This version of the page http://www.gorganyrace.com/?page_id=28 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-12. The original page over time could change.
Федерація Скаутів «Галицька Русь» | Пригодницькі перегони Gorgany Race
Gorgany Race in English

Новини

  • Cпілкування+запитання
  • Реєстрація
  • Інші змагання в Карпатах

Коментарі

  • admin до Cпілкування+запитання
  • kvitka до Cпілкування+запитання
  • admin до Cпілкування+запитання
  • Kelt до Cпілкування+запитання
  • admin до Cпілкування+запитання

Федерація Скаутів «Галицька Русь»



Федерація Скаутів «Галицька Русь» створена в 2003 році в м. Львові та зареєстрована Міністерством юстиції України в якості членської благодійної організації. В 2008 році галицькі скаути відзначають перший ювілей ФСГР – 5-ту річницю з дня заснування.

З моменту створення Федерація Скаутів знаходиться під духовною опікою Української Православної Церкви. Наглядову Раду ФСГР очолює архієпископ Львівський і Галицький Августин, Голова Синодального відділу по взаємодії зі збройними силами та іншими військовими формуваннями України (капелан Збройних Сил України).

Територія діяльності Федерації Скаутів розповсюджується на вісім областей – всю територію Західної України.
В 2005 році Міністерством юстиції України зареєстрована символіка ФСГР – галицькі скаути отримали офіційне право носити власну форму.
Метою діяльності “Федерації Скаутів “Галицька Русь” є сприяння утвердженню в суспільстві, передусім серед молоді, ідей добра, гуманності та християнських цінностей.
ФСГР досягає цієї завдяки поєднанню своїх благодійних програм та проектів з традиціями класичного скаутингу – найбільш масового дитячого та молодіжного руху в світі. Методики ФСГР при цьому базуються на історико-культурній спадщині Київської Русі та Галицько-Волинського князівства (Червоної Русі) – фундаменту нашої державності.

До лав Федерації входять учні та випускники шкіл, студенти, а також особи, що мають досвід строкової служи, офіцери запасу, викладачі, історики, представники інших професій, які долучаються до реалізації конкретних проектів.
Сфера діяльності до моменту прийняття скаутської присяги обирається самим волонтером (кандидатом на вступ) в залежності від власних уподобань, віку, рівня компетенції та навичок, відповідності проекту напрямкам діяльності галицьких скаутів.

Ті, хто активно долучається до практичної роботи, на протязі всього року мають можливість брати участь в вишкільних таборах, спортивно-туристичних та краєзнавчих походах, змаганнях, семінарах.

Техніка пішохідного туризму, орієнтування, альпінізму, таборування, навички виживання в дикій природі, першої медичної допомоги, військово-прикладні дисципліни, журналістика, історія краю, адміністрування та управління фінансами організації – ось далеко не повний перелік скаутських «спеціальностей».

Але найціннішим здобутком є властивий для скаутів дух побратимства, разом з друзями пережитих пригод та здобутих в змаганнях перемог. Спілкування зі скаутами різних національностей та країн, вивчення власної історії, культури та знайомство з кращими досягненнями інших націй, повага до думки інших, заснований на християнських цінностях здоровий патріотизм сприяють розвитку людини, а разом з цим – розбудові організації.
В 2004 році галицькі скаути розробили та спільно з партнерами реалізують відкриті за форматом благодійні програми, вносячи свій внесок в розвиток України:
“Відкрита долоня” – надання адресної допомоги талановитій молоді, вчителям, ветеранам, неповним та малозабезпеченим сім’ям;
“Діти міста” – регулярна робота з сиротами та дітьми з неповних родин з акцентуванням уваги на попередженні підліткової злочинності та наркоманії. В рамках програми навчальним закладам надається допомога в ремонті приміщень, передаються книжки, спортивний інвентар та форма, проводяться туристичні та краєзнавчі походи, спортивні та розважальні заходи для дітей, здійснюється практична підтримка молодіжних, дитячих клубів та секцій, окремих проектів, орієнтованих на дану цільову групу;

“Чисті джерела” – програма, що природоохоронні заходи, краєзнавчу та екологічну просвіту.
В рамках програми очищені від сміття значна частина гори Говерла, повністю – територія НПП “Озеро Синєвир”, найвище озеро України Бребенескул (хр. Чорногора), неодноразово організовувались молодіжні трудові загони, які працювали на реконструкції та благоустрої замків Львівщини, зокрема Підгорецького замку.

“Впорядкування військових поховань Західної України” – спільно з державними установами та громадськими організаціями проводиться кропітка робота з паспортизації та догляду за меморіалами, військовими похованнями часів Першої та Другої світових воєн на території Західної України.

Діяльність галицьких скаутів досить широко висвітлюється незалежними ЗМІ на сторінках преси та в мережі Інтернет.

Робота волонтерів “Федерації Скаутів “Галицька Русь” неодноразово отримувала високу оцінку та подяку від ієрархів Української Православної Церкви, Римо-Католицької церкви, Української Греко-Католицької Церкви, дипломатичних представників Австрії, Росії, Угорщини, структур державної влади України та органі місцевого самоврядування.
6 травня 2008 року – в день Св. Георгія Побідоносля (Юрія Змієборця) Блаженніший Володимир, Митрополит Київський та всієї України, Предстоятель Української Православної Церкви нагородив галицьких скаутів грамотою – найвищою нагородою, якою Церква може відзначати діяльність громадських організації.

Засновник світового скаутського руху лорд Баден-Пауел наголошував: «Скаут завжди відкритий для дружби»!
Твій лист на scouts@ukr.net буде уважно прочитаний та не залишиться без відповіді. Зголошуйся!