This version of the page http://rpl.net.ua/2009/02/19/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-11. The original page over time could change.
Материалы за 19.02.2009 » РЕАЛЬНА ПОЛІТИКА
   

Зробити стартовою - Додати в закладки - RSS
 РУССКАЯ ВЕРСИЯ

 
 
  

ПОШУК 

  Тимошенко вже домовилась з Путіном про модернізацію української ГТС   Чесний бютівець Кожем’якін взявся за свободу слова в Україні   Цушко повернувся в Україну   Тимошенко звернеться до народу із новими страшилками   Найбільший інтерес у Кремлі - викликає А.Яценюк 

Останні новини 

Професор географії вирахував бін Ладен з точністю до будинку

19/02/2009 20:54 
 
Американський професор географії стверджує, що встановив, де може переховуватися лідер терористичної організації Аль-Каїда Усама бін Ладен.

Група професор Томаса Гіллеспі з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі вказує на місто на північному заході Пакистану і навіть уточнює, у яких будинках шукати "терориста номер один". Висновки дослідження опубліковані в журналі MIT International Review.

Усамі бін Ладену необхідний притулок, куди не можуть проникнути сторонні люди, де є кімнати для розміщення охорони, доступ до медичної допомоги, електрики і досить висока стеля: як відомо, ріст терориста складає 190-195 см, повідомляє газета The Daily Telegraph.

З опорою на математичні моделі учені стверджують, що лідер Аль-Каїди, швидше за все, ховається неподалік від того місця, де його бачили в останній раз. При цьому бін Ладен може залишитися непізнаваним лише у досить великому місті, де культура мало відрізняється від афганської.

З урахуванням цього найбільш імовірне місцезнаходження бін Ладена - пакистанський Парачінар, розташований у 12 милях від афганської кордону. Тут після введення радянських військ в Афганістан ховалися багато моджахедів. У місті є лише три досить великих будинки із високими стінами і оточених деревами, які заважають вести спостереження з повітря - там і повинен, за розрахунками вчених, перебувати бін Ладен.

Американські спецслужби також схиляються до думки, що бін Ладен у 2001 році втік з Афганістану після вторгнення туди військ західної коаліції і тепер ховається у прикордонних районах Пакистану. Незважаючи на активні зусилля американських спецслужб, вичислити його місцезнаходження до сих пір не вдалося.

Критики нового дослідження увічливо вказують, що вчені, які "знайшли" бін Ладена, переоцінюють себе. "Ідея про те, щоб назвати три будівлі ... у країні, де автори роботи, мабуть, ніколи не були, - це дещо самовпевнено", - вказує Кім Россмо із Університету штату Техас, експерт, який раніше допомагав військовим у пошуках терористів.

Нагадаємо, останній раз бін Ладен виступав із аудіозверненням у середині січня. Тоді лідер Аль-Каїди закликав мусульман світу оголосити джихад, щоб припинити військову операцію Ізраїлю у секторі Газа.

У листопаді минулого року лондонська арабомовна газета Аль-Кудс аль-Арабі з посиланням на джерело в Ємені, близьке до керівництва Аль-Каїди повідомила, що терорист № 1 планує нові теракти проти США, які "змінять світ як політично, так і економічно".

Останні новини 

Інтерпол опублікував список із 85 розшукуваних терористів

19/02/2009 20:09 
 
Міжнародна поліція Інтерпол опублікувала список із 85 підозрюваних у терористичній діяльності, - повідомляє AFP.

Раніше цей же список було оприлюднено владою Саудівської Аравії.

Двох громадян Ємену і 83 саудівців підозрюють у зв'язках із міжнародною терористичною організацією Аль-Каїда ". Їм від 16 до 51 року, причому більшості - від 25 до 35 років. Усіх їх розшукують правоохоронні органи Саудівської Аравії.

Уперше в історії Інтерполу список із такою кількістю підозрюваних виходить із "помаранчевим попередженням", що означає поширення списку в правоохоронних органах та посилення контролю за об'єктами, які можуть стати метою для терактів.

У документі містяться імена, фотографії, дати народження, а також інші дані, які "допоможуть представникам правоохоронних органів у всьому світі у їх (терористів) пошуку та ідентифікації, коли їх буде виявлено та затримано".

"Саудівська Аравія запевняє, що всі країни-члени Інтерполу повинні знати, що ці люди небезпечні, і їх діяльність загрожує безпеці не тільки Саудівської Аравії і всьому регіону, але й усьому світу", - заявив генсек Інтерполу Рональд Ноубл.
За його словами, Інтерпол ніколи раніше не оголошував тривогу стосовно такого числа осіб, що ховаються від правосуддя.

Представники Інтерполу вважають, що основна частина зазначених у списку людей перебралася в Ірак та Афганістан. Влада Саудівської Аравії закликала цих людей здатися добровільно.


Інтерпол було створено у 1923 році з метою координації міжнародного розшуку, для боротьби із організованими злочинними співтовариствами, контрабандою наркотиків, підробкою цінних паперів та злочинами в економічній сфері.
В останні роки організація стала приділяти особливу увагу громадській безпеці та боротьбі з тероризмом.

Як зазначається в комюніке організації, у 2008 році було затримано понад 5 тисяч втікачів, розшукуваних Інтерполом.
На даний момент в базі організації містяться дані про 13 тисяч осіб, пов'язаних із терористичною діяльністю.

Останні новини 

Британці відправляють старі телевізори до Африки

19/02/2009 20:01 
 
Електроніка, яка відпрацювала свій термін, безконтрольно вивозиться до Африки з Великобританії, замість того, щоб правильно утилізуватися на території країни.

Про це повідомляє телеканал Sky News, посилаючись на дані власного розслідування, - пише Газета RU .

Співробітники телеканалу спільно з Грінпіс прослідкували шлях викинутих телевізорів і моніторів. Вони морем прямували до Західної Африки, де на звалищах їх розбирали 15-20-річні підлітки.

Вони намагалися вибрати з відходів мідь, для чого палили дроти і плати. При цьому виділяється велика кількість канцерогенних речовин, які шкодять здоров'ю і забруднюють атмосферу.

Останні новини 

Влада Венесуели не хоче нових Гітлері, Суперменів і Чінгісханів

19/02/2009 19:44 
 
Гітлер Адоніс Родрігес Креспо, Макс Дональд, Usnavy (ВМС США), Usmail (Пошта США), Супермен, Макхибер, Ювіфред, Чінгісхан або Нік Картер Бекстріт Бойз стануть невідповідними іменами для венесуельців, щойно буде прийнятий проект закону про запис актів цивільного стану, що лежить в архівах Національної асамблеї, - пише EL PAIS.

106-а стаття закону забороняє реєструвати новонароджених з іменами, які виставляють їх на посміховисько: екстравагантними або важкими для вимови офіційною державною мовою (іспанською), такими, що містять просторічні або розмовні форми, що свідчать про сумнівність походження дитини, або викликають сумніви щодо статі дитини.
Мета таких обмежень, згідно з законом, забезпечити збалансований і цілісний розвиток дитини або підлітка.

Пропозиція викликала бурхливу реакцію. Колишній міністр у справах сім'ї Мерседес Пулідо де Брісеньйо попередила, що висновок про сміхотворність і екстравагантність імені дуже суб'єктивний.
"Хто вирішує, що смішно, а що ні? Реєстратор? Мені здається, необхідна система цивільної реєстрації, яка повинна бути автономною і неполітизованою".

У нафтовому штаті Сулія на заході Венесуели цей проект викликав найбільш бурхливе суспільне обурення, оскільки в цій області, розташованій на межі з Колумбією, батьки традиційно дають новонародженим незвичайні імена.

За словами фахівців, ця вікова традиція пояснюється іноземним впливом в регіоні, де розташований третій за значенням порт Латинської Америки.

Саме у цьому штаті найбільшою підтримкою користуються партії, опозиційні президентові Венесуели Уго Чавесу. Жителі столиці штату Маракаїбо славляться своїми іменами по всій країні.

Впродовж десятиліть було модно називати дітей іменами грецьких філософів і мислителів, наприклад, Сократами і Арістотелями.

З розквітом нафтової галузі і приїздом американських, британських і голландських бізнесменів прийшла мода називати малюків на честь іноземців.

Телебачення і кінематограф теж зробили свою справу, не дивно, що у венесуельських виборчих списках - 10 Суперменів Гонсалесів.

Останнім часом жителі Сулії та решти районів Венесуели, головним чином, із бідних верств суспільства, все частіше змішують букви імен своїх батьків, і в результаті утворюється нове ім'я.

Проект закону також передбачає створення списку 100 найбільш поширених в країні імен, щоб їх можна було запропонувати як альтернативу батькам на момент реєстрації дітей. Список передбачається оновлювати щороку.

Останні новини 

Fitch знизило рейтинги ще ряду українських банків

19/02/2009 19:43 
 
Fitch Ratings знизило індивідуальні рейтинги п'яти українських банків, що мають іноземних власників: "УкрСиббанку", "Укрсоцбанку" і "ПроКредит банку" - з рівня "D" до "D/E", а "Правекс-банку" і банку ВТБ - з рівня "D/E" до "Е", повідомляє прес-служба агентства. Індивідуальні рейтинги відображають думку Fitch про вірогідність того, що банки не зможуть відповідати за своїми зобов'язаннями і їм буде потрібно підтримку, щоб уникнути дефолту.

Дані рейтингові дії слідують за проведенням аналізу семи рейтингуючих українських банків, що мають іноземних власників. Аналіз враховував посилення ризиків ліквідності і ризиків, пов'язаних з якістю активів, а також вищий тиск на капітал, з яким стикаються українські банки у зв'язку з різким зниженням курсу гривні в 4 кв. 2008 р., і слабкіший прогноз по економіці України. Раніше Fitch підтвердило індивідуальний рейтинг банку "Форум" на рівні "D/E" і знизило індивідуальний рейтинг "Сведбанка" з рівня "D/E" до "E".

Довгострокові рейтинги дефолту емітента ("РДЕ") всіх семи банків, що мають іноземних власників, обмежені рейтингом меж України "B" і були знижені минулого тижня услід за пониженням суверенного рейтингу України.

Останні новини 

За рівнем життя Україна вже обігнала Венесуелу, Узбекистан і Годурас

19/02/2009 19:41 
 
Дослідницький Legatum Institute опублікував "Рейтинг Глобального Добробуту 2008". За даними цього дослідження, найкраще жити в Австралії. США зайняли шосте місце фінальної таблиці, Росія - 57-е, Україна - 68-е.

Як інформує видання Дело , укладачі рейтингу виходили з того, що для добробуту жителі тієї або іншої країни повинні мати можливість вільного вибору; уряд повинен бути ефективним, невеликим і чесним; для "бідних" країн головною метою повинне бути підвищення добробуту, а для "багатих" - покращення якості життя населення; клімат і стан навколишнього середовища впливають на рівень щастя; основа зростання економіки - вільне підприємництво і ін.

В цілому, більше ста держав світу оцінювалися за декількома критеріями, розбитими на дві групи - "економічну конкурентоздатність" (наприклад, оцінювалася якість освіти, рівень залежності від експорту, рівень інвестицій і ін.) і "порівняльну зручність для життя" (релігійна свобода, існування інфраструктури для відпочинку, рівень безробіття і ін.).

За даними рейтингу, до першого десятку держав, де жити найкраще, увійшли: Австралія, Австрія, Фінляндія, Німеччина, Сінгапур, США, Швейцарія, Гонконг (формально - особливий адміністративний район Китаю), Данія і Нова Зеландія. На останньому, 104-му місці, - Йемен.

Серед пострадянських держав, життя найкраще у жителів Естонії, яка посіла 36-е місце, розділивши його з Уругваєм. Латвія (і Угорщина) на 41-му місці, Казахстан - на 56-му, Росія - на 57-му, Україна - на 68-му (разом з Македонією), Білорусь - на 78-му, Узбекистан - на 80-му (разом з В'єтнамом), Молдова - на 83-му (разом з Гондурасом).

Для порівняння, Франція і Великобританія - на 14-му місці, Ізраїль - на 20-му, Італія - на 25-му, Кувейт - на 30-му, Таїланд - на 35-му, Бразилія - на 43-му, Саудівська Аравія - на 45-му, Китай - на 54-му, Венесуела - на 58-му, Туреччина - на 61-му, Індія - на 70-му.

Останні новини 

До України повертається дефіцит

19/02/2009 19:00 
 
До України повертається забуте поняття дефіциту продуктів. Під загрозою зникнення імпортні делікатеси і товари дрібних вітчизняних виробників.

Працівники торгівлі відкрито про проблеми вважають за краще не говорити. Але на умовах анонімності в супермаркетах все ж таки визнають: асортимент на полицях зменшується з кожним днем. За словами співробітника великої торгівельної мережі, головна проблема супермаркетів у тому, що тепер живі гроші за проданий товар торговці вимушені направляти на погашення валютних кредитів, що різко подорожчали, замість того щоб розплачуватися з постачальниками продукції. За словами експертів, в деяких мережах об'єми неоплати за товар досягають 90% від продажів цього товару, - пише Фокус.

Таким чином, нестабільна валютна ситуація і погіршення ситуації на митниці спричинили практично повне зникнення імпортних товарів з прилавків магазинів.

«Але зникнення загрожує не лише заморським продуктам, але і самим супермаркетам», - відзначає видання . До кризи мережі стрімко росли – відкривали нові торгівельні майданчики, розширювали асортимент і набирали персонал. В основному гроші на розвиток бралися у борг. На думку аналітиків, якщо держава не надасть великим мережам допомогу, то протягом півроку вони можуть закрити близько 100 магазинів.

У більш-менш стабільному становищі знаходяться торгівельні мережі, які розвивають формати дискаунтерів і гіпермаркетів, оскільки вони в змозі заохотити клієнтів невисокими цінами. А найскладніше переживають кризу дрібні регіональні мережі.

Останні новини 

КМДА передумала запроваджувати платну медицину для киян

19/02/2009 18:21 
 
Київська міська державна адміністрація не буде запроваджувати платну медицину для киян. Про це повідомила сьогодні журналістам після пленарного засідання сесії Київради співголова фракції Блоку Леоніда Черновецького у Київраді Алла Шлапак.

Вона наголосила, що платні послуги на медичне обслуговування будуть стосуватися страхових компаній, іноземців, людей, які офіційно не зареєстровані в Києві. Для цих категорій ціни на медичні послуги будуть підвищені.

Також Шлапак повідомила, що платними для всіх залишаться косметологічні та стоматологічні послуги.

Шлапак зазначила, що у лікарнях існує альтернатива: або чекати черги на безкоштовні послуги, або без черг отримувати їх за певну плату.
"Якщо ви хочете, сплачуєте до каси лікарні і йдете без черги… Мета Ірени Реанольдівни (Кільчицької) – щоб це було не через благодійні внески, а дійсно, щоб була каса лікарні і ці гроші залишалися в лікарнях", - наголосила Шлапак.

Вона підкреслила, що такий резонанс у суспільстві виник через недостатню інформованість громадян. На запитання журналістів, чи змінила КМДА свою позицію, Шлапак заявила: "Можна говорити про те, що неправильним було саме формулювання".

Останні новини 

Депутати провалили чотири закони про зниження податків

19/02/2009 18:03 
 
У Верховній Раді України після перерви, тобто із 16 години не було жодного результативного голосування щодо законопроектів, які розглядалися в сесійній залі.

Зокрема, парламент не підтримав в першому читанні проект закону «Про термінові заходи з упередження наслідків світової фінансової кризи та про внесення змін до деяких законів України», внесений народним депутатом Сергієм Терьохіним (фракція БЮТ).
Даний закон підтримали лише 216 (при необхідних 226) народних депутатів із 439 зареєстрованих у залі.

Також парламент не підтримав у першому читанні проект закону «Про внесення змін до деяких законів України» (щодо відновлення економічного зростання), внесений народним депутатом України Миколою Катеринчуком (фракція НУНС).
«За» проголосували 215 народних депутатів із 439 зареєстрованих у залі.

Також парламент не підтримав в першому читанні проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств та внесення змін до деяких інших законодавчих актів з питань оподаткування», внесений народним депутатом України Віктором Януковичем (фракція Партії регіонів).
«За» проголосували 208 із 438 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

Парламент не підтримав ще один законопроект Януковича «Про внесення змін до деяких законів України «Про зниження податкового тиску та стимулювання розвитку вітчизняного ринку».
«За» проголосувало 193 із 439 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

Лише о 17 год. було результативно проголосований закон щодо послаблення негативного впливу світової кризи на вітчизняну нафтопереробну галузь.

Політика 

В сердце России приходит страх

19/02/2009 18:03  Оуэн Мэттьюс, Анна Немцова, "Newsweek", "ИноСМИ.Ru"
 
 
Мы ожидаем массовой безработицы и массовых беспорядков, - утверждает бывший полковник КГБ Геннадий Гудков, председатель комитета по безопасности в Государственной Думе. - Чтобы силой остановить народные протесты, полиции не хватит. И самая сильная угроза исходит из таких городов, как Магнитогорск - 'городов одной компании' или 'одной отрасли'. В России их необычно много: по некоторым оценкам, в полутора тысячах таких 'моногородов' живет и работает до четверти населения страны.

Останні новини 

Ющенко знову закликає Тимошенко дати армії грошей

19/02/2009 17:38 
 
Президент Віктор Ющенко вважає неприпустимо низьким рівень фінансування армії, передбачений у держбюджеті-2009. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції після відвідання Об’єднаного навчального центру та 96-ї зенітної ракетної Київської бригади повітряного командування «Центр» Повітряних Сил ЗСУ, повідомили у прес-службі Глави держави.

На переконання Ющенка, фінансування ЗСУ на рівні 11,7 млрд. грн. «є, безумовно, критичним та недостатнім».

«Коли ми опускаємося до рівня 0,8% ВВП, то такого показника немає в жодній країні Європи», - сказав Ющенко. Він закликав уряд передбачити у змінах до бюджету, які будуть вноситися, також кошти на потреби оборони.

Ющенко вкотре наголосив, що «при такому підході, який запропонував уряд в бюджеті на 2009 рік, країна не проживе».

«В обсягах, які передбачені бюджетом 2009 року на українське військо, армія не виконає своїх функцій», - сказав Президент, зауваживши, що особливо його непокоїть відсутність коштів, що мали би йти на розвиток ЗСУ.

Нагадаємо, через недостатнє фінансування заходів бойової підготовки за два місяці нового 2009-го навчального року авіаційні екіпажі Повітряних Сил ЗС України виконали лише 2% нальоту годин від запланованого на рік.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що бюджет, виділений на фінансування Міністерства оборони, цього року набагато більший, ніж у попередні роки.

Останні новини 

В БЮТ пообіцяли не звільняти Лавриновича

19/02/2009 17:19 
 
БЮТ не підніматиме питання про відставку першого віце-спікера Олександра Лавриновича. Про це в кулуарах ВР повідомив нардеп від БЮТ Роман Забзалюк.

"На засіданні фракції БЮТ ми неодноразово обговорювали питання про відставку Лавриновича, і ухвалили однозначне рішення про те, що питання по Лавриновичу більше не підніматиметься, тому що це порушить баланс, який досягнутий сьогодні для ефективної роботи парламенту, "- сказав він.

Останні новини 

У Тягнибока пропонують посадити Черномирдіна у "товарняк" і відправити в Росію

19/02/2009 17:09 
 
"Дуже позитивно ставлюся до ініціативи оголосити Посла Росії в Україні персоною нон-грата в Україні. "Чорномордіна" я б давно в товарний вагон запакувала і вислала. Про що мова? Він не вартує навіть у пасажирському вагоні виїхати!" - заявила 19 лютого під час прес-конференції у Львові депутат Львівської обласної ради, член політради ВО "Свобода" Ірина Фаріон.

"Я підтримую пропозицію Огризка. Але Огризко так делікатно про це говорив", - наголосила Ірина Фаріон.

Політика 

Закат могущества 'нефтяных царей'

19/02/2009 17:01  Рана Форухар, "Newsweek", "ИноСМИ.Ru"
 
 
Мировая экономика скатывается к рецессии, нефтяные цены обвалились до 37 долларов за баррель, и 'троица' Путин-Чавес-Ахмадинежад утрачивает влияние. Империи, построенные ими на 'черном золоте', оказались неустойчивыми, уязвимыми перед лицом инфляции и безработицы, и растущее политическое брожение уже ставит под угрозу их личную власть.

Останні новини 

Нафтогаз підписав контракт з "Газпром збут Україна"

19/02/2009 16:42 
 
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" з свого боку підписала контракт з компанією "Газпром збут Україна" на купівлю-продаж газу. Про це повідомив сьогодні журналістам в уряді в.о. голови правління "Нафтогазу України" Ігор Діденко.

"Контракт я підписав", - сказав він. Документ вступає в силу тільки після підписання технічної угоди між "Нафтогазом України" і "Газпромом".

Попередня сторінка   1 2 3 4 5    Наступна сторінка

Нагору

Цей день в історії  
11 квітня 2005 року

Ющенка визнали героєм

Цього дня Президент України Віктор Ющенко потрапив до списку ста найвпливовіших людей планети, опублікованого у американському часописі "The Time". Віктора Ющенко було віднесено до категорії "Герої та Ідоли", поруч з духовним лідером Далай-ламою.


   

Останні новини  

10 квітня 2009 року
20:32 

Латиноамериканські серіали призводять до зниження народжуваності

19:20 

В Азербайджані відкриється філія Університету Шевченка

18:26 

Нацбанк заваленний скаргами на банки

18:23 

Міліція спіймала хабарника в Держслужбі туризму

18:18 

Тимошенко хвалиться, що зняла всі питання щодо модернізації ГТС

17:47 

На сьогоднішньому аукціоні НБУ продав 35 млн дол.

17:37 

Литвин вирішив запустити в Раді таємний «лототрон»

17:20 

Сомалійські пірати стягують сили до захопленого американського судна зукраїнцями на борту

17:06 

Ющенко ветував закон про експорт електроенергії

16:52 

Росія готує агресію проти Грузії із Севастополя?

16:46 

Тимошенко хоче відправити в космос 2 млрд. гривень

16:34 

На вихідних погода в Україні погіршиться

16:22 

На Великдень транспорт у Києві працюватиме цілодобово

16:14 

Тимошенко пакує валізи до Польщі

16:07 

Грузинська опозиція оголосила непокору Саакашвілі

15:56 

Росія допоможе Молдові розправитися з маніфестантами

15:49 

Тимошенко виділить на космос майже пів мільярда

15:37 

Опубліковано щорічний рейтинг Forbes Global 2000 найбільші корпорації світу

15:29 

Тимошенко вже домовилась з Путіном про модернізацію української ГТС

15:26 

Генпрокуратурa знову взяла на «гарячому» суддю хабарника

15:20 

Українська економіка може втратити 100 мільярдів в 2009 році

15:12 

Уряд зобовяже закуповуватися тільки "у своїх"

15:07 

Тимошенко домовилась з Путіном про зустріч

14:55 

Глава Нацтелерадіо звільнився не через Пугачову?

14:42 

У Ющенка запідозрили, що Тимошенко хоче «спустити» гроші МВФ на свій популізм

14:33 

Регіонали хочуть, щоб Тимошенко брала приклад з Януковича

14:24 

Дві вкладниці банку «Надра» підпалили себе

14:05 

Глава КС заявляє, що прийшов час міняти Конституцію

13:52 

У Тимошенко вирішили таємно співпрацювати із «шпигунами в погонах»







Загрузка...

 Архів  

«    Лютий 2009    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
новости, загрузка информера
 
 

Головний редактор: Андрій Костенко
Ел.пошта редакції: rpolitics@gmail.com
© 2006-2007 RPL.NET.UA "Реальна політика" 
Передрук матерiалiв лише за умови (гіпер)посилання на www.rpl.net.ua