повідомила, що відповідне рішення було прийнято акціонерами інформаційних видань, і виразила впевненість у тому, що консолідація активів буде сприяти кращому розвитку, розширення присутності на медіа-ринку. "Тепер ми будемо, і це я підкреслюю, боротися за лідерські позиції", - сказала Геращенко.
Вона також повідомила, що акції всіх медіа залишаються в управлінні редакційних колективів. Крім того, зі слів Геращенко, не планується ніяких кадрових змін у зв'язку з об'єднанням. "Ніяких кадрових змін, крім однієї, не передбачається... Акціонерами ухвалено рішення про те, що генеральним директором стане Олег Наливайко", (який раніше був генеральним директором УНІАН), - сказала Геращенко. На її думку, після об'єднання серед медіа не буде внутрішньої конкуренції, а всі будуть плідно співпрацювати один із одним. Вона також повідомила, що буде створена рада директорів, яка буде ухвалювати головні рішення щодо розвитку холдингу. Вона не виключила можливість розширення холдингу в майбутньому. Зі слів Геращенко, назви холдингу поки нема, але при цьому вона зазначила, що в кожного медіа вже є своє ім'я, відоме на ринку.

Коментарі 

Олексій Кордун: у виборчих списках ми побачимо незвичайне поєднання знайомих облич

06/08/2007 16:09  "Реальна політика"
 
 
У списках цьогорічних виборів ми можемо спостерігати, радше, незвичайне поєднання знайомих облич, аніж абсолютно нові обличчя. Суттєву корекцію у списках демократичних сил провели події початку весни цього року, коли значна кількість депутатів, які пройшли до парламенту за писками БЮТ та НУ, намагалася приєднатися до проурядової більшості.

Стрічка, Останні новини 

Волгу не включили у списки. Тепер він критикуватиме відщепенця - Мороза

06/08/2007 15:44 
 
Соціаліст Василь Волга стверджує, що його не включили до списків СПУ на парламентських виборах через його відмову займатися агітацією проти Партії регіонів.
Про це він сказав, коментуючи свою відсутність у списках, - повідомляє «Українська правда» з посиланням на видання "Комерсант-Україна".
"Після того як я не погодився на пропозицію Сан Санича провести в Донецькій області розгромну агітаційну кампанію проти Партії регіонів, мене поставили 39-м номером у списку СПУ. На засіданні політради, у п'ятницю ввечері, я відмовився балотуватися", - заявив Волга.
Він також сказав, що тепер має намір провести в партії кампанію проти самого лідера СПУ.
"Це вже не той Мороз, який боровся з Кучмою, це людина, яка відійшла від ідеї соціалістів і тільки панічно боїться втратити своє крісло", — заявив Волга.
Водночас раніше Волга заявляв, що у випадку, якщо Партія регіонів відмовиться об'єднатися у виборчий блок із соціалістами, вони будуть вести кампанію проти "регіоналів".

Стрічка, Останні новини 

Кличко не піде на дострокові вибори

06/08/2007 15:33 
 
Блок Віталія Кличка не братиме участі у дострокових парламентських виборах, - повідомляє Київський портал з посиланням на прес-службу блоку.
«В країні розпочався новий політичний сезон - Україна на порозі чергових виборів. Вже сформовані списки різних політичних сил, які, безсумнівно наберуть гідну долю електоральних вподобань виборців. Мого прізвища немає в жодному зі списків оскільки, я не прагну зайняти крісло парламентаря, це сьогодні не відповідає моїм планам, бажанням та характеру, для мене головне ціль. І сьогодні моя ціль – Київ. Сильний Київ», - цитує Віталія Кличка прес-служба блоку.
В прес-службі також відмежовуються від «популістських заяв та рішень Київради». «Ми не виступали з популістськими заявами, заради примітивного пристосуванства до міських керманичів – це не наша метода. Ми не брали участі у розподілі посад, у перерозподілі земельних ділянок, натомість, ми реалізовували свою програму, шляхом відстоювання реальних інтересів мешканців Києва. Такі проблеми вирішувати куди складніше, але й приємніше, аніж ділити будь-чиї повноваження», - заявляють в прес-службі.
В Блоці також зазначають, що виступають «за об’єднання свідомих людей, незалежно від кольору прапора політичної сили задля перетворення Києва на культурний та економічний центр Східної Європи». «У нас є своя концепція розвитку нашої столиці, яку підтримують мери багатьох великих європейських міст. Я переконаний, що ми зможемо змінити ситуацію на краще, щоб розвиток української столиці відповідав європейським стандартам. А коли ми збудуємо сильний Київ, ми побудуємо і сильну Україну», - підсумовує прес-службаблоку.

Стрічка, Останні новини 

У Януковича готуються до масового застосування адмінресурсу

06/08/2007 15:26 
 
Гуртовий похід міністрів у парламент загрожує розгнузданим адмінресурсом, переконаний глава секретаріату президента Віктор Балога , - повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу глави держави.
Балога розцінив масове включення міністрів діючого уряду до виборчого списку Партії регіонів як очевидне свідчення її невпевненості у своїх електоральних результатах, повідомляє прес-служба президента.
"Напевно, "регіонали" добре розуміють, що за рік діяльності нинішнього складу Кабінету Міністрів вони відчутно втратили у підтримці людей, у тому числі і на сході країни, де мешкає найбільше симпатиків ПР", - зазначив голова секретаріату.
"Одна річ – слухати гіпнотичні заяви про зростання добробуту та стабільність, і зовсім інша – бачити великі цифри комунальних рахунків і цінників у крамницях. Тому урядовці вирішили просто: вони хочуть сховатися від відповідальності за наслідки своєї роботи в парламентських стінах, ще й прикрившись депутатською недоторканністю", - зауважив він.
На думку Балоги, міністри зайняли місця ближче до початку списку, щоб мати найбільше шансів потрапити у Верховну Раду.
"Це означає, що Партія регіонів усвідомлює свій близький програш на виборах і розраховує провести у парламент хоча б урядовців", – зауважив керівник секретаріату.
Балога вважає, що участь у виборчих перегонах майже всього складу Кабміну загрожує широким застосуванням адміністративного ресурсу і тиску.
Він нагадав, що у 2006 році, під час кампанії з виборів до ВР, лідер Партії регіонів Віктор Янукович вимагав відставки міністрів, які балотуються в парламент.
"Однак сьогодні змінилися обставини – змінилися й мотиви та дії. З волі та благословення керівника уряду лише в першій сотні кандидатів від ПР, окрім нього самого, є два десятки віце-прем’єрів, міністрів і їхніх заступників. Про їх відставки з посад не сказано ані слова, що підштовхує до висновку про розрахунок "регіоналів" на безлімітний адмінресурс", - зауважив Балога.
Водночас він підтвердив, що ніхто із працівників секретаріату президента не балотується до Верховної Ради.
"Отже, будь-які закиди в адмінресурсі відсьогодні мають тільки одного адресата – будинок уряду", - заявив Балога.

--- 

Україна відмовляється від власного газу на користь імпортованого

06/08/2007 15:22 
 
За даними джерела в уряді, українські нафтогазовидобувні підприємства в січні-липні скоротили видобуток природного газу на 0,35%, порівняно з аналогічним періодом 2006 року, до 11,987 млрд. куб. м., повідомляє УНІАН.
У липні українські нафтогазовидобувні підприємства, за оперативними даними, скоротили видобуток природного газу на 3,8%, порівняно з липнем 2006 року, до 1,648 млрд. куб. м.
Поряд з цим, у 2006 році українські нафтогазовидобувні підприємства збільшили видобуток газу на 1,4%, порівняно з 2005 роком, до 20 млрд. 835,6 млн. кубометрів, в т.ч. підприємства НАК “Нафтогаз України” збільшили видобуток на 0,7% – до 19 млрд. 316,7 млн. кубометрів.
Найбільшими нафтогазовидобувними компаніями України є ДК "Укргазвидобування", ВАТ "Укрнафта" і ДАТ "Чорноморнафтогаз", що входять до складу НАК "Нафтогаз України".

Останні новини 

Невідомі пограбували офіси БЮТ та "Нашої України"

06/08/2007 15:10 
 
БЮТ та "Народний союз "Наша Україна" заявляють про пограбування 4 серпня їхніх офісів у райцентрі Малин у Житомирській області.
За їх інформацією, обидва штаби розміщувались в орендованих приміщеннях в одному будинку в центрі Малина, недалеко від райдержадміністрації, повідомляє "Українська правда"
Прес-служба "Нашої України" зазначає, що зламані двері офісу виявив співробітник районного штабу в суботу 4 серпня близько 15.00.
"Двері офісу були зламані, мабуть, ломом, в офісі "Нашої України" сейфи були перекинуті й зламані, з одного сейфа викрадено гроші в розмірі 1,5 тисяч гривень, у числі яких 1000 гривень - особисті кошти одного зі співробітників штабу", - йдеться у повідомленні.
"Оргтехніка й документи не постраждали, в офісі зломщики залишили безлад, але документів не взяли", - уточнили в Малинському районному штабі "Нашої України".
Водночас представник Малинського штабу БЮТ повідомив, що невідомі зламали двері офісу БЮТ і шукали гроші, але грошей в офісі не було.
"Забрали тільки електричний чайник і флешку", - уточнив співробітник штабу.
Прес-служба УМВС у Житомирській області підтвердила факт проникнення в офіси штабів. За інформацією прес-служби міліції, зараз установлюється сума збитків.
За результатами перевірки буде вирішуватися питання про порушення кримінальної справи.
Представник прес-служби також уточнив, що, крім проникнення в партійні офіси, невідомі обікрали також бухгалтерію приватного підприємства "Малинська меблева фабрика", що розташована в одній адмінбудівлі з партійними штабами.

Останні новини 

Кабмін готовий збільшити квоти на експорт зерна

06/08/2007 14:50 
 
Міністерство аграрної політики планує з 1 жовтня цього року винести на розгляд Кабінету міністрів питання про збільшення квот на експорт зерна.
Про це заявив на прес-конференції в понеділок заступник міністра аграрної політики Юрій Лузан.
"Після 1 жовтня поточного року ми будемо ще раз розглядати баланси, що у нас формуються, і запаси, і взагалі, які тенденції будуть на зерновому ринку. Я думаю, що ці квоти (на експорт зерна) будуть переглянуті вбік збільшення", - сказав він.
Водночас, щодо імпорту зерна заступник міністра зазначив, що уряд також орієнтується на стимулювання імпорту продовольчого і фуражного зерна в Україну, повідомляє "Українська правда"
За словами Лузана, уже підготовлений і затверджений урядом проект закону щодо скасування митних зборів при імпорті продовольчого і фуражного зерна, а також щодо скасування сплати податку на додану вартість.
"Це для того, щоб стимулювати імпортерів із ввезення продовольчого і фуражного зерна на митну територію України", - констатував він.
При цьому Лузан переконаний, що обсяги імпорту зерна не будуть значними. "Я не думаю, що будуть значні обсяги імпорту, можливо, буде дефіцит зернових культур, що спостерігався і в попередні роки".
Як відомо, постановою від 20 червня поточного року Кабінет міністрів обмежив експорт зерна шляхом уведення квот і ліцензування на 3 тис. тонн продовольчого зерна, суміші жита і пшениці, кукурудзи й ячменю, що будуть діяти з 1 липня по 1 жовтня 2007 року.
Єврокомісія наполягає на тому, щоб український уряд скасував квоти на експорт зерна, оскільки це суперечить правилам Світової організації торгівлі.

Попередня сторінка   1 2 3    Наступна сторінка

Нагору

Цей день в історії  
12 квітня 2003 року

Кучма визначив ворожі для себе ЗМІ

Цього дня було порушено кримінальну справу за фактом перешкоджання діяльності та підриву авторитету Президента проти регіональних газет "Інформаційний бюлетень", "Черкаська правда", "Рівненський діалог", "Позиція", "Антена".


   

Останні новини  

10 квітня 2009 року
20:32 

Латиноамериканські серіали призводять до зниження народжуваності

19:20 

В Азербайджані відкриється філія Університету Шевченка

18:26 

Нацбанк заваленний скаргами на банки

18:23 

Міліція спіймала хабарника в Держслужбі туризму

18:18 

Тимошенко хвалиться, що зняла всі питання щодо модернізації ГТС

17:47 

На сьогоднішньому аукціоні НБУ продав 35 млн дол.

17:37 

Литвин вирішив запустити в Раді таємний «лототрон»

17:20 

Сомалійські пірати стягують сили до захопленого американського судна зукраїнцями на борту

17:06 

Ющенко ветував закон про експорт електроенергії

16:52 

Росія готує агресію проти Грузії із Севастополя?

16:46 

Тимошенко хоче відправити в космос 2 млрд. гривень

16:34 

На вихідних погода в Україні погіршиться

16:22 

На Великдень транспорт у Києві працюватиме цілодобово

16:14 

Тимошенко пакує валізи до Польщі

16:07 

Грузинська опозиція оголосила непокору Саакашвілі

15:56 

Росія допоможе Молдові розправитися з маніфестантами

15:49 

Тимошенко виділить на космос майже пів мільярда

15:37 

Опубліковано щорічний рейтинг Forbes Global 2000 найбільші корпорації світу

15:29 

Тимошенко вже домовилась з Путіном про модернізацію української ГТС

15:26 

Генпрокуратурa знову взяла на «гарячому» суддю хабарника

15:20 

Українська економіка може втратити 100 мільярдів в 2009 році

15:12 

Уряд зобовяже закуповуватися тільки "у своїх"

15:07 

Тимошенко домовилась з Путіном про зустріч

14:55 

Глава Нацтелерадіо звільнився не через Пугачову?

14:42 

У Ющенка запідозрили, що Тимошенко хоче «спустити» гроші МВФ на свій популізм

14:33 

Регіонали хочуть, щоб Тимошенко брала приклад з Януковича

14:24 

Дві вкладниці банку «Надра» підпалили себе

14:05 

Глава КС заявляє, що прийшов час міняти Конституцію

13:52 

У Тимошенко вирішили таємно співпрацювати із «шпигунами в погонах»







Загрузка...

 Архів  

«    Серпень 2007    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
новости, загрузка информера
 
 

Головний редактор: Андрій Костенко
Ел.пошта редакції: rpolitics@gmail.com
© 2006-2007 RPL.NET.UA "Реальна політика" 
Передрук матерiалiв лише за умови (гіпер)посилання на www.rpl.net.ua